5. decembar 2011.14 god. Autor comment_9645 A što je najÄudnije od svega Španjolac je, a ponaša se tako netipiÄno za jednog Španjolca - nema glumatanja, bacanja po travnjaku, izležavanja, foliranja, simuliranja. Mata ko da nema veze sa Španjolskom - ne ponaša se kao zvijezda i Äastan je i pošten što je rijetkost na Pirinejskom poluotoku. Možda ga zbog tog Real, a pogotovo Barcelona nisu htjeli u svojim redovima. Naime moraš biti dobro pokvaren i bezobrazan, nepošten i neÄastan da bi igrao u taj dvojac. Za njih su igrači tima Mascherano, Busquets, Dani Alevs, Cristiano Ronaldo, Ramos i ostala ciganija. Mata je gospodin za sve njih! Mata jednostavno isijava nekom skromnošću, pristojnošću i dobrotom, Dovoljno ga je vidjeti ovako na ulicama Londona ko kakvog siromaha: Zapravo najviše me podsjeća na Javiera Zanettija svojim manirima koji je sličan Mati, kao Äovjek (ne kao igrač naravno). Matu treba pod svaku cijenu zadržati do kraja karijere u klubu, dati mu plaću koju poželi, ugoditi mu, jer će nam svima donijeti dosta radosti. I veća je Äast u klubu imati jednog Matu, nego npr Messija malog miša padaviÄarskog. Točno tako, kad ga vidiš ovako reko bi klasični Englez. Prijavi
5. decembar 2011.14 god. comment_9646 E bravo, skidam kapu za komentar! Sve ste rekli momci. Mata nema nicega ciganskog (spanskog) u sebi. Mata je gospodin! Prijavi
5. decembar 2011.14 god. comment_9714 Ma dići ćemo Mati spomenik negdje usred Sarajeva ili Zagreba :P Prijavi
7. decembar 2011.14 god. comment_9985 Evo Rikky je napisao nešto više o njemu, hvala mu i ovom prilikom :) Prijavi
8. decembar 2011.14 god. comment_10046 Kao sto anketa kaze, najvece pojacanje zadnjih par sezona. Triput mi je draze, jer smo ga maznuli Arsenalu ispred nosa. off topic: Citao sam negde, da bi Arsenal u januaru mogao poslati ponudu za Gotzea, vrednu 25 miliona funti, i da bi ona najverovatnije bila prihvacena. Ajde Romane, nabroj im 30 komada, pa da slavimo svi !!! Nego, o Mati... Pa, vi ste sve rekli. Mogu jedino da dodam da je jako tesko igracu, sa strane, da se u prvoj sezoni tako dobro uklopi i adaptira na Premijer ligu, i da su retki oni, koji su u tome uspeli. Drago mi je, da je jedan od njih bas u redovima Plavaca ! Igra fantasticno, njegovi potezi zabavljaju publiku, i pre svega, korstan je za tim. To je trener znao da nagradi, dajuci mu potpunu slobodu kretanja u napadu, na sta mu Mata odlicno uzvraca. Da je Roman znao prezaliti 100-ku, za sva tri bisera Valencie, pa da nas Bog vidi. Ali dobro, kako je - tako je... Buducnost Celsija pociva na Mati, i mogu samo da mu pozelim sto duzi i uspesniji boravak medju Plavcima. Prijavi
8. decembar 2011.14 god. comment_10064 Svi smo doveli po jednog Španjolca u ekipu. Mi Matu, City Silvu, a Arsenal Artetu tj. Argetu paštetu xD ...A sad ozbiljno, mi i City smo pogodili. Mislim da Mata nije ni najmanje lošiji od Silve. I mislim da bi se super slagao sa Goetzeom. Prijavi
8. decembar 2011.14 god. comment_10078 Svi smo doveli po jednog Španjolca u ekipu. Mi Matu, City Silvu, a Arsenal Artetu tj. Argetu paštetu xD ...A sad ozbiljno, mi i City smo pogodili. Mislim da Mata nije ni najmanje lošiji od Silve. I mislim da bi se super slagao sa Goetzeom. Ma dodat mu Gotzea ili Hazarda i to bi perverzija bila.. Malo bi im vremena trebalo da se uigraju, ali onda...... Prijavi
8. decembar 2011.14 god. comment_10104 to što ste rekli..mata mi je već sad jedan od najdražih u chelseaju jer je tako skroman...a na terenu pokazuje stvarno predobru igru ovako igra sa 23 godine...samo nebo će mu biti granica... Prijavi
8. decembar 2011.14 god. comment_10128 Zadnjih nekoliko godina je jako širok pojam, mada u zadnjih 4-5 godina svakako jeste... Jer kad bi došli do 2005. godine svakako bih rekao da je Essien veće pojaÄanje od njega, mada sam siguran da se na Mati zasniva naša budućnost. Prijavi
8. decembar 2011.14 god. Autor comment_10130 Ja bih rekao da je Danny ipak veće pojačanje, al to je samo osobno viđenje ;) Prijavi
9. decembar 2011.14 god. comment_10196 Mata = Äarobnjak Španer onaj pravi može potegnut ,odlično proigrava ,solidan dribling ima,dobar udarac iz daljine. Malo sam bio skeptičan zbog njegovog dolaska no demantirao me u potpunosti. Šteta što nam je to jedini igrač takvog stila u momčadi. Prijavi
13. decembar 2011.14 god. comment_10767 http://watchhighlightsonline.blogspot.com/2011/12/video-juan-mata-skills-vs-man-city-mata.html The little magician ! Prijavi
13. decembar 2011.14 god. comment_10769 http://watchhighligh...-city-mata.html The little magician ! Koliko on samo finti ima u nogama, samo sto to ne pokazuje cesto jer je prije svega timski igrac :) Prijavi
13. decembar 2011.14 god. comment_10779 Slazem se da je jedno od najvecih pojacanja u zadnjih nekoliko godina.. Nego pricate za tog gotzea. Ne znam ja bil se on snasao u Eng. jer malo je njemaca bilo igracina u nekoj lizi osim bundeslige. Ako bi mogao birati onda bi to vec hazard bio.. :) Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11809 Izjavio da je Chelsea klub u kojem se osjeća kao kod kuće i da se ni u jednom klubu nije osjećao tako dobro i ugodno. Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11812 Ja mislim da je on najbolje pojacanje u Romanovoj eri :) teske rijeci padose ali zaista mislim da je tako :) Prijavi
19. decembar 2011.14 god. comment_11815 Ja mislim da je on najbolje pojacanje u Romanovoj eri :) A Drogba? Prijavi
20. decembar 2011.14 god. comment_11821 I mislio sam da ce neko reci sta je sa Drogbom ili Essienom ili Ashleyem, naravno sve su ovo bila velika pojacanja i njihov doprinos klubu je neupitan.. ali ovo je nekako prvi igrac koji je kreativan, savrsen tehnicar pravi umjetnik na terenu, fantazista :) Prijavi
23. decembar 2011.14 god. comment_12309 http://www.youtube.com/watch?v=hOhjimWwNP0 Da se podsjetimo naseg madjionicara, sta je uradio sve dosad. Prijavi
23. decembar 2011.14 god. comment_12311 Samo fali protiv City-a ona dva-tri poteza ... Odlican video , uostalom kakav moze biti ako je to Mata ! Ovo necu nikad zaboraviti ! ! ;) Prijavi
23. decembar 2011.14 god. comment_12320 Joj sjecam se kada je ovaj video izasao, svi se nalozili... I kada smo ja i ekipa zakupili termin u dvorani, jedan lik je pokusao ovo uraditi, stao na loptu i sjebao zglob. Ali u svakom slucaju, Mata nam je biser, trebamo ga cuvati. Da je jos dvojicu takvih u ekipi... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.