Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Arda Turan (Turska, 1987)

Istaknuti odgovori

Arda Turan

ArdaTur%C3%A1n.jpg

Kako se meni čini ovo je naše prvo veliko letnje pojačanje, 28 godina, igra na krilu, sjajan tehnicar, veliki borac. Ja sam za!

U naredna 4 dana kako kaže njegov agent, Arda odlučuje u kom klubu će nastaviti karijeru, da to bude Čelsi najvece su šanse.

Mišljenja?

• Odgovori 165
  • Pregledi 11,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Objavljene slike

Arda Turan's signing for Chelsea could be a matter of hours (Diario Sport)

pozzzz svima tek sam se prijavio ;) izgleda da je skoro pa gotov transfer

Malo smanji font da nam ne bodeÅ¡ oči i sve super, DobrodoÅ¡ao :) 

Arda je i defanzivno koristan, ko Å¡to i pokazuje statistika sa whoscored.com a ako već misle prodavati Cuadrada onda dobrodoÅ¡lo pojačanje. 

Arda Turan's signing for Chelsea could be a matter of hours (Diario Sport)

pozzzz svima tek sam se prijavio ;) izgleda da je skoro pa gotov transfer

DOBRODOŠAO, SAMO MALO VEĆI FONT NEVIDIMO SESESTRE MI

Što se Arde tiče, iskreno nisam oduševljen transferom toliko.

Izgleda da opet ispravljamo greske koje smo napravili prije nekoliko godina kada nam se nudio a nismo ga htjeli dovesti za manju cijenu. On je sjajan igrac, tehnicki potkovan, igra na poziciji krila i definitivno sam za njegov dolazak.

Poštujem, samo sam se više nadao Griezmanu kada su u pitanju pojačanja iz Atletica

I ja bi više volio Griezmana ali očito nismo spremni platit 50m ali Arda isto odličan igrač još bolje bi se uklopio u naš sistem igre.

Diego, Luis, Arda, Griezman, recimo i Courtois ajde.

Dobrodosli u FC Atletiko Chelsea.

Pa dobro, nece i grizi i arda da dodju... Recimo Simeone hehe

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Arda Turan kao krilo za 29 miliona funti, iskreno nisam oduševljen, pojedinci mi ovde nisu jasni, konstantno kroz sezonu prizivaju dolazak krilnog igrača koji ima konkretan učinak u napadu kada su u pitanju golovi i asistencije, a sada podržavaju dolazak Turana koji je prošle sezone dao 3 gola i imao 6 asistencija, nije mi to baš logično. Turan je veliki radnik na terenu što bi se reklo radilica, a to je ono što se kod Williana kao našeg standardnog desnog krila u većem dijelu prošle sezone omalovažavalo i tražili su se golovi i asistencije, uglavnom je bio stav "ne treba nam krilo da bude radilica nego nam trebaju golovi i asistencije", a sada bi kao Turana. Mislim da Turan nije u stanju donijeti golove i asistencije, kao dolazi da zamjeni Cuadrada, tako da je to presipanje iz šupljeg u prazno. Golova i asistencija sa desnog krila ponovo nema ni u najavi..

Arda Turan je igračina. Uz Kokea najvažniji igrač Atletica zadnjih godina. Od Williana, Cuadrada, Ramiresa ili Oscara ne može biti gori. Vjerujem da će biti odličan. Ja sam za. Jedini igrač kojeg bih volio više od njega je Raheem Abdul Sterling iz Liverpoola.

Transfer ala Luis Felipe.
Igrač u tim godinama, plaćen toliko mora doneti instant kvalitet ekipi, a Arda nije toliko bolji od postojećeg kadra.

Nejasne su mi šefove namere u ovom prelaznom roku, potpuno.

Arda Turan je igračina. Uz Kokea najvažniji igrač Atletica zadnjih godina. Od Williana, Cuadrada, Ramiresa ili Oscara ne može biti gori. Vjerujem da će biti odličan. Ja sam za. Jedini igrač kojeg bih volio više od njega je Raheem Abdul Sterling iz Liverpoola.

Cae ti bi i za Zajka Zebu rekao da je igračina ako to znači da imaš prostor da u drugom dijelu rečenice popljuješ sve što je brazilsko..

Tako da kada ti govoriš o Willianu, Ramiresu ili Oscaru i njihovim kvalitetima ima težinu kao kad Maca Diskrecija priča o poštenju.

Pise se i da nudimo Luisa + pare valjda 17 miliona

Sto se Turana tice ne bih bas bio zadovoljan tom kupovinom. Vise puta smo rekli da na desnom krilu zelimo igraca koji ce biti na nivou Azara i koji ce da rastereti Azara i levu stranu time sto ce konstantno biti pretnja protivnickom golu, praviti visak kad ima 1v1, vise sutirati iz daljine... Prema tome Turan koji je klasicni trkac, borac, radilica...  i ne uklapa u to sto mi trazimo zato sto vec imamo igraca takvih karakteristika sa kojim nismo zadovoljni koji nam donosi sve sto bi doneo i Turan i jos je 2 godine mladji. U sistini Turan je slican igrac kao Vilijan samo sa vecom reputacijom u javnosti i samim tim svaki njegov dobar potez ima veci odjek zato sto igra za dobar i ''siromasan'' klub, a Vilijan igra za omrazeni Celsi.

Lakse se braniti protiv ekipe kad znas da samo 3 igraca mogu nesto iskreirati prema naprijed. Vec smo se u drugom dijelu prosle sezone poceli dobro muciti protiv manjih ekipa, jer su procitali nas nacin igre + dosta nasih je palo u formi. Da imamo jos jedno krilo koje moze strpati 10-15 golova po sezoni i ponuditi asistencije, bili bismo ubojitiji. Uvijek je cilj pojacati ekipu i konkurenciju, a mislim da Edenov status nista ne bi narusilo dovodjenje kvalitetnog krila s druge strane. Naprotiv, to bi Edena rasteretilo i dalo mu puno vise prostora u igri sto bi rezultiralo s vise golova.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Eden ne bi bio to što jeste da ima igrača ravnog sebi na desnom krilu. Eden i dolazi toliko do izražaja upravo zato što mu nema ravnog. I mislim da je bolje da tako i ostane.

Esi mi dobro? Kakvo ti je to razmišljanje života ti reLo? Pa u Bayernu su i Ribery i Robben WC klase, znači vrh vrhova. I kada igraju obojica, ističu se. Jednu tekmu je jedan raspoloženiji, drugu tekmu drugi. Uglavnom za protivnika prijeti jednaka opasnost s obje strane. Kakvo je stanje u nas - pa kad Hazard zakaže po lijevoj strani zakazao je i tim, jer nema takve klase na desnoj strani da može preuzeti teret.. Sad mi trebamo biti sakati po desno strani zbog takvog razmišljanja.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.