Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 34: Arsenal 0 - 0 Chelsea (26.4. ned) [1]

22 člana su glasala

1. 1.

• 3
      45%
      10
    • 1
      40%
      9
    • 0
      13%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Prediksi-Arsenal-vs-Chelsea-30-Oktober-2

chelsea-arsenal-ilman-140321.jpg

wenger-jose-1_2717007b.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=aW8SeoVIbvE

The Gunners vs The Blues

U nedelju 26. Aprila pada konačna odluka, poslije novog Londonskog derbija mogla bi pasti šampionska odluka, Chelsea bi mogao vratiti titulu prvaka Engleske u London prvi put nakon sezone 09/10.

Najzanimljivija utakmica u okviru 34. kola je naravno susret Arsenala i Chelsea, Wengera i Mourinha, Topnika i Plavaca. Oba tima imaju po jednu utakmicu manje od svojih konkuranata ali uprkos tome ova dva tima se nalaze na vrhu tabele.
Arsenal je drugi sa 66 bodova iz 32 utakmice dok Chelsea ima deset bodova više na isto toliko odigranih susreta, dakle jasno je ako domaćini ne ostvare pobjedu imaju minimalne šanse za titulu.

Trnovit je put Arsenala do pobjede u duelu protiv komšija, zadnji put to se desilo na Bridgeu kada je na krilima Robina Van Persija koji je postigao tri gola, Arsenal slavio sa 3:5 (29.10.2011), na domaćem terenu Arsenal je zadnji put slavio 27.11.2010 rezultatom 3:1, dakle tradicija nije na strani domaćih.

Arsenal je na početku sezone uša jako loše, očajna igra, rezultati, jednostavno ništa nije polazilo za rukom Wengeru i njegovim momcima, čak se spominjao i otkaz ali onda dolazi do preokreta. Ulaskom u 2015 godinu igra Arsenala počela je da poprima nove boje, iz utakmice u utakmicu ekipa je bila sve bolja i bolja i evo ih sedam kola do kraja jedini su pravi konkurent Chelsea-ju za titulu prvaka.

Ekipa Arsena Wengera od prvog Marta ne zna ni za remi, ni za poraz, dakle pobjeda na pobjedu, dakle 9 vezanih pobjeda, zadnji poraz su doživjeli od Monaka u Ligi Šampiona i to na svome terenu, bilo je 1:3, to ih je kasnije koštalo ispadanja iz pomenutog takmičenja.

Sa druge strane Chelsea, ekipa koja je imala najbolji start sezone, ne samo u Engleskoj nego i generalno u Evropi, dominacija od prvog kola, Plavci su samo jedno kolo nisu bili lideri ako sezonu privedu kraju i ostanu na vrhu do kraja, postaviti će novi rekord po broju provedenih dana na čelu tabele.

Rezultati su generalno gledano dobri, u zadnjih osam utakmica šest pobjeda i dva remija ali razočaravajući remi na Bridgeu protiv PSG-a i ispadanje iz Lige Šampiona.
Igra takođe nije na nekom zavidnom nivou već duže vremena, Mou mnogo taktizira i ne želi neku lepršavu igru, želi sačuvati svoj gol i sa jedim ili dva gola uzeti tri boda i polako ali sigurno doći do titule prvaka.

Generalno gledano, ova dva Londonska giganta su ove sezone dominantni u svim takmičenjima u Engleskoj, Chelsea je osvojio Liga kup, Arsenal igra u finalu FA Cupa i naravno na vrhu su u Premier ligi, jedino razočarenje je Evropa, odakle su eliminisani od već navedenih Francuskih klubova.

U prvom susretu ova dva tima na početku sezone Chelsea je bez veće muke savladao Arsenal, bilo je 2:0, golovi Hazarda i Coste, Arsenal ne zna za gol protiv Chelsea već 4 utakmice.

Arsenal, nošen Giroudom, Ozilom koji se koliko toliko vraća u formu, te naravno Walcottom i Sanchezom koji je u konkurenciji za najboljeg igrača lige, mora ići na sve ili ništa od prve minute, sa druge strane Chelsea nošen (u drugom dijelu sezone) Edenom Hazardom, čovjekom odluke, najsvjetlijom tačkom i vjerovatno najboljim igračem u ovoj sezoni će pokušati da osigura naslov.

Veliki povratak za Fabregasa, bivšeg kapitena koji je izjavio da ovaj naslov čeka već 27 godina, ogromni nedostatci u napadu, sigurni izostanci Diega Coste najboljeg strelca i Didiera Drogbe te moguć izostanak Loica Remy-a o kojem još uvijek ništa ne znamo. Ipak uprkos tome u nedelju se mora ginuti, svim srcem za svaku loptu, od prve do zadnje minute, bez obzira na sve.

Sve ovo i još mnogo više u nedelju od 17h, bitka za prestiž, za čast, za London, za titulu.

7d7e9f5d6c4f010dc2467cb49e113f6d.jpg

RECENT FORM :

Arsenal

f745d8d85d67f6a5e2316f3d3ca6c3c2.jpg

Chelsea

0c25e0237d23348cfc79f1740673dd47.jpg

Head to head:

14043a82d98ee29aa67da21f30788a17.jpg

946d3b50de53e344ee7c65872cd1926e.jpg

3f5c216fe0aa6828344229a197d73144.jpg

62de260159d0a94aca09bfa3fd506550.jpg

Uvod: Kun Aguer0

• Odgovori 100
  • Pregledi 8,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Kako bi bilo dobro da ih deknemo posteno.

Posteno tesko, ali kurvinski ocemo :D

Prenosi SK 1 ,fala kurcu da se ne patim sa strimovima

Ne bih nesto da prejudiciram niti da podcenjujem,bez obzira na ovaj nalet Arsenala,ne vidim u njima kakvu pretnju,fali tu jos kvaliteta na individualnom planu iako su se sad pojavili neki novi klinci(Balerin,Kokelin) kao tim jos uvek nije to to i tu je njihova najveca slabost I ujedno jedan veliki minus za Profesora koji 10 godina radi na rekonstrukciji stadiona,pardon tima.

Mertezaker verovatno propusta derbi,sto je mozda i najbolje za njih tako da ce Paulista I Kos ciniti taj "beton" .Kokelin pristojno pokriva sredinu terena i veliko je pojacanje i moram da priznam fantastican potez koji je digo Arsenal na visi nivo iako sve to ne moze da opere Vengera koji godinama ne moze da kupi kasvetnog igraca na poziciji DM

Njihov vezni red nije nesto sa cim nas bunker ne moze da izadje na kraj dok je ziru tip napadaca sa kojim teri I kejhil vole igrati,eventualno bi neko iznenadjenje u vidu Volkota moglo da napravi probleme koji bi svojom brzinom mogu da napravi cirkus i iskoristo dodavanja ocevog buljatog miljenika,Sancez mi je bez obzira na sve fizikalac koji ce radije silom prokrciti svoj put do gola a tako nesto to totalno pogresan pristup protiv nas i ako je Venger pametan treba ici na brzinu Balerina,Volkota,eventualno Velbeka(mada cisto sumnjam)

Sa nase strane,dosta toga zavisi od nasih napadaca i to ce u velikoj meri uticati na rezultat

Osobno,ne treba juriti pobedu,X bi bio dovoljan,pustiti na kraju krajeva da nam Junajted donese ta 3 boda kome sledi utakmica sa Arsenalom kuci i verujem da Otac ne bi imao nista protiv toga.

Ja samo dosao do zaklucka da nasoj odbrani najvise problema prave krupni napadaci.Nadajmo se samo da ce Ziru imati jedan od onih dana kao protiv Monaca u prvoj utakmici.
Inace mislim da cemo izvuci barem nerjeseno.Jednostavno oni ne znaju protiv nas,tacnije Voajer ne zna protiv Murinja.

Zouma 9ka 

Sto spamujes?

U napadu Remy ako se oporavi. Ako ne uspe, onda pokusati sa laznom devetkom u vidu Williana, Cuadrada.

Sto spamujes?

U napadu Remy ako se oporavi. Ako ne uspe, onda pokusati sa laznom devetkom u vidu Williana, Cuadrada.

Costa bi trebao onda da zaigra

U mecu koji donosi titulu, ce pre zaigrati Costa sa stakama ili Drogba sa inhalatorom nego Solanke.

Igra protiv Uniteda je bila tika-taka u odnosu na ovo sto nas ceka u nedelju.

Svi koji igraju protiv nas(top4) misle da ce izvuci dobar rezultat sto zbog nase defanzivne igre sto zbog njihove forme.Na kraju se sve svodi na istu pricu,mi smo ti koji uzmemo bodove a oni su ti koji kazu:"Mi smo igrali dobro,mi smo dominirali i mi smo trebali da pobjedimo"!
Tako ce biti i ovaj put ko sto gledam.

• Autor
Sta treba da se desi da bi Solanke ili Brown zaigrali od prve minute.

Dobro, racunamo vec povrede Coste, Remya i Drogbe, onda

Treba da se povrede svi rezervni igraci, nakon toga kada bi oni svi bili povredjeni, mou bi posegnuo za nekim defanzivcima iz akademije, e onda svi ti defanzivci treba da se povrede, nakon njih i svi vezni igraci i sve tako negdje do u-16 sastava e onda mislim da bi Solanke ili Brown zaigrali od prve minute.

Znači očekujem opet isti sastav sa Zoumom i Matićem, koja kreativnost u veznom redu :D Å teta ovaj Zouma nije loÅ¡ igrač ali čini mi se da će od dobrog stopera napraviti drugog Obi Mikela, igrača destruktora koji igra u velikim utakmicama. ÄŒekam dan kada ćemo igrat otvorenije i hrabrije, al neću ga dočekati s ovim na klupi

Sto spamujes?

Inače poznat kao igrač sa odličnim njuhom za gol. Kažu najefektivniji krilni igrač. Ove sezone postigao golova više od Robbena, Balea i Messija zajedno.

Kako bi sjela sad jedna otvorenija tekma, bez puno pritiska i prevelike brige samo za svoj gol. Bas onako kako nam tabela dopusta.

Da im se najebemo mile majke, molim te

Utakmice protiv Arsenala su mi daleko naše najdraže utakmice. Oni su za mene naši najveći rivali. Znam da nam pobjeda u nedjelju ne treba, ali ajde da ih karnemo, pa ako išta da ne razočaramo tradiciju :D

Solanke - Drogba napad.

Solanke ce im dati gol ako bude startovao. Nece oni obracati paznju na njega kao na Costu recimo, i sigurno ce im se izmigoljiti par puta. A Hazard ce mu namestiti bar jednu cistu sansu. 

Uzeo bih godisnji momentalno kad bi im kojim slucajem Solanke gol dao i kad bi pobjedili.Ponavljam po ko zna koji put,nema mi mrze ekipe od Voajerove djecurlije.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.