Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 30: Hull City 2 - 3 Chelsea (22.03. ned) [3]

Matchday 30: Hull City vs. Chelsea ( 22.03. ned) [17:00h] 16 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda, valjda je vrijeme za pobjedu
      78%
      11
    • Podjela bodova, nadati se da rivali za titulu neÄ?e kazniti naÅ¡e prosipanje bodova
      7%
      1
    • Poraz, kao "Å¡lag na tortu"
      14%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

qzUlPwx.png

Sezona u Premier Ligi polako ali sigurno ulazi u svoju posljednju fazu, prostora za prosipanje bodova je sve manje i svaki bod može biti od veliko značaja. Prošlo kolo donijelo je mnogo toga, Manchester City je izgubio od Burnleya što je samo polovično iskoristio Chelsea osvajanjem boda protiv Southamptona, nakon prošlog kola više se ne govori o dva već o tri kandidata za titulu jer je Arsenal došao na samo bod od Manchester Citya. U okviru 30. kola Premier Lige Chelsea ovog vikenda putuje na gostovanje KC stadionu gdje će im protivnik biti Hull City, domaćin traži bodove spasa u borbi za opstanak dok gosti u planu imaju osvajanje titule. Hull City pod vodstvom Stevea Brucea trenutno zauzima 15. poziciju sa 28 bodova što je samo 3 boda od zone ispadanja. Trenutna forma ekipe Hull Citya nije na visokom nivou, ali trenutna forma u kojoj se nalazi Hull City je najbolja forma ekipe od početka sezone, oni su na posljednjih 5 utakmica od mogućih 15 bodova osvojili 8 bodova što nije loš podatak za ekipu kojoj je cilj opstanak. Jedan od glavnih aduta za opstanak u ligi su dobri rezultati na domaćem terenu, činjenica koja može da zabrine Stevea Brucea su nedovoljno dobri rezultati upravo kod kuće, Hull je na KC–u osvojio do sada samo 16 bodova uz 4 pobjede, 4 nerješena rezultata i 6 poraza, ipak i to su popravili, pa su tako vezali 3 utakmice bez poraza na domaćem terenu uz osvojenih 7 bodova. Chelsea pamti mnogo bolje dane, prošla sedmica je bila katastrofalna za Chelsea, nakon ispadanja iz Lige Prvaka stigao je neuspjeh kod kuće protiv Soutamptona, tako da rspoloženje u ekipi Josea Mourinha nije u idealno. Chelsea već neko vrijeme ne igra onako kako se očekuje i kako su pokazali na početku sezone, ekipa je kao kolektiv pala u formi a i igrači kao pojedinci, ali ipak i dalje čvrsto čuvaju lidersku poziciju na tabeli. Ono što može da raduje Chelsea je činjenica da i pored igre koja ispod nivoa ekipe u posljednje vrijeme, oni nisu ugrozili svoju poziciju i može se reći da su rezultati bili puno bolji od prikazane igre. Kada su ova dva rivala odmjerili snage u prvom dijelu sezone Chelsea pobjedio sa 2-0 na Stamford Bridgeu, dok je posljednja utakmica na KC-u završena pobjedom Chelseaja takođe sa 0-2. Hull City i Chelsea nemaju bogatu istoriju međusobnih utakmica u Premier Ligi, oni su sastali samo 7 puta, ono što ne ide u prilog Hull Cityu je to što oni nikada nisu uspjeli pobjediti Chelsea u okviru Premier Lige, od mogućih 21 bod Hull je protiv Chelseaja osvojio samo 2 boda. Hull City do kraja sezone mora tražiti bodove spasa na svakoj utakmici pa to neće biti izuzetak ni ovaj put i pokušat će pobjediti tradiciju koja im ne ide u korist, sa druge strane Chelsea traži pobjedu za povratak na pobjedičke staze nakon dva vezana neuspjeha i tako popravi raspoloženje svojih igrača i navijača.

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

2DPYenX.png

>FORMA<

swB8mUE.png

QjnDYfC.png

>TIMSKA STATISTIKA<

lNTKHnO.png

iKelnvS.png

>HULL CITY<

DNsFBSM.png

Lrgc9eU.png

>CHELSEA<

sXRlPDD.png

Tnrzma2.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA KC-u<

8Sauxhy.png

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

xqk6ZDg.png

>SUDIJA<

Michael Oliver

a0VqxEr.jpg?1

U posljednjih 5 utakmica kada je Oliver bio sudija Chelsea ima 5 pobjeda.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 113
  • Pregledi 7,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ma idemo po pobjedu, vrijeme je. Očekujem jednu pravu utakmicu s naše strane, dominaciju tokom cijele utakmice, nadam se pobjedi od minimalno 2 razlike, golovima Coste i Edena te nezaposlenom Courtoisu.

Courtois

Ivanović     Terry      Zouma     F.Luis

Fabregas      Matić

Cuadrado          Willian            Hazard

Costa

C'mon Chelsea!  :sal1:

Ponovo igramo zadnji(sto se tice konkurenata) i vidjet cemo kako ce se situacija razvijati. Pritisak ce bit sve veci... Treba nam napokon jedna dobra tekma, to je vazno cak koliko i bodovi!

Dzan ne vidim bas nikakav razlog za pritisak imamo 6 bodova viska + utakmicu manje. Mogu konkurenti da odigraju kako hoce, nismo na 2,3 boda razlike ili egal pa da imamo bilo kakav pritisak. 

Posle zadnje 2 utakmice koje su odigrali kao k***c, ne znam vise sta da ocekujem. 

Ako City pobjedi to ce bit +3, Arsenal ako pobjedi to ce bit +4. Naravno da ce onda pritisak biti na nama.

da bice +3 i 2 utakmice manje za nas... prica o pritisku je smesna... neka se za promenu malo opuste i igraju fudbal, bolje bi nam bilo. 

Dobro hajde smijesno je. Ti znas da li ce se igraci osjecati pod pritiskom ukoliko se konkurenti priblize, posebno u situaciji u kakvoj se nalazimo, sto igrom sto igracima sto svime, sto ispadanjem iz LP sto time da je skoro svaka sljedeca must win i time sto gori pod nogama cak i Murinju ukoliko ne ispadne dobro sve, a da ne pricam za ostale. Ma ne, nema pritiska.

Cak stavise izgledamo fenomenalno, sasvim opusteno izgledamo!

Uređeno , autor izmjene: Dzan

Imam osecaj da imamo + 15 sada da bi se opet pricalo o pritisku, o tome da je sledeca utakmica od krucijalne vaznosti za tok sezone kao sto nam je bio Burnley, Soton, pre toga Wh itd.. na nama stalno pritisak neki, neke krucijalne utakmice, covek bi pomislio da igramo za opstanak kada bi ovde citao postove ili da se koljemo sa Cityem za prvo mesto. a da pri tome ne zna stanje tabele...nije ovo bod 2 razlike pa da imamo neke imperative pobede teske da nam je ugrozen vrh. U ruci imamo 10 bodova plusa figurativno, ocekujem da cemo dobiti Lester.

Ajde malo da pozelimo da momci igraju jebeni fudbal i da pokazu sta znaju, posto se ocigledno ne osecaju dobro pod pritiscima sto smo videli u proteklom periodu, nije to ona ekipa koja je pre bila, ekipa koja je najjaca bila pod pritiskom, ona ekipa koja je pritisak volela.

Hajde jednostavno da uzivaju u fudbalu, zalihe imamo, neka malo rasterecenije odigramo, neka izadju i uzivaju u fudbalu, to su momci koji tako znaju da igraju, Hazard, Fabregas, Willian, Aspi... to su kreativci, oni koji sa lakocom igraju i kojima treba doza slobode, ovo nisu ratnici, borci, ekipa koja zadnji atom daje snage, to nije ta ekipa. Sa tim mora i filozofija da bude drugacija, trenutno smo blize Barseloninom i Bayernovom stilu i profilu igraca nego starom Chelseau koji je bio neustrasiv. 

Pa eto i sam kazes da smo pod pritiskom. To je jedino sto sam htio reci :D

Pa eto i sam kazes da smo pod pritiskom. To je jedino sto sam htio reci :D

Ne znam gde :D :D :D 

• Autor

Pritiska uvijek ima, kakav god da ti cilj pritisak je tu, pod pritiskom je gotovo čitava liga jer svako nešto želi.

Mi smo pod pritiskom sve dok ne osiguramo titulu, City je pod pritiskom zbog naše prednosti, Arsenal, United i Liverpool su pod pritiskom zbog plasmana u LP, znači svakog nešto jebe.

Razlika je samo u tome kako ekipa reaguje na sve to, nekog pritisak "pojede" a nekog učini tri puta jačom ekipom.

Imamo +6 i utakmicu manje, znači nemamo 9 bodova prednosti već 6, niko nama ne garantuje da ćemo pobjediti Leicester niti sam pročitao negdje informaciju da će nam Leicester pokloniti bodove.

Normalno da je utakmica protiv Hulla must win, baš kao što je svaka sljedeća utakmica.

Ne mogu opet sa tobom King, vec smo diskutovali :)   ali pokusacu.

fraze, fraze, fraze.. 

Sto se tice Lestera, vodicu se razmisljanjem Mourinha sledece sezone kada je City bio u ovoj poziciji, tj slicnoj.. imali su 3 utakmice manje, on je rekao da City ako pobedi 3 utakmice ide na vrh... Dakle mi ako pobedimo imamo jos vecu prednost.

Na pritisku i to mnogo vecem od naseg je City, em bezimo im puno, em mu disu za vrat, mi sada mozemo da se oslobodimo malo i da igramo fudbal. 

Jeste pritisak uvek postoji, ali ovde je prestavljen pritisak na nama kao da je 9 puta veci nego sto jeste... mozemo se malo opustiti, imamo luksuz, City, Arsenal, United nemaju... pritisak je na njima.. Oni nas vijaju. 

Pri opustanju mislim na to da igramo fudbal, ne kalkulisemo, ne stezemo se u napadu, da imamo slobode malo, da se nadigravamo, ne mislim da se vuku po terenu, razmisljaju kako ce izaci i da ne trce. 

Kada ce probati drugacije sa ekipom, ako ne sada protiv Hulla? Njima treba, oni imaju pritisak opstanka. 

Samo neka izadju na teren odigraju utakmicu bez pritiska, razmisljanja o City-u i bodovima, bez kalkulacija.

• Autor

Ne mogu opet sa tobom King, vec smo diskutovali :)   ali pokusacu.

HAHAHAHAHA znači tako ti meni, a ja se ne sjećam rasprave o pritisku :D

Uglavnom, mislim da imamo dobru prednost, ali ne prednost koja nas oslobađa pritiska, pritisak je odlična stvar ako ga koristiš kao nešto što će te "držati budnim" a ne da ga koristiš kao nešto što te ograničava.

To što se Hull bori za opstanak nije apsolutno nikakva prednost za nas, čak je otežavajuća okolnost, slažem se da treba malo prodrmati sastav promjenama ali ne zbog Hulla kao protivnika već zbog nas kao ekipe.

HAHAHAHAHA znači tako ti meni, a ja se ne sjećam rasprave o pritisku :D

Uglavnom, mislim da imamo dobru prednost, ali ne prednost koja nas oslobađa pritiska, pritisak je odlična stvar ako ga koristiš kao nešto što će te "držati budnim" a ne da ga koristiš kao nešto što te ograničava.

Neka druga diskusija je bila, ne o pritisku :D a obojica znamo da se raspisemo :D

Imas veliki pritisak, srednji i manji, mi smo negde na srednjem, nismo na najvecem i tu vidim olaksavajucu okolnost za nas. 

Ovde si dobro rekao, ali naazalost ovu ekipu pritisak sputava, Chelsea ranije je pritisak terao na naverovatno stvari, Chelsea sada pod tim pritiskom ogranicava. Bolju rec nisi mogao naci, prava rec. Ogranicavanje. 

Sta ces dobiti od Drogbe, Ballacka, Essiena itd ako mu bacis pritisak na ledja i kazes mu tesko cemo, dobices to da ce oni preorati teren da ti dokazu da nisi u pravu, sve ce uraditi da pokazu da gresis pa makar trcao bez pauze 120 minuta sa zavojem na nozi..

Sta ces dobiti od Hazarda, ajde Oscara, Fabregasa ako im stavis teret na vrat, dobices problem, dobices petljanje, dobices neke poteze na silu, neces dobiti lakocu, lucidnost itd... sve sto imaju kada zele da uzivaju. 

E to je razlika izmedju Chelsea pre 10 godina i Chelsea sada.

Ovo bi trebali lagano rjesit ali mi ne znamo nista lagano.Treba ih srusit u prvom poluvremenu za mene sastav:
                  Courtois

Bane  Zouma    Terry  Luis 

Cesc  Matic

Cuadrado   Willian  Hazard 

Costa

E to je razlika izmedju Chelsea pre 10 godina i Chelsea sada.

Chelsea je i dalje mali konj (glupo zvuci na srpskom :D). Konj koji napreduje iz sezone u sezonu i dostici ce onaj nivo, cak ce i preci preko njega. Siguran sam. Murinju samo dati vremena i malo para za trosak, da se nadje koje milionce i to je sve.

Protiv Hull Citya se nadam da cemo uzeti 3 boda, i da cemo odigrati dobru utakmicu, bez grca. Napokon i to da vidimo posle dugo vremena. Asistencije od Fabregasa, Edenovi driblinzi i golovi od Koste. Ne mora Ivanovic uvek da trese mreze, neka svako radi svoj posao. :D

13

2-5-26-28

21-4

23-22-10

19

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.