Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 23: Chelsea 1 - 1 Man. City (31.01. sub) [1]

Matchday 23: Chelsea vs. Manchester City (31.01. sub) [18:30h] 20 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda Chelseaja, prednost domaÄ?eg terena Ä?e učiniti svoje
      70%
      14
    • Podjela bodova, veliki ulog Ä?e donijeti dosadnu utakmicu
      15%
      3
    • Pobjeda Manchester Citya, imperativ pobjede koji imaju Ä?e presuditi u njihovu korist
      15%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Xi4a1pJ.png

deUbyJp.png

Utakmica koja sa razlogom nosi epitet derbija prvenstva, utakmica koja može da odluči mnogo toga, utakmica između dva najveća rivala za titulu, utakmica koju čekaju svi ljubitelji fudbala. U okviru 23. kola Premier Lige na Stamford Bridgeu lider Chelsea dočekuje drugoplasirani Manchester City.  Od početka sezone Chelsea i Manchester City su vodili borbu, Chelsea je pravio prednost koja bi u većini liga bila dovoljna za sigurno osvajanje titule, ali je se Manchester City vraćao u borbu i bodovno se poravnao sa Chelseajem na tabeli, ipak u posljednjih nekoliko kola Manchester City je napravio par kikseva a Plavci su to spremno kaznili tako da trenutno imaju 5 bodova više od svog rivala. Plavci i Građani su doživjeli katastrofe u FA Cupu, neočekivani porazi od niželigaških klubova su vjerovatno uzdrmale atmosferu u svlačionici, tako da je moral i jednih i drugim na ispitu. Kada su u pitanju forme ekipa pred ovaj meč, Chelsea je od fantastične igre protiv Swansea preko katastrofe protiv Bradforda ipak početkom ove sedmice uspio doći do pobjede, Chelsea je u Capital One Cupu nakon produžetaka pobjedio Liverpool ali su zbog povreda skupo platili taj prolaz. Manchester City se ne može pohvaliti formom svoje ekipe jer nisu slavili u posljednja tri meča, dva poraza i jedan remi svakako nije skor koji su željeli iz posljednja tri meča, za razliku od Chelsea, Manchester City nije imao obaveze u Capital One Cupu tako da im ovaj veliki derbi dolazi u trenutku kada moraju pokazati da su neuspjehe ostavili iza sebe. Posljednji susret između ovih rivala na Stamford Bridgeu završen je pobjedom domaćina od 2-1, dok je u prvom dijelu sezone kada su odmjerili snage na Etihadu rezultat je bio 1-1 uz gol bivšeg igrača Chelseaja Franka Lamparda, čiji će povratak na Stamford Bridge vjerovatno obilježiti početak ovog meča. Utakmica sa velikim ulogom, Chelsea ima priliku da dodatno učvrsti svoju poziciju na tabeli dok Manchester City ima imperativ pobjede kako bi se bodovno približili rivalu i tako sezonu odveli u uzbudljivu završnicu.

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

tKfItgb.png

0VRJ7ly.png?1

>FORMA<

KawwHiW.png

ZglErMw.png

>TIMSKA STATISTIKA<

5YoERC6.png

GPIbHgC.png

>Chelsea<

aohCTjv.png

MlFiktr.png

>Manchester City<

bOMoqyK.png

G15yB8m.png

>JOSE MOURINHO vs. MANUEL PELLEGRINI<

KNpMyve.jpg?1

TXX3o0d.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA STAMFORD BRIDGEU<

G6DpSAv.png

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

KcoMaCg.png

>SUDIJA<

Mark Clattenburg

UcjtXRT.jpg

U posljednjih 5 utakmica kada je on bio sudija Chelsea ima 4 pobjede i 1 poraz.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 96
  • Pregledi 7,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Utakmica koja lomi sezonu u PL, ima dosta,ali 8 bodova ili 2 nije isto. Ovde moramo pokazati karakter i odigrati kao Costa, sa 200%. 

Nadam se da pederi iz FA nece nesto petljati oko sudijskog izvetaja u vezi Coste, pa da nam ga skinu sa liste igraca za City, nista me ne bi cudilo. 

Hazz, glavna karika. Jedva cekam mec.

Manchester City’s hopes of having Yaya Touré back in time for Saturday’s vital match at Chelsea have been hit by Ivory Coast’s plan to fly back to their country for a reception when they are knocked out of the Africa Cup of Nations.

If the Elephants are eliminated from the tournament following Wednesday evening’s final group match with Cameroon in Malabo, City would have to lay on a private jet and hope that Touré is given special permission to miss the reception if he is to return at the earliest point.

Manuel Pellegrini wants the 31-year-old back as soon as possible if he is to have the optimum recovery time ahead of the trip to Stamford Bridge for Saturday’s 5.30pm kick-off.

As the Ivory Coast captain, Touré would be expected to attend the reception, meaning he would lose up to 24 hours’ recovery time as he would not land back in England until Friday.

Eric Kakou, an Ivory Coast media officer, confirmed the schedule, but said he did not know whether there was any prospect of Touré being released from the commitment. “The plan is for all players to fly back to Ivory Coast after being knocked out.”

Ako ispadne Obala,Toure ce igrati siguran sam.Misljenja sam da im nece to puno pomoci jer bi fakticki zaigrao momentalno pri izlasku iz aviona.
Sto se konkretno utakmice tice,mislim da cemo ih uspjeti nokautirati jer su pod velikim pritiskom.Nervoza ce uciniti svoje a i forma im nije bas najsjajnija.To se moglo vidjeti i u nasoj ekipi sinoc kada smo prvo poluvrijeme odigrali poprilicno lose,pravili smo individualne greske jer nismo imali mjesta i pravo na kiks.Tako ce i njima biti i mislim da to treba i da hocemo iskorisiti.Uostalom igramo na svom terenu a City je citavo prvenstvo los u gostima.Nema potrebe pricati kakav mi imamo skor na Stamford Bridgu

Courtois; Bane-Zouma-Terry-Azpi; Ramiz-Matic; Hazard-Oscar-Willi; Drogba

To je ono sto imamo na raspolaganju, sem ako i Bane ne mogne...bice jebeno, al nekako sam ubijedjen da Fabregas tu ne bi donio nesto vise, bice ovo fizicki jaka tekma na sredini terena, puno se on meni gubi na takvim. Jest da moze jednim pasom rijesit tekmu i da je bolje s njim nego bez njega naravno, ali sigurno nije veliki hendikep. Ramiz ce obavit dobar posao sigurno, a sve ostalo prema naprijed ce iskljucivo zavisit od Hazarda. Ovo je ta tekma, mora bit na vrhuncu i ako bude ne vidim opciju u kojoj necemo pobjediti. Oni su van forme, losi su na strani, a da ne pricam da ih je smijesni Arsenal pobjedio. Digli smo se protiv Liverpula, istina i umorili ali idemo sa sigurno velikim samopouzdanjem i mnogo manjim pritiskom nego protivnik. Sve je na nasoj strani. Idemo ih bacit u nokdaun!

A sta reci za lamparda. pozdravit ga gospodskim aplauzom, pojest ga na terenu i ispratit ga s 3 gola

Gubimo sigurno, čak i da odigramo vrhunski, FA će već postarati za to da nas ujebe i učine prvenstvo zanimljivim.

I posle se čude zašto im liga slabi.

Ocekujem dobru utakmicu.

Mislim da ce nam vise faliti Costa nego Fabregas protiv MCFC ali moze se i bez njih.

Courtois

Bane Zouma Terry Azpi

Ramires  Matić

Willian    Oscar    Hazard

Remy

Ovaj sastav bi lako mogao savladati Citya. Više njima znači neigranje Yaye i Nasrija nego nam neigranje Cesca i Coste

Ocekujem tvrdu utakmicu u kojoj ce nam trebati puno srece i realizacija na najvisem nivou jer nas promasaji mogu skupo kostati bodova. Nemojte praviti sastav bez Cahila jer ce on biti starter siguran sam, Zouma je sinoc u pocetku izgledao nesigurno a nema sanse da mu Mourinho da sansu ispred Cahila u utakmici sezone. Za nas ce najvise pojacanje biti ako Mikel nebude igrao, iz razloga sto je bolja opcija Ramires a i znamo njegov sukob sa Clatenburgom i ne zelim da gledam nepotrebno prigovaranje i davanje bezveznih zutih kartona.

• Autor

Uvertira za ovaj meč i nije baš najbolja jer su nas pogodile i povrede i izostanci, ali nema tu prostora za žaljenje i kukanje već se mora prihvatiti situacija takva kakva jeste i pokušati odigrati dobru utakmicu. Svakako da su nam i Costa i Fabregas dosta važni i da nije isto sa njima i bez njih, zato sada rezervisti moraju pokazati snagu i kvalitet, derbi sezone je pred nama tako da svi moraju dati maksimum. Velika stvar je što Oscar nije suspendovan jer bi to bilo previše, umjesto Fabregasa i Coste ja bi u prvu postavu uvrstio Ramiresa i Remya. Ramires je igrač koji može odraditi svoje zadatke, već je par sezona bio starter i nema razloga da mu ne vjerujem, Matić-Ramires bi možda čak bio dobar tandem jer nam u ovoj utakmici treba dosta trke i obavljanja "prljavog" posla u defanzivi kako bi što bolje zatvorili prilaze golu i smanjili djelovanje Silve. Što se tiče napadača ja bi prednost dao Remyu, baš kao i Ramires i Remy je u stanju da odigra dobru utakmicu i bude prijetnja po njihov gol, dokazao je par puta da se odlično snalazi pred golom i ima dobro kretanje, a mislim da nije bio starter u ligi još od Crystal Palace tako da i zaslužuje šansu i nadam se da će je iskoristiti, nedostatak je jedino što bio u podređenom položaju u skok igri protiv Kompanya. Drogbu ja ne bi u prvu postavu(iako će vjerovatno biti) jer mislim da bi od njega puno više koristi imali u posljednjih 20-30 minuta ako rezultat bude loš, jer igrao bi protiv malo umornije odbrane a i sposoban je odigrati nekih pola sata u visokom tempu. naravno donio bi nam prednost u skok igri. Igramo protiv protivnika koji je u stanju da nam napravi dosta problema i da nas pobjedi ako mu to dopustimo, ako neka utakmica vrijedi 6 bodova onda je to ova, jer pobjedom mi smo na +8 a porazom na +2, znači treba nam dobra partija naših igrača. Nadam se da će igrači pokazati želju za pobjedom, samo čvrsto u defanzivi i jako prema naprijed, valjda naši neće podbaciti jer je ulog ogroman. Uz dobro pripremljenu utakmicu od strane Mourinha, nadam se i raspoloženom Hazardu jer su nam igrači koji obično rješavaju utakmice svojim potezima odsutni tako da je velika odgovornost na Edenu.

Sastav: Courtois, Ivanović, Zouma, Terry, Azpilicueta, Matić, Ramires, Hazard, Willian, Oscar, Remy.

Samo hrabro pa šta bude..

Ja se ipak nadam da ce Fabregas biti spreman. Jer ni Ramires ni Matic neznaju podvaliti loptu kao on.

Dobro je pa im Toure i Bony nece biti u sastavu mozemo mi dobit ovo ako Eden bude na nivou

Biće ovo Žuanov debi. Ima da zablista.

Biće ovo Žuanov debi. Ima da zablista.

Tesko jedino da se veceras transfer realizira i obavi medicinski

Tesko jedino da se veceras transfer realizira i obavi medicinski

Postoji vjerovatnoća da se sve odradi večeras

Chelsea have cancelled tomorrow's press conference. Full backing for Jose Mourinho.

idremo Anti Fa 

ljudi moji još ćemo i Hodzsona skinut na kraju  naklon.gif naklon.gif  naklon.gif

Očekujem novčanu kaznu za klub i tri utakmice pred praznim tribinama.

UEFA da reaguje na ovo varvarstvo!!!

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.