Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2015/16 - Statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

• 2 sedmice kasnije...
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 114,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Imena i brojevi svih igrača prijavljenih za sezonu 2013/14 (ne uključuje neke mlađe):

http://www.premierleague.com/content/dam/premierleague/site-content/News/publications/squad-lists/premier-league-squad-numbers-2013-14.pdf

U skladu s ovim editirali smo brojeve u temama.

Wulfert Cornelius van Ginkel  =)) 

Da jbt, vidi imena u igrača :o

Najviše povjerenja imam u naše crne golmane - Jamala, Clinta i Rossa.

Trenutno u klubu ima 7 igrača sa 30 ili više godina. To su :

Golmani : Cech (31), Hilario (37) i Schwarzer (40)

Odbrana : Cole (32) i Terry (32)

Veza : Essien (30) i Lampard (35)

Visina igrača :

Cech - 1.96 m

Schwarzer - 1.95 m

Cahill i Lukaku - 1.91 m

Hilario, Luiz i Ba - 1.89 m

Bane i Mikel - 1.88 m

Terry - 1.87 m

van Ginkel i Torres - 1.86 m

Chalobah - 1.85 m

Kalas, Lampard i Schurrle - 1.84 m

De Bruyne - 1.81 m

Ramires i Oscar - 1.80 m

Bertrand i McEachran - 1.79 m

Azpi - 1.78 m

Essien i Moses - 1.77 m

Cole - 1.76 m

Mata i Willian - 1.74 m

Hazard - 1.70 m

zato sto je crnac?

[-X 9Yv8FDp.gif

• Autor

Situacija je u Chelseaju sljedeća. Na svakoj poziciji imamo barem dva igrača. Dobra igrača. E sada vrijeme je za novi tip diskusije.

Može se raspravljati o bilo kojoj poziciji.

Evo ja bi volio da malo raspravljamo za početak o poziciji ofenzivnog veznog u formaciji 4-2-3-1 u kojoj i igramo.

Činjenica je da se Chelsea ovog ljeta pojačao na poziciji krila i da sada za poziciju ofenzivnog veznog konkuriraju dva igrača. Onaj koji igra (Oscar) i onaj koji je na klupi (Mata)

POZICIJA OFENZIVNOG VEZNOG: OSCAR versus JUAN MATA

1870325_w2.jpg

Iako će u klubu biti češće rotacije zbog pojačane klupe, mislim da se treba pomiriti s činjenicom da MAZACAR više neće biti trojac u CFC vezi. Bar ne onaj uobičajeni trojac. Hazard se već ustalio na krilu, a s druge strane će konkurirati Willian, KDB, Schurrle. To je već sad vidljivo iako su odigrana tek tri kola pod Mourinhom. Mourinho za sada u sredini na poziciji AMF koristi Oscara, dok je Mata žrtva te politike i uglavnom sjedi na klupi. Teško je išta posebno pričati da će to biti tako i dalje, ipak premalo je utakmica odigrano da se sudi.

Ali pitanje je da ste vi na Mourinhovom mjestu i da imate ova dva igrača za tu poziciju kojeg bi ste preferirali?

Ja sam osobno mišljenja da bi Mata trebao igrati u prvoj postavi, a Oscar biti na klupi. Jer meni je Mata kvalitetniji, iskusniji, bolji igrač. Tu sva priča prestaje. Oscar je fenomenalan, ali ima neke mušice. Dok Mata je naš najbolji igrač zadnje dvije godine, a uglavnom je i igrao tu odmah iza napadača na poziciji AMF. I zato sam mišljenja da bi od sljedeće utakmice uz krila Hazarda i Schurrlea/Williana upravo Mata treba biti u sredini terena gdje je Oscar u zadnje vrijeme.

Znam da će biti dosta utakmica u sezoni i dosta rotacija, ali volio bih da je Mata prvi pik za tu poziciju. Šta vi mislite?

Uvjek bih, oba igrača istovremeno koristio, ali Mata kao AMF, dok Oscar bi bio CMF. 

A ako baš mora se odlučiti za jednu poziciju i to AMF, onda Mata uvjek ispred Oscara, pa ljudi moji to nam je najbolji igrač, zar se treba dvoumit možda??

Nemojte misliti da nipodastavam kvalitete bilo koga od pomenute dvojice, ali ako je Mou vec vise puta izjavio da je Matina uloga na desnom krilu, ova diskusija je besmislena. 

Sto je po meni pogresno, Mata je dalako jaci na AMF nego na krilu ali jbg vjerovatno ga ne smatra dovoljno dobrim u defanzivi.  To im je recimo prirodna pozicija iako je Oscar u Brazilu CMF.

Diskusija nije besmislena jer se radi o dva slicna igraca koja kunkurisu za istu poziciju, drugo je trenutno vidjenje trenera.

Meni licno je Mata bolji od Oscara!

I ako mu Mou da priliku 2-3 utakmice na poziciji AMFa, preselice Oscar na klupu

• Autor

Meni licno je Mata bolji od Oscara!

I ako mu Mou da priliku 2-3 utakmice na poziciji AMFa, preselice Oscar na klupu

Upravo to. Ali mora dobiti šansu pravu. Kakve su to priče o nekakvoj premorenosti pa mu kao treba mjesec dana odmora. To mediji šupljake bacaju, ne vjerujem da je Mou tu glupost izjavio.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.