10. mart 2022.4 god. Autor comment_325338 Zanima me sljedeća stvar: Teoretski da klub ne bude prodan do transfer roka, a neki igraču budu željeli ići a pod ugovorom su (dođe ponuda za njih), šta će biti sa njima? Postaju taoci kluba? Kome idu pare od transfera? Da li to znači da će igrači moći napuštati klub po akcijskim cijenama? Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325340 https://twitter.com/TeleFootball/status/1501958808343658498?t=oHDZJdPLXaNhhG1tYHQ_-Q&s=19 Koji je kurac ovim ljudima ? Prijavi
10. mart 2022.4 god. Autor comment_325341 https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1501962969424424961?t=QXGunndmzJ0vjL5JtZMn0w&s=19 Ono ruglo od sponzora je otislo. https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1501963501237014531?t=wg7zlw594DGVo1KwXpTuwA&s=19 Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325342 https://twitter.com/TeleFootball/status/1501958808343658498?t=oHDZJdPLXaNhhG1tYHQ_-Q&s=19 Koji je kurac ovim ljudima ? Treba nas izbaciti, eno Mount tenkom gazi po autima u Ukrajini. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325349 Jebes mu mater ako iceg pozitivnog u ovom ima jeste gotovo pa raski saradnje sa Three. Mislio sam da cu ono gledati citav zivot. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325350 Taman cemo vidjeti koliko plasticara i gloryhuntera zapravo imamo 😠Britanska vlada sada snosi odgovornost, zajedno sa FA i EPL, da pomogne Celziju. Oni su ti koji su dozvolili ulazak Abramovica, a nisu dovoljno ucinili da ga se na vrijeme makne. Klub kao klub ne moze biti zrtva toga u smislu da se zabrani navijacima kupovanje ulaznica i odlazak na stadionu, da se onemoguci ekipi odigravanje utakmica i odlazak na gostovanja. Jedino cega se plasim jeste da mi nemamo nikog unutar kluba ko bi nas poveo u ovakvim trenucima, ko je spreman predvoditi klub i otvoriti razgovore s drzavom u cilju da se problemi rijese i omoguci normalno djelovanje. Nazalost, svi koji su tu vecinom su bili Abramoviceve produzene ruke i nisu se nesto mnogo pitali. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325356 Još će ispasti da je klub žrtva Romana Abramovića, pa ovaj klub bi bio prosjek da nema njega. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325358 Ne vidim smisao ovoga? Kako će ovo pomoć Ukrajni? Čisto sumnjam da Roman novac koji Chelsea zarađuje Roman šalje Putinu, a i da šalje nek blokiraju Romana ne cili klub u kojem radi xy ljudi koji nemaju nikakve veze Rusijom, da ne govorim koliko je ovo nepošteno prema navijačima koji su Englezi. Apsolutno sam za sve moguće sankcije Rusiji ali ovo neće ništa pomoć a uništiti će bezpotreno klub. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325360 Ima li ikakvih vijesti ko pregovara i prica s drzavom u ime kluba? Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325361 Konferencijska da se igra, tu cu biti..Chelsea <3 Gledao bi ih u League Two, a ne u Konferencijskoj ligi bukvalno. :D Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325362 Ima li ikakvih vijesti ko pregovara i prica s drzavom u ime kluba? Tek u maju koliko sam vidio imamo pravo na zalbu, dotad sankcije. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325363 Tek u maju koliko sam vidio imamo pravo na zalbu, dotad sankcije. Osim ako u medjuvremenu Roman ne da dozvolu da vlada se pita o prodaji kluba... Bar ja tako mislim. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325365 Osim ako u medjuvremenu Roman ne da dozvolu da vlada se pita o prodaji kluba... Bar ja tako mislim. Pa nije malouman da im da klub u ruke, ljudi ce prihvatiti pola milijarde, samo da dobiju para. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325368 znaci sve zamrznuto, prodaja ulaznica, šopovi ne rade, jedan sponzor vec otkazao suradnju, pravo na zalbu tek u maju a klub redovno mora isplacivati plate u medjuvremenu. ocekujem uskoro da i nike otkaze saradnju i eventualno oduzimanje bodova u narednom periodu. nema ovo veze sa romanom, ovde se jednostavno ide na srozanje kluba na niske grane, pucali su oni i prije ovoga nepotrebne sankcije romanu. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325388 Evo kruzi vijest da bi i Nike mogao otkazati ugovor. Ako neko ne zna, Chelsea i Nike su 2016. godine sklopili ugovor na 15 godina u vrijednosti od 900 miliona. Ukoliko bi Nike otkazao, ostali bi bez 600 miliona. Prijavi
10. mart 2022.4 god. Autor comment_325391 Ali tih 900 miliona nisu dobili odmah, nego u periodu od tih 15 godina. Sad ako prekinu saradnju klub ce biti bez sponzora dok se ova situacija ne rijesi. A i ako se rijesi klub ce moci imati sponzore i potpisati mozda i jace ugovore. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325394 Najbolje bi bilo da im Roman prepusti klub, pa da se oni po sopstvenom nahodjenju izdrndaju nad istim. Ovo je bezobrazluk, neka kazu realno gasimo vas i cao. A i taj nike mi dokurcio sa ovim dresovima, kao zainat nam izradjuju sranja od istih. Razumem da su fine to pare ali... Ona trojka je pak ionako bila dno dna. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325396 Ali tih 900 miliona nisu dobili odmah, nego u periodu od tih 15 godina. Sad ako prekinu saradnju klub ce biti bez sponzora dok se ova situacija ne rijesi. A i ako se rijesi klub ce moci imati sponzore i potpisati mozda i jace ugovore. Ma da, na to i mislim. Ali svejedno to je ogroman novac kojeg cemo ostati uskraceni. Prijavi
11. mart 2022.4 god. comment_325402 Chelsea kao klub ima zadnju sansu da bukvalno opstane do 31. maja. Do tad ukoliko ne prodamo klub, gubimo apsolutno sva prava i postajemo dio britanske administracije sto znaci da necemo moci placati cak ni plate igracima. To bi znacio raspad sistema i vjerovatno ili gasenje kluba ili odlazak u najnizi rang takmicenja. Ovo je itekako moguci scenario jer ne pricamo o kupovini 100kg brasna nego kluba cija je vrijednost preko milijardu dolara. Prijavi
11. mart 2022.4 god. comment_325404 Jel normalna ovolika mrznja prema nasem klubu od strane netralnih navijaca i navijaca drugih klubova? Pa bukvalno svi bi volili da totalno propadnemo, da se ugasimo ako ikako moze to bi im najdraze bilo. Nevjerovatno zaista. Naravno da jeste kad smo im prvi nabili komplekse prije 18 godina i od tada im svima nabijamo komplekse, sreća je jedina što se United uvijek gurao pa su nam i uzeli koju titulu Sjetimo se i toga da smo u 2 navrata imali zabranu transfera, a nešto se ne sjećam kad su je imali drugi najveći klubovi. Jednom Atletico i to je to. Dobila barsa kazne par hiljada evra jer su nešto oko Griezmana zajebali ali mislim da nije bilo više od 10k... da ne spominjemo da nije bilo nikakvih kazni i sankcija za Real i klubove koji su ostali u ovoj Super Ligi itd. dakle to su sve stvari koje imaju veze sa fudbalom. Ali zato na zapadu ako je rus vlasnik kluba klub se tretira kao da je ruski Prijavi
11. mart 2022.4 god. comment_325416 Najgore od svega sto su jedini i najbolji branitelji kluba u ovoj teskoj situaciji Tomas Tuchel, Emma Hayes i Neil Bath, ljudi kojima je to najmanje u opisu posla, dok niko iz Uprave ni ne pomislja da se oglasi. Saopstenje koje su dali je u najmanju ruku sramotno, jer su samo preneli ono sto je vec receno. A Roman se nece oglasavati niti preduzimati bilo sta dok njegovi advokati ne prouce sve do detalja. Licno bih voleo da moze da se "pobije" s njima i na ocigled sveta dobije spor i nauci budale pameti, al nazalost to bi moglo da utice na sudbinu mnogih neduznih ljudi koji tamo zaradjuju za zivot... Prijavi
11. mart 2022.4 god. comment_325418 Pa Uprava je sva Romanova. Bukvalno nemas covjeka da nije njegov. Ko ce se tu boriti za klub? Kakva saopstenja ocekujes? Treba nam neko iz vana sa autoritetom ko ce se boriti za Chelsea. Ili barem navijaci, neko udruzenje tipa CPO. Mada od navijaca je tesko ista ocekivati vidjevsi juce da im je vrhunac organizacije pjevanje Romanu. Sada vise nije ni vazno kako, bitno je samo da opstanemo. Ionako cemo vjerovatno igrati nizi rang, ili ce nas sankcije toliko kostati da i ako ostanemo u ligi necemo moci dulje od jedne sezone biti tu. Sto se tice zalbe, ne vjerujem da je tek od maja moguce. Mislim da se moze i ranije utjecati na odredjene odluke, za pocetak bi bilo dovoljno samo izboriti da se omoguci normalno poslovanje kluba u smislu organizacije utakmica, odlazak navijaca na utakmicu i da se sezona zavrsi. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.