4. mart 2022.4 god. comment_325123 samo ako je to istina, ostat ce mu par milijardi i sta onda? Bez 10 milijardi funti nema price. Ja po nekim turskim izvorima sam vidio cifru oko 3.5 milijarde da ima vrijednost turcin sto je premalo da bude dovoljno za ponudu. Prijavi
4. mart 2022.4 god. comment_325124 samo ako je to istina, ostat ce mu par milijardi i sta onda? Bez 10 milijardi funti nema price. Ja po nekim turskim izvorima sam vidio cifru oko 3.5 milijarde da ima vrijednost turcin sto je premalo da bude dovoljno za ponudu. Diablo moj prijatelju, turski milijarderi postoje po istom principu kao ruski oligarsi. Pogurace to Erdogan, ako i koliko bude trebalo.. Prijavi
4. mart 2022.4 god. comment_325125 Diablo moj prijatelju, turski milijarderi postoje po istom principu kao ruski oligarsi. Pogurace to Erdogan, ako i koliko bude trebalo.. I kad Turska anektira Kipar da tražimo novog vlasnika. I ja sam više za takvu opciju, bilo ko osim amerikanaca. Osim što je bitno ko će doći za vlasnika bitno je i ko će biti operativac za transfere i ko će imati koliki uticaj na kupovine. I Liverpool i United imaju te američke biznismene, ali se dosta razlikuje transfer politika. United troši puno više i neracionalnije. Prijavi
4. mart 2022.4 god. comment_325126 Ma ja bih volio Turčina. 1. Veća šansa da je neki bećar koji će trošiti pare i kupovati igrače. 2. Amerikance boli uvo za fudbalom i vjerovatno ne znaju ni kako se stadion zove, a i vrlo vjerovatno da će mu promijeniti ime u Sprite Arena ili neko sranje. 3. Dosta smo mi iz RS imali vlasnika, bio bi red da ide jedan iz reda FBiH.a hrvate ko jebe jel Prijavi
4. mart 2022.4 god. comment_325128 I kad Turska anektira Kipar da tražimo novog vlasnika. I ja sam više za takvu opciju, bilo ko osim amerikanaca. Osim što je bitno ko će doći za vlasnika bitno je i ko će biti operativac za transfere i ko će imati koliki uticaj na kupovine. I Liverpool i United imaju te američke biznismene, ali se dosta razlikuje transfer politika. United troši puno više i neracionalnije. United vec dugo nema sposobne sportske radnike koji bi taj novac znali kako da potrose pametno. Naravno mislim na trenera i sportskog direktora. Oni bi da klub opet osvaja trofeje jer to na kraju donosi veci proffit svima, ali nemaju pojma kako to da urade. Totalno bez vizije. Ko god da bude novi vlasnik Chelsea treba da ostavi Marinu tu gde jeste, i da na mesto SPORTSKOG direktora dovede nekoga sposobnog, coveka iz fudbala, koji ce znati da postavi internacionalnu skautsku mrezu i ima iskustva u otkrivanju talenata, Luis Campos iz Lillea, Michael Zorc iz Dortmunda, na primer.. Tome dodas i nasu fabriku talenata Cobham i to ce biti dovoljno za uspeh... Ne moramo trositi 300 miliona godisnje, samo treba znatii kada i gde ulagati. Prijavi
4. mart 2022.4 god. comment_325132 Vjerovatno ima istine sa ovim Turcinom, vidim da je Abramovic bio u Istanbulu prije 2 dana. Tako da ostaje nada se da ce ostaviti klub pravom covjeku u ruke, a ne nekom muljatoru. Prijavi
7. mart 2022.4 god. comment_325179 https://twitter.com/TeleFootball/status/1500874660300435469?t=c1MP3M_SDcGjZOi1NqTiBw&s=19 Svaki ozbiljan kupac ce upravo zbog ovoga odustati od kupovine. Redizajniranje Stamford Bridza je prvo arhutektonsko/birokratski kosmar, a onda i preskupo. A novi stadion, sa vecim kapacitetom, masnim ugovor na prava na ime i drugim pratecim izvorima prihoda nam je osnovna potreba. Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325193 Meni je zbog toga i drago, dakle neće moći svaki idiot da kupi klub, nego pored para koje će morati dati za kupovinu odmah mora da se ulaže... A ne da mi dođe neki amerikanac mrtvi pa da se zajebava sa klubom i radi kako mu se kurac digne... Ja još živim u nadi da se neće naći kupac i da će se situacija u svijetu smiriti te da ćemo ostati pod šapom tate Romana Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325204 Ne bih se ja zaletao mnogo oko toga da li ćemo propasti i šta ti ja znam, fakt jeste da me ta promena vlasnika, više pogadja "emotivno/navijački", nego da se bazira sad na nekim objektivnim činjenicama. Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325206 Bog zna sta ce biti i koliko je Roman imao utjecaja. Tek ce se saznati. Neki klubovi su grohnuli samo sto su trenera zamjenili. Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325224 https://twitter.com/AbsoluteChelsea/status/1501234109598900231?t=A6xyzuvuLsSEqhVYwM-PHg&s=19 Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325228 https://twitter.com/Transferzone00/status/1501260231887646722?t=iLndaEnDhGsZOYx4wxZxlg&s=19https://twitter.com/siphillipssport/status/1501265104788246535?t=Zu7hKTTY3FHsjIwJoi-cfA&s=19 Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325234 Al sta znaci izabrat pravu? Po cemu filtrirati? Sta je garant da ce buduci vlasnici ulagat u klub i transfere? Mogu oni obecat brde i doline, i kad kupe samo zatvore pipu. Prijavi
8. mart 2022.4 god. Autor comment_325239 A upravu si, nema tu garanta ali ides nekom logikom, sta ja znam. Valjda ce ljudi u klubu, bliski Romanu gledati na to i znati procjeniti. Ako mu je sve samo biznis taj vjerovatno nece nesto puno ulagati ili ce gledati iskljucivo na profit. Ako voli fudbal, ako je fudbalski fan vece su sanse da ce zeljeti uspjeh prije dobiti. Nije nuzno najunosnija ponuda i najbogatiji vlasnik najbolja ponuda. Prijavi
8. mart 2022.4 god. comment_325240 Nisam bas siguran koliko je sve ovo istina s tim Turcinom, skloni se oni dosta senzacionalizmu i supljoj prici. Vjerujem da se jos uvijek vagaju sve ponude, a mozda se i ceka neka u posljednjem trenutku. Sigurno je Romanu u cilju da cijena skoci zbog konkurencije. Prijavi
9. mart 2022.4 god. comment_325243 Sve neka sirotinja od ovih što nude, niko ne vrijedi više, od 5-6 miliona... Zasad niko interesantan da se umješao u ponudu, niko od ovih neće biti investitor i neće se cimati oko uspjeha kluba, sve će to biti samo biznis Ne bih se ja zaletao mnogo oko toga da li ćemo propasti i šta ti ja znam, fakt jeste da me ta promena vlasnika, više pogadja "emotivno/navijački", nego da se bazira sad na nekim objektivnim činjenicama. Pa ukoliko ti ode, Roman, Marina i kompanija normalno da ćeš propasti. Prijavi
9. mart 2022.4 god. comment_325250 Candy je interesantan, ali mora i on tim ljudi okupiti, jer vrijedi oko milijardu :( Prijavi
9. mart 2022.4 god. comment_325251 Candy je interesantan, ali mora i on tim ljudi okupiti, jer vrijedi oko milijardu :( Pa znas kako, njihova "vrednost" se obracunava na osnovu celokupne imovine. Ni onome koji je tezak 10 milijardi nije bas svejedno da izdvoji cetvrtinu svega toga, jos u zivom novcu, kamoli nekome cija je vrednost manja od onoga sto kupuje. Bice tu raznih bankara, vlasnika investicionih fondova... Candy je interesantan, ali mora i on tim ljudi okupiti, jer vrijedi oko milijardu :( Izgleda da je dobio potrebnu podrsku. [url="https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1501513835655667715?t=b05ER8o22mv1fzSuAwoMVA&s=19"] I verujem da bi to bila najbolja stvar za Celsi. Mladi ambiciozni britanci, navijaci Celsija, povezani i podmazani svuda gde treba... Prijavi
9. mart 2022.4 god. comment_325259 Auh brate kakvu ženku ima ovaj Nick Candy Vjerovatno bi Terry dobio zabranu prilaska stadionu. Prijavi
9. mart 2022.4 god. comment_325260 Ma i nije toliko bitno koliko ima para vlasnik. Mislim, bilo bi super imat Arapa koji ne zna šta će s lovom, ali može se i bez toga. Chelsea je i sam od sebe dovoljno bogat klub, ključ je sposobnost vlasnika i ambicija. Ako na prave pozicije postavi prave ljude i ako ima sportsku ambiciju a ne "dok god smo u top4 dobro je" neće bit problema. Ne troši ni Liverpool luđaki pa s dobrim sportskim direktorom i trenerom su trenutno u 3 najjača kluba na svijetu. Prijavi
9. mart 2022.4 god. comment_325261 Spaha zenska mu je polu-Srpkinja, rodom iz Australije. Za to su nase maherke. Prijavi
10. mart 2022.4 god. comment_325289 https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1501848460085059585?t=fVhZ82KAbHwp5SRhfRegkQ&s=19 Tek smo ga sad najebali. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.