Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Euro 2016

Istaknuti odgovori

• Odgovori 480
  • Pregledi 34,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Ta ce wilmots taraba mater jebo.. courtois dvije tri odlicne odbrane, hazard se trudio ali nije mogao protiv contea takticara :))) italijani mogu daleko

Ajmo engleska bracooooo

Sent from my HTC Desire 300 using Tapatalk

Ja navijam za Belgiju zbog Edena, te da se Italija što prije vrati kući. Plus mislim da ne mogu da se porede, daleko jači tim imaju Belgijanci.

Pojma ti nemas.

Belgijski igraci trebaju pogledati utakmicu protiv Italije pa da shvate da je fudbal timska igra a ne igra pojedinaca. Kakav tim imaju a na terenu su kao rastrkane koze.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Pored tehnicara kojih ima na pretek treneru se cijela taktika svodi na "pogodi čuponju u glavu u šesnaestercu". Nikada ne bih Fellainija igrao ofanzovnog veznog niti bi gradio ekipu oko njega. Hazard i DeBruyne su dva glavna igraca za koje treba traziti rjesenja da dadnu maksimum. Protiv Italije se Eden i nesto trudio ali do kraja su oba igraca (Eden i DeBruyne) bila dobro zatvorena.

Kao sto ste mogli i procitati u ranijim postovima, ja licno sam ocekivao da ce Italija nadmudriti Belgiju.

Prije svega sto i Belgija nema neku timsku igru, nema smisljenih akcija, utrcavanja u slobodan prostor, mijenjanja pozicija igraca i svega drugog sto jedna vrhunska ekipa treba da ima. Kod njih se sve svodi na individualni kvalitet igraca koji ima loptu u nogama. Cesto se moze vidjeti da ostali igraci nijemo posmatraju igraca sa loptom i cekaju u mjestu. Znaci ni "a" od akcije a kamoli sta drugo.Tako vala ne moze.

S druge strane, Italiju sam gledo nekoliko puta ove godine, pogotovo nakon saznanja da ce nas Conte voditi sljedece sezone i znao sam kako igraju. 

Recimo protiv Spanije su odigrali 1:1 ali su ih toliko izdominirali da ne bi bilo nezasluzeno i da su pobje 2 ili 3 gola razlike.

Glupim Belgijancima igra Felaini a ne igraju Karasko ili Dembele, to dovoljno govori. A i nikakvu igru nemaju, to se videlo i u nekim utakmicama kvalifikacija. Imaju vrh ekipu a kao da igraju na silu. Brat Konte ih procitao kao knjigu i izdominirao sa ispodprosecnom ekipom.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Wisey sta je onda bilo kod Murinjovog Celzija? Jel trener il sramotna igra vecine? Il oboje podjednako? Il sta, jebiga trebate se odlucit u svom shvatanju fudbala...

Wilmots je ko prvo izveo los sastav, ko drugo nije reagovao ni tokom tekme nista, na Conteovu taktiku. Pokusao izmjenama, al mislim da ni njih nije dobro odradio. S druge strane igraci ko karine obicne, slazem se, samo su nasa dvojica bili na nivou. Krivica je podjednaka za poraz, zasluge su podjednake za pobjedu...

Sent from my HTC Desire 300 using Tapatalk

Ma Wilmots je glavni krivac, Belgija ima ekipu komodno da se može borit za titulu, ali vidno je da se sve svodi na individualu a čiji je posao od igrača napravit tim nego trenerov?
A i koja mu je to ideja stavljat Fealinija na 10-ku?
[quote name="Dzan" post="257344" timestamp="1465905841"] Wisey sta je onda bilo kod Murinjovog Celzija? Jel trener il sramotna igra vecine? Il oboje podjednako? Il sta, jebiga trebate se odlucit u svom shvatanju fudbala... Wilmots je ko prvo izveo los sastav, ko drugo nije reagovao ni tokom tekme nista, na Conteovu taktiku. Pokusao izmjenama, al mislim da ni njih nije dobro odradio. S druge strane igraci ko karine obicne, slazem se, samo su nasa dvojica bili na nivou. Krivica je podjednaka za poraz, zasluge su podjednake za pobjedu... Sent from my HTC Desire 300 using Tapatalk[/quote]Nije isto trenirati klub i reprezentaciju. Odnosno, to je totalno razlicito. Nije isto voditi ekipu u kup takmicenju s maksimalno 6-7 utakmica i voditi Premiershipu i kupovima sa 60-ak tekmi kroz sezonu. Belgija je igrala sasvim solidno, bilo je tu sansi i dobrih kombinacija, medjutim izostala je zavrsnica i pojedinci su jednostavno imali los dan. To moze nesto znaciti, a i ne mora, jer u sljedecoj mozda razvale. Wilmots, vec sam rekao, da je poprilicno podbacio i ne moze dobiti prolaznu ocjenu, samo sam komentarisao nastupe recimo Lukakua i De Bruyne.
Nije isto, nisu ni kruske ni jabuke isto. Jebo ga ti, nije on tu par dana i nisu oni pod njegovom palicom 7 utakmica i 10 treninga. Sustina je da ne mogu shvatit kako je za uspjehe pretezno kriva ekipa, a za neuspjehe trener. Vecina vas ima takvo misljenje. Il vas je mrznja prema Murinju okrenula na tu stranu Meni su bili prelosi... A de bruyne pogotovo, po ko zna koji put pokazuje da nista bolji od sirlea nije

Dovoljno, previse, nenormalo puta je napisano da lose vodjene ekipe nije cak ni najveci razlog zbog kojeg smo se okrenuli protiv Murinja.

Ali koliko vidim, pisano je bez potrebe.

Belgija nije vrhunska momčad niti će ikad biti. Obična legija stranaca bez nacionalnog naboja, bez karaktera i karizme. Hrpa zvučnih imena bez igre i plana, svatko igra za sebe. Kompany je izostao, ali je veći problem to kako se ponašaju na terenu. Hazard nikad neće ni prismrditi Zlatnoj lopti, De Bruyne toplo hladno. Glupe greške izbornika, ponajviše u sredini terena. Sve u svemu, Contea posrala sreća u prvoj utakmici i dalje mislim da ne može dobiti jaču utakmicu sa Italijom. Obrana i samo obrana. Ovo je bila utakmica podjednakih protivnika, Njemačka, Francuska i Španjolska su pravi test. 

Koliko vidim napisao sam mrznja prema Murinju vas odvela na tu stranu. Sto znaci da ste ga zamrzili zbog neceg da bi konstantno tvrdili da je kriv za sve :D

Koliko vidim napisao sam mrznja prema Murinju vas odvela na tu stranu. Sto znaci da ste ga zamrzili zbog neceg da bi konstantno tvrdili da je kriv za sve :D

Sad siris pricu.   Sve o cemu si ti pisao je lose vodjenje ekipe. 

I imas pogresnu definiiju mrznje.

Niko od nas ne mrzi Murinja, niti ce. Covek je jednostavno razocarao. 

Sad siris pricu. Sve o cemu si ti pisao je lose vodjenje ekipe.

I imas pogresnu definiiju mrznje.
Niko od nas ne mrzi Murinja, niti ce. Covek je jednostavno razocarao.

Necemo je sirit dalje, samo smatram da je murinjov chelsea bio isti kurac ko i wilmotsova belgija sinoc, a i vecinu vremena. Tim, odnosno kolektiv i u pobjedi i u porazu. I u uspjehu i neuspjehu...

Ne znam ni ko ni sta, ali se mrznja ovdje mjesecim pisala. Znam ja dobro definiciju iste. Budi mi dobar

Belgija nije vrhunska momčad niti će ikad biti. Obična legija stranaca bez nacionalnog naboja, bez karaktera i karizme. Hrpa zvučnih imena bez igre i plana, svatko igra za sebe. Kompany je izostao, ali je veći problem to kako se ponašaju na terenu. Hazard nikad neće ni prismrditi Zlatnoj lopti, De Bruyne toplo hladno. Glupe greške izbornika, ponajviše u sredini terena. Sve u svemu, Contea posrala sreća u prvoj utakmici i dalje mislim da ne može dobiti jaču utakmicu sa Italijom. Obrana i samo obrana. Ovo je bila utakmica podjednakih protivnika, Njemačka, Francuska i Španjolska su pravi test. 

Sta moze biti jaca tekma od ove? Belgija je prva na svijetu, nema bolje repke :D

Ja sam misljenja da je Belgiji potreban dobar trener da poslozi sve ove zvijezde i iz najtalentovanije reprezentacije u Evropi izvuce maksimum.
Jednom kada napravis sistem, kao sto je to bila Spanija, onda je to uigrana masinerija. Belgija ima predispozocije da postane nesto slicno.

ERHnxJX.jpg

Nadam se da ce i u Chelsea igraci ovoliko trcati. 

Informacije radi, Italija je reprezentacija ciji su igraci najvise pretrcali u prvom kolu. Slijede Ukrajina sa 115km i Njemacka sa 113km.  Francuska je pretrcala svega 105 km a Hrvatska 104. Najmanje su pretrcali Turci, Svedjani i Irci, ukupno 101km. ( statistika sa http://www.uefa.com/uefaeuro/)

Iako svaka utakmica ima svoj tempo i razvoj situacije na terenu u mnogo cemu odlucuje, ovo su velike razlike u kilometrazi izmedju recimo talijana i Svedjana. Pa kao da su jedni imali 2 igraca vise odnosno manje na terenu.

Da znas ista o imaginarnoj tvorevini kakva je nacija, znao bi da je nacionalni naboj put u fasizam. Iskoristi priliku jer zivis u razdoblju kada covjecanstvo ima najvecu kolicinu dostupnog znanja besplatno. Educiraj se, radi malo na sebi.

Da znas ista o imaginarnoj tvorevini kakva je nacija, znao bi da je nacionalni naboj put u fasizam. Iskoristi priliku jer zivis u razdoblju kada covjecanstvo ima najvecu kolicinu dostupnog znanja besplatno. Educiraj se, radi malo na sebi.

Zašto onda gledaš fašističko nogometno prvenstvo :D ? Da ukinemo zastave i stavimo dugine boje na dresove :D?

11 od 35 golova do sada postignutih na prvenstvu je palo posle 87. minuta. Završnice mečeva su barem dramatične. :D

Nisam mogao gledati mec Italija-Svedska. Mozel ko detaljno opisati stanje na terenu i kako je izgledala prije svega Italija odnosno Conteova taktika?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.