25. mart 2012.14 god. comment_37911 [quote name='Vinko' timestamp='1332697510' post='37901'] I da zaboravih te pitat, kažš smanjivat troškove kluba i plaće ćemu onda ostanci Hilaria i Turnblla ? sjd da jednog oš zadržat to bi shvatio al baš obojca ?? ne igraju , a i to što igraju ne odigraju nekako a plaća samo sjeda na račun. [/quote] Potjero bi ja Hilaria, ali je nedavno produžio ugovor na još godinu dana. Iskreno, od njega ne vidim fajde osim što zagrijava Cecha prije utakmice i nosi lopte na zagrijavanje. Plus nam još zauzima dragocjeno homegrown mjesto, za jednog novog stranca u ekipi. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37913 Ja cu pokusati uzeti u obzir cinjenicu da cemo igrati LE (iako moj mozak odbija da prihvati tu cinjenicu). Isto tako u glavi mi je ona Romanova recenica koja sugerise da ce pola nasih legendi napustiti klub, pa da onda napisem nesto... [b]OUT:[/b] [u]Bosingwa[/u] - procitan igrac. [u]Ferreira[/u] - dusa od covjeka, toliko godina sjedi na klupi i ne cujes za njega da je ziv, ali nema kvalitet vec dugo godina. Rjesiti ga se. [u]Lampard, Drogba [/u]- legende, a znamo sta je Roman rekao (nova generacija se sprema). [u]Kalou[/u] - njegov talenat cuci u njemu i kako stvari stoje, taj talenat ce ostati samo na tom cucanju. Ostao je nedorecen igrac u fudbalskom smislu. [u]Malouda[/u] - procitan igrac [u]Benayoun[/u] - ne spada u talas nove generacije [u]Meireles[/u] - kada se sve sagleda, on je odradio onoliko koliko je i placen, ali je opet nekako igrac sa klupe, dzoker. Medjutim, izrazio je veliko nezadovoljstvo nakon sto je AVB otisao. Zbog njega je i dosao kod nas. Ne bi bilo prijatno za klub i njega da ostane a da je nesrecan. [u]Essien[/u] - teskog srca cu gledati njegov plavi dres, znajuci da ga nema. Nekada najbolji na svojoj poziciji, sada covjek koji ima velike bolove u koljenima. Uvijek je bio igrac koji je ginuo na terenu, ali povreda ce ga sputavati u mnogo cemu. Ne bih volio da se opet povrijedi pa da ga cekamo 6 mjeseci, a ni njemu nije prijatno sto ne moze klubu pomoci. Sa ovakvom igrom, moze posluziti klubu kao sto je Malaga. Naci ce se neko za njega. [u]Torres[/u] - mnogi ga cekaju jos uvijek. Ja se samo pitam u cemu ga cekaju? Dovoljno, cak i previse smo mi njega cekali. On je rekao svoje i treba ga prodati dok jos ima kakvu-takvu reputaciju. Ako bi se za njega izvuklo €20m to bi bilo odlicno. Juventus se interesuje za njega, a Malaga ce se otarasiti van Nistelrooya. [b]IN:[/b] [u]Cesar Azpilicueta[/u] - mlad, perspektivan bek a jeftiniji od van der Wiela koji ce po svemu sudeci zavrsiti u Spaniji [u]Willian [/u]- o njemu se pricalo i u januaru. Mlad, brz, okretan, odlican tehnicar (kao i svaki Brazilac, osim Ramiresa koji osim imena nema nista brazilsko), dobar sa obje noge i polivalentan. Moze igrati na svim pozicijama iza napadaca + imamo pravo kupovine na njega. [u]Moutinho[/u] - svakako profil igraca koji ce nam faliti odlaskom Essiena. Jasno da ce tu biti Mikel i Romeu, medjutim on je kvalitetniji od obojice i jedan od pomenutih (Mikel, Romeu) ce morati biti na klupi. Ne pretjerano mlad ali nije ni star, iskusan i sa svojih 25 godina nam moze donijeti stabilnost na sredini. Brz, dobar sa loptom, jakog suta, dobrog pasa, borben, svakako igrac koji nam je potreban na sredini i koji ce dosta trcati. [u]Falcao/Cavani[/u] - jedan od njih ce vjerovatno doci. Falcao bi mogao doci ako bi se ponudilo €20m + Torres. Ali ako dodje Cavani, ne bunim se. Dosta slicni igraci. Golgeteri i nezgodni zacuvanje, a to je ono sto ce nam biti potrebno. [u]Modric/Eriksen[/u] - jednog od ove dvojice bi volio vidjeti. Modrica vise jer je to tipicni igrac sredine terena, onaj koji drzi vezu. Mada bi i Eriksen mogao sa Moutinhom pored sebe i sa Matom koji bi dolazio do centra po loptu, kontrolisati sredinu terena veoma dobro. Elegantan igrac. [u]Moura[/u] - leteci Brazilac sa nevjerovatnim driblingom. Igrac koji bi mogao uvijek praviti visak na terenu, pravi prodigy! Primjetili ste da nisam pominjao Hazarda, a to je zato sto je momak 300 puta izjavio da zeli igrati LS, a mi nazalost kako stvari stoje, to necemo moci da mu priustimo. Pokusao sam nekako najrealnije igrace pomenuti, mada je to tesko pogoditi kada ti klub nece igrati LS, a svima su ukusi razliciti. Lukakua bih gurnuo na pozajmicu. Ako bi pomenuti igraci dosli u klub, mogla bi se igrati bilo koja formacija, a onda bi bilo mjesta i za Josha. Naravno, ne bi mogao biti starter jer su svi igraci trenutno iskusniji i bolji od njega, ali bi mogao dobijati po 20 minuta na utakmici kao sto to sada dobija u Swanseaju. A bolje je kod nas da dobija istu minutazu. Piazona negdje u Holandiju gurnuti. A Kakuta zasluzuje da se ozbiljno racuna na njega. I on bi kao i De Bruyne vrlo lako mogao da dobije sansu na nekoj od pozicija koje su iza napadaca. Ramires i ostali graci bise takodje rotirali po potrebi, a to se uvijek desava u toku sezone. Sezona je duga, povrede i kartoni su uvijek tu, a Carling Cup, FA Cup, PL i LE traze ucesce svih igraca u timu. Velika konkurencija je zdrava, a to nam je potrebno. [b]SQUAD:[/b] Golmani: Cech, Turnbull, Hilario Odbrana: Ivanovic, Azpilicueta, Terry, Cahill, Luiz, Cole, Bertrand, Hutchinson Vezni: Moutinho, Mikel, Modric/Eriksen, Willian, Mata, Ramires, Moura, McEachran, Kakuta, De Bruyne, Romeu Napad: Falcao/Cavani, Sturridge Trener: Mourinho, Klopp, Di Matteo. [img]http://www.footballuser.com/formations/2012/03/367157_Chelsea.jpg[/img] Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37914 Whis ta pojačanja sve skupa ne možeš dobiti ispod 200 milijuna eura da si bog... Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37920 http://www.youtube.com/watch?v=9qf_W-yHYE0 Pratite u ovom videu brzinu kretanja, razmišljanja, odigravanja... Trojac na krilima Duff-Cole-Robben, na sredini Lamps iz najboljih vremena potpomognut sjajnim Thiagom a iza lopte kupi neponovljivi Maka. Naprijed u rotaciji Drogba i Eidur, dva fenomenalna špic igrača. Ništa od ovog mi nemamo danas. A stavih baš u ovu temu da vidimo gdje je najtanje i na koje se pozicije u ekipi treba obazirati. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37922 [quote name='dubrovcanin' timestamp='1332700517' post='37914'] Whis ta pojačanja sve skupa ne možeš dobiti ispod 200 milijuna eura da si bog... [/quote] Pa valjda se topic zove "lista zelja" Sastavicu ja, jedan, realniji spisak, malo kasnije Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37948 [quote name='Zxenox' timestamp='1332627737' post='37772'] Да ти кажем да одмах отпишеш Модрића и Јаја Туреа, неће они у Челзи ни за 100 година! [/quote] ne razumijem ja to nista.. Prijavi
25. mart 2012.14 god. Autor comment_37953 [quote name='essien' timestamp='1332706060' post='37948'] ne razumijem ja to nista..[/quote] Ja razumijem ali mi treba 1minuta da procitam ! Zamolio bih te Zxenox-u da pises na latinici ako nije problem ? Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37954 [quote name='essien' timestamp='1332706060' post='37948'] ne razumijem ja to nista.. [/quote] Da ti kažem odmah da otpišeš Modrića i Yaya Tourea, neće oni u Chelsea ni za 100 godina! Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37959 Eden , Cavani-Falcao-Llorente , i po mogucnosti neki zadnji vezni osigurac , dolazi i Bruyne, vratit neke sa posudbe , starudije istjerat i to bi bilo to Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37962 Dudo to sam ja reko u svojem postu, nema potrebe da me kopiraš p da ispadaš pametan na konto mojih izjava (šalim se naravno nemoj uzet ozbiljno, Wh jedva čekam, kao što rekoh zanimljive komentare daješ, ono je bilo baš ko da su sastavljala braća Grim a ne jedan realni Wh, daj nam ubrzo svoju realnu "lisu želja" 12. isto kao i wh što sam rekao ti si totalno promjenio vezni red i napad osim Mate ajde... nači 5 igrača + Azpl. + trener i sad da svaki od ovih 5 košta po 20 mil. recimo makar koštaju više to ti je 100 mil + još ovo dvoje s tim da od ovih koje si ti nabrojao nitko nebi koštao ispod 25 samo Moutinho i Wilian možda ispod 30 MOŽDA ovi ostali oho ho , to nebi ni 3 Romana isplatilo takvu sumu, e sad da su u našoj upravi spospobni i pametni ko što nisu pa da uvale Torkea za Falcaa možda bi ti to i prošlo al igrače koje smo mi stavili za otpust ,za njih nebi dobili ni 25-20 mil. jer ima njih kojima ističe ugovor za neke nebi platio izna 5 mil. jedino Essiena bi uspio uvalit za više od 10 Tako da još jednom kažem punno je zanimljivije čitat nešto realno nego nešto što što se nemože isplatit ni u snu. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37969 Evo Cavani se spominje. Šta mislite kakve su šanse? Iskreno ja bih prije Radamela Falcaa. Nekako mi je svestraniji. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37970 [quote name='Caeruleus' timestamp='1332708770' post='37969']Evo Cavani se spominje. Šta mislite kakve su šanse? Iskreno ja bih prije Radamela Falcaa. Nekako mi je svestraniji.[/quote] Razumijemo se iako nemam ništa protiv Edinsona. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37971 eo ovako OUT: -Raul Meireles: nije ispunio naša očekivanja i postao nositeljem igre Chelsea. -Jose Bosingwa: mislim da ne može igrat toliko kvalitetno kao prošlih godina..jednostavno kao da je zaboravio igrati..kamo sreće da je to onaj stari Jose -Frank Lampard: najviše me povrijedilo ono sve što je srao protiv AVB-a kad ga nije stavljao a i prestar je postao za klub koji se bori za sve trofeje -Ramires: jednostavno igrač mi se nikako ne sviđa..svaka čast i na trci i na borbenosti i na svemu ali on realno nije igrač za velike pothvate..nije kreativan što je glavna karakteristika današnjeg nogometa(pogledajte samo Barcelonu-Xavi, Iniesta, Fabregas, Thiago Alcantara-svi su kreativci; Real Madrid-Xabi Alonso, Kaka, Ozil) -Florent Malouda:isto kao i Bosingwa..kamo sreće da je to onaj stari Malouda -Yossi Benayoun: nema tu kvalitetu i ne znam zas su ga uopće kupili -Paulo Ferreira: svaka čast, dobar momak ali nema tu kvalitetu..blago ekipi koja ga ima jer je stvarno dobar čovjek -Salomon Kalou: isto kao Malouda i Bosingwa -Ashley Cole: nije to onaj stari Cole..bolje ga prodat i nešto barem zaradit nego ništa.. e sad ono najbolje: IN: -Michael Bastos:odličan ljevi bočni..prodoran i jako dobar centaršut -Pablo Armero:ljevi bočni..prodoran i jako dobar i defanzivno i ofanzivno..prava zamjena za Ashley Cole-a -Mats Hummels:po meni najbolji stoper Bundeslige(govorim to jer pratim Bundesligu i gledam svaki vikend barem po 3 utakmice)..uz to je i mlad -Maicon:jedan od najboljih bekova na svijetu..nema se tu sto puno pričati..iskusan i dobar -Bastian Schweinsteiger: glavni igrač Bayerna i Njemačke reprezentacije..glava svega i pravi igrač..on bi to sve povezao obranu i napad.. -Luka Modrić:vrlo teško da će doći al jedan od najboljih playmakera u PS i općenito u svijetu..koji ga trener nebi poželio? -Alan Dzagoev:igračina.. -Seydou Doumbia: igrač za kojeg nema izgubljene lopte..borac nad borcima..mogu reć da me impresioniralo to što je on ispičko Pepe-a (ha-ha šala mala) -Ezequiel Lavezzi: nemam puno šta pričat-može i ljevom i desnom odlično zapucat -Edison Cavani: isto nemam puno pričat -Hulk: pravi igrač za Premiership -Demba Ba: igrač koji me ove godine impresionirao..svaka čast i ako ne budeš u Chelsea-u.. Trener: Jose Mourinho, Marcelo Bielsa, Joachim Low, RDM, David Moyes, Jurgen Klopp e sad kako bi ja to postavio..s lijeva na desno -Golman:Cech -Obrana:Bastos, Terry, Hummels, Maicon -Vezni:Schweinsteiger, Modrić, Dzagoev -Poluspica: Mata -Napad: Cavani, Lavezzi Formacija: 4-3-1-2 Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37984 Zaboravio sam na listu ubaciti Juniora Hoiletta koji bi došao bez odštete jer mu ugovor ističe. Nikako mi nije jasno kako ovi iz Uprave ne razmišljaju o tom igraču. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37991 Ma zajebava me komp. Za Cavanija sam promenio mišljenje, neka dođe na leto Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37995 hahahahha Wis ne razmišljaju oni uopće a kamoli o nekom Hollietu :S @essien jesi ti rastrošan majke ti bogove pa tvoje želje ni ded mraz nebi ispunio , ma ni da imam tu vreču i u njoj 300 mil€ osim toga đaa ti sve to i da dođu kad ti je sastav za kurac, bez krila ja nemogu ni na FIFI igrat a kamoli ovi u živo engleski nogomet je brz i ssjeva s jedne na drugu, stranu a bez krila br prenos lopte moš zaboravit, inače imena prejaka al moderan nogomet bez krila moš zaboravit a trofeji i uspjeh su ti miljama daleko. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_37998 Ma ja bi bio zadovoljan nek dođu il Cavani il Falcao, nije da mi nije bitno koji će doć, volio bi Falcaoa, al i s Edinsonom bi bio sretan.. Iako sam protiv Hazarda sto se tice njegove osobnosti i mentaliteta, dobro ce nam lec ako dođe, a poceo se i on vise spominjati u kontekstu s nama zadnjih dana, jos De Bruyne i Kakuta, extra Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_38014 eh ovako [size=4]out[/size] Turnbul -jer je Hilario produzio ugovor i mislim da bi sansu da bude 3. golman trebao dobiti neki od golmana iz rezervi ili omladinskog pogona Bosingwa- zar treba objasnjenje? mislim da ne Mikel- htjeli se poubijat sa Fergusonom za njega da dodje u Chelsea,bio je potencijalni playmaker i nasljednik Jay-Jay Okoche ali je Chelsea od njega napravio "defenzivca" Raul Meireles- tip mi je antipatican, a i nije se bas dokazao tokom ove sezone Florent Malouda- izgubio je brzinu i opasnost po golu ,a ocekujem povratak Kakute na ljeto i zato mislim da su dovoljni Kakuta i Mata za lijevo krilo Salomon Kalou- isto veliki potencijal i talenat koji evo sve ove godine nije uspio izboriti mjesto u prvom sastavu, i zato mislim da je bolje i za njega i Chelsea da ode Torres- od svih ovih je mislim najmanja sansa da Torres ode, jer ko ce platiti odstetu za njega i ko ce ga moci i htjeti financirat nakon ovoga sto je pokazao u zadnjih godinu dana. Mogao bih ga zamisliti u Malagi ili u Atletico Madridu! maybe out : Lampard- naravno je u godinama i vise nema tu snagu i brzinu i pregled da bude Chelsea-ev playmaker, ali bih ga ipak ostavio ali dao mu do znanja da nece redovno igrati i da bude kao ................npr. Gigs ili Scholes u Unitedu.Mislim da bi mladi igraci puno profitirali od Lamparda,jer je on ziva aktivna legenda kluba! Drogba- ista situacija kao i sa Lampsom! jednu utakmicu odigra fenomenalno a u drugoj vec ne uspije nista jbga. ipak mu je 34 godine. Ali vidi koliko su puta "starci" Inzaghi i Del Piero spasili svoje klubove u zadnjim min. nekih vaznih utakmica, e takvu bi ulogu zelio i za Didiera ! in Tomas Kalas- pruza super partije u Arnheimu i treba ga vratiti kao back-up za Terrya,Cahila i Luiza da nemora Bane uvijek uskakat sa desnog beka Gregory van der Wiel,Ajax- mislim da je trenutno najperspektivniji mladi desni bek Jack Rodwel,Everton- za poziciju "Makelelea" mislim da je bolji od Essiena kojeg su jebale dvije povrede koljena i vise nije onaj stari ! Rodwel je mlad(20) a vec ima iskustva u Premier League Luka Modric, Tottenham- brz,pokretan,mali bas playmaker kakav nam fali, samo je pitanje da li ga je moguce dovesti ako kokosi budu igrali u LP a mi u EL ili (ako ne Modric) Marek Hamsik,Napoli- playmaker slican Lampardu u najboljim godinama, vrlo opasan po gol a i zna posluziti napad Edison Cavani,Napoli- spic slican Drogbi, samo sto je puno brzi i pokretniji, super bi se uklopio kada bi imao Hamsika iza sebe kao i u Napoliju ili (ako ne Cavani) Edin Dzeko,Man City- ovo je absurd, ali jbga Bosanac pa ga simpatisem Ali mislim kad bi bila npr. situacija da u City-u ostanu Tevez i Mancini, onda za Dzeku nebi bilo perspektive nego da grije opet klupu kao i ove sezone. Pa da se odluci da napusti City a Chelsea posalje ponudu Mada bi Dzeko zelio u tom slucaju sigurno u Italiju a i Shity ga sigurno nebi htio dati konkurentu u ruke, al eto ipak teoretski nije nemoguce! Trener- Roberto di Mateo Squad: GK- Cech,Hilario,Blackman DF-Ivanovic,Van der Wiel,Terry,Cahil,Luiz,Kalas,Bertrand,Cole MF-Rodwel,Essien,Romeu,McEachran,Lampard,Ramires,De Bruyne,Modric/Hamsik,Mata FW-Kakuta,Sturridge,Drogba,Lukaku,Cavani/Dzeko e sad mi dajte adresu od Romana da mu posaljem ovu listu Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_38020 @essien uredu tvoje su to želje, ali moram ti reći, nikad od tebe menadžera. Prijavi
25. mart 2012.14 god. comment_38021 Posto su kumovi Dubro i Vinko izjavili, da sam svojom listom igraca preopteretio budzet kluba(Ko da ce ih oni placati ) Evo, da napravim i drugu, skromniju listu. I dalje imajuci na umu, da su glasine o cistki u klubu istinite tj da ce veterani napustiti Chelsea: [b]Ryan Bertrand [/b]je dobar igrac, ali, rizicno je ostati samo sa njim na levom beku, jer Van Aanholt, po meni nije dorastao zadatku. Tako da, [b]Pablo[/b] [b]Armero(25) [/b]ostaje na spisku.[b] [/b]Njegova trzisna vrednost nece preci 15 miliona, sigurno tako da je dobra kupovina. [b]Cesar Azpilikueta(22) [/b]je medju najboljim desnim bekovima, u Evropi, ako se uzmu u obzir njegove godine i vrednost igraca, koja se takodje krece oko brojke od 15 mil. Sa njima dvojicom, postojecim kadrom, i talentima koje klub ima odbrana je u potpunosti renovirana pojacana i obezbedjena za narednih 5 sezona, minimum. Vezni red je najveca slagalica.... Vezni red Chelsea je uglavnom popunjen trkacima, defanzivcima, rasturacima igre... Otkad je Lamps izgubio zelju za igrom, dokazivanjem, i vise je nego ocigledno, da timu nedostaje jedan playmaker... Idealno resenje bi bio [b]Thiago Alcantara[/b], izdanak Farcelonine tika-take, ali sam siguran da bi ga se Katalonci odrekli samo u slucaju, da u suprotnom smeru krene David Luiz pa se ne isplati mastati o njemu. [b]Lucas Moura [/b]mi nekako zvuci kao najbolje resenje. Cisto sumnjam da ce on biti mnogo jeftiniji od [b]Javia Martineza [/b]al ajd sad... Ako ne on onda [b]Joao Moutinho[/b] [b]Willian, Gaitan, Giovinko, Hazard, Yarmolenko...[/b]bilo koji od njih bio bi odlicno levo krilo a razlika u kvalitetu je minimalna. Najjeftinije resenje [b]Yarmolenko[/b], najbolje [b]Hazard. [/b]Zlatna sredina, [b]Nico Gaitan. [/b] Prvi napadac [b]Robert Lewandowski ili Roberto Soldado. [/b] I ja da dodam, da mi nikako nije jasno, koliko je los skauting kluba unutar PL i da niko [b]Davida Hoiletta [/b]nije primetio tim pre sto ce na leto biti free transfer. [img]http://www.footballuser.com/formations/2012/03/367274_Chelsea.jpg[/img] Sve ostalo je isto, kao u mom prethodnom postu... Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38025 Pazi sad bombe: [url="http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/9166356/Chelsea-sizing-up-80m-summer-move-for-Real-Madrids-Cristiano-Ronaldo-and-Gonzalo-Higuain.html"]http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/9166356/Chelsea-sizing-up-80m-summer-move-for-Real-Madrids-Cristiano-Ronaldo-and-Gonzalo-Higuain.html[/url] Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38033 [quote name='Wisey' timestamp='1332739949' post='38025'] Pazi sad bombe: [url="http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/9166356/Chelsea-sizing-up-80m-summer-move-for-Real-Madrids-Cristiano-Ronaldo-and-Gonzalo-Higuain.html"]http://www.telegraph...lo-Higuain.html[/url] [/quote] pa 80 M kosta samo Ronaldo... Prijavi
26. mart 2012.14 god. Autor comment_38038 [quote name='Whisper' timestamp='1332715461' post='38021'] Posto su kumovi Dubro i Vinko izjavili, da sam svojom listom igraca preopteretio budzet kluba(Ko da ce ih oni placati ) Evo, da napravim i drugu, skromniju listu. I dalje imajuci na umu, da su glasine o cistki u klubu istinite tj da ce veterani napustiti Chelsea: [b]Ryan Bertrand [/b]je dobar igrac, ali, rizicno je ostati samo sa njim na levom beku, jer Van Aanholt, po meni nije dorastao zadatku. Tako da, [b]Pablo[/b] [b]Armero(25) [/b]ostaje na spisku.[b] [/b]Njegova trzisna vrednost nece preci 15 miliona, sigurno tako da je dobra kupovina. [b]Cesar Azpilikueta(22) [/b]je medju najboljim desnim bekovima, u Evropi, ako se uzmu u obzir njegove godine i vrednost igraca, koja se takodje krece oko brojke od 15 mil. Sa njima dvojicom, postojecim kadrom, i talentima koje klub ima odbrana je u potpunosti renovirana pojacana i obezbedjena za narednih 5 sezona, minimum. Vezni red je najveca slagalica.... Vezni red Chelsea je uglavnom popunjen trkacima, defanzivcima, rasturacima igre... Otkad je Lamps izgubio zelju za igrom, dokazivanjem, i vise je nego ocigledno, da timu nedostaje jedan playmaker... Idealno resenje bi bio [b]Thiago Alcantara[/b], izdanak Farcelonine tika-take, ali sam siguran da bi ga se Katalonci odrekli samo u slucaju, da u suprotnom smeru krene David Luiz pa se ne isplati mastati o njemu. [b]Lucas Moura [/b]mi nekako zvuci kao najbolje resenje. Cisto sumnjam da ce on biti mnogo jeftiniji od [b]Javia Martineza [/b]al ajd sad... Ako ne on onda [b]Joao Moutinho[/b] [b]Willian, Gaitan, Giovinko, Hazard, Yarmolenko...[/b]bilo koji od njih bio bi odlicno levo krilo a razlika u kvalitetu je minimalna. Najjeftinije resenje [b]Yarmolenko[/b], najbolje [b]Hazard. [/b]Zlatna sredina, [b]Nico Gaitan. [/b] Prvi napadac [b]Robert Lewandowski ili Roberto Soldado. [/b] I ja da dodam, da mi nikako nije jasno, koliko je los skauting kluba unutar PL i da niko [b]Davida Hoiletta [/b]nije primetio tim pre sto ce na leto biti free transfer. [img]http://www.footballuser.com/formations/2012/03/367274_Chelsea.jpg[/img] Sve ostalo je isto, kao u mom prethodnom postu... [/quote] MUFC je trazio Gaitana za 25mil€ , i oni su odbili tako da ipak je bolje rjesenje Hazard koji bi kostao 30-35 mil€ (mladji ,bolji , talentovaniji ... nemogu se sjetiti vise pridjeva da ga opisem) . Ali bilo ko da dodje od njih bit' ce odlicno pojacanje ! Mozda bi za MF-a mogli dovesti Gansa iz Santosa ? Mlad je ima 22 godine po tranfermarkt-u vrijedi 18 mil € ! Iskreno nisam ga mnogo gledao , ali ono sto sam gledao oduzevio me je . Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38039 [quote name='Vinko' timestamp='1332710709' post='37995'] hahahahha Wis ne razmišljaju oni uopće a kamoli o nekom Hollietu :S @essien jesi ti rastrošan majke ti bogove pa tvoje želje ni ded mraz nebi ispunio , ma ni da imam tu vreču i u njoj 300 mil€ osim toga đaa ti sve to i da dođu kad ti je sastav za kurac, bez krila ja nemogu ni na FIFI igrat a kamoli ovi u živo engleski nogomet je brz i ssjeva s jedne na drugu, stranu a bez krila br prenos lopte moš zaboravit, inače imena prejaka al moderan nogomet bez krila moš zaboravit a trofeji i uspjeh su ti miljama daleko. [/quote] dali si ti svjestan gluposti koju si ispalio(mislim za ovaj prijenos lopte..2% je u krilu a 98% ti je u veznom igraču koji mijenja stranu..upravo to imamo..i schweinsteiger i modrić su i više nego kvalitetni za to)? sta mislis zasto su Bastos i Maicon? jer imaju moć ponavljanja i 25 po utakmici..uz to imaš 2 napadača koji se moraju otvarat na krila..znači dok jedan ide na krilo drugi je u sredini i čeka loptu..uz to Mata, Modrić i Dzagoev ulaze u sredinu kod napadača(naravno da neki čekaju na povratnoj)..bilo bi to puno bolje nego sada..osim toga imaš dovoljno krilnih igrača pa se ta formacija u napadu može presložit u 4-3-3..ili čak nešto tipa Juventusa 4-2-4 u napadu..znaci Mata na lijevo krilo a Dzagoev na desno..imamo u sredini Modrića i Schweinsteigera..osim toga po čem si zaključio da se ne može bez krila? pogledaj Milan samo..bez krila sta rade..upravo sa ovakvom formacijom gdje je K.P. Boateng na mjestu Mate a Ibro i Robinho u špici..u vezi Emanuelson/van Bommel, Nocerino i Ambrosini -btw. ovo je lista želja a nigdje ne piše limit dokle se smije potrošit a uostalom zaradilo bi se na prodaji ovih gore navedenih igrača..ali opet bi najmanje 150 milijuna oslo Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38044 @Whisper Moura ne moze igrati tu na centru. On je previse eksplozivan, predobar dribler da bi bio na centru. On mora biti pored ili iza napadaca, sto blize golu. To ti je kao da Ronaldinha stavis da igra centralnog veznjaka. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.