26. mart 2012.14 god. comment_38045 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1332754529' post='38044'] @Whisper Moura ne moze igrati tu na centru. On je previse eksplozivan, predobar dribler da bi bio na centru. On mora biti pored ili iza napadaca, sto blize golu. To ti je kao da Ronaldinha stavis da igra centralnog veznjaka. [/quote] To, sto su njega tako naucili, u Brazilu, da samo sagne glavu, i trci ka napred, ne znaci, da ne moze igrati na sredini terena. Dovedi ti njega i Marcela Bielsu, da vidis kako ce mali postati najbolji playmaker na svetu Ima sve moguce kvalitete, za tu poziciju, samo treba malo discipline, i vrednog i cvrstog rada i bice world class. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38048 [quote name='Whisper' timestamp='1332755499' post='38045'] To, sto su njega tako naucili, u Brazilu, da samo sagne glavu, i trci ka napred, ne znaci, da ne moze igrati na sredini terena. Dovedi ti njega i Marcela Bielsu, da vidis kako ce mali postati najbolji playmaker na svetu Ima sve moguce kvalitete, za tu poziciju, samo treba malo discipline, i vrednog i cvrstog rada i bice world class. [/quote] Ma dzaba ti to. Jasno se vidi da je on igrac poteza, driblinga i prosto mora igrati prema naprijed. Kazem ti fino, kao da Ronaldinha stavis na centar, ili Neymara. To su igraci koji u svakom trenutku mogu nanizati 2-3 igraca i stvoriti ogroman visak. Igraci koji mogu u toku utakmice savrseno odradjivati sve pozicije iza napadaca. Na centru bi se prepolovio njihov kvalitet. A ne vidim smisao da se covjek gura na neprirodnu poziciju. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38052 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1332745579' post='38033'] pa 80 M kosta samo Ronaldo... [/quote] To je u funtama - to je negdje 95 miliona eura. Ne bi to bio loš posao, 100%. Oko 110 miliona eura bi se isplatilo dati na njih dvojicu. A boli me racku koliko će Roman dati. Nisu moje pare. A dobili bi dva super igrača. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38054 Ne bih volio da se ovo desi. Za te pare mozemo dovesti Hazarda, Modrica i Cavanija. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38055 Koja patka, na takve vijesti covjek se moze samo nasmijati Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38066 [quote name='Twelfth Man' timestamp='1332756374' post='38048'] Ma dzaba ti to. Jasno se vidi da je on igrac poteza, driblinga i prosto mora igrati prema naprijed. Kazem ti fino, kao da Ronaldinha stavis na centar, ili Neymara. To su igraci koji u svakom trenutku mogu nanizati 2-3 igraca i stvoriti ogroman visak. Igraci koji mogu u toku utakmice savrseno odradjivati sve pozicije iza napadaca. Na centru bi se prepolovio njihov kvalitet. A ne vidim smisao da se covjek gura na neprirodnu poziciju. [/quote] Naveo si me na razmisljanje sad Od danasnjeg dana, pa dokle pamtim unazad, mogu da se setim samo jednog Brazilca, koji je izraziti CMF, a da nesto vredi a to je [b]Hernanes [/b]iz Lazia. Pa i on je vise DMF, ali je jako dobar playmaker. Brazilci su majstori fudbalske tehnike. Cak i njihovi stoperi imaju karakteristike polu spiceva. Imamo jednog takvog i kod nas. Smatram da je sve do discipline i nacina rada kluba, u kome stasavaju. Kad se pojavi jedan Neymar, Ganso, Moura, njihovi klubovi rade sve moguce, da ih sto duze zadrze i nabiju im cenu, sto ukljucuje i davanje apsolutne slobode u igri. Zato se njihov talenat naglo razvija, mnogo brze, nego sto bi bio slucaj, u Evropi. Ocigledan primer je nas David Luiz, iako je pozicija razlicita. Koliko je on na pocetku sezone bio nestasan, neozbiljan, dekoncentrisan... Kako vreme odmice, kako se adaptira na Evropski nacin rada i treninga, gde se zna, ko gde igra i ko sta sme, a sta ne, on igra sve bolje, i to je bas ocigledno. On je iz Benfice dosao kao talenat, u Chelseau postaje igrac. Isto je i sa Mourom, decko ima talenat, koji dobar rad moze da usmeri, na pravi put. Moze od njega biti play, kao sto i od Dannya moze biti savrseno krilo, samo je to pitanje volje Prijavi
26. mart 2012.14 god. Autor comment_38070 [quote name='Whisper' timestamp='1332763025' post='38066'] Naveo si me na razmisljanje sad Od danasnjeg dana, pa dokle pamtim unazad, mogu da se setim samo jednog Brazilca, koji je izraziti CMF, a da nesto vredi a to je [b]Hernanes [/b]iz Lazia. Pa i on je vise DMF, ali je jako dobar playmaker. Brazilci su majstori fudbalske tehnike. Cak i njihovi stoperi imaju karakteristike polu spiceva. Imamo jednog takvog i kod nas. Smatram da je sve do discipline i nacina rada kluba, u kome stasavaju. Kad se pojavi jedan Neymar, Ganso, Moura, njihovi klubovi rade sve moguce, da ih sto duze zadrze i nabiju im cenu, sto ukljucuje i davanje apsolutne slobode u igri. Zato se njihov talenat naglo razvija, mnogo brze, nego sto bi bio slucaj, u Evropi. Ocigledan primer je nas David Luiz, iako je pozicija razlicita. Koliko je on na pocetku sezone bio nestasan, neozbiljan, dekoncentrisan... Kako vreme odmice, kako se adaptira na Evropski nacin rada i treninga, gde se zna, ko gde igra i ko sta sme, a sta ne, on igra sve bolje, i to je bas ocigledno. On je iz Benfice dosao kao talenat, u Chelseau postaje igrac. Isto je i sa Mourom, decko ima talenat, koji dobar rad moze da usmeri, na pravi put. Moze od njega biti play, kao sto i od Dannya moze biti savrseno krilo, samo je to pitanje volje [/quote] Ja ti kazem da ce tesko biti od njega play . A ti kako hoces Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38072 Cinjenica je da mozes postati krilo ako si recimo bek, sve uz dobru volju. A to su i najlakse adaptacije koje jedan igrac moze prihvatiti. Jer i kada si krilo i kada si bek imas dosta slicne zadatke. Uvijek se trazi dosta trcanja, pokrivanja terena, dosta prodora i centarsuteva/suteva. Tako da je to i najcesca adaptacija na koju se treneri odlucuju kada zele nekog igraca "preimenovati", ali za ostale pozicije je ipak dosta teze i rizicnije. Isto tako, cinjenica je da nema potrebe gurati igraca na poziciju na kojoj se on ne osjeca najprirodnije, gdje ne moze dati ono najbolje od sebe, a pri tome svoj talenat odlicno ispoljava na svojoj prirodnoj poziciji. Moura bi uz disciplinu i rad, mogao postati i najbolji igrac svijeta za nekoliko godina. Uzeo sam njega za primjer posto o njemu pricamo, mada su Neymar i Hazard dosta slicni igraci. Nijanse ih razlikuju jednog od drugog. Ali vece su sanse da postane najbolji igrac svijeta igrajuci na nekoj poziciji iza napadaca (gdje se osjeca prirodno), nego kao centralni vezni. Ako bi ga stavio na mjesto centralnog veznog, trebalo bi dosta vremena, nekoliko sezona dok bi on poceo razmisljati kao centralni vezni i ponasati se tako, a za to isto vrijeme koje bi potrosio na adaptaciju, mogao bi na svojoj prirodnoj poziciji znacajno napredovati. Ako bi ga gurao na centralnog veznog, trener bi morao da mu "ugusi" fantastican dribling i igru 1 na 1, atraktivne poteze itd, a morao bi poraditi na pasu, oprezu... A igraci kao sto su Moura, Neymar, Hazard, Messi a prije Ronaldinho, Kaka, Rivaldo su igraci poteza, majstori, genijalci koji dugo ostaju u sjecanju. Igraci koji mogu sami igrati i napadaca i krilo, mogu sami pobjediti protivnika i obicno su takvi igraci kupili titule najboljih na svijetu. Zasto ih onda gusiti i stavljati na centar terena? Lakse je pustiti mu (Mouri) da igra poziciju na kojoj se osjeca upotpunjen, jer ce tu sigurno dati veci doprinos i ostvariti znacajan napredak za kratko vrijeme. Trust me. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38074 Sumnjam ja da ce Ronaldo i Higuain otic iz Reala i da se ponudi mnogo više od naših 100 milijuna, što je smiješno.. Cista patka, Roman nece ovo ni pokusavat Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38076 ma neće Ronaldo iz reala, tamo ima sve šta njegovoj osobnosti treba a Higuain, ja bi rađe Benzemu, iako se bogami nebi bunio ni protiv Higuaina Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38080 OUT: Bosingwa=previše razloga Ferreira(iako njega nebi,on bi ostao u Chelseaju na bosanskoj plati ) Malouda=njegovo vrijeme je prošlo,prije je bio mašina,a sad ispod prosijeka Torres=mislim da Abramovič neće više čekati njega da proradi i da će ga prodati Raul Meireles=nije on na onom nivou,a uskoro ga godine stižu John Obi Mikel=ako bismo igrali postavu 4-2-3-1 za njega tu nebi bilo mijesta i trebalo bi se više prilika Oriolu i McEachnaru davati Turnbull-dosta nam je Hilario Yossi Benayoun=nije se iskazao,a i sam je rekao,da bi volio otići u klub u kojem bi bio standardan IN: Hazard=jedan od najvećih svijetskih talenata Falcao/Cavani=treba nam napadač koji zabija,a da nije puno star,jer Didier neće dugo.A usput treba naći igrača kojeg bi Lukaku dobro mijenjao,Ja preferiram Cavania.Ako ne nekog od njih onda bi Ayew iz Marseillea,mislim dobro došao Bruma,Kakuta,McEachnar,De Bruyne=vratiti sa posudbe TIM: GK-Čech,Hilario ODB-Terry,Luiz,Bruma,Cahill,Ivanović,Ferreira,A.Cole,Bertrand VEZ-Essien,Ramires,Oriol Romeu,McEachnar,Lampard, OF. VEZ. i KRILA-Mata,Piazon,Hazard,Sturrgide,De Bruyne,Kakuta NAP-Lukaku,Drogba,Cavani(Falcao ili A.Ayew) [img]http://www.footballuser.com/formations/2012/03/367502_Chelsea.jpg[/img] Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38083 apsurdno pa Real napokon uspio biti ispred Barce i da će pustiti igrače Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38133 I pazi sad, dođe ti neko sa ovakvim naslovom ' Real se trese: Za Ronalda i Higuaina nude 100 mil. ?!' pa onda naši vrli pratioci fudbalskih zbivanja počnu jebati mater Romanu, plastičnom klubu, mafiji, Rusima... [b] [/b] [b] [/b] Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38138 Luiz nije lose samo sto bi ovome(mislim na ove mladje igrace jer bi i oni dobijali veliku minutazu) timu trebala jedna sezona da se uigraju i steknu iskustva Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38140 Sto se Ronalda tice male su sanse,a Higuainov transfer je moguc i on mi je drazi od Benzeme I da ljudi nista nije nemoguce Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38143 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1332786120' post='38140'] Sto se Ronalda tice male su sanse,a Higuainov transfer je moguc i on mi je drazi od Benzeme [/quote] meni suprotno,ali teško da će Benzemu pustiti Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38146 [quote name='Luiz' timestamp='1332786671' post='38143'] meni suprotno,ali teško da će Benzemu pustiti [/quote] ma imamo mi Torresa Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38193 [quote name='Kun Aguer0' timestamp='1332786885' post='38146'] ma imamo mi Torresa [/quote] Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38216 [url="http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2120760/Benfica-sell-Nicolas-Gaitan.html"]http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2120760/Benfica-sell-Nicolas-Gaitan.html[/url] Nismo nikako povezivani s njim za razliku od Uniteda i Citya, ali ljeto stiže i prema ovima izgleda da će se Benfica odlučiti na prodaju Gaitana. Iskreno, ovog igrača nisam pogledo možda 3 puta s tim da nisam uopće obratio pažnju na njega. Ako neko ko je upoznat može reći riječ više o njemu i da li bismo se trebali uključiti u trku. Ima dobrih krila sad u ponudi: Gaitan, Hazard, Hoilett, Lavezzi, Hulk, Rodriguez, Yarmolenko, Muniain, M.Suarez, Neymar, Moura... Na ove igrače moramo ciljati. Prijavi
26. mart 2012.14 god. comment_38217 Apsolutno ima kvalitet da nas POJAČA. Gledam često Benficu, odličan je igrač. Tehnika odlična, brz, prodoran što je najvažnije. Zna i zabit po koji gol, ali više je za namještanje istih. Definitivno bi bio odličan izbor. Te još Hulk i James Rodrigez iz Portoa, koji su fenomenalni. Dakle moglo bi se iz Portugala, kao i uvjek dovesti nešto. Prijavi
27. mart 2012.14 god. comment_38228 Kao i inace biti ce tresla se brda a rodio se mis. [url="http://sportsport.ba/ino_fudbal/agent-lavezzi-najvjerovatnije-ostaje-u-napoliju/77397"]http://sportsport.ba/ino_fudbal/agent-lavezzi-najvjerovatnije-ostaje-u-napoliju/77397[/url] ako je vjerovati levatima ovim iz redakcije sporsport.ba odlici trojac iz Napolija ostaje jos u klubu. Prijavi
27. mart 2012.14 god. comment_38254 Zamislite da nas u ovom prelaznom roku pojačaju C.Ronaldo, Hulk i Cavani. Koja bi mi mašina tad bili. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.