Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: Chelsea 2 - 1 Aston Villa (21.08. sri) [3]

Istaknuti odgovori

Ako cemo realno najbitnija su ta tri boda, sto se igre tice lose do bola.

Prvo poluvrijeme posle gola se nije moglo gledati, dodavati se na svojoj polovini u 10 minuti utakmice pri rezultatu od samo 1:0 je van pameti....kakva je to nezaintersovanost to mi nije jasno, sta ocekuju da im se igraci sklone i da samo prosetaju do gola???

U drugom smo kao malo zivnuli ali igra i dalje losa....sve u svemu nezasluzena pobjeda, imali smo poprilicno srece, gol Ivanovica sumnjiv, Terry napravio cist penal...

I dalje se mucimo previse kao da se nista znacajno nije promjenilo, vidjecemo sada protiv Man UTD na cemu smo i koliki je uticaj imao Mourinho na nasu igru............ nadam se samo da ne bude novi Atletiko......

• Odgovori 125
  • Pregledi 5,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Koja patnja, Sunce ti zarko. Ali volim i ovakve pobede, kad se izvuce pobeda na jedvite jade. Tri boda su tri boda.

Trojka Mata-Oskar-Azar(posebno on) bukvalno pojedeni u SVAKOM duelu, posed bez poseda. Treba pohvaliti Vilu u tom segmentu odbrane, nema sta.

Ima jos dosta da se radi, ali neka se radi uz pobede.

Bane sjajno reagovao, Ceh skinuo 2 odlicne sanse i to je to.

Idemo dalje.

Volim i ja ovakve sok zavrsnice,uzbudljivije je,nervoza,ludilo :D

Drugo poluvrijeme isto ko i prvo - sranje.

Ponekad mi se stvarno sere od Mazacar. Nabijem im ja ta beskrajna nekonkretna dodavanja na kurac.

Nema ni napadača da pomogne. Ba je pokazao da je klupa vrh što može očekivati kod nas.

Bane bio na rubu crvenog kartona, ali eto ipak nas je spasio na kraju.

Mogao biti i penal sviran za Villu.

Cech nekoliko izvanrednih reakcija na golu.

Ovom igrom teško da se može do 3 boda kod Untieda. Mora se ubaciti KDB i Lukaku, možda i netko treći.

Iskreno se popišam na Mourinhovu taktiku ako će ubuduće razmišljati na ovaj način: Imam naredne sedmice tešku utakmicu, pa ću malo izmiksati ekipu i reći im da zabiju gol, pa onda nabiju 70% posjeda lopte i čuvaju vodstvo.

Ova utakmica protiv Ville je važnija od Bayerna... Jebo te Bayern, trofej kurcu ne vrijedi... A ovo smo mogli pošteno zajebati. Ne znam šta konta protiv Uniteda, ali ljudi će nas uništiti sa ovakvom igrom. Luiz podhitno u odbranu, Moses podhitno na krilo, i Mata podhitno u formi. Jer ovo što je večeras odigrao je jadno.

Uredu je ne biti u kondiciji, što Mourinho potencira... Ali biti totalno bezidejan nije do kondicije, već do motivacije. Motiviraj te igrače malo, po tome si poznat. Znao si mijenjati po 2 igrača u 30. minuti utakmice, sad na poluvremenu nisi nikog mijenjao... A ključna je stvar bila na poluvremenu napraviti barem jednu, ako ne i dvije izmjene.

I Ba je ovom utakmicom dokazao da nije klasa za Chelsea, treba ga prodati.

Malo smo svi poleteli kako je dosao Mourinhno,mislili smo da cemo sve iskantati i prosetati se do titule,malo sutra. Aston Vila je odigrala ekstra,zaprepastili su me,nije bilo rupe da se prodje,svaka im cast na onakvoj igri,sa ManU ce se igrati otvoreno,bice laksa igra,a moramo jos nauciti probijati bunkere i jake odbrane posto ce 70% timova igrati bunker protiv nas.

Odlična postava, Luiz, Essien, Van Ginkel, Lukaku odmorni, Mata osjetio igru i ulazi u formu, pobjeda postignuta, sada na United odmorni i uvježbani

Kako komentarisati ovu utakmicu koja je u jednu ruku i nepravedna za protivnika.

Prvi go smo dali vise sretno nego spretno, dok smo drugi zabili iz ofsajda, ali svakako odlicna golcina danas najboljeg i za mene igraca utakmice Baneta. Drzao se non stop uz opasnog Bentekea i nije mu bas dao mnogo prostora. Svaka cast Bane, ovo je izgleda njegova sezona. S druge strane odlican go Bentekea i na njihovu zalost nedosudjen penal. Ako ono nije bio faul na Terryu onda je Aston Villa debelo ostecena.

Reci cu i da je Hazard odigrao kljucnu ulogu u sredini dok su ostali, manje vise razocarali. Ja i dalje stojim iza svog stava da trio MAZACAR zajedno ne funkcionise dobro. Ulaskom Schurrlea dobili smo na sirini i koliko toliko opasnijeg Lukakua u napadu koji je dobio i vise prostora. U nastavku sam ocekivao De Bruynea ali valjda ga Mourinho cuva za duel protiv Manchestera. Ocekivao sam veceras i dalje ocekujem da Oscar popravi svoju igru, jer moze bolje, zadnjih 20tak minuta je odigrao bolje nego prvih 70 minuta. Ba bio najgori, nista ga nije htjelo, slabo se otkrivao i vrlo spor...

I na kraju zasluge ide i Cechu koji je odbranio jednan fantastican udarac, ja je vec vidio u golu, kad mi srce nije stalo..

Znaci da remiziram, jedan go na srecu, drugi iz ofsajda, nedosudjen penal za Villu, sudije imale los dan..

Problem je što se Oscar, Mata i Hazard gužvaju u sredinu. U par navrata se jasno vidjelo kako su blizu jedan drugoga na sredini terena umjesto da Hazard i Oscar razvlače po krilima da se oslobodi prostora u sredini. Zato nama trebaju direktna i prava krila na krilnim pozicijama. Al ipak grijehota je da sjedi netko od Mazacara na klupi.

Nije Villa lagan protivnik, imaju sjajan start u sezonu, doživit će pad ali na početku će svima biti teško igrati protiv njih. Ali jebem ti ja ovakav pristup, zabij ga nekako pa se zajebaji i privedi kraju, pa zabij 2 i onda privedi kako god želiš! 

Ne znam, ovo je bila baš patnja, patnja tipa one kad nas je vodio Benitez i kad je AVB bio na klupi. A jebalo bi se majke Benitezu itekako nakon večerašnje utakmice. Al neka, veliki klubovi pobjeđuju i kad loše igraju. Bodovi su tu a uzdam se u Mourinha da poradi na razlozima loše igre.

Prvo cu napisati odnosno ubaciti dio komentara ili osvrta na tekmu koji se odnosi na prvo poluvrijeme, pisao sam ga na poluvremnu ali nisam ga stigao objaviti jer uvijek pisem predugo pa nisam htio kucati u toku tekme. Dakle prvi dio je pisam u  45 oj.

Nzm da su zivi mrtvaci nisam primijeto da je tako, za mene uopste nismo bili losi. Mozda ne gledamo istim ocima ili ne gledamo istu tekmu ali ne slazem se sa vama, razlozi povlacenja i toga sto us bili bezopastni leze u taktici, bar ja tako mislim.

Villa je dobra bila  i odlicnau odbrani iako je posjed u nasu korist 70 posto ,vidjelo se da sjajno markiraju odnosno da ima ne smiejmo ostaviti prostor za eventuelno kontre zato i nismo grizli jer smo mogli primiti go. Lambert je sjajno postavio odbranu i jos jednom pokazao da je odlican trener iako je bio cesto podcjenjivan od strane mnogih.

Niti smo prespavali niti nista nego je jednostavavno nije bilo prostora za rizik, mozda smo i mogli ali procjena je bila takva da treba izdrzati poluvrijeme sto smo i zasluzili jer je go bio iz jedine prave sanse ito u nadokanadi duboko, realno gol Ville je bio nesretan i iz jedine njihove prilike neracunajuci intervenciju Colea nakon akcije koja je bila da kazem na prepad.

Cech kod gola nista nije mogao jer je Bentekov sut bio savrsen a prava je zvijer. Guzan je sjajno izbacio, go na brzinu opet mogu reci jednostavan i na prepad u par poteza uz golmanovo nabijanje daleko . Reci cete da igramo kao Barse ali ni tu se necu sloziti.

Sve je bilo dobro samo nije trebao biti primjen taj go u 49 minuti ne u 48 cini mii se da je vec bila istekla kada je Guzan sjajno ispucao a Bane kiksao i ispao 2 puta

Taj go se nije ocekivao bar ga ja nisam ocekivao kako kaze Chelesathebest jer nisu imali prilika ali vidjelo se da su opasni. Nije se ovo moralo desiti ali pobjedjuejmo i ovako.

I da dodam da je Mou sjajno uradio sto je stavio najacu postavu vidiomo to po igri ville da nije strah me kaj bi bilo. da nije bilo Baneta , hazarda i Mate ili Ramia koje smo svrstavali kao za odmor ne da bi remizirali nego izgubili.

treba ih smiriti na pocetku jer ce biti euforicni i jer bi cak mogli napasti, ne treba napsasti jako prije 70 og kada treba uvesti Lukakua umjesto mrtvog Dembe i ocekujem Schurrlea prije Bruynea.

E sada za drugo pol, pisem aktivno kao i vi.

Poeceli su veoma jako, pokazali ne samo da su sjajni u odbrani nego da su sjani i u napadu i da imaju veliki karakter. Benteke im je nosilac svega a i ostali nisu za bacit jer su to sve talenti ito ne mali Nakon 2 godine prilagodbe postaju respektabilan tim, to su pokazali u ove dvije tekme cak su u drugom mozda i bili malo jaci od nas. Lambert me odusevio i u 90 oj je bodrio momke, kakav  duh ma sjajan je.o je poredio  NEce ispasti dajem ruka da nece i nece biti u borbi za opstanak kao prosle sezone.

Neko je poredio Dembu i Bentekea u temi Belgijanca i tada je to zvudilo ok ali danas se vidilo da je jedan klasa a drugi rupa iako sam ga bas cijenio kada je dosao. Sve razumijem ali da neko igra kao Demba danas u tekmi u kojoj mu visi ostanak. Bio je u ofsjdu 5 puta, katastorfalno se kretao uvijek bio na suprotnoj strani u odnosu na to kakva je lopta isla prema njemu .Bas me razocarao i prvi sam put pomislio da nije za nas nego za timove kao sto je Newcastle.

Da smo imali Lukakua u prvoj ili Rooneya mi bi razbili od onih silnih ofjada u prvom Villu ali kad imas igraca koji igra kao Demba danas noramlno da ces uci u probleme. To je jedina greska Moua sto je  stavio Dembu u prvom ali je rezonski jer je htio da se uvjeri u njegove kvalitete.

Mouova taktika u prvom sjajna u drugom se vidjelo da nam fali jedan veznjak  iako je rami odlican. Lamps je  bio ocajan u oba dijela bas je bio ispod prosjeka, niti jedna lopta nije prosaa a kada nas playmaker zakaze logicno da nece biti mnogo prilika. Ne znam hoce li poceti protiv MAnchestera.

Krivica ne ide na Moua nego na Dembu, losu srecu u prvom jer je sve islo po taktici naseg maga i ako cemo relano Lamsa ali dobro ne moze svaki put biti na nivou ipak su to godine ali i dalje je sjajan. Ne znam hoce li poceti protiv Machestera. Ja bi De Rossia doveo jer moze igrati i DM i Cm ali tesko. to nije tema. Ne znma da li vjerovati mladom Ginkelu. sjajan je al da odmjeni lamsa dobro ne znam.

Vidjeli smo za penale i ostalo i bilo je sumnjivo i za Baneta vjrovatno ste u pravu kada kazete ali sudija je bio na 3 metra sve je vidio a i to je do kriterija i do namjere igraca koje mislim da njije bilo. A Terryev penal cist ko suza. Pokazali smo karakter ali i imali srece u drugom, mozda nam se vratlilo. Nismo smjeli biti losiji u drugom tu se vidjelo kako je go Bentekea vazan dobili su krila ali morali smo ipak biti jaci iako sam zadovoljan a i pobjeda je tu. 6 bodova savrseno.

Mozda imam drugacije poglede od vas ali ne slazem se niti sa jednim postom gore..

I necemo tesko protiv Uniteda nego cemo ih rascjepati u to sam siguran uz Lukaua u prvoj nemaju sanse.

Chelseafan97 ako ćeš iskreno svaka čast što ti se da ovako nadugo i naširoko pisat. Al brate mili nisam ni počeo čitat šta si napisa. Nemam živaca. Koliko god je post možebit dobar u drugu ruku je toliko dug da većini neće past na pamet da ga pročita, i dobiješ neki kontraefekt. :D

Svi se lepo spakujte i idite navijajte za Farcelonu. 

Ako United dobije jedva, na misice, oni imaju pobednicki mentalitet. Ako se isto desi sa Chelsea-jem, to je uzas, smak sveta, prodaje se pola tima, menja trener, proziva sve po spisku i preko spiska. 

Bodovi se ne osvajaju lepom igrom. Trofeji se ne osvajaju sa 500+ pasova po utakmici. 

Samo se pobede racunaju. Potpisujem da se sve utakmice do kraja sezone ovako zavrse, ali da se na kraju mi radujemo ;)

Chelseafan97 ako ćeš iskreno svaka čast što ti se da ovako nadugo i naširoko pisat. Al brate mili nisam ni počeo čitat šta si napisa. Nemam živaca. Koliko god je post možebit dobar u drugu ruku je toliko dug da većini neće past na pamet da ga pročita, i dobiješ neki kontraefekt. :D

Pisete bas gluposti neki, kako to da nemamo sanse hajde mi objasnite protiv Uniteda.

Citaj imas sta, odgovor na vase kometare mora biti ovakav jer ste mnogo toga pisali sto me natjeralo da napisem ovoliko i necu u buduce jer mi oduzme pola sata. Procitaj iz pijateta, niis valjda tako umoran.

Sto se mene tice ne morate i ne pisem ovoliko da bi nekoga zadivio nego jer ne mogu stat a i iznerviraju me vasi komentarii.

JEdnom sam sastav iz maternjeg naspisao na 5 strana.

Pisete bas gluposti neki, kako to da nemamo sanse hajde mi objasnite protiv Uniteda.

Citaj imas sta, odgovor na vase kometare mora biti ovakav jer ste mnogo toga pisali sto me natjeralo da napisem ovoliko i necu u buduce jer mi oduzme pola sata. Procitaj iz pijateta, niis valjda tako umoran.

Sto se mene tice ne morate i ne pisem ovoliko da bi nekoga zadivio nego jer ne mogu stat a i iznerviraju me vasi kontari.

A di sam ja spomenuo da nemamo šanse protiv Uniteda? Naši su protiv Uniteda skoro uvijek na razini, vjerujem u pobjedu, naravno. Samo sam rekao da je ovo večeras bila patnja ali da veliki klubovi pobjeđuju i kad ne igraju dobro te da Mourinho mora uklonit razloge loše igre. I to je sve, nađi ti u mom postu da sam reka da nemamo šanse protiv Uniteda i plaćam ti pivu. ;) 

Ako United dobije jedva, na misice, oni imaju pobednicki mentalitet. Ako se isto desi sa Chelsea-jem, to je uzas, smak sveta, prodaje se pola tima, menja trener, proziva sve po spisku i preko spiska. 

Bodovi se ne osvajaju lepom igrom. Trofeji se ne osvajaju sa 500+ pasova po utakmici. 

Samo se pobede racunaju. Potpisujem da se sve utakmice do kraja sezone ovako zavrse, ali da se na kraju mi radujemo ;)

Objasni covjek :)

Ono sto mene jos zanima je kako je Lukaku od igraca koji nakon 15 odigranih minuta protiv Hull-a nije bio za nista i vecina ovdje ga nebi ni na klupi drzala danas postao najbolji napadac u klubu :D .

nece svaki put biti srece kao ovu utakmicu,imamo posjed ali nemamo prilike za gol,oba gola koja smo dali su nam bile jedine prilike,uz to nije sviran penal za Aston Vilu koji je sudija morao vidjeti,sumnjiv gol Ivanovica,sledeca utakmica se mora igrati bolje.

Sto se mene tice ne morate i ne pisem ovoliko da bi nekoga zadivio nego jer ne mogu stat a i iznerviraju me vasi komentarii.

JEdnom sam sastav iz maternjeg naspisao na 5 strana.

Ma pročita sam ja post, daleko od toga. Nego eto kad sam vidio koliki je bio baš mi se zanedalo. :D 
P.S. Slažem se sa dosta toga što si napisa. ;) 

A di sam ja spomenuo da nemamo šanse protiv Uniteda? Naši su protiv Uniteda skoro uvijek na razini, vjerujem u pobjedu, naravno. Samo sam rekao da je ovo večeras bila patnja ali da veliki klubovi pobjeđuju i kad ne igraju dobro te da Mourinho mora uklonit razloge loše igre. I to je sve, nađi ti u mom postu da sam reka da nemamo šanse protiv Uniteda i plaćam ti pivu.

plati pivu ne branim ti. ;)

Nije se odnosilo na tebe drugi kazu da nemamo sanse, RELO npr i jos neki tako nesto govore.

Kratko i jasno. Vise me iznerviraju ovi pickasti komentari u maniru nekih sisica.

nece svaki put biti srece kao ovu utakmicu,imamo posjed ali nemamo prilike za gol,oba gola koja smo dali su nam bile jedine prilike,uz to nije sviran penal za Aston Vilu koji je sudija morao vidjeti,sumnjiv gol Ivanovica,sledeca utakmica se mora igrati bolje.

O sledecoj utakmici kad se ista zavrsi ;)

Ne znam šta ste vi očekivali danas, nekih 10:0 ?

Samo čekam da neko napiše da je FSW bolji trener od Mourinha zbog one pobjede prošle sezone. :D

Villa je jedna odlična ekipa, mlada ekipa, disciplinovani su, igraju dobro odbranu, čvrsti na sredini terena a naprijed imaju Bentekea uz Weimanna i Agbonlahora. Ja sam jako sretan što smo uzeli ta tri boda. 

Nisam sretan načinom na koji smo došli do njih, ali gotovo je sad. Ne volim sudijske greške, pogotovo kad idu u našu korist. U ovoj utakmici bilo je 2 kardinalne greške gdje je Villa direktno oštećena - Ivanović trebao dobiti direktan crveni i penal poslije Terryeve ruke u nadoknadi.

Igra nije bila nimalo bajna, moramo popraviti neke stvari, međutim mi se još uvijek uigravamo. Ja se nadam većoj minutaži za Marca u budućnosti, kao da će još neki igrači dobiti svoju šansu (npr. Moses, Bertrand, Azpi).

Veceras je Moses trebao da dobije sansu od prvog minuta 

celsi 8:0 aston vila (sa benitezom)

celsi 2:1 aston vila (sa murinjom)

benitez>murinjo

murinjo out !

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.