Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04 - QPR 0 : 0 Chelsea (15.09. sub)

Istaknuti odgovori

[quote name='Batigol' timestamp='1347728053' post='78393']
Isto vazi i za Lamparda.Dok god moze da stoji na nogama kao profesionalni fudbaler i dok god bio u klubu kao igrac(nadam se do kraja karijere)neka uvek bude u prvoj postavi,zelim ga do kraja karijere u prvoj postavi.
[/quote]
Ne može jebiga, to znači da je Lamps ispred kluba. U ovom trenutku sam siguran da nas on dosta koči i da bez njega u prvom sastavu ovi mladi momci mogu puno više. Nažalost, bojim se da Roberto nema baš previše cojonesa da donese takvu odluku.
  • Odgovori 123
  • Pregledi 7,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='chelseathebest' timestamp='1347728556' post='78396']
mogli bi čak i probati Lampsa na tu poziciju...pa nek se ne brine za obranu, i što se tiče desnog krila i napada, definitivno Moses i Danny

ipak mislim da se već od sljedeće tekme vraća Mata, tako da ova formacija neće zaživjeti :P
[/quote]
znan al npr kad bude ozljeden ili tako nesto jel dns se vidilo pred kraj tekme da se ovako moze igrat
Ne vidim uopste mjesto za Lamparda u prvoj postavi na bilo kojoj poziciji. Jednostavno nije vise za to.
Vezni red uzasan, spor, od ovakvog fudbala ne ocekujte dobru sezonu. Ako Di Matteo nema muda da napravi neke rezove, onda se bojim da nema posla ni za njega.
Lampard i Mikel su bili dobri prosle sezone jer smo igrali bunker u LS, i za to su odlicni bili. Zato i jesu prosjek, jer sada kada treba da pokazemo da igramo fudbal ne mozemo.
AVB je prosle sezone poceo stavljati na klupu Lamparda, ovaj odmah poceo da kenja? Pa jel covjek misli da je veci faktor od trenera i kluba, 34 godine u prkno i zeli prvu postavu? Uz duzno postovanje prema legendi ali da se zalaze kao Zanetti u Interu pa ajde, ali ovako ne moze. O krilima nemam rijeci, drzati Danija i Mosesa na klupi, a da igraju 2 igraca koja igraju druge pozicije - ne razumijem.
Bude li ovakav sastav protiv Juventusa, neka nam Bog pomogne.
@
[b] [url="http://forum.chelseabalkan.com/index.php?/user/1842-chibabachi/"]chibabachi[/url][/b]

najavio je da se nece pozdraviti tako da sam znao da mu nece pruziti ruku,s ovim potezom je ispao velika budala i pokazao da nezeli da se okonca ovaj slucaj i da nepostuje odluku suda,ovakvi potezi su stvar koja steti sportu,mene da je neko uvrijedio ja bih mu pruzio ruku i dokazao da sam ja bolji covjek od njega
Ko što sam i reka bit će teška utakmica i teška pobjeda ako ju uopće i bude. A nažalost po nas pobjede nije bilo.

Di Matteo već par susreta zaredom pravi iste greške, Ramiresa forsira na krilo a tu je Ramires totalno izgubljen. Pa ubaci Stua ili Mosesa pobogu brate.
Drugo igrači na sredini su previše spori, to se konkretno odnosi na Lamparda. Vrijeme mu je da ga se prebaci na klupu i da bude džoker s klupe jer on nema više ni brzine, ni snage za cijelu utakmicu, igru nam previše usporava. Ne znam koliko će Robertu trebat da uoči te greške.

Imali smo par solidnih prilika i šteta što realizacija nije bila na nivou.
I nije mi jasno čemu onakva Torresova reakcija pri izmjeni. Stvarno mi je čudno ono bilo. Danas treba pohvalit obrambenu liniju koja je odigrala dosta dobo, Luiz bio odličan.
[quote name='Elao' timestamp='1347732137' post='78410']
[media]http://www.youtube.com/watch?v=RFMRJIIcHUQ[/media]
[/quote]

Umjesto da pokaže da je karakter i da je veca velicina kao covjek od terry-a (u slucaju da je bilo rasisticke uvrede), on ispada jedna obična primitivna seljačina s takvim potezom... sramota...
  • Autor
Prerazočaran sam samom pristupu, jer je svima jasno da se išlo na JEDAN BOD protiv fuckin QPR-a? Ma tko su to oni? Pa mi smo Chelsea, europski prvaci! RDM mora skupiti muda, ili će skupiti otkaz do Nove godine.

Lampsa bi zabarikadirao na klupi, više je vrijeme. I vrijeme je da u formaciji gdje se igra s pravim krilima - PRAVA KRILA i igraju. A ne defanzivci.
Lamparda na klupu do daljnjeg !
Svo njegovo znanje padne u vodu, cim treba da pod pritiskom reaguje, i prenese loptu napred. Jednostavno nema on vise ni brzine ni agilnosti za premijerligaski fudbal.
Ramires igrao lose na krilu, sto nije novost, ali kad je presao u sredinu, ubrzala se i igra. Brze se oslobadjao lopte i brze je prenosio ka napadu. Nije ni on bio Bog zna dobar, ali je bolji u sredini, nego na krilu.
Torres jos jednom pokazao da mu truda i volje za igrom ne nedostaje, ali da su kvalitetne lopte saigraca njegova infuzija. Pa i tu jednu savrsenu, koju je dobio od Hazarda je uprskao.
Stooge usao kasno, imao jedan dobar prodor... Nije problem s njim kao igracem, vec njegove ljudske osobine su ga ucinile nepozeljnim.
Moses malo upotrebljen danas. To sto je igrao, nije bilo lose. sve u svemu moze pomoci.
Bertrand nije krilo ! Robbie razumi nas, aman ! Bolje da je Piazona stavio na levu stranu...
Mata falio danas, ko sirocetu hleba....

Najveca mana - jednobraznost, predvidljivost....
Chelsea nema plan B, za nepredvidjene situacije. Danas je ulaskom Stooge-a formacija presla na 4-3-3, ali to ni blizu nije dovoljno. U situaciji kada se juri rezultat(jer remijem protiv QPR-a nikako se ne sme zadovoljavati), covek vadi jedinog pravog spica kojeg imamo. Jeste da Torres nista spec nije uradio, ali morao je da ostane u igri, barem da navuce odbrambene igrace i otvori prostor saigracima.

Igrac koji je placen 25 miliona, koji moze igrati CM, AMF, LWF, RWF, koji pravi dar-mar na reprezentativnim mecevima ovde sedi na klupi, bez ijednog valjanog razloga za to.

I puno toga se jos moze napisati loseg, ali ne vredi... Ne dopire do ociju onih koji treba da gledaju...
Ljudi,nisam gledao utakmicu.15 minuta pred pocetak,kada sam video opet defanzivni sastav, iskljucio sam TV i kompjuter,i otisao gledati utakmicu prvenstva Srbije Sloboda-OFK Beograd 4-3.I nimalo nisam pogresio.Razumem da igramo defanzivno protiv Reala,Barse i negde na jacim gostovanjima,ali protiv QPR-a NE RAZUMEM.
S druge strane,prvi smo na tabeli posle cetiri kola i to me raduje.Ne zaboravimo da je Manchester United poslednju titulu uzeo sa samo 4 pobede na gostovanjima,ali je zato bio sjajan kuci.
chelsea potpuno inertan, hazard promasio jednu fenomenalnu sansu u pocetku , na kraju smo se cupali i jedva izvukli 1 bod
kao i svi razocaran sam, vise nema smisla igrati onakvu igru kao prije kad nemamo covjeka poput drogbe u napadu , ako nastavio s ovakovm igrom necemo dobro proci u daljnjim utakmicama :(
Iako je većina stvari negativna što se tiče utakmice, ima i nekih pozitivnih stvari. Ja ću njih nabrojati, jer su Di Matteove greške nabrojane ihuhu puta pa se ne želim ponavljati; samo ću reći da molim Boga da naš Robbie otvori oči u sljedećim utakmicama i poradi na tim greškama i ispravi ih - rješenja su tu navedena, samo ih treba sprovest u djelo.

Prva stvar, pohvalio bih odličnu igru Terrya unatoč salvama zvižduka i psovki kad god bi primio loptu. Još jednom je pokazao kako se pravi kapetan mora ponašati i izdržavati i najveće pritiske. U obrani pokupio sve što se moglo pokupiti, možda je imao koju greškicu al ja je se ne sjećam.

Dalje, David Luiz je napokon odigrao BLIZU mojih očekivanja. Još to nije to, i danas se zalijetao 2 puta s loptom naprijed pa ju izgubio olako i onda je sijevnula kontra, ali u usporedbi s prijašnjim utakmicama to je ništa. Nadam se da će se nastavljat dizat nivo njegove igre. Znači, samo jednostavno, bez ikakvih karafeka u svojoj polovici, bez driblanja i bez igranja "playmakera"; osvojiš loptu, predaš je prvom slobodnom igraču i otkrivaš se dalje. To je njegov posao i to je danas odradio vrlo dobro.

Mikel je ponovo odigrao vrlo dobru partiju. Imao je i on par grešaka kada je olako izgubio loptu, ali moram pohvaliti da se za istom trgao da ju osvoji što je većinom i uspio. Napravio par nepotrebnih faulova ( od kojih možda nekih i nisu bili pravedno dosuđeni, al ajd ), no to ću mu zaboraviti. Ipak, puno više je dobroga uradio na ovoj utakmici, bezbroj lopti osvojio, sjajno predao. Igra pod pritiskom dvojice, pa čak i trojice protivničkih igrača - fantastičan naprosto.

Daniel Sturridge i Victor Moses - još dvije svjetle točke današnje utakmice. Jednostavno su njihovim ulaskom naša krila postala prohodna, protok lopte postao je dosta brži ( o čemu sam pričao i prije utakmice na ovoj temi ) i odmah smo dolazili u izgledne šanse za postizanje pogotka. Šteta, nismo uspjeli, ali ne smije se bježati od činjenice da su upravo njih dvojica digli razinu naše igre te uzrokovali onaj strašni presing Chelseaja u zadnjih 10ak minuta utakmice. Žalosno je što ova dva momka počinju utakmicu s klupe, a ispred njih su dvojica kojima to nisu uopće prirodne pozicije. Nadam se da će u sljedećim utakmicama njih dvojicu Roberto maksimalno iskoristiti na terenu dajući im mnogo, mnogo više minutaže.

Ramires - da Ramires, ali onaj Ramires koji je igrao u srcu veznog reda, a ne na krilu. Iako kratko vremenski, lijepo je surađivao s Mikelom i slao efikasne lopte našim krilima. Ubrzao protok lopte na sredini terena što je neposredno i omogućilo Dannyu i Victoru da postignu ono što su postigli. Također bih ga volio gledati ubuduće na ovoj poziciji više od Lamparda. U paru s Mikelom vjerujem da bi bio jako, jako dobar. Jedan radnik, trkač koji ipak zna podvaliti loptu suigraču u paru s velikim destruktorom protivničke igre je ono što strahovito treba ovoj našoj formaciji, a rješenje vidim baš u vidu Ramiresa i Obija. Ako Bog da više ćemo ih gledati zajedno ove sezone.

Odmorili smo Matu koji će još više unaprijediti našu igru protiv Juventusa, a evo i bez njega smo uspjeli osvojiti jedan, ali vrijedan bod protiv teškog protivnika.

Nakon 4 kola imamo 3 pobjede i remi - po meni nije loše, ma što vi pričali suprotno. I dalje smo prvi na ljestvici, i dalje imamo više bodova od svih ostalih, imamo potencijala biti još bolji i ne vidim zašto malo više ne vjerujete u ovu momčad i Di Mattea.

Svatko tko je očekivao laku utakmicu i komotno uzimanje 3 boda s Loftus Roada je lud. Tu smo ne samo mi, nego i naši veliki konkurenti mnogo puta slomili zube prijašnjih sezona.

Još ću samo ovo reći - Ryan Bertrand mora igrati krilo samo onda kada protivnik ima nekog nezgodnog krilnog igrača koji je velika opasnost za našu obranu pa ga duplirajući s Ashleyem Coleom treba više paziti i zatvoriti. Nešto kao što je to bio slučaj ove sezone protiv Newcastlea i Ben Arfe ili u finalu s Bayernom i Robbenom. U svim ostalim situacijama, Bertrand mora igrati na lijevom beku, a na krilo postaviti igrača koji je kvalificiran za tu poziciju - Marin, Moses, pa čak i Mata te Hazard.
Jako loše vođeno od strane Robbieja. No, neću ga puno pljuvati, nabio si je kredita svojim dosadašnjim stažom pa ima pravo na kiks, ako ništa, još uvijek smo na vrhu tablice.

Ipak, toliko grešaka u postavi, ono đubre od Torresa je moralo vanka u 3. minuti, konjina ne igra kurca, onda mi još stoji na centru umjesto da trči da bi se ispričo navijaču i klubu, pa kad ga izvadi u 80. minuti on je ljut, jebem li mu majku majčinu. Sad ga laganini na hlađenje u rezerve 3-4 utakmice, a nek Danny i Bamford igraju centarfore. Sve je bolje od čovjeka koji ne ulaže niti malo truda.

Hazard me i danas oduševio, ona rabona Terryju u for se ne viđa svaki dan, dapače, moj stari koji prati internacionalni nogomet već preko 40 godina rekao je da ono nije u životu vidio.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1347751763' post='78475']
Jako loše vođeno od strane Robbieja. No, neću ga puno pljuvati, nabio si je kredita svojim dosadašnjim stažom pa ima pravo na kiks, ako ništa, još uvijek smo na vrhu tablice.

Ipak, toliko grešaka u postavi, ono đubre od Torresa je moralo vanka u 3. minuti, konjina ne igra kurca, onda mi još stoji na centru umjesto da trči da bi se ispričo navijaču i klubu, pa kad ga izvadi u 80. minuti on je ljut, jebem li mu majku majčinu. Sad ga laganini na hlađenje u rezerve 3-4 utakmice, a nek Danny i Bamford igraju centarfore. Sve je bolje od čovjeka koji ne ulaže niti malo truda.

Hazard me i danas oduševio, ona rabona Terryju u for se ne viđa svaki dan, dapače, moj stari koji prati internacionalni nogomet već preko 40 godina rekao je da ono nije u životu vidio.
[/quote]

jel to ova rabona ? nazalost bolji video nisam nasao
[url="http://www.youtube.com/watch?v=ogErca_m6ys"]http://www.youtube.com/watch?v=ogErca_m6ys[/url]
[quote name='Elao' timestamp='1347805056' post='78574']
Jesi to zakljucio po ovoj slici ili si gledao?
[/quote]

Istina je, nije se Park rukovao s Terryem tijekom onog uobičajenog protokola kada su sa sucima birali kome će ići koja strana, a kome prva lopta. Ali čini mi se da se rukovao s njim kada je ono pravo rukovanje bilo i kada se Anton nije s njim rukovao.
[quote name='soxx' timestamp='1347726483' post='78378']
3 pobjede 2 poraza i remi.. To je ucinak njegov za sada.
[/quote]
I to 2 poraza u 2 najvaznije utakmice do sada . Ali vjerujemo u RDM-a iako ponekad zaista ima nevjerovatno cudne izmjene i nevjerovatnu cudnu taktiku .
[quote name='Blues_95' timestamp='1347809222' post='78587']
I to 2 poraza u 2 najvaznije utakmice do sada . Ali vjerujemo u RDM-a iako ponekad zaista ima nevjerovatno cudne izmjene i nevjerovatnu cudnu taktiku .
[/quote]

Nijednu pobjedu u prvenstvu ne bih mijenjao za neku od te dvije.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1347810598' post='78594']
Nijednu pobjedu u prvenstvu ne bih mijenjao za neku od te dvije.
[/quote]
Mijenjao bi bilo koju za pobjedu u SuperCup-u . ;)
[quote name='Blues_95' timestamp='1347809222' post='78587']
[/quote]upravu si izmjena u super cupu Bertrand i A.Cole je najgenijalnije i guranje igraca na pozicijama na kojima neigra,bolje da je jucer ako mu je vec trebalo lijevo krilo vratio Maloudu makar igra na svojoj poziciji
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.