Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

UEFA Super Cup - Chelsea 1 : 4 Atletico (31.08. pet)

36 članova je glasalo

1. 1.

• Naravno da hoÄ?e, u regularnom dijelu utakmice
      75%
      25
    • HoÄ?e, ali ne tako lako - tek u produžecima ili na penale
      18%
      6
    • NeÄ?e, pobjedit Ä?e Atletico, ali ne tako lako - tek u produžecima ili na penale
      3%
      1
    • Naravno da neÄ?e, bolji je Atletico
      3%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Ocekujuci da Kurta bude probusen, da dobijemo utakmicu s hendikepom dobili smo Falcaa, s ukrasnom masnicom oko vrata...
Ne pamtim kad je Chelsea ovako podcenio rivala... Ovoliko neozbiljnosti, manjka koncentracije i zelje za igrom u finalu pobednika dva Evropska takmicenja je moralo biti skupo placeno. Imam osecaj da su ozbiljnije shvatili Reading nego Atletico...
RDM je izjavljivao kako zeli ovaj trofej, ali tim na terenu to nije pokazao. Opet ce se povuci pitanje uticaja trenera na igrace...
Posle ovakve sramote sve je moguce.
  • Odgovori 232
  • Pregledi 15,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='Brane' timestamp='1346461672' post='76236']

4. Roberto, ma koliko ga ja poštovao, volio i vjerovao u njega, [size=5][b]mora, jednostavno mora pokazati više muda i usuditi se mijenjati stvari kada kola krenu nizbrdo. Lampard nije božanstvo u koje se ne smije dirati. Ako ne igraš dobro, letiš van. To se odnosi i na svakog pojedinog igrača.[/b][/size]

To je ono što mi je ponovo upalo u oko po ne znam po koji put ove sezone ( naglašavam, pričam o prvom poluvremenu ).

[/quote]

Koliko se ja sjećam AVB je imao muda i vadio je Lamparda, držao ga na klupi dobio je pobunu u svlačionici i otkaz na kraju krajeva. RDM to ne želi i (očito) da će mudro čekat da Lampard shvatio da ono što trenutno daje ekipi nije dovoljno za prvih 11 i da će dobrovoljno sjest na klupu.
Svi se sjecate utakmice Real Madrida od prosle sezone kada su gubili u prvom poluvremenu pa Mourinho odmah izvrsio izmjenu i jos mijenjao na poluvremenu i na kraju preokrenuli rezultat... Sinoc nakon pola sata igra i budala je mogao shvatiti da nesto nije uredu i da pod svaku cijenu treba naesto uraditi. Igracima nista nije polazilo za rukom. Zakazali smo na kompletnoj desnoj strani i u sredini... Nismo uopste bili u stanju povezati napad sa sredinom... Slazem se sa Whisperom kada je jednom rekao da Lampard smeta Hazardu. Lamps vise ne moze i ne smije biti glavni vodja igre... Zbog njega se Hazard gubi i nema onog prostora kao protiv Newcastlea...
[quote name='ADiS' timestamp='1346490817' post='76284']
Svi se sjecate utakmice Real Madrida od prosle sezone kada su gubili u prvom poluvremenu pa Mourinho odmah izvrsio izmjenu i jos mijenjao na poluvremenu i na kraju preokrenuli rezultat... Sinoc nakon pola sata igra i budala je mogao shvatiti da nesto nije uredu i da pod svaku cijenu treba naesto uraditi. Igracima nista nije polazilo za rukom. Zakazali smo na kompletnoj desnoj strani i u sredini... Nismo uopste bili u stanju povezati napad sa sredinom... Slazem se sa Whisperom kada je jednom rekao da Lampard smeta Hazardu. Lamps vise ne moze i ne smije biti glavni vodja igre... Zbog njega se Hazard gubi i nema onog prostora kao protiv Newcastlea...
[/quote]

Osnovna mana od Lampsa i Mikela je brzina. Dok se njih dvojica okrenu, pogledaju sta ce i gde s loptom, protivnik vec izvrsi presing i onda je znatno teze iskreirati nesto na sredini.
I Mata i hazard se dosta vracaju po loptu, ali njihovim ulaskom u sredinu ostaje supljina tamo gde bi trebalo da budu, u manevru, i protivnik lako pokrije Torresa, koji je uglavnom sam naspram 2 ili tri igraca.
Za mene bi idealan par na sredini cinili Oscar i Sven Bender(Borussia Dortmund). Ko je pratio Nemacku ligu i ovog igraca zna o cemu govorim.
mislim da je i njegov brat lars kvalitetan b-(
Koliko god se meni ne svidjao Meireles i koliko god ga ja kritikovao Chelsea djeluje mnogo bolje kada je on u paru sa Mikelom.
Ili Meireles ili Oscar trebaju igrati sa Mikelom.
kako je bilo žalosno gledati nas sinoć, izgledali smo ko da imamo 3 jebena igrača manje

Atletico svaki čas trči u kontru, idu njihovih 5 igrača na naša 3, a gdje su nam ostali igrači - u napadu se šetaju i češu za jaja
u nekim rijetkim situacijama, mi trčimo u kontru, ali Atletico se u roku od 5 sekundi KOMPLETNO posloži, stavi CIJELI TIM iza lopte

u svakom trenutku utakmice smo izgledali ko da igramo s 3 igrača manje...

prežalosna igra, ko u AVB eri...
Eh sad dobro pogledajte ove gifove što je Cae postavio.

Prvi gol:
Od početka, igrač sam u sredini terena povlači loptu i nema nikoga da ga faulira, da ga napadne, zatvori prostor. Dalje, Cahill pravi ofsajd zamku, ali Luiz ga ne prati nego ga povlači kretnja Falcaa za njim i naravno nema ofsajda. Treća i najveća greška Luiza, on trči na gol liniju kao da odbrani gol. Umjesto da potrči dalje za Falcaom i zatvori ga makar, jer smo vidjeli koliko je trebalo vremena Falcau da se namjesti na udarac. Dotad je Luiz komotno mogao dotrčati i zatvoriti udarac. Veliki broj grešaka.

Drugi gol:
Opet u sredini previše prostora (to je ono što sam govorio prije tekme, da se trebaju ostali igrači zatvoriti i onemogućiti protok lopte ka Kolumbijcu), lopta prema centarforu, Luiz pokušava petom izbiti i ne uspijeva, a onda Cole pokriva prostor nazad da ga ovaj ne bi pretrčao umjesto da se postavi u sredinu, bliže igraču i da ga tjera u desno prema aut-liniji. Također, mislim da je Cech izišao bezveze. Više bi šanse imao da je ostao na golu.

Bilo bi lijepo i treći gol da imamo, da se analizira. Ovim ne umanjujem genijalnost Falcaa, nego jednostavno ukazujem na ogromne, amaterske greške naše odbrane.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=v63mHA0YTmo&feature=related"]http://www.youtube.com/watch?v=v63mHA0YTmo&feature=related[/url]
nisan zna di da ostavim ovaj komentar
sicam se kad je chelsea igra pod mourinha, ancellotia sicam se da je chelsea napada sa takvim zarom i igrali su i vodili s 4 pa isli bi i dalje pa na kraju bi bilo 5,6 komada(posebice u double sezonu) stvarnoo fantasticno, dosao je avb i mi jesmo pobjedili 4-1 swansea 5-0 genk i 5-1 bolton ali ima sam osjecaj dok to gledam da smo ih mogli jos vise nadigrat i unistit al sve tiho,potiho
stigao di matteo 4-1 napoli, 5-2 lester, 6-1 qpr, 5-1 kokoske tad sve ok
a sad na pocetku 2-0 wigan znaci 7 min igre i branjenje, newcastle 2-0 45 min igre i obrana, a vjerujem da su bili zreli za barem jos dva
i sta je najveci problem obrana nije cvrsta kao nekad nekako mi ne daju sigurnost
ja sam navika na chelseau u obrani granit dok napad tare protivnike ne barca stylom vec pravim nogometom
@Kun Aguet0
Cech je u pravu. Bolje da izgubimo Super Kup nego da gubimo u CL ili u Premier League.

Igrali smo katastrofalno, zaradili smo poraz ali ja sam uvjeren da čemo biti jako bolji po ovoj utakmici.
Glavu gore, idemo dalje! Ne znam zasto, ali poslije ovakvih poraza nekako sve vise i vise volim ovaj klub.
[quote name='Sasa1989' timestamp='1346587549' post='76612']
Jedini krivac za poraz je RDM, izabrao je pogresnu taktiku i igrace...
[/quote]
Nije istina.
Jedina dobra stvar u ovom porazu i poniženju od strane Madrižana jest ta što su nas spustili na zemlju i spriječili mogući "polet" u glavama igrača nakon 3 uzastopne pobjede na početku Premiershipa. Ovako sada znaju da trebaju još puno, puno raditi na treninzima ako žele dosegnuti velike stvari. Uvjeren sam da će to i uspjeti, samo vjere nam treba ;)

[/quote]

A to što je se većina igrača vukla po terenu bez imalo želje za igrom, to ćemo zanemariti.
RDM snosi jedan dio krivice, al nikako da je on jedini i najveći krivac.
[/quote]

to je kao da je cacic trener dinama ( neskolovana budala) zasluzan za ulaz dinama u ligu prvaka :-O
RDM nije kriv , krivi su igraci i njihovo podcjenjivanje atlethica i njihovo nezalaganje
[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=Klofq8jXJRk
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9nyolO8r51r3p0vko1_250.gif[/img][img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9nyolO8r51r3p0vko2_250.gif[/img]
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9nyolO8r51r3p0vko3_250.gif[/img][img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m9nyolO8r51r3p0vko4_250.gif[/img][img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9nzmvwxyf1qgpj8fo2_500.jpg[/img]
Zbog obaveza nisam gledao tekmu, jbg. Ali ono sto sam video i prateci komentare, dolazim do zakljucka da imamo simptome one o kojima sam ja pricao prosle god i malo na pocetku ove. RDM , Lamps, Teri, Tores. To su ljudi koji ovaj tim vode. Melanholija depresija apatija koja se primecuje kod njih ne sluti na dobro. Neko mora da pokrene tim, a ko ce ako oni nece.
RDM, italijan, zabar ziheras, nema on ta muda da pravi veliike rezove.
Lamps-ako igracki nije na onom nivou i ako vise ne moze, i ako mu to mozemo oprostiti, onda nikaok ne mozemo to sto ga zabole da malo trgne tim i igrace.
Teri-nije igrao sada, ali njegova dekoncentrisanost se jako odrazava na ceo tim. On je taj koji treba najmanje da gresi.
Tores- izvinite, ali je on NAJPLACENIJI igrac ovog tima, i kao takav mora da daje mnogo vise od toga da sazvakane akcije pretvara u gol.
DROGBA mnogo nedostaje, jer je jedini ovom timu davao energiju, i iskreno mislim da je greska bila sto prosle god nije bio kapiten pre Terija i Lampsa. A igracki, kakve napadace sada imamo za njega ima mesta.
Ostali, Ivanovic Ramires, Obi, su jeftine masine koje su nam prosle god za nasu firmu zaradjivale mnogo, razmazili nas i kad nisu na tom nivou odmah je alarm. Ne branim ih, ALI, njihovo zalaganje i energija mnogo zavise od ova 4 kljucna coveka. Ako je nema tesko da mozemo od njih ocekivati da okrecu vodenicu u nasu korist. Ipak su to najmanje placeni igraci prvog tima. Ali alibija nema, i njih kao i ostale po dzepu.
Luizu treba jos malo vremena da shvati da je engleska najsurovija profesionalnost i da mora raditi iskljucivo i samo ono sto se od njega trazi, ali decko je pametan pa mislim da ce to shvatiti, tako da ne brinem za njega.
Septembar ce nam biti jako buran. Ako budemo vezali dva poraza u LS i PL eto alarma, i otkaza RDM u i posao Gvardioli.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.