Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 03 - Chelsea 2 : 0 Newcastle (25.08. sub)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 131
  • Pregledi 6,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Nekako bas vjerujem da cemo ovo dobiti. Jedva cekam tekmu.
Navodno Terry neće biti u konkurenciji za sastav sutra. Nemam vremena sada tražiti detaljno o čemu je riječ, al uglavnom neka ozljeda vrata zadobivena na prošloj utakmici s Readingom.

Ako je Luiz spreman, onda očekujem njega i Cahilla kao stoperski dvojac. Uprotivnom, mogli bismo Baneta premjestiti na stopera a gurnuti u vatru Azpilicuetu. Nije baš velika vjerojatnost, ali nije ni nemoguće jer je Azpi potpuno fit i već je odigrao neke utakmcie za Marseille ove sezone. Problem je jedino što je tek danas odradio prvi trening s momčadi. Ako ništa, neka bude na klupi za svaku slučaj.

Mosesa ne očekujem ni na klupi u ovoj utakmici jer nije još potpisao ugovor s Chelseajem iako ga je Wigan pristao prodati. Vjerojatno će biti u punom pogonu i u konkurenciji za sastav u utakmici nakon ove sutrašnje.
Mislim da RDM ni u ovoj utakmici nece odmarati Matu . Lampard iako je dao dva gola (iz penala) nije puno pridonio ekipi , mozda bi mogao Oscar dobiti priliku od prve minute . Na desnom krilu bi volio vidjeti Dannya .
naravno da se ocekuje pobjeda, ali bit ce jako tesko

toon je jako neugodna momcad
  • Autor
_______________Cech_____________
Branislav___Cahill_____Luiz______Cole
_________Ramiz_____Obi__________
Daniel_______Mata/Oscar______Eden
_____________Fernando___________

Iako mislim da ćemo početi isto kao protiv Readinga, možda jedino povrijeđenog Terrya zamijeni spremni Luiz.
Pre pocetka sezone sam upozoravao da ce nam biti neophodni potez igraci koji resavaju utakmice. Prva dva kola je to bio Hazard. Ne mozemo se uzdati u njega tako da bi trebao jos neko da preuzmme odgovornost. Od Lapmsa, Mikela, ne ocekujem. Lamps svojim igrama u ovom sistemu ne doprinosi mnogo. Sva Njegova dodavanja su providna i krajnje predvidiva, nema kljucnih pasova koji stvaraju sanse. Tako je isto i sa Mikelom. On samo vraca loptu nazad. Obojica poprilicno koce igru. Da bljesnu, ocekujem od Sturidgea. Mata i Ramiz deluju dosta umorno i iscrprljeno i treba im odmor. Svodi se na to da nam je sada dobar Tores jako potreban. A sto se Oskara tice, daleko je jos od igraca za PL. Nedostaje mu mnogo snage, eksplozivnosti, agresivnosti. Od njega ocekujem neki doprinos tek za 6 meseci. Od tekucih igraca me raduje Cahil. Decko preuzima odgovornost i namece se kao buduci vodja tima. Od nasih kapitena polako dizem ruke. Jer ne vidim da traze od tima agresivnost, skoncentrisanost, prisebnost a prave dosta kikseva koji su nedopustivi.. Jako nam je potreban vodja na terenu. Drogbe vise nema. A RDM, mora da prestane da glumi posmatraca na terenu, vec mora da pokrece tim, svojim gestikulacijama cini da se tim ponasa melanholicno. Golovi i sreca se moraju zasluziti. Uveren sam da ce nam onaj gol iz ofsajda na neki nacin biti vracen. U PL sudije nista ne zaboravljaju. Tako da moramo da se cuvamo.
Ono sto me jako plasi su prazni minuti koje imamo, prosle sezone u proseku je bilo po pola sata 45 minuta prazne igre a i sad se primecuju ti prazni minuti u kojima kao da prvi put igraju fudbal e tada je potreban igrac koji preuzima odgovornost i koji se nudi non top i koji ce ona ispucavanja koja su sada neophodna da svede na minimum. Ta ispucavanja i mene nerviraju ali protivnik sa 3 igraca u presingu skroz poremeti zadnji red i tera ga da vraca loptu Cehu koji nema sta nego da je ispuca napred. E kad budemo imali Oskara koji moze da primi loptu da se okrene doda a da pritom ne izgubi duel zbog svoje fizicke slabosti, to se nece desavati. ja bih mozda pokusao sa Matom da cini par sa Mikelom u sredini.
Šta se tresete, dobijamo, uzeli smo ja i Mirza sebi 2 sixpacka i 2 kila mesa, bit će navijanje žešće nego ikad, čut će nas i ovi na Bridgeu :P

Sad ozbiljno, očekujem Cesara na klupi barem!
Mislim da nam slijedi prva nerijesena utakmica, nazalost, jak je United, mada vidjecemo...
  • Autor
[quote name='Bahamut' timestamp='1345901013' post='73745']
Mislim da nam slijedi prva nerijesena utakmica, nazalost, [b]jak je United[/b], mada vidjecemo...
[/quote]
Ipak je to Newcastle United. :P Mada teško hoće bit sigurno.

Moses i Azpililili nemaju otpadaju za večeras, prerano je a nije im ni papirologija na vrijeme stigla.
[quote name='Bahamut' timestamp='1345901013' post='73745']
Mislim da nam slijedi prva nerijesena utakmica, nazalost, jak je United, mada vidjecemo...
[/quote]

Ma United je truba od ekipe u odnosu na nas. Mi samo treba da se uigramo ;)
Znam da Stoodge nece startovati...

Sto se samog meca tice...
Igra Chelsea-ja je daleko od prizeljkivane, i jos je rano za neke sjajne timske partije...

Minimalna pobeda, uz malo muke...
Iskreno,pribojavam se danasnjeg meca...Njukasl je prosle sezone dokazao da je odlicna ekipa,na kraju krajeva bili su ispred nas na tabeli.Nisu mnogo menjali ekipu a na pocetku su pobedili odlicnu ekipu Totenhema koja ima visoke ambicije takodje.

Zadovoljan sam bilo kakvom pobedom,Stamford Bridz mora da bude,kao nekad, tvrdjava iz koje se tesko odnose bodovi,

Srecno!
[color=#333333][font='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]Cech (c); Ivanovic, Cahill, D Luiz, Cole; Mikel, Meireles; Mata, Hazard, Bertrand; Torres [/font][/color]

[size=4][color=#333333][font='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]Subs: Turnbull, Essien, Romeu, Lamps, Ramires, Oscar, Sturridge

Cech kapiten ;)[/font][/color][/size]
Ako vec ne igra Lamps, trebalo se sa Oscarom probati...
Ne svidja mi se ideja da Meireles i Mikel moraju da prenose loptu ka napred...
Bice ovde puno posla za Matu i Hazarda, posebno u prvom delu meca...
[quote name='Blues_95' timestamp='1345909710' post='73775']
[color=#333333][font=lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]Cech ©; Ivanovic, Cahill, D Luiz, Cole; Mikel, Meireles; Mata, Hazard, Bertrand; Torres [/font][/color]

[color=#333333][font=lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]Subs: Turnbull, Essien, Romeu, Lamps, Ramires, Oscar, Sturridge

Cech kapiten ;)[/font][/color]
[/quote]
Ponovo Bertrand na krilu na pomogne Colu zaustaviti opasnog Ben Arfu.S druge strane imamo igraca manje prema naprijed jer je Ryan veoma los u ofanzivi na krilu.
Mozda je trebao Oscar il' Ramires poceti umjesto Meirelesa ali vidjet' cemo kako ce Portugalac odigrati.
I ono sto brine je da nemamo nijednog branica na klupi.
Chelsea are expected to line up in the following 4-2-3-1 formation:
1 Petr Cech ©
2 Branislav Ivanovic
24 Gary Cahill
4 David Luiz
3 Ashley Cole
12 John Mikel Obi
16 Raul Meireles
10 Juan Mata
17 Eden Hazard
34 Ryan Bertrand
9 Fernando Torres

Substitutes: 22 Ross Turnbull, 5 Michael Essien, 6 Oriol Romeu, 7 Ramires, 8 Frank Lampard, 11 Oscar, 23 Daniel Sturridge.

Newcastle are expected to line up in the following 4-4-2 formation:

Krul; Simpson, S Taylor, Coloccini, Santon; Ben Arfa, Cabayé, Anita, Gutiérrez; Cissé, Ba.

Subs: Harper, Williamson, Perch, R Taylor, Obertan, Marveaux, Amalfitano.

The referee is Phil Dowd.
Ne sviđa mi se baš Lampardovo preseljenje na klupu, ali znam da Meireles ima taj kvalitet da ga zamijeni i više nego dobro... Ako je standardan u jednoj Portugalskoj reprezentaciji, zašto ne bi kod nas bio?

A što se Ryana tiče, ja bih da sam na njegovom mjestu radije probao taktiku Mata-Oscar-Hazard... Pa ako ne upali nakon 60 minuta promijeniti nešto.

[quote name='chelseathebest' timestamp='1345910579' post='73785']
ko će na desno krilo onda? Hazard il Mata?
[/quote]

[img]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/253929_403158636418416_1127546945_n.jpg[/img]
[quote name='reLo' timestamp='1345910660' post='73787']
Ne sviđa mi se baš Lampardovo preseljenje na klupu, [u][b]ali znam da Meireles ima taj kvalitet da ga zamijeni i više nego dobro[/b][/u]... Ako je standardan u jednoj Portugalskoj reprezentaciji, zašto ne bi kod nas bio?
[/quote]
Cime da ga zameni crni Relo :huh: :blink:
Meireles ne zna tri pasa da sastavi, a da ne izgubi loptu. On u reprezentaciji nema ni blizu takvu ulogu kakvu u Chelseaju ima Lamps, odnosno kakvu ce on danas imati...
Sreca pa su i Mata i Hazard u timu...
[quote name='Whisper#2' timestamp='1345910818' post='73789']
Cime da ga zameni crni Relo :huh: :blink:
Meireles ne zna tri pasa da sastavi, a da ne izgubi loptu. On u reprezentaciji nema ni blizu takvu ulogu kakvu u Chelseaju ima Lamps, odnosno kakvu ce on danas imati...
Sreca pa su i Mata i Hazard u timu...
[/quote]

Zna on i proigrati naprijed, znam ja o čemu govorim... Istina je da nema ulogu kao Lampard, ali neke njegove duge lopte kao da imaju oči... Sjeti se lopte nakon koje je Sturridge prošle sezone onom petom dao gol... Umijeće.
Ajd sad i vi, ko da je Meireles tele neko... Zna lik igrati lopte. Imo je loših utakmica, al brate imo je i dobrih. Al svi pamte loše izgleda...

In Ditteo we trust!
[quote name='reLo' timestamp='1345910972' post='73791']
Zna on i proigrati naprijed, znam ja o čemu govorim... Istina je da nema ulogu kao Lampard, ali neke njegove duge lopte kao da imaju oči... Sjeti se lopte nakon koje je Sturridge prošle sezone onom petom dao gol... Umijeće.
[/quote]

Setio sam se.... Ali dok sam racao film setio sam se i njegovih trilion gresaka i lose predatih lopti... Valjda me razuveri danas.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.