Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 03 - Chelsea 2 : 0 Newcastle (25.08. sub)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 131
  • Pregledi 6,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

ocekivao sam vise od Newcastle,stvarno smo odigrali dobro nisu imali sanse sve do kraja susreta i suta Demba Ba,danas definitivno najbolji Hazard i Tores tu bi jos dodao Meirelesa koji je dosta pokupio lopti i presjekao napada,na kraju utakmice stvarno nelogican potez Dimatea sto je uveo Lamparda ako ga je vec odmarao zasto nije pustio Esiena ili drzao do kraja Meirelesa uglavnom najvaznije je da smo pobijedili i lijepo je vidjeti tabelu
Svaka cast momci, al ja bih ipak izdvojio Mikela, skoro pa bez greske. Fenomenalan u odbrani, smiren, koncentrisan, precizan u dodavanjima, par puta povukao napade. Po meni i najbolji akter utakmice. Hazard ocekivano dobro a dobro je i da polako dobijamo Toresa. Meirales takodje me iznenadio, odlicno. Dobro je i da se nismo mnogo potrosili pa do petka mogu da se odmore taman kako valja. Ivanovic, vidi se da su mu ona dva gola znacila, digla samopouzdanje. Sve u svemu odlicno, i nama se polako dize :) samopouzdanje :)
Odlicno odigrano, napokon :) ovo je ono sto se trazi, povedes sa par golova i onda diktiras tempo, samo ovako da se nastavi.
mislim da nam je ovo najbolja utakmica sezone jer smo baš u svakom trenutku kontrolirali rezultat i nije postojala ni najmanja opasnost od strane Newcastlea

za vrijeme 1. poluvremena sam dosta pisao po SB-u, pa nisam cijelo vrijeme pratio igru, ali mislim da je Newcastle kroz cijelu tekmu imao samo jednu pravu priliku i to ovu sada pred kraj kada je Cech fantastično obranio

od igrača, mislim da nije bilo lošeg na terenu, Hazard se opet naravno istaknuo

pohvalio bih i naše navijače, cijelu tekmu sam čuo navijanje i pjesmu

P.S. Ben Arfa je zvijer :P
[quote name='Kalouda' timestamp='1345752547' post='73326']
Očekujem neočekivano visoku pobjedu, 2 ili čak 3:0, možda ćemo i primiti gol. A možda i ne.

[/quote]

Kakav sam jeben prognozer.

Inače dobra partija.

Izdvojio bih: Hazard, Ivanović, Mikel, Meireles, Luiz, Cahill, Cole. Oduševio se.
Odavno nisam video da smo ovako pametno odigrali utakmicu.Kad sam video sastav malo sam bio skeptican ali je RDM tacno znao sta treba uraditi : Sa Bertrandom uduplao strazu nad Ben Arfom i tako prekinuo dotok lopti do njihovih spiceva i sa Meirelesom (umesto Lamparda kojeg je pametno odmorio) i Mikelom zacementirao sredinu terena .Ostalo je dovoljno kreativnih igraca (Mata,Hazard) koji ce stvarati opasnost pred njihovim golom i dodavati Toresu.Konstantno smo kontrolisali utakmicu i nemam nikakvih zamerki.Drugi su vec sve rekli ko se od igraca istakao ,ja bih samo rekao - Bravo,Di Matteo !
(Mali minus sto nije uveo ,recimo Romeua ili Sturridgea u zadnjih nekoliko minuta).
Kako fenomenalno igra chelsea...

kao sto je neko napisao ovdje u defanzivi smo toliko dobro odigrali da ovi u cijeloj tekmi nisu stvorili 2 prave prilike... u prvom poluvrmenu jedva da su centar prosli... visoko postavljena obrana s odlicnim mikelom i mairelesom cijelo vrijeme odlicno suradjivala i nije dozvoljavala newcastleu da se razigra... stvarno fenomenalan posao obavili... sto se tice ofenzivne cetvorke... bertrand, mata, hazard i torres...
bertrand odlicno obavljao svoj posao (s coleom ukrotili ben arfu), mata takodjer vrlo dobar, a sada dvije glavne karike na tekmi: Hazard i Torres... sta reci... perfekcija... kako li su samo odigrali... akcija i gol kod drugog gola jednostavno BOZANSTVENO...

Prezadovoljan sam ovom tekmom i igrom... smao tako naprijed...

[b][i]Ali opet ima jedna velika mana u ovoj tekmi... preko koje cemo svi jako tesko proci ali izdrzat cemo... a to je da su nas ovi nasi plavi lavovi toliko zaludili da ne znam kako cemo izdrzat do petka i sljedece njihove predstave...[/i][/b] :D

prezadovoljan... ako ovako igramo sada... bojim se kako cemo izgledat onda kad nam se prikljuce azpi i moses, kada se jos uigramo do kraja... pa ubijat cmeo sve redom... RDM samo ovako nastavi i treba ti dat titulu menagera do kraja zivota...!!!
Hazard, Hazard, Hazard, kakvog smo samo igraca doveli...

Moram priznati da danas i nisam bio previse optimistican iz razloga jer je ovo treca utakmica u veoma kratkom roku. Bojao sam se umora igraca ali sam se prevario... Ovo je bio njihov dan i bili su i vise nego spremni.. Pored Hazarda koji je vec sada pokretac skoro svake akcije, moram posebno pohvaliti jednog igraca kojeg nerijetko kudim, a to je John Obi Mikel. Na moje opste iznenadjenje bio je jedan od najboljih pojedinaca. Ono sto je Hazard bio na protivnickoj polovici to je Obi Mikel bio na nasoj polovici...

Ocekivao sam i trecu izmjenu, da ce uci Oscar ili Danny, ali et RDM nije htio da pokvari tu igru i kontrolu koju smo imali citavih 90+ minuta... Mata i Hazard se odlicno nadopunjuju, Torres raspolozen i u formi... Ni ostali nisu nista slabije odigrali, zapravo cijela ekipa od Cecha do Torresa odlicna, kad uzmemo u obzir da Newcastle nije nimalo lagan protivnik, necemo se sjecati kakve su nam probleme pravili prosle sezone a i ostalim premijerligasima...

Od njihovih igraca me posebno odusevio Hatem Ben Arfa... Odlican igrac...

Ali je RDM uradio isto sto i Mosesu, zatvorio ga na toj strani postavivsi Cola i Ryana, tako da je on morao bjezati...
Zelio bih samo reci da je Mikel bio fascinantan,ja sam zapamtio samo 2 pogresna dodavanja. :-O
Jedina zamjerka koju sam primjetio a vjerujem i vi je da puno vracamo loptu Cechu pa je on mora izbacit'.Mislim treba to smanjiti na minimun da sto vise lopti od stopera ide na vezne eventualno krilne igrace.
Dodajmo ovoj ekipi jos Mosesa,Cesara,Marina,Oscara(kad se uigra)te Terrya dobijamo pravi dream team.
Zbog obaveza,pogledao sam samo prvo poluvreme i poslednjih 5 i uhvatio sam onu super odbranu i refleks Ceha.
Sta reci,Celsijev mec iz najboljih dana kada se teske utakmice dobijaju skoro pa rutinski i gde se ne brinem ni sekunde u vezi konacnog ishoda.

Azar perfektan,Mikel i Raul odlicno obavili posao.Minimum gresaka,trcanje,pokrivanje,borba.
Ima li koga da se ne raduje sjajnoj kombinaciji El Ninja i Azara i prelepog gola?

Mozemo jos vise,odlicno smo odradili ova prva 3 meca. B-)

Bravo momci!
Kako je samo RDM nadmudrio svog kolegu s druge strane u ovoj utakmici postavljanjem u početnih 11 Bertranda i Meirelesa. Prvi je u paru s Ashleyem potpuno izolirao Ben Arfu koji se nije ni vidio dok nije prešao na drugu stranu, a Meireles je zajedno s Obijem osvojio Bog zna koliko lopti i jako dobro odigrao i prema naprijed. Svaka čast Robbieju. Rano je išta govoriti, ali pokazuje se kao pravi čovjek za ovo mjesto.

U utakmicu smo ušli baš onako kako treba - silovito. Zabili dva gola, riješili utakmicu i onda je u drugom poluvremenu rutinski priveli kraju čuvajući se za finale Superkupa s Atleticom. Još jedan plus u današnjoj RDM-ovoj taktici.

Mikel, Hazard i Torres. Fascinirali su me danas. Ostali također jako dobri, da ne nabrajam jer ste gotovo sve rekli. Govorio sam o tom već ranije, a i sad ću samo ponoviti da obrana nije još na najvišem nivou i znam da mogu bolje.

Nakon tri kola imamo 9 bodova i držimo se na čelu ljestvice. Bolji početak nismo mogli ni zamisliti.
  • Autor
[quote name='Brane' timestamp='1345921961' post='73890']

Nakon tri kola imamo tri boda i držimo se na čelu ljestvice. Bolji početak nismo mogli ni zamisliti.
[/quote]
Mogli smo bolje zamislit, naprimjer 9 bodova ?
[quote name='Wisey' timestamp='1345922211' post='73892']
Mogli smo bolje zamislit, naprimjer 9 bodova ?
[/quote]
Udarila ga ova pobjeda u glavu. :D
jos kad se sjetimo da su pred nama jos 2 relativno "lake tekme" pun sam optimizma... mislim da bi iz ovih 5 kola trebali imat 15 bodova...

jer u gostovanju kod QPR-a i docek Stoke city-a nebi trebalo bit problema... tu MORAMO uzet 6bodova i onda pocinje onaj zanimljiviji dio polusezone... :)
Nemojte zamjerit, sinoć se pilo ko nikad, danas nisam baš svoj ;)
Uglavnom, znate što sam htio reći.
[quote name='postman' timestamp='1345920717' post='73874']
Odavno nisam video da smo ovako pametno odigrali utakmicu.Kad sam video sastav malo sam bio skeptican ali je RDM tacno znao sta treba uraditi : Sa Bertrandom uduplao strazu nad Ben Arfom i tako prekinuo dotok lopti do njihovih spiceva i sa Meirelesom (umesto Lamparda kojeg je pametno odmorio) i Mikelom zacementirao sredinu terena .Ostalo je dovoljno kreativnih igraca (Mata,Hazard) koji ce stvarati opasnost pred njihovim golom i dodavati Toresu.Konstantno smo kontrolisali utakmicu i nemam nikakvih zamerki.Drugi su vec sve rekli ko se od igraca istakao ,ja bih samo rekao - Bravo,Di Matteo !
(Mali minus sto nije uveo ,recimo Romeua ili Sturridgea u zadnjih nekoliko minuta).
[/quote]

Kratko i jasno ;) braO za komentar
Eto tako igra Newcastle kada mu zatvoriš trojicu najboljih, Ben Arfu, Dembu Ba i Cissea - Loše. Danas obrana sa malo grešaka, i to sa strane Davida, ostali odlični. Mikel cijelu utakmicu igrao odlično što nismo viđali ove sezone. Meireles se iskazivao treneru i uspijelo mu je, vidjelo se da se trudio cijelu utakmicu. Bertrand solidan, ali više prema dobrome. Hazard očekivano fenomenalan, isto kao i Mata. Torres proradio, da ga hoće tako u petak bilo bi divota. Uglavnom, jako bitna tri boda. Iskreno nisam se nadao da ćemo ovakom lakoćom pobijediti Newcastlea, ponajveći razlog je taj što nam je ovo treća utakmica u 6 dana.
Sjajna utakmica za Chelsea. Odbrana je MNOGO bolje funkcionisala nego protiv Readinga, Cahill je sjajno zamenio kapitena Terija, za kog mislim da trenutno nije u pravoj formi. Luiz kao i u prosle 2 utakmice sjajan, Ivanovic i A.Cole na nivou. Mikel je najvise iznenadio, bio je svih 90 minuta skoncentrisan i nije imao cini mi se nijedan kiks. Meireles takodje, imao je par dobrih dugih lopti u kojima je nalazio Torresa. Mata solidan, ali se vidi da jos uvek nije pronasao onu svoju staru formu sa pocetka prosle sezone, trebace mu jos malo vremena da je povrati. Hazard FANTASTICAN, najbolje pojacanje Chelsea-ja ovog leta. Toliko ume dobro da dribla i da cuva prostor i loptu da ga je bukvalno nemoguce zaustaviti, pravo osvezenje u prednjoj liniji, kao nagrada za sjajnu igru 6ta asistencija i prvi gol za Chelsea, nadajmo se da ce nastaviti ovako da dominira. Velika buducnost Chelsea-ja. Bertrand se dobro snasao na levom krilu, poboljsao se od prosle utakmice i pokazao da zasluzuje mesto u 11. Torres postaje sve bolji i bolji, ima vise samopouzdanja, samo mora brze da reaguje u napadu kad dobije loptu i da je se brzo oslobadja.

Sve u svemu, zadovoljavajuca igra i sve vece sanse da Chelsea ovakvu igru pokaze i protiv Atletico Madrida u petak i da dodje do prvog trofeja u sezoni. Uz Mosesa i Azpilicuetu i jos jednog napadaca(Hulk ili Cavani) Chelsea moze da se bori za SVAKI trofej ove sezone i da pobedi SVAKOG protivnika, jer postaje sve jaci i jaci!!! KTBFFH!!!
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.