Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

David Luiz (2011-2014, 2016-2019, 248 nastupa)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,7 hilj.
  • Pregledi 168,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

E volim ga ovako, dobar je igrač i sve to al kad je slobodnjak do 25 metara jebem ti ozeblo sunce, ostavi Mati ili Hazardu, jebemu sunce! Juče gledam kad je bio onaj faul nad Ivanovićem, na 17 metara, Mata viče u fazonu: Daj, daj loptu brže, dok nije Luiz došo.
Dođe Luiz otjera i Matu i Hazarda u 3pm i uze i ošuta.

Daj bre ostavio se slobodnjaka, dao svi 2 iz 48 pokušaja, šta si se napalio...
[quote name='CFC1905' timestamp='1357164668' post='98782']
Nek se on drži slobodnjaka koji su podalje od gola, a one koji su bliže od 25 metara nek ostavi Mati...
[/quote]

Evo vidiš nisam gledao sinoćnju tekmu, ali ovo sam htio već odavno reći.
Davno sam vam ja rekao da je Luiz stoper i ništa više. Mnogi su zazivali da ga se prebaci na veznog igrača. Realnost je da on to ne zna i ne može odigrati kvalitetno. Sad i vi vidite.

Moram reći da mi sve više i više ide na ganglije u zadnje vrijeme. Sinoć je ispucao jedno 10-ak ničijih lopti, nekakva dodavanja u prostor a nigdje nikog, pa onda kad mi okrene glavu i neki pas odigra na 10 metara, vuče ga lopta na hiljadu mjesta, ostavlja prostor iza sebe, pravi glupe faule... Ne možeš tako igrati, potpuno neozbiljno. Ovo je profesionalni fudbal a ne njegova prčija i termin gdje se može onako zalijetati. Njemu neko treba zavrnuti koju iza ušiju u svlačionici da se uozbilji i konačno krene igrati kako može. Nije više zabavan nikome s pokušajima nekakvih fazona i slično.
Oni njegovi golovi protiv Danaca i Ville iz slobodnjaka su najgora moguća stvar što nam se mogla desiti u tom smislu. Ja mislio da će prerasti kad je zabio, a on se taman tad pohasio. Ma daj čovječe ostavi to nekom drugom, nisi ti Drogba jbt.
Ma hajd što je on zabio 2 od 50 slobodnjaka, nema veze, al brate mili u vrh glave 4 slobodnjaka od tih 50 su mu bila opasna po gol, ostalo sve ko da i nije pucao... Bježi bolan okani se sranja, kad već puca nek su opasni pa iz odbijanca neki gol ili nešto a ne ovako...
A sta ce i na stoperu kad Cahill pa i Bane cak odraduju taj posao bolje od njega trenutno, neka njega na defanzivnom za sada osim silnih suteva fantasticno igra.
Nakon 4 tekme ljudi vec odlucili da nije za zadnjeg veznog a trpili ga kilavog 104 utakmice kao stopera. Zazelili ste se njegovog istrcavanja sa mjesta stopera i otvaranja kontri protivnicima ali ja nisam. On samo treba da se navikne na to da ga na zadnjem veznom napadaju sa obe strane. Momak ne igra sablonski na zadnjem veznom, ne dodaje klasicno loptu saigracu na 5 metara od sebe. Salje lopte, ukljucuje se u ofanzivni dio igre, zna ponekad gurnuti dobru loptu u prostor, zna povuci loptu iz pozadine, pokusava nesto i to mi je draze nego kada se Mikel instalira izmedju dva stopera i igra samo u sirinu, ne pomjera se ni 5 metara prema naprijed. Bar ne strijepim kako ce primiti loptu dok je to sa Ramiresom napeta situacija uvijek. Neka Luiza jos na ovoj poziciji, premalo je odigrao da bi se nesto sudilo njemu.
Luiz je puno bolji stoper nego veznjak. Mikel je bolji veznjak nego Luiz. Ramires je puno bolji veznjak nego Luiz. Oriol je bolji veznjak nego Luiz. Lampard je bolji veznjak nego Luiz. #facts
Ja znam jedno samo,Teri je jedan od najboljih odbrambenih igrača,to ne mogu da ukaljaju nikakve optužbe o rasizmu i druge gluposti koje nemaju veze sa fudbalom.Teri je živa legenda,malo ko se može pohvaliti da je imao igrača takvog kalibra u svom timu. Namerno sam ga uporedio sa Terijem zato što je i sam Luiz izjavio da je spremam da preuzme teret na sebe.

da li je Luiz blizu tog nivoa,nije mu ni približno

da li ima potencijala,ima naravno,to niko ne spori
Meni je lakse da ga gledam na zadnjem veznom, bez obzira kako odigra.
Dok je igrao na stoperu, svakim izletanjem napred ostavljao je rupu u odbrani, koja je nekad i placana primanjem glupih golova.
Ovako, kada su Bane i Cahil iza njega, mnogo se manje brinem.
A najvise mu zameram sto ume cesto da se zaigra s loptom, komplikuje, i jako cesto je izgubi.
Kako je Makelele imao sebi svojstvenu poziciju, aka "Makelele role" (zadnji, defenzivni vezni) tako i Luiz ima svoju, pozicija aka "dvorska luda role" (svugdje po terenu).
Luiz se zahvalio djeci sa Bridga na crtežima :D

[img]http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/46153_485132454861462_711447692_n.jpg[/img]
[img]http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01838/Rooney-Luiz_1838675i.jpg[/img]
[img]http://www.whoateallthepies.tv/wp-content/uploads/2011/03/PA-10294323.jpg[/img]

Eh, sta je radio Rooney-ju u ovoj utakmici, sex zivi . Davide volimo tee <3
obavezno ga vratiti na stopera njegovim prebacivanjem u vezu nismo nista dobili,tu ga treba postavljati samo kad mora se,svaki sutevi idu daleko preko gola.
Nazad u obranu, on ostavlja rupu u obrani sa svojim izletima, ali bar ne ostavlja loptu protivnicima kao.......
Ma nema Wisey pojma, kakav Wisey.. Nek genijalac samo nastavi sa svojim fiks idejama. Jebeš mater ako on od Aston Martina u voznom stanju ne napravi jebeni traktor i to za otpada.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.