Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

David Luiz (2011-2014, 2016-2019, 248 nastupa)

Istaknuti odgovori

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01852/David_Luiz_1852892c.jpg

David Luiz Moreira Marinho je u Chelsea stigao u januaru 2011, nakon dugotrajnih preogovra sa portugalskim klubom Beficom.

David Luiz je potpisao petogodišnji ugovor te je postao treći Brazilac u timu, nakon Ramiresa i Alexa.

23-godišnjak - kada je stigao u Chelsea, roÄ‘en je 22. aprila 1987. godine u Sau Paulu, dok je karijeru poÄeo sa Esporte Clube Vistoria iz Bahia, gdje je upisao 47 nastupa.

Za lisabosnku Benficu je upisao 82 ligaška nastupa. Prošle sezone nije odigrao samo jednu utakmicu. Posjetioci Uefa.com stranice su proglasili David Luiza za IgraÄa godine lige.

David Luiz, koji je debitirao za reprezentaciju Brazila prošle godine u utakmici protiv Amerike, prošle sezone nije mogao igrati u Ligi pravaka, jer je odigrao svih šest utakmica u dresu Benfice u grupnoj fazi. Tada je Benfica završila treća, iza Schalkea i Lyona.

Također je predstavljao svoju državu na Svjetkom prvenstvu U-20 2007. godine, gdje je igrao na desnoj i lijevoj strani odbrane.

Nakon potpisavanja za Plavce, David Luiz je odluÄio osigurati stalno mjesto u timu, te je zatražio dres sa brojem 4, kojeg je predhodno nosio Claude Makelele.

• Odgovori 2,7 hilj.
  • Pregledi 168,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Vjerujem da je svima kao i meni prirastao srcu, smijesan kao osoba a kao igrac odlican, pokazao je sta zna protiv dva Manchestera i pred njim je odlicna buducnost u Chelsea

Vjerujem da je svima kao i meni prirastao srcu, smijesan kao osoba a kao igrac odlican, pokazao je sta zna protiv dva Manchestera i pred njim je odlicna buducnost u Chelsea

Slažem se u potpunosti. Stvrano mi je drag igraÄ. I on bi se trabo vratiti u tim, odliÄne vijesti.

Najbolje je što se na svakoj tekmi naÄ‘u neki navijaÄi s perikama u Luiz stilu. Mali rastura, mogao bi nadmašiti Piquea koji je takoÄ‘er odliÄan u napadu

Sinoć sam skakao kao malo dijete kada je zabio. Šteta što je štoper, ima tako precizan i jak udarac, da mislim da bi dobro odigrao kad bi se gurnuo u formaciji i negdje naprijed.

Jednom kad nam zafali zadnji vezni Luiz bi mogao uskoÄiti i pokazati šta zna tamo. Ali ne vjerujem da će se to uskoro desiti jer ih imamo dosta.

Luiz je jedna od nasih najboljih kupovina u posljedne 3-4 godine :D

Slažem se i drago mi je da su odvagnuli prema njemu a da nisu uzeli Danca Kjeara

Luiz je jedna od nasih najboljih kupovina u posljedne 3-4 godine :D

definitivno uz ramiresa i matu on je nasa najbolja kupovina u posljednjih nekoliko godina :D

Mislim da je AVB htio više sigurnosti i Ävrstine u obrani pa je stavio Ivanovića, Luiz puno leti naprijed a nije bilo Mikela da to pokrije.

David Luiz me naprosto fascinira. Ono što sam vidio sinoć u zadnjih pola sata je bilo odliÄno. Lik stvarno ne griješi u obrani, a ima ga i u napadu po potrebi i to vrlo Äesto. I fino je izveo jedanaesterac.

Terry - Luiz najboljji stoperski dvojac na svijetu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.