Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Oscar (2012-2017, 203 nastupa)

73 člana su glasala

1. 1.

• Da
      13%
      4
    • Ne
      86%
      25

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,6 hilj.
  • Pregledi 154 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nakon 8 godina napustio Kinu kao legenda kluba. 248 nastupa; 77 golova i 141 asistencija 192 miliona eura zaradio za ovih 8 godina.  

• Dogodine kao asistent za izvodjne prekida ili nesto tako

• Skidam mu kapu za onaj mec sa Juvetom i sto je donio dosta kesa u klub sa svojom prodajom.

Objavljene slike

On je po mnogim fudbalskim strucnjacima najtalentovaniji kod nas.Mogao bi u buducnosti biti,mozda,i najbolji igrac sveta.
Ali ne sa ovakvim trenerom.
U prvom poluvremenu protiv Sotona neprimjetan, valjda će bit bolje u drugom dijelu utakmice.

Jel se meni čini il on pod Debelim proživljava malu krizu? U par utakmica ga je ovaj ostavio na klupi i čini mi se da je to psihički pomalo negativno utjecalo na Oscara jer u zadnje vrijeme i kad igra, ne igra na razini na koju nas je navikao i koju bismo očekivali od njega.
Greska je sto ga Debeli ostavlja na klupi. MAZAKAR je sila za buducnost, koja ne sme biti razdvajana. Par meceva ga nema u startnih 11 i vec ispada iz rutine...
Dzaba trening, kad nemas gde da ga primenis.

#raffaout !
[quote name='Brane' timestamp='1358369051' post='102126']
U prvom poluvremenu protiv Sotona neprimjetan, valjda će bit bolje u drugom dijelu utakmice.
[/quote]
U drugom nista bolji . Oscar je u krizi definitivno .
Pa problem je u tome sto damo 30 mil. za 'dijete' od kojeg ocekujemo da ce nam biti ponajbolji veznjak. Ne kazem da je los, ali znao sam da ce se ovo dogodit, pad forme je ocigledan .
Toliko los veceras da smo iako bez Torresa opet izgledali kao da smo sa 10 igraca, nadam se da je ovo prolazna kriza jer ce ga KDB kad dodje iz Werdera poslati na tribine a ne na klupu.
Vidi se da ga je malo poremetilo ovo neigranje.
Rafa je debil zesci,to svi znamo,ali da ne zna iskoristiti ovakvog igraca,to stvarno prelazi svaku granicu.
Ja sam danas pregledao utakmicu sa Stokeom i bolje smo odigrali sa Bertrandom nego veceras sa Oscarom...
Nije mi ovo onaj igrac kojeg sam gledao u reprezentaciji Brazila..
Prva je sezone i znam da se jos nije navikao ali necu ga ni hvaliti...
Mora i moze on puno bolje..
Ja sam mišljenja da bi taj famozni Mazacar puno, puno bolje funkcionirao kada bi Oscar bio udaljeniji od gol od ostale dvojice. Dakle, Oscar na povučenijoj poziciji, onoj centralnoj veznoj, koju je danas igrao Lampard primjerice, a Mata i Eden ispred njega, dok bi trećeg iza napadača činio Moses, kad se vrati s AKN-a, a do tada, možda, Marin. Jednom jedinom izmjenom u sastavu dobivamo i na širini, i na ubojitosti vlastite igre.

Na taj način bi taj trokut između Oscara, Mate i Hazarda bio puno izraženiji i lakše bi mogli uspostavljati inicijativu protiv jačih i tehnički potkovanijih i kvalitetnijih momčadi. U takvoj formaciji, njih trojica bi igrali skupa, a ne svaki za sebe, kao što je to redovito slučaj sada. Ne moram ni govoriti kako bi nam akcije bile tečnije, kako bi puno više bilo izbacivanja krila pred golmana ( Gledam danas situaciju, Eden sam na lijevoj strani, traži loptu, maše rukama, al ga Ramires ne vidi. Zamislite kako bi ga samo našao Oscar s onim svojim loptama. ).

Par puta je igrao na toj poziciji i defenzivni dio posla je obavio korektno tako da mi to iz ove perspektive ne predstaljva problem, a siguran sam da bi uz više igranja u takvoj formaciji prilagodio sebe još više tim defeznivnim zadacima.
Pa naravno da ima.. Al glavni je problem taj sto svi mi od svakog novog igraca koji se dovede ocekujemo magiju, i to odmah, a ako to nije zadovoljeno onda nije dobar.
Oscar je tek dosao, sezona dvije ce mu trebat da zablista...

Pa naravno da ima.. Al glavni je problem taj sto svi mi od svakog novog igraca koji se dovede ocekujemo magiju, i to odmah, a ako to nije zadovoljeno onda nije dobar.
Oscar je tek dosao, sezona dvije ce mu trebat da zablista...
Koji ste vi strucnjaci, to je neverovatno....

Ali, u pravu ste, kao sto ste bili i za Hazarda.

Oscar ima 39 godina, prosao je Ajaxovu skolu, debitovao sa 17 godina u prvom timu. Posle 5 godina provedenih tamo, presao je u Malagu. 4 uspesne sezone u Primeri, preporucile su ga Romanu Abramovicu, koji ga je doveo u Chelsea, kao veliko pojacanje.
Sada, 13 godina kasnije, igra svoju poslednju sezonu kao profesionalni fudbaler, i pad forme je ocekivan, za igraca u tim godinama...

O cemu mi ovde pricamo !?

Oscar je nebruseni biser Evropskog i svetskog fudbala.
To sto vi od svakog igraca Plavaca ocekujete da vam skida zvezde sa neba, a pritom vas ne zanima koliko su ta ocekivanja realna, ili ne, nema veze s fudbalom.
On je doveden da bude oslonac za buducnost, da narednih 10 sezona zari i pali po fudbalskim terenima.
Istrpeti jednu sezonu, pa i dve je mala cena za razvijanje takvog talenta u fudbalsko znanje.
Opravdanje za losu formu je to sto je on doveden da zari i pali narednih 10 godina , e moj Whis iznenadio si me .
Niko od nas nije rekao da je on los igrac , da je Chelsea pogrijesio sto ga je doveo , da nema buducnosti u Premieshipu , niko , svi su rekli da je u padu forme . A ti to ili ne vidis ili ne zelis da vidis . Svima je jasno da je Oscar jos uvijek mlad , da jos uvijek skuplja iskustvo , da se privikaje na Premieship ali to mu nije opravdanje za ovako partije u zadnjih par utakmica .

Nadam se da ce sto prije uci u formu ovaj momak je buducnost Chelsea-a .
u slaboj formi nekoliko zadnjih utakmica ali vjerujem u njega,mlad je i prva sezona u premiershipu,jos uvijek se on privikava na igru u premiershipu.
[quote name=' WhisperDiMatteo' timestamp='1358369196' post='102130']
Greska je sto ga Debeli ostavlja na klupi. MAZAKAR je sila za buducnost, koja ne sme biti razdvajana. Par meceva ga nema u startnih 11 i vec ispada iz rutine...
Dzaba trening, kad nemas gde da ga primenis.

#raffaout !
[/quote]
Mazakar nikad neće biti sila, cijenim tvoje mišljenje ali to je jednostavno tako, ni Mata ni Oscar nikad svoj puni potencijal neće iskoristiti na krilu, jedino je Eden podjednako dobar i na krilu i u sredini. Ako Oscar ode dublje u vezu onda može, ovako - ne bih rekao. Mazases bro, Mazases...
Benitez polahko ali sigurno unistava momcad.Taj pohod je dohvatio i Oscara,i sigurno ako konobar ostane od njega nema nista.Eto vec nekoliko utakmica on se gubi,nikako se ne uklapa u momcad,jedno je sigurno Benitez treba otići da bi Oscar ponovo zaigrao kako treba.
[quote name='Tinmar' timestamp='1358447850' post='102389']
Mazakar nikad neće biti sila, cijenim tvoje mišljenje ali to je jednostavno tako, ni Mata ni Oscar nikad svoj puni potencijal neće iskoristiti na krilu, jedino je Eden podjednako dobar i na krilu i u sredini. Ako Oscar ode dublje u vezu onda može, ovako - ne bih rekao. Mazases bro, Mazases...
[/quote]

Ne možeš se više sa ljudima raspravljat,Oskar može da igra krilo ali on nije krilo,pogledajte reprezentaciju Brazila i Oskarevu ulogu u njoj i sve će vam biti jasno,on ne treba da igra u liniji sa Matom i Azarom,treba da igra isto što igra u reprezentaciji. Treba da igra dublje u vezi,iza Mate,treba odgledati neku partiju kad igra Brazil i sve će vam biti jasno.

Tinmar je skrenuo pažnju na to bar pet puta do sad!!!Potpuno je u pravu

Imate u temi "analiziranje pojedinih situacija" isečke njegovih partija za repr. ja sam u Čelziju do sada video samo par puta da je on imao istu ulogu,tako da ne vidim nikakvu svrhu u tome da se on forsira da igra nešto hibridno!!!! Smešno je to da je jedan Brazil ne komplikuje kad je u pitanju Oskar,samo se ovi naši prave pametni!!!

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.