Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Ashley Cole (2006-2014, 229 nastupa)

Istaknuti odgovori

Trenutno igra šestu sezonu u plavom dresu. U klub je došao 2006. godine iz Arsenala, a plaćen je 5 miliona funti uz Williama Gallasa, a debi za Chelsea je napravio u septembru iste godine protiv Werdera iz Bremena.

Nakon prve sezone je obećao navijačima da će im još mnogo toga pokazati, ali su ga povrede omele da to i potvrdi u prvim sezonama. Operacija članka na ljeto 2007. godine ga je spriječila da počne sezonu 2007/08, ali kada se vratio na teren zatekla ga je povreda Wayne Bridgea sa kojim se borio za mjesto u sastavu, tako da je postao standardni član prve jedanaestorke.

Svoj prvi gol za klub je postigao u gostima protiv West Hama, u martu 2008. godine. U sezoni 2008/09, pod vodstvom Luiz Felipe Scolarija, Ashely je igrao mnogo protivničkom nego svom golu, a dolaskom Guusa Hiddinka pozicija mu je promijenjena tako da se više fokusirao na odbranu, a on je sve to vratio spašavanjem Cechovog gola u nekoliko navrata.

Dobio je priznanje za igrača godine za sezonu 2008/09, te je sve probleme sa povredama ostavio iza sebe. Iste godine je postavio i lični rekord sa 49 odigranih utakmica u jednoj sezoni.

Bio je u ekipi koja je osvojila FA Kup protiv Evertona, 2009. godine, kao i godinu dana kasnije protiv Portsmoutha, čime je postao jedini igrač u Engleskoj koji je osvojio F Kup 6 puta: 3 sa Arsenalom i 3 sa Chelseajem.

Što se tiče ličnih rezultata, postavio je sopstveni rekord postigavši 4 gola u jednoj sezoni, uključujući i Chelseajev gol sezone protiv Sunderlanda.

Taktika Carla Ancelottia je omogućila da se Ashley vrati na svoju izvornu poziciju, prema naprijed. Postigao je golove protiv Stokea i Tottenhama, a u listu strijelaca se upisao i protiv Burnleya, prije nego je dva puta asistirao u pobjedi protiv Arsenala u novembru prošle godine.

U februaru je slomio članak nakon duela sa Evertonovim Landonom Donovanom, ali se vratio veoma brzo, pred kraj aprila, te je uspio zatresti mrežu protiv Wigana u posljednjem kolu sezone.

• Odgovori 739
  • Pregledi 51,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Sad ce mu 31. godina, tako da od njega ocekujem jos ovu i iducu sezonu da odradi na dosadasnjem nivou a dalje ne vjerujem jer za bekove je fizicka sprema najvaznija zbog silne trke gore dole, a nadam se da ce Bertrand biti njegov nasljednik.

Sad ce mu 31. godina, tako da od njega ocekujem jos ovu i iducu sezonu da odradi na dosadasnjem nivou a dalje ne vjerujem jer za bekove je fizicka sprema najvaznija zbog silne trke gore dole, a nadam se da ce Bertrand biti njegov nasljednik.

Bertrand ili Van Aanholt, ali ja bih nekako više volio Bertranda vidjeti kao nasljednika Ashley-a. Treba već od ove sezone davati priliku Ryanu, vjerujem da će to Andre i uradit.

Najbolji lijevi bek na svijetu bez konkurencije, jebe ga sto je vec u cetvrtu deceniju ugazio. :(

slazem se, sigurno najbolji lijevi bek...

ps: ja mislio nesto mi hoda po monitoru, pa se razmahao rukama.. dobra slika nema sta.. xDD

Dobro je pa imamo na njegovoj poziciji dvojicu izuzetno talentovanih branica , tako da kad ode trebao bi ima nasljednika :D

• 1 mjesec kasnije...

igraÄ o kojem se najmanje priÄa, jer on sam govori sve :) svaku utakmicu na jednakoj razini i ne ozljeÄ‘uje se nikako, idealan lijevi bek za jednu ekipu, drago mi je da smo mi ta ekipa ;)

Ove sezone ne igra toliko dobro kako nas je navikao do sada doduše popravlja se ali nije to to još trenutno.

• 2 sedmice kasnije...
  • 4 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...

Poslije R.Carlosa najbolji lijevi bek svih vremena!

Trenutno i posljednih godina je u top 2 on i Evra neprikosnoveni

Na otoku jedino je u zadnje dvije sezone znaÄi prošla i ova po meni bolje od njega odigrao Baiens iz Evertona.

Slažem se za Bainesa da je odliÄan, ali nije iznad Colea. Tu su u paraleli. Možda je odigrao malo bolje od Colea zadnje dvije godine, ali samo zato što nije doživljavao pritisak kao Ashley.

• 2 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...

cole je po meni definitivno i dan danas u top 3 ljevoboÄnjaka, sjajan igraÄ, nikome ne ostane dužan što mi se sviÄ‘a, a pored toga što je sjajan u obrani i u napadu je masu puta napravio haos, tako da...po meni uz nezaboravnog carlosa i evru najkonstantiji i jedan od najboljih igraÄa na svojoj poziciji..

a to što mu se laprda da on vara okolo onakvu maÄku itd., dajte ljudi, pa da možete i vi bi, ja prvi..

kaže jedna pjesma, ode jedna dođu dve...i idemo dalje..živiocool.png

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.