Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Radamel Falcao (2015-16, 12 nastupa)

28 članova je glasalo

1. 1.

• Pravo pojačanje
      59%
      16
    • PromaÅ¡aj
      40%
      11

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Idi Romane u Madrid i dovedi ovu zvijer...
Trebamo Falcaa, trebamo zvijer u napadu, trebamo borca...
Dovedi ovu masinu odmah u januaru...

Ne dovedes li ga, gledaces ovakvog mrtvog Torresa do kraja sezone i neces nista osvojiti...
  • Odgovori 1,6 hilj.
  • Pregledi 96,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[quote name='BluesForever' timestamp='1355691677' post='95093']
Pa onda ako je tako Falcao sigurno nece preci kod nas.
[/quote]

Roman može platiti dobro, ali neće ni on pretjerivati
tako da ako Falcao želi najviše para, otići će u Anži, a ne u Chelsea

općenito ako ideš u Rusiju, ideš tamo samo zbog para i zbog ničeg drugog...lakše ti je tamo igrat a pare moš dobit još i veće, ali nema ambicija

zato je Hulk smeće jer je otišao tamo ladit muda za velike milijune (ne kažem da ja ne bi to isto učinio ;) ), a mogao je kod nas se boriti za neke naslove
Falcao nije takav...
[quote name='BluesForever' timestamp='1355691677' post='95093']
Pa onda ako je tako Falcao sigurno nece preci kod nas.
[/quote]

Na Otoku se igra nogomet, a u Rusiji se drka kurac. Tamo nisu ni za partiju Mice a kamol pricat on nekakvim uspjesima u Elitnom prvenstvu!
Ja da sam Falcao zaputio bih se u Torino, biti prvi napadač, primati Pirlove lopte i uživati poštovanje njihovih vjernih navijača te zdravu atmosferu u klubu. Plaća ne bi bila tako velika kao drugdje ali to je manje bitno :)
Ne može nikako biti isti kurac ko s Hulkom. Porto se zbog svoje akademije nalazi u odličnom financijskom stanju i imao je mogućnost drkat koga je htio s Hulkom, dok je Atletico kupnja Falcaa odvela u financijsko rasulo, ako se dobro sjećam za njega su trebali isplatiti 6.5 milijuna odmah, 6.5 milijuna u roku 3 mjeseca, te preostalih 27 u roku godine dana, a do dan danas nisu isplatili ni 50% cifre, tj. vjerojatno jesu preko kredita, al pomalo im ističe i rok za taj kredit, čega su i oni sami svjesni pa ga ne koriste u europskim utakmicama da bi mu nabili cijenu, država ih neće pogurati jer nisu ni Real ni Čmarca, tako da im ne preostaje ništa drugo nego prodati Falcaa na zimu ili u stečaj na ljeto.
[quote name='dubrovcanin' timestamp='1355740383' post='95163']
dok je Atletico kupnja Falcaa odvela u financijsko rasulo,
[/quote]

Ne baš - par dana prije nego što su iskeširali £45 milijuna portu za Falcaa, dobili su £38 milijuna od citya za Aguera. Nije da s8u iz vedra neba izvukli 45 milijuna.
[quote name='Tinmar' timestamp='1355709497' post='95148']
Ja da sam Falcao zaputio bih se u Torino, biti prvi napadač, primati Pirlove lopte i uživati poštovanje njihovih vjernih navijača te zdravu atmosferu u klubu. Plaća ne bi bila tako velika kao drugdje ali to je manje bitno :)
[/quote]

zašto da ode u Torino?

u Atleticu mu je bolje onda, navijači vjerni, a klub nije ciganski i lopovski ko Đubrentus
[quote name='Tinmar' timestamp='1355709497' post='95148']
[/quote]
Kakav Juve,bolje mu je da onda ostane u Atleticu.
Glavna zvijezda ekipe,trpa nenormalno,prima solidnu lovu i ispred velikog Reala je na tabeli.
Sljedece sezone ce Atletico igrati LP.
Za par godina moze postati legenda ovog kluba.
Zato što je Juventus kud i kamo veći klub od Atletica koji će igrati Ligu prvaka još dugo godina (ako opet ne budu namještali :P ), mozgovi. Atletico ni nema novaca da ga uzdržava.
[quote name='Tinmar' timestamp='1355763200' post='95198']
Zato što je Juventus kud i kamo veći klub od Atletica koji će igrati Ligu prvaka još dugo godina (a[u][b]ko opet ne budu namještali[/b][/u] :P ), mozgovi. Atletico ni nema novaca da ga uzdržava.
[/quote]

Mislis ako ih ne uhvate :D

Prema nekim informacijama dugovanja Atletica prelaze cifru od 200 miliona eura. Takodje duguju 12 miliona eura Portu za Falcaa.
Cinjenica da vec neko vreme obitavaju u drugorazrednom Evropskom takmicenju, koje donosi znatno manje prihde im takodje ne ide u prilog.
Falcao je za njih luksuz.
Svako ko ima gram mozga nece otici u Italiju. Pa svi veliki igraci bjeze odatle, konkurencija sve slabija. Liga je razorena skandalima o namjestanjima koji izlaze na vidjelo svaka 4 mjeseca. Posjecenost stadiona je 50%, na kup utakmice dodje 3.000 ljudi, nikakva tradicija. Falcao je gladan izazova i gladan dokazivanja u konkurenciji. Ide tamo gdje svi veliki igraci trebaju ici, a to je najbolja liga. To je Engleska.
[quote name='Twelfth Man' timestamp='1355834086' post='95312']
Svako ko ima gram mozga nece otici u Italiju. Pa svi veliki igraci bjeze odatle, konkurencija sve slabija. Liga je razorena skandalima o namjestanjima koji izlaze na vidjelo svaka 4 mjeseca. Posjecenost stadiona je 50%, na kup utakmice dodje 3.000 ljudi, nikakva tradicija. Falcao je gladan izazova i gladan dokazivanja u konkurenciji. Ide tamo gdje svi veliki igraci trebaju ici, a to je najbolja liga. To je Engleska.
[/quote]

pojasnio čovjek
[/quote]
Nije uopće pitanje lige, nego kluba. Misliš da je Interu bilo loše unazad dvije godine? I hajde, neka dođe u Englesku, da vidimo... United? Rooney i RvP? Nema šanse. City? Aguero, Tevez, Balolelli, Džeko, klub bez povijesti i ozbiljnih rezultata u LP ikad? Nema šanse. Arsenal? Nema šanse. Chelsea? S vlasnikom psihopatom i klubom u rasulu? Svatko sebi bira, ja znam da bih na njegovu mjestu u Juve otišao, kao i na Džekinom dok još nije bio u Cityju. Svi smo vidjeli kako Italija igra na Europskom a ta Italija je isti k. kao i Juventus a Juve s Falcaom bi prije osvojio LP nego Chelsea s Falcaom.
[/quote]

[quote name='Tinmar' timestamp='1355842099' post='95334']
Nije uopće pitanje lige, nego kluba. Misliš da je Interu bilo loše unazad dvije godine? I hajde, neka dođe u Englesku, da vidimo... United? Rooney i RvP? Nema šanse. City? Aguero, Tevez, Balolelli, Džeko, klub bez povijesti i ozbiljnih rezultata u LP ikad? Nema šanse. Arsenal? Nema šanse. Chelsea? S vlasnikom psihopatom i klubom u rasulu? Svatko sebi bira, ja znam da bih na njegovu mjestu u Juve otišao, kao i na Džekinom dok još nije bio u Cityju. Svi smo vidjeli kako Italija igra na Europskom a ta Italija je isti k. kao i Juventus a Juve s Falcaom bi prije osvojio LP nego Chelsea s Falcaom.
[/quote]

Obojica imate validne argumetne. Ali u ovom slucaju je Dvanaesti blizi sustini.
Sve je manje igraca koji postuju istoriju, sentimentalne vrednosti i pravu velicinu kluba( onu koja se ne ogleda brojem nula na bankovnom racunu vlasnika, vec svime sto klub predstavlja).
Italijani su u krizi modernog fudbala, a to je nedostatak novca, a samim tim i smanjena konkurentnost na trzistu. Juventus je veliki klub(svidelo se to nama ili ne), o Milanu da i ne govorimo. Inter je u zaostatku za njima, ali je za novopecene bogataske klubove pojam velicine. Sve to gledano kroz istoriju. Ali svi znamo da je danas u fudbalu novac ultimativni motivator.
Ibrahimovic, Silva, Pastore, Lavezzi, Hulk, Witsel... Sve igraci koji su presli u slabije lige, zbog velikog novca.... Ovaj City nisu stvorili istorija kluba, verni navijaci, konkurencija, vec arapski milioni.
Danasnji Chelsea je gradjen Romanovim bogatstvom.
Igrac moze zavoleti klub, njegovu tradiciju, istoriju(takve-kakve su), ali prvo mora neko vreme da provede u klubu.
Drogba u Chelsea nije dosao iz ljubavi, vec zbog para.
Razlog sto "veliki" beze iz Italije je taj sto u Rusiji(primer) mogu igrati za neuporedivo veci novac.
Ma nek on dođe kod nas, da jednom zbog igrača doživimo pozitivan šok...samo me brine koji mu br. staviti na dres
[quote name='true_blue' timestamp='1355843962' post='95338']
Ma nek on dođe kod nas, da jednom zbog igrača doživimo pozitivan šok...samo me brine koji mu br. staviti na dres
[/quote]

Devetku koja bi se oslobodila Torresovim odlaskom.. ;)
[/quote]

Mene ne interesuje gdje bi ti otisao da si ti Falcao. Bez uvrede ali to mi je malo besmisleno pisati. Ima itekako uticaj lige. Zasto je zabarska liga bila najjaca 90-ih? Zato sto su imali jake sponzore, pune stadione i mnogo, mnogo novca pa su tako upravo Juventus, Inter, Milan, Lazio i ostali bacali pare gdje su stizali, podigli cijene fudbalera do neba i ako cemo pricati o preplacenosti fudbalera, to se onda upravo desilo tada, '90-ih. Cijene su u prosjeku odjednom skocile 3x. Ovo danas je samo nastavljanje tog trenda. Mislim, skontaj kakva je ludost kada ti odvalis za GOLMANA (Buffon) skoro €40m. Cim imas pare, imas i konkurenciju, velika imena, popularnost, jaka TV prava itd. Na najvisoj si pozornici, igras medju majstorima. Sve to je vec dugi niz godina u Engleskoj. Danas se sve to raspalo i italijanska liga probija dno. A iza Milana, Intera, Juventusa su uvijek stajali ili mocni biznismeni ili jaki sponzori i uvijek se krio novac kao sigurna ruka do uspjeha. Kad bacis oko, svi veliki klubovi su do uspjeha dosli uz pomoc novca. A da bi im se suprostavio u borbi za trofeje, najbolji oklop ti je da i ti imas novac. Fudbaleri su kao doktori. Ima onih koji fudbal igraju iz ljubavi, ima doktora koji se osjecaju ispunjeno kada odrade operaciju. Ali sve je to veoma, veoma malo, 20% je takvih. Ako ih i ima toliko. Fudbal se uvijek igrao zbog najvisih dometa i slave, a to dvoje ide uz novac. Veliki klubovi su osvajali trofeje bas tako sto su novcem otimali igrace onim manjim klubovima. I onda su oni timovi sa "dusom" a svako ko se ukljuci da igra njihovu igru, postaje bezdusan. Licemjerno? Svakako. Mozda grijesim, ali mislim da je Juventus nudio €30m za Cavanija pa su Napolitanci odbili iz razloga jer ne zele pojacati rivala. U Inter ce uci Kinezi za pola godine, kupuju 15-20% dionica kluba, u Milan bi mogli uci seici jer samo Bog zna sta je sve Berlusconi radio i kakve je poslove sklapao. Znaju oni kako ce se vratiti u vrh i kako ce ojacati ligu. Sa dusom na novcanicama.
a Juve s Falcaom bi prije osvojio LP nego Chelsea s Falcaom.
[/quote]

to je istina zato što je Chelsea trenutno jedna velika kurčina od ekipe, realno ima da se poderemo za top4 u Engleskoj

igrač kao Falcao ne bi trebao ići u propalu ligu kao talijansku..Juventus trenutno djeluje kao zdrav klub, ali oni su ciganske naravi i samo je pitanje vremena dok se ne otkrije neki novi kladioničarski skandal vezan uz njih

a ovo što si spomnuo navijače njihove, kurčina su oni, eto što su...poluprazni stadioni u cijeloj ligi, pa tako i u Juventusa (dobro, nisu baš poluprazni, ali ajde pogledaj neke tekme da nije protiv Milana, Intera ili Napolija...teško da ćeš naći i približno ispunjen stadion)

uglavnom, ciganski klub i jadna liga su daleko ispod razine najboljeg svjetskog špica
Da, dvanaesti, razumijem ja i tebe al ono je bilo više kao "što bih ja napravio na njegovom mjestu" a ne što se i inače treba ma da i to moje drži vodu. Mislim, i ja bih, da mogu birati, igrao u Engleskoj, samo ne znam u kojem klubu. Da je Juventus u Engleskoj to bi eto bila najbolja kombinacija :)
[quote name='delijakv' timestamp='1355860714' post='95399']
brate a sto ti ne odes na juveov forum? mislim da si ovaj promasio skroz
[/quote]

Martin je jedan od najposvecenijih Plavaca ovde. Pazi kakve komentare dajes na racun "starijih" clanova ;)
[quote name='trebevic' timestamp='1355865804' post='95418']
[url="http://www.intereconomia.com/noticias-/punto-pelota/pipi-estrada-falcao-fichado-por-chelsea-20121218"]http://www.interecon...helsea-20121218[/url]
[/quote]

ako ti tako kažeš to znači da je Falcao naš :)

ti si prvi provalio i transfer Hazarda, a i Mosesa ako se ne varam

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.