Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko Prvenstvo 2026

Istaknuti odgovori

27 minutes ago, drogba 11 said:

Tako je, skoro tako je i Hrvatska imala povlasteni status, i Modric, i gurali su ih slicno hahahaha kakav pametnjakovic trolerski bistar ko kanalizacija

Realna snaga Hrvatske, kakva je trebala biti i na ta 2 svjetska da nije bilo sto i jednog penala - je upravo ono što smo vidjeli na ovom Svjetskom.

• Odgovori 141
  • Pregledi 3,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Posto imam obicaj da se userem u zivot osobi koju stavim na avatar stavio sam Messija kako bih umanjio argentini sanse da osvoje

• Nema na cemu ljudi.

• Whisper
    Whisper

Tuhel pricao na konferenciji da su imali problema sa kolicinom centarsuteva protivnika. Dzaba si brate nakrcao teren defanzivcima kad nisi branio teren po sirini kako treba.  Kukao je na to kako

Objavljene slike

17 minutes ago, reLo said:

Realna snaga Hrvatske, kakva je trebala biti i na ta 2 svjetska da nije bilo sto i jednog penala - je upravo ono što smo vidjeli na ovom Svjetskom.

Tako je, ma cista sreca je bila i bronca 98', i srebro 18', i bronca 22' na svjetskim prvenstvima kao i srebro 2023. u ligi nacija. Prokleti hrvati, bas ih se gura majku im ustasku, uvijek neko nepostenje, sudacki poguranci, prevara i produ dalje. Zbogom realnosti

7 hours ago, Adi said:

Pa rekao je sreća, nije rekao guranje od strane sudija. Bilo je tu dosta sreće, kao što je bilo nesreće 2008., 2024. ili 2026.

Rekao je da se Argentina provlaci SKORO kao Hrvatska. Meni je to van pameti i zato sam komentirao, jer mi je nepojmljivo da je netko toliko, ma suzdrzat cu se ajd.

Dakle, tko god gleda sa oba oka zdrava, vidi kako prolazi, i kako se provlaci Argentina i sta se radi, i to i na ovom i na prethodnom SP-u, pa onda sad ovako lupiti da se oni provlace skoro kao Hrvatska, pa oprostite al van pameti stvarno, potpuno nerazumjevanje icega. 

drogba11 je bas zestok kada je u pitanju Hrvatska i bilo sta vezano za njegovu domovinu :D

Polako ljudino, sticemo dojam da se palis na svaki pomen Hrvatske u bilo kom kontekstu, ne znam sto. Niko ne mrzi Hrvatsku i hrvate, niti iko ima bilo kakav problem s vasom lipom. 

Na kraju krajeva pricamo o fudbalu a relo je svakako poznat kao kontraros i provokator, pa covjek je pravio razlicite profile kako bi zajebavo raju na klixu da je Dzeko kloc. Tako da opusteno 😎

1 hour ago, hamco said:

drogba11 je bas zestok kada je u pitanju Hrvatska i bilo sta vezano za njegovu domovinu :D

Polako ljudino, sticemo dojam da se palis na svaki pomen Hrvatske u bilo kom kontekstu, ne znam sto. Niko ne mrzi Hrvatsku i hrvate, niti iko ima bilo kakav problem s vasom lipom. 

Na kraju krajeva pricamo o fudbalu a relo je svakako poznat kao kontraros i provokator, pa covjek je pravio razlicite profile kako bi zajebavo raju na klixu da je Dzeko kloc. Tako da opusteno 😎

Nemam problem nikakav sa kontra misljenjem, dapace, pogotovo ako je utemeljeno, pa mozemo debatirati, ja to i volim, no on lupa ko otvoren prozor, kao da ima 12 godina. Nisam znao ovo da je radio razlicite profile hahaha, e onda je sve jasno o kakvom se bicu radi, tuzno. Mogu zamisliti da je bio i medu onima koji su 2008.mahali turskim zastavama po Sarajevu :D Dno.

Opusteno, zivio mi

9 minutes ago, drogba 11 said:

Mogu zamisliti da je bio i medu onima koji su 2008.mahali turskim zastavama po Sarajevu :D Dno.

Opusteno, zivio mi

e moj @reLo, sta ti rece. a ovamo se zagovaraš za treći entitet. 

Pa dobro, neću lagati, sjećam se te 2008. kao da je juče bila, bio sam u domu u Nedžarićima na pripremnoj nastavi za prijemni na fax, i toliko smo mi, a i cijelo Sarajevo, slavili pobjedu Turske, da je to neviđeno. Cijeli studentski dom je bio na prozorima i slavio. Lijepo vrijeme je to bilo. 

21 minutes ago, reLo said:

Pa dobro, neću lagati, sjećam se te 2008. kao da je juče bila, bio sam u domu u Nedžarićima na pripremnoj nastavi za prijemni na fax, i toliko smo mi, a i cijelo Sarajevo, slavili pobjedu Turske, da je to neviđeno. Cijeli studentski dom je bio na prozorima i slavio. Lijepo vrijeme je to bilo. 

to je ta središnja bosna. i sad bi se naguzili kad bi turska krenula u okupaciju. 

Kakve su vam ovo dječije rasprave? 😂😂😂

Što se tiče Hrvatske, njima se nema šta reći. Uvijek su igrali vatreno i svi im sa Balkana mogu samo pozavidjeti.

Kakav je  glupan onaj Digne, takav prekid u glavu samo njemu moze da se desi. Videcemo hoce li Zidan moci da utegne svoje zvezde, ljudi su se potpuno iskljucili iz meca nakon penala.

Perez slobodno da nam uplati jos 20 miliona za Cucurelu, vredece..

2 hours ago, King Chelsea said:

Cucurella izdominirao, kakvog smo igrača izgubili zahvaljujući opštem rasulu u klubu, strašno, sa Cucurelle na onog iz Rayo Vallecana golemo..

Inace jos jedna pobjeda ekipe protiv skupa individualaca.

Svi se slazemo da je Fra individualno jaca ali i Spa ima nekoliko zvijezda i wc igraca a to su Yamal, Pedri, Rodri pa cak i Cucurella i F. Ruiz bi igrali u prvih 11 Francuske. Olmo, Nico Williams, Pedro Poro bi takodjer konkurisali tako da nije Spanija sad neka prosjecna ekipa vec su rame uz rame sa tom istom Francuskom mozda za nijansu slabiji.

Ono sto je Rodri juce odigrao je doktorska partija, u oba pravca kontrolise mec, nestvarno.

1 hour ago, hamco said:

Svi se slazemo da je Fra individualno jaca ali i Spa ima nekoliko zvijezda i wc igraca a to su Yamal, Pedri, Rodri pa cak i Cucurella i F. Ruiz bi igrali u prvih 11 Francuske. Olmo, Nico Williams, Pedro Poro bi takodjer konkurisali tako da nije Spanija sad neka prosjecna ekipa vec su rame uz rame sa tom istom Francuskom mozda za nijansu slabiji.

Ono sto je Rodri juce odigrao je doktorska partija, u oba pravca kontrolise mec, nestvarno.

Ja ni ne kazem da je Španija prosječna ekipa, čak naprotiv, ali pobjedila je ekipa koja je više ekipa da tako kažem, sistem je pobjedio, kolektiv je pobjedio. De la Fuente još jednom doktorski pripremio utakmicu, još jednom pokazao da je u suštini za Španiju najvažnije da prođu grupu nakon toga ide sve lakše, nokaut faza im "odlično stoji", bilo bi zanimljivo de la Fuentea vidjeti u nekom klubu. Yamal kao prva zvijezda ekipe uopste nije u nekoj formi ali uopste ih to ne muči, ne forsiraju ni jednog igrača na terenu. 

Onako zaustaviti Francusku koja ima sve one monstrume u napadu, šta reći naklon do poda, kako su im samo sakrili loptu, ljudi su se predali bez borbe, razvalili su ih na kulturno.

Tuchel picka, @Wisey on nije sahista vec bunkerista. Ne mogu da vjerujem da je frajer imao 50 defanzivaca zadnjih 30 minuta i branio se na 30m od svog gola, golmanu u krilu. 
Napravio je Southgatea trenerom. Otkaz mora dobiti, znaci vec sutra.

Nevidjen kukavicluk, evo ja se ne sjecam slicne predstave nekog trenera sa ovakom jakom ekipom.

• Popularna objava

Tuhel pricao na konferenciji da su imali problema sa kolicinom centarsuteva protivnika. Dzaba si brate nakrcao teren defanzivcima kad nisi branio teren po sirini kako treba. 

Kukao je na to kako su stalno bili pod presingom, nisu uspeli da iznesu loptu niti da je zadrze. 

Ostavio si kuci Palmera da bi vodio povredjenog Saku, ostavio si kuci Whartona da bi poveo Mainoa kome nisi dao ni minut. Ostavio si Gibbs Whitea i poveo Hendersona. Svi navedeni igraci koji nisu isli na SP bi ti mnogo pomogli u tranziciji i cuvanju poseda. 

Nikad ga nisam ovoliko kritikovao, imam ogromno postovanje za njega i vreme provedeno u Chelsea ali ovo je njegova brljotina 1/1.

54 minutes ago, chiba said:

pa za taj neki izbor igraca smo i sami komentarisali...

zvucace komicno ali kao da mu je neko iz saveza krojio ekipu..ali ajde 

sad bi bila fora kad bi Englesku preuzeo Pochetino

Sad ako smene Tuhela ima opet da se digne galama kako Englesku reprezentaciju mora da vodi trener Englez... Onda ce da to mesto ponude Gvardioli 😃

2026 World Cup Grading every country performance

Buduci da imamo finalni par mislim da je pravo vrijeme da se ocijene sve zemlje učesnice. Ocijene idu na osnovu rezultata, igre te na osnovu toga da sam odgledao 90% utakmica minimum, dakle na osnovu viđenog.

Ocijene americki sistem od A-F, za neke repke će se dati i neki komentar.

Group A

Mexico A-, mislim da svaki meksikanac može da bude ponosan na rezultat, igru, borbu i zalaganje svoje ekipe. Ispali su od ekipe koja ima dosta kvalitetniji i širi kadar ali ni tu se nisu predali bez borbe, bili su jako blizu trećeg gola. Onaj mali Mora je jako dobar talenat.

South Africa B, prošli grupu prvi put u istoriji, više sretno nego spretno, bez igre protiv Kanade i u većem dijelu prvenstva.

South Korea D+, dobro otvaranje prvenstva i preokret protiv Češke, protiv Mexica nisu imali sreće i onda raspad protiv afrike.

Czech Republic F, sramotno.

Group B

Switzerland A, jedino posustajanje protiv Katra u prvoj utakmici poslije toga utegnuto i organizovano, švajcerski sat kao i uvijek. Greška Embola i guranje na vodenicu Argentine ih je koštalo možda i boljeg rezultata.

Canada B+, budući da prije nisu nikada uzeli ni boda na prvenstvu i da su ostvarili jednu od najvećih pobijeda daću im B+. Smiješno mi je bilo koliko su se ložili i nadali se Daviesu i njegovom doprinosu a on došao tu  i odigrao 15 minuta protiv Južne Afrike... Solidno izdanje ali nedovoljno kvaliteta što se moglo vidjeti protiv Maroka.

Bosnia & Herzegovina B+, mislim da smo ovo svi već prokomentarisali.

Qatar D, čisto zbog otkinutog boda protiv Švice. Tanka ekipa i na papiru i na terenu.

Group C

Brazil B-, možda malo grubo ali ovo je iskrena ocijena. Grupu su završili kao prvi ni krivi ni dužni, zahvaljujući škotima. Protiv Japana su odigrali dobrih 45 minuta i to je to, protiv norvežana se igralo u naletima ali nedovoljno.

Morocco A-, očekivalo se da mogu da naprave dobar rezultat i to su i uradili. Protiv francuza i onakvog napada nikome nije lako. Kad god bi pokušali da igraju protiv njih ili da se otvore uslijedila bi kontra, jednostavno nemoćno protiv njih, nije im pomoglo što su odmah nakon grupe išli na Holandiju, tu su se dosta potrošili i vidjelo se kako im forma polako pada i kako im nestaje snage.

Scotland D, čisto jer su uzeli tri boda protiv Haitia i to jedva, fale im krila i tehnički potkovani igrači. 

Haiti C-, nisu osvojili niti jedan bod ali nisu se ni obrukali. Maroko ih jedva slomio pred sami kraj, protiv škota zaslužili da uzmu bod. Svaka čast.

Group D

United States B+, igru i lepršavost koju su imali u grupi nisu zadržali u nokaut fazi. Protiv Bosne jalovo, golovi na račun grešaka protivnika, protiv Belgije potop. Balogun incident im nije trebao, bacio je sjenu na sve ono što su dobro napravili do tad.

Australia B, solidno je to izgledalo, onako kako smo navikli od njih, standardno.

Paraguay A-, bad boys of the tournament. Tako je jedino i moglo da se dogura ovako daleko za njih. U odbrani tuci i provociraj, kad uzmes loptu guraj na Encisa. Jedini je problem bio što on nije mogao da odigra više od 60 minuta i što nakon njegovog izlaska oni u napadu ne mogu ništa. Dobrog golmana imaju, nadam se da će se negdje prodati ovo ljeto. 

Türkiye F, od kvalitetnih ekipa turci su odigrali najgore prvenstvo. To što su pobijedili drugi tim USA neka okače mačku o rep i tu su imali više sreće još uvijek mi nije jasno kako im ameri nisu uvaljali treći gol jer imali su mnogo šansi i to da napomenemo sa drugom ekipom.

Group E

Germany C-, Kada ispadneš od Paragvaja i odmah nakon toga otpustiš selektora i čitava nacija se srami tvoje igre i nastupa nema potrebe da se bilo šta više komentariše. 

Ivory Coast B+, na terenu po meni treća najbolja afrička ekipa poslije Maroka i Senegala. Svim afričkim ekipama (koje su sastavljene od crnih igrača) nedostaju kreatori na sredini.

Ecuador B, ništa posebno osim one utakmice protiv Njemačke gdje su nakon preokreta prošli dalje, tanko je to izgledalo na terenu. 

Curaçao C-, ista priča kao i za Haiti s tim da su oni uzeli jedan bod ali i primili sedam komada, to im je spustilo ocijenu.

Group F

Netherlands C+, dobro su izgledali u grupi, kada je trebalo pokazati muda stisli su se protiv Maroka. Sreća njihova pa su odmah Koemanu urucili otkaz.

Japan B-, rezultat i igra ono njihovo, doduse nisu ih ni povrede mazile. Standardno ispadanje u nokaut fazi nakon sto ispuste vodstvo.

Sweden, C-, nista se vise nije ni ocekivalo sa prevarom na klupi

Tunisia F, najgora ekipa prvenstva, amaterski

Group G

Belgium A-, kako su krenuli mislio sam da će ovo biti još jedno u nizu razočarenja za njih, na kraju dobar rezulat i solidno prvenstvo od njih. Da se Courtois nije povrijedio otišli bi na produžetke sa Španijom, izgledali su tu veoma utegnuto i organizovano.

Egypt A-, stigli daleko sa prosječnom ekipom. Raspali se u zadnjih 15 minuta protiv Argentine. Onaj gol što im je poništen mi je totalna besmislica iako faul jeste postojao ali bio je na 90 metara od gola.

Iran B+, razlog za visoku ocijenu je to što su ih ameri guzili kako su stigli, stalno su morali putovati, na kraju ispali u zadnjim sekundama grupne faze, more stvari se poklopilo protiv njih, baš nisu imali sreće.

New Zealand B, tanka ekipa na papiru ali opet se nisu obrukali previše, samo ih je belgija malo više nagazila

Group H

Spain A, Ovo im daješ jer moraš, u finalu su i primili su jedan gol i ugasili francusku. Na dvije njihove utakmice u nokaut fazi sam zaspao jer igraju svoj standardni dosadni fudbal.

Cabo Verde A+, najveće iznenađenje prvenstva, da su izbacili Argentinu kojim slučajem mislim da bi to bio jedan od najvećih rezultata na prvenstvima svakako. Svaka im čast, kakva borbenost, trka i kakva muda na terenu. Onaj lijevi bek njihov je zabio gol prvenstva. Sta reći za Vozinhu, nakon prvog kola sam mislio da je to bila samo sreća da pruži onakvu partiju ali imao je čiča sjajno prvenstvo.

Uruguay F, mrtva trka sa Turcima ko je bio gori na ovom prvenstvu, ovi su igrali gore ali imaju i lošiju ekipu.

Saudi Arabia D, ništa pokazali nisu.

Group I

France A-, Lagano natabali sve i svi su ih vidjeli u finalu ali na kraju bez ispaljenog metka protiv Španije, očajno su odigrali tu utakmicu. Individualno su sigurno najjača ekipa na prvenstvu.

Norway A, dark horse prvenstva i to opravdano, nisu imali sreće protiv engleske. Onaj njihov poništen gol je isto sprdačina i nije trebao biti poništen. Na kraju su ispali jer engleska ima dosta širu ekipu.

Senegal B, odakle početi, od toga da su dobili najtežu grupu pa do toga kako su ispali. Jako dobra ekipa, igrali su dobro na kraju nisu imali sreće ni koncentracije da završe posao protiv Belgije.

Iraq D, nikakav poseban komentar

Group J

Argentina A, naravno moraš im dati visoku ocijenu jer su u finalu i jer su se dva puta vraćali u utakmicu. Od početka pa do kraja prvenstva sve ide na njihovu vodenicu. Od lagane grupe, najlakšeg puta IKAD do polufinala a da ne spominjemo suđenja. Svako pravilo i sve se gleda do najsitnijeg detalja kako bi se Argentina pogurala na njihovim utakmicama se njima sudi bez greške. Ne opravdavam raspad egipta i glupost Embola ali samo kažem da se u slučaju Argentine one stvari ne bi ni pogledale u VAR sobi.

Austria C, prošli grupu kao što se to i očekivalo u neku ruku da bi ih odma Španija ugazila i poslala kući. Odigrali jednu od najbizarnijih utakmica prvenstva protiv Alžira u grupi

Algeria C, Isto kao i Austrija u potpunosti, samo što je njih od fudbala odučila Švica

Jordan D, ništa posebno, nisu se obrukali

Group K

Colombia B, Falilo je muda kada je bilo najpotrebnije, morali su izbaciti Švicu

Portugal C, Najjači vezni red na papiru je nadigrao samo Uzbekistana na čitavom prvenstvu. Naravno da je Roberto Martinez bio dirigent, kad uspiješ da usereš onakvu Belgiju onda ti je ovaj Portugal ništa posebno. Najbolji asistent PL-a Bruno se vidio nije, apsolutno nikakav doprinos, Vitinha i Neves ništa. Naravno da se svi hvataju Ronalda, nikakav presudan faktor on ovde nije bio na terenu (ne znam u svlačionici) loši su i sa njim i bez njega i jedva čekam da svi navedu primjer kada Nuno Mendes umjesto da suta pokusava dodati Ronaldu...

DR Congo B+, Jedna od ekipa za koju sam na početku znao da će se svi opeći na nju jer misle da će lako protiv bodova protiv njih. Kakve su ovo životinje i borci bili na terenu, jedan promašaj Wisse ih je dijelio od 2 gola prednosti protiv engleza i potencijalnog prolaska dalje.

Uzbekistan D, ništa posebno, nemaju dovoljno kvaliteta.

Group L

England B+/A-, mislim da je ovo jedina repka kojoj ne znaš koju ocijenu dati. Sjajno su izgledali protiv Hrvatske nakon toga blijedo protiv Gane i Paname. Spasili se nekako protiv DR Konga i izdržali i odnijeli pobijedu u grotlu Azteke da bi sve to prosuli sa Tuhicom i njegovim ziheraškim pristupom gdje se povukao u svojih 25 metara zadnjih 35 MINUTA, ne 10 ne 15 TRIDESET PET MINUTA, sramotno.

Croatia B+, I ovu priču smo ispričali i ne treba se prisjećati ponovo. 

Ghana C, moraš im dati ovu ocijenu jer su prošli grupu, kako su to uradili to ne znam, igra očajna. Nemaju nikakve igre prema naprijed, nikakve kreativnosti u napadu a da ne pričamo koliko su tehnički nepotkovana ekipa.

Panama D, ništa posebno također

Dajte svoj osvrt na ekipe, ima li nešto sa čime se ne slažete itd.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.