Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko Prvenstvo 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 141
  • Pregledi 3,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Posto imam obicaj da se userem u zivot osobi koju stavim na avatar stavio sam Messija kako bih umanjio argentini sanse da osvoje

• Nema na cemu ljudi.

• Whisper
    Whisper

Tuhel pricao na konferenciji da su imali problema sa kolicinom centarsuteva protivnika. Dzaba si brate nakrcao teren defanzivcima kad nisi branio teren po sirini kako treba.  Kukao je na to kako

Objavljene slike

• Autor

Kakva antipropaganda fudbala sinoć na utakmici Alžir - Austrija. Neriješen rezultat ih obje vodi dalje i Alžirci se od pauze za vodu do kraja utakmice dodaju u zadnjoj liniji, Austrija kao poznata pressing ekipa ni ne pokušava uzeti loptu. Gregoritsch kao najistureniji se jedva kreće iako je tek ušao u igru. Sramno.

A onda neobjašnivi događaji. Alžir probava nešto dvije minute prije kraja i zabija i vraća im za 1982. kada su Njemačka i Austrija namjestili rezultat da ih izbace. Ipak, igrači se ne vesele pretjerano. Zatim u toj minuti do kraja Austrija zabija za 3:3. Za te zadnje 3 minute još uvijek nisam siguran jesu li dogovorene, jer kako ovo dogovoriti.

Inače, gotova je grupna faza. 

Europa je na 13/16 u knock-out fazi. Ispale su Turska i Češka kao zadnje, te Škotska kao nesretna treća. Turska i Češka su ušle kroz baraž. Turska je 1 od 2 prava iznenađenje što se tiče eliminacije iz grupe.

Afrika je na 9/10 što je vrhunski rezultat za njih i tako su opravdali dodatna mjesta koja su dobili. Šokiran sam prolascima Zelenortskih Otoka i Južne Afrike i to sa drugih pozicija. Ostalo je koliko-toliko očekivano. Ispao je samo Tunis. U narednoj fazi je samo Egipat favorit da prođe.

Azija je na 2/9 što je u skladu sa mojim nekim očekivanjima. Irak, Jordan i Uzbekistan su ostali na 0 bodova, Katar na jednom bodu i naprimali se golova. Iran i Koreja nesretne treće ekipe, prošli samo Japan i Australija koja se vodi u ovoj konfederaciji. Velika je greška davati njima ovoliko prostora, ali znamo da se to radi da se proba ugurati što više ovih bogatih bliskoistočnih zemalja da se tako promovišu i da se probaju ugurati Indija i Kina zbog velike populacije. Da je pravde išlo bi ih 4-5.

Južna Amerika je na 5/6. Ispao je samo Urugvaj što je poprilično iznenađenje s obzirom na grupu koju su imali. Od ostalih 5 reprezentacija, 3 su prve u grupama. 

Sjeverna Amerika je na 3/6. Prošla su dalje ova tri domaćina u ne pretjerano teškim grupama, ostale kad se saberu 1 bod i gol-razlika 3-21.

Okenija je na 0/1.

Ne znam kako se moglo dogovoriti ovo između Alžira i Austrije, ali na kraju im nije bilo ni malo mrsko što su ovi izjednačili. 
Sve u svemu, ono što mogu da kažem vezano za cijelu grupnu fazu je, po meni, greška što poredak odlučuje primarno međusobni duel, a ne gol razlika. 
Jer bukvalno imaš situaciju da neko zadnju tekmu izađe kao na treningu jer je siguran na 1. mjestu, a isto tako kolo prije kraja se za nekoga zna da je ispao iako bodovno to ne mora značiti. 
Ne znam zašto su to ponovo uveli. 

Najvece iznenadjenje sigurno Zelenortski Otoci, a poslije toga pobjeda Juzne Afrike i izbacivanje Juzne Koreje.

Argentinci imaju sada nekako najlaksi put ka polufinalu. Messi je bio raspolozen, ali ne vidim ih kao pobjednike.

Ocekujem ponovo barem jednu ekipu iz sjene u polufinalu, ako ne i 2. Kao sto je prosli put bio Maroko.

BiH sa ovakvim stanjem u drzavi i sportu da igra 1/16 finala SP je veliki podvig.

• Autor
1 hour ago, reLo said:

Nadalje, toliko je fudbal napredovao a niko da se sjeti da dokine činjenicu da u zadnjem kolu ekipe mogu kalkulisati pa namjerno ići na remi ili poraz kako bi dobili lakšeg protivnika. To je nonsens. Podhitno uvesti žrijebanje nakon grupne faze, to je jedino ispravno. 

Po meni nije toliki problem biranje protivnika, o tome se puno više priča nego što se zaista dešava. Veći je problem što ekipe iz grupa koje se kasnije igraju znaju šta im treba da prođu, makar i kao taj treći, i onda se dvije ekipe dogovore da izbace treću. Utakmice bi se potpuno drugačije igrale bez tog predznanja. Svakako i da bi bile gledljivije.

Prva stvar je posljedica proširenja prvenstva. Kad je bilo manje reprezentacija ti nisi mogao da te zapadne slaba ekipa u narednoj fazi. Sve prvoplasirane jake, većina drugoplasiranih jake. Na ovom prvenstvu i neke prvoplasirane vrlo poželjne, jer ih je 12, od toga 2 domaćina. Bosna je bolje prošla kao treća u grupi nego čak neke prvoplasirane. Druga stvar je posljedica formata sa 48 ekipa (ili 24 ili 12) gdje grupna faza nije po principu pola ide dalje i pola ispada.

• Autor
52 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Koliko uzasna utakmica za gledati izmedju Kanade i Juzne Afrike, toliko je dobra bila ova između Brazila i Japana. Brazil prvi put na prvenstvu odigrao 45 minuta brazilskog fudbala.

Daj nam neke informacije iz prve ruke vezano za Kanadu, kakva je atmosfera među ljudima?

Ah koje cudjenje sto se golman ipak ne smije graditi u petercu... Bem ti engleske sudije. 

Nijemci zasluzeno raus. Ekipa puna slabica i glumaca, a trener filozof.

Maroko strasno mocan tim. Fizicki, tehnicki i takticki. Nekad fali inteligencije i vica u igri, ali su bas gadan protivnik. Vidjet cemo kako ce protiv Kanade koja ce ih mecirati u fizikalijama, ali vjerujem da su dosta kvalitetniji po pitanju lopte.

Jos sam slusao analizu na nekoj americkoj televizihji, jebem li ga ko je bio u studiju al msm da bilki neki engleski reprezeentativci cak, i kao, bio je foul, soft foul i ispravna je odluka ali sudija je to trebalo da vidi, nije trebalo VAR da intervenise.

Znaci slazu se da je bio foul ali VAR nije trebalo da se ukljuci nego je sudija to morao sam da vidi.

Slusam i ne verujem sta pricaju, u fazonu Digga, bist du dumm oder was.

On 6/29/2026 at 4:15 PM, Adi said:

Daj nam neke informacije iz prve ruke vezano za Kanadu, kakva je atmosfera među ljudima?

Generalno dosta ljudi prati utakmice, većinu utakmica ne samo Kanadu. Prate čak više nego što sam ja očekivao da će pratiti, naravno fali ona strast za fudbalom koju imaju evropljani i latinosi jer ipak to njima nije prvi sport sa kojim budeš upoznat dok odrastaš.

Dosta AFCON ekipa je prošlo grupu, doduše većina na isti princip, trka, fizikalije i odbrana. Ono što se vidi kod svih njihovih ekipa je da ni jedna od njih nema kreatora u sredini, nekoga ko može da iskoristi ta brza krila koja svi imaju i/ili kvalitetne napadače. Od svih njihovih ekipa najveći kvalitet ima Senegal, koji bi mogao da prođe dalje protiv Belgije. 

Francuzi su jedini od velikih ekipa koji su došli na turnir i odmah se probudili, gaze sve pred sobom i trenutno ih niko ne može zaustaviti. Švedska im je bila protivnik po mjeri, baš kako im je odgovaralo, realno šveđani ne znaju da se brane kao latinosi i to je bilo prelako za francuze, švedi imaju sreće što nisu popili 5 komada ko protiv Holandije. Mislim da će oda useru Paragvaj nažalost.

Od ostalih nokaut utakmica, Brazil je prvi put na turniru odigrao 45 minuta kao što im dolikuje i to je bilo dovoljno da se izbaci Japan. Norveška zasluženo protiv Obale, mada problem koji može da se pojavi za norvežane je Odegard koji ne posjeduje desnu nogu, mora se okretati na lijevu i nekoliko puta bez razloga protiv obale usporava napad i ne gura loptu u prostor. 

Mexico će biti problem svima dok god igraju na njihovom terenu, pojeli su Ekvador sinoc, tako da ne bi bilo iznenađenje da izbace Engleze (ako ovako nastave da igraju i naravno ako prođu danas).

Maroko odličan iz utakmice u utakmicu, Koeman je ispao picka jer nije htio da igra fudbal protiv njih do kraja. Penali očajni sa obje strane, na kraju Maroko je imao more sreće jer je onaj drugi penal nesretni Verburggen poslao u gol. Kako god, mislim da će Marokanci izbaciti Kanadu.

Šta je sa golmanima ovo prvenstvo ljudi moji ???? Ovo prije nije ovako bilo !!!

• Autor
  • Popularna objava

Bosna i Hercegovina je završila svoj nastup na Svjetskom Prvenstvu. Reprezentacija je doživjela ogroman uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo, koji ni oni najveći optimisti nisu očekivali. U kvalifikacijama za prethodno prvenstvo su se promijenila 3 selektora i sakupilo 9 bodova, od toga 6 protiv Lihtenštajna. Dva puta se lagano izgubilo od Luksemburga. U kvalifikacijama prije tih se pobijedila samo 1 od 8 utakmica. Na Svjetsko se otišlo tako što se prvi put u historiji prošao play-off, nakon 5 neuspješnih pokušaja, savladao se Vels u gostima i Italija kod kuće. Plasiralo se na prošireno Svjetsko prvenstvo, ali to proširenje se u najmanjem procentu odnosilo na Europu. Plasman je bio neočekivan, ali ne i slučajan.

Ova ekipa je daleko od samog svjetskog vrha. Jako malo je tu igrača koji igraju na vrhunskom nivou. Ako pogledamo igrače iz veznog reda: Ivan Šunjić, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Dženis Burnić, Amir Hadžiahmetović, Armin Gigović, Ermin Mahmić. Oni igraju za Pafos, Astanu, Brondby, Karlsruhe, Hull, Young Boyse i Slovan Liberec. Da nisu Bosanci i Hercegovci, da ne igraju za moju reprezentaciju, ja nikad ne bih čuo za ove igrače. A kvalitet igrača na ovim pozicijama uvjetuje i kvalitet igre. I posvuda je to tako na terenu, igrači jakih klubova prosječnih i solidnih europskih liga (Dinamo, Rijeka, Borac, Jagiellonia, Gaziantep, Viktoria Plzen, Cluj, Salzburg, Sturm, PSV, Benfika) i igrači prosječnih i drugoligaških ekipa top 5 liga (Sampdoria, Schalke, St. Pauli, Sasouollo, Borussia M.) uz par rijetkih rijetkih izuzetaka. Naravno, neki su mladi i talentovani, ali su trenutno to što jesu.

Sva 4 ostvarena rezultata su u skladu sa kvalitetom ekipe i protivnika i u svakoj od 4 utakmice se dobilo ono što se zaslužilo. Suđenje nije bilo faktor koji je prelamao utakmice, Igrao se onakav fudbal kakvim se jedino moglo doći do nekog rezultata. Već sam napisao od kakvih igrača je ova ekipa sastavljena. To je rang kvaliteta puno bliže Škotskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Albaniji, Islandu, Finskoj, Paragvaju i drugim reprezentacijama koje su na sličan način igrali i u zadnje vrijeme ostvarivali plasmane na velika prvenstva i neke iskorake. Ova ekipa trenutno nema predispozicije da igra ofanizivan fudbal. Tačno, moglo je hrabrije. Tačno, otvorilo se sa grupom da se nešto više napravi. Tačno, sa crvenim kartonom Baloguna smo se doveli u dobru situaciju. Ali kad se sve sabere i oduzme, možemo biti zadovoljni sa svim što se desilo.

Plasman na prvenstvo je uvijek dobra stvar. Ovi mladi igrači su dobili priliku da steknu iskustvo igranja na velikim takmičenjima, kojih će se, nadam se, naigrati u karijeri. Promocija na Svjetskom prvenstvu je olakšavajuća okolnost za ostvarivanje transfera u neke bolje klubove. Džeko kao najveći igrač u historiji je krunisao karijeru još jednim nastupom, kao i Kolašinac koji je bio najbolji igrač ekipe na turniru. Stvorena je lijepa atmosfera unutar ekipe kroz ovaj ciklus i vidi se da igrači jedva čekaju da dođu da igraju zajedno. I mladi igrači iz inostranstva sa korijenima odavde sve više žele da budu dio toga. Plasman reprezentacije na prvenstvo i davanje šanse mladim igračima da imaju bitnu ulogu na istom je dobar magnet za privlačenje novih igrača. A u slučaju Ahmedhodžića prije svih se pokazalo da se bez svakoga može, itekako.

I veliko bravo i hvala za navijače koji su u ogromnom broju podržavali reprezentaciju na stadionima širom jednog od mlađih kontinenata.

Navijao sam svim srcem a i mnogo ljudi iz Crne Gore u to budite sigurni, svaka cast momcima dokle su dogurali i na pravi nacin predstavili BIH, imate jako talentovane mlade igrace, nadam se da ce vatreni proc dalje da navijamo za njih pa dokle doguraju. 

Slazem se sa Adijem u interpretaciji kvaliteta reprezentacije BiH, realno nije to ekipa koja je sastavljena od nekih klasnih igraca, pored toga i generacija se mijenja, najbolji odlaze dok dolaze nove mlade nade. 

Takodjer vidi se i da je repka prosla kroz mnogo selektora i da ekipa nije dugo na okupu kao pojedine ekipe i da nije toliko uigrana. Prolazak grupe je sjajan rezultat, ubijedljivo se dobila ekipa koja je losija od BiH (Katar), drzalo se sa nekako sa 11 igraca portiv Svice te se zamalo uzela sva tri boda domacinu Kanadi na otvaranju SP-a.

Takodjer nije neka sreca ni sto igras protiv domacina, radije bih igrao protiv Kanade sad a protiv USA u grupi ali jebi ga.

Utakmica sa USA se odigrala dobro, mislim da su se neke stvari mogle bolje iskoristiti. 

Prvo mi nikako nije bilo jasno sto se igra sa 2 napadaca, to mi je totalno nedefinisano i neefikasno bilo u svakoj utakmici. Ili igraj sa target igracem Dzeko, Lukic, Tabakovic (on je bio povrijedjen vjerujem ali da ga navedemo) ili gurni nesretnog Demirovica neka trci. 

Igrac jedan je falio u sredini, kako se ne bi puno lopti gubilo kod samog postavljanja napada i tranzicije te guranja lopte u prostor brzim krilima, mislim da je Basic recimo mogao tu utakmicu poceti od prve minute ili Mahmic, nebitno.

Sudjene protiv USA je bilo FENOMENALNO, da mi je neko rekao da ce se imati ovako dobro sudjenje protiv domacina iskreno ne bih vjerovao. Ne kazem da je sudio za BiH nego je drzao utakmicu i igrace pod kontrolom. Onda se desi ispad Barbareza koji skace bez ikakve potrebe u terenu, sa loptom u rukama i pravi budalu od sebe, bez ikakvog razloga jer se nije svirao faul gdje je on mislio da je faul, ajde da te zakida sudija citavu utakmicu pa da razumijem ali u onakvoj situaciji ne razumijem.

Nedugo zatim sudija svira faul i slobodnjak za USA koji mozda i ne bi svirao da Barbarez nije glumio majmuna jer taj faul i taj intenzitet igre je do tada pustao. Bolje da smo se bavili time kako da se zabije gol, nego da se raspravlja sa sudijom. Generalno Barbarez se puno preseravao i sa izjavama i poslije i tokom prvenstva.

Sto se golova tice, po meni za oba gola moze se kriviti losa reakcija golmana, na prvenstvu gdje nepoznati golmani briljiraju, Vasilj ima utakmicu za kurac. Lose ispucavanje i gol kroz noge kroz prvog gola (spetljali su se i stoperi) i kurcev slobodan udarac koji je niti jak niti precizan i koji je mogao lagano izvaditi. 

Da spomenemo i USA, neko je napisao da ih je zategnuo Poch, Whisper cini mi se na kutiji. Mislim da sam pogledao od 72 utakmice u grupi nekih 65, bukvalno samo gledam fudbal LOL jos su mi termini odlicni i na odmoru sam od posla.

USA je izgledala strasno, gledao sam ih u sva tri kola, ojadili su i Paragvaj i Australiju a u utakmici koju su izgubili od Turske su bili fenomenalni sa drugim jebenim timom, ne znam kako su turci izvukli zivu glavu u drugom poluvremenu, probijali su kroz njihovu odbranu kako su htjeli i stvorili more sansi. Tu sam se zapitao, da li Bosna ima ikakve sanse i da li ce USA da ih naklofa posteno, jer ako je drugi tim ovako utegnut, kakav je tek prvi.

Oni izlaze na domaci teren, pred svojim navijacima (iako su se BH navijaci vise culi kroz utakmicu, ameri su samo kvrcali kod golova i imali neki pokusaj skandiranja i aplauza U ---- S -----A koji je bio uzasan). USA je odigrala najlosiju utakmicu na ovom prvenstvu, napravili su jednu sansu, gdje su pogodili precku cak je i to bila tanka intervencija odbrane, dali su dva gola iz dva suta u okvir koje iole kvalitetniji golman zivo hvata. Realno bili su u dometu samo je Bosni falilo municije...

Jebi ga, idemo dalje, sjajan rezulat, bravo momci.

O UTAKMICI HRVATSKA PORTUGAL ZA 2 DANA, KAD JOS JEDNOM ODGLEDAM DRUGO POLUVRIJEME ! PRVI UTISAK JE DA BOLJE SUDJENJE IMAJU OVI U HAGU NEGO STO JE HRVATSKA IMALA DANAS U TORONTU.

Svica je ugasila napad alzira, pretrcala i nadjacala ih u sredini i iskoristila sve greske i nedostatke njihove odbrane. Na kraju 2:0, alzir moze biti srecan sto nisu primili jos jedan gol, apsolutno zasluzen prolaz dalje. Mislim da je ovo bila najdominantnija pobijeda do sad u susretu ekipa kojima si davao 50-50 za prolaz.

Kad se sve slegne, doci ce ljudi opet do zakljucka da se moglo i moralo hrabrije. Zal ce ostati da se nije malo vise lopte igralo. Formacija i izbor igraca su nas hendikepirali totalno. Protiv USA smo gurnuli nespremnog, 40-godisnjeg drugoligaskog igraca da se dostojno oprosti i zrtvovali nasusno neophodnog covjeka u veznom redu. U tekmu se uslo bez cilja i ambicije za pobjedu, bila je samo prica "dobro smo i dovde dosli". Kod Barbareza je vecinom nabrijavanje i hajcanje atmosfere, a vrlo malo rada na terenu. Imali su prvi put priliku da treniraju duze skupa i opet se postavlja tako da se lopte napucavaju bez ikakvog pokusaja igre. Borbenost na stranu, kvalitete je bilo vrlo malo, prve 2 utakmice pogotovo nisu 4-5 pasova uvezali.

S druge strane, kad se pogleda politicka situacija, stanje sporta u drzavi, pa i taj nesretni Savez, onda je ovaj rezultat zaista apsolutni maksimum koji se mogao izvuci iz svega. Nadam se da su u strucnom stabu nesto naucili, niposto se ne smiji praviti novi rezovi i promjene sad kad se kontinuitet uhvatio. Nek im glavno bude da iskoriste Ligu Naciju za pravljenje tima bez Dzeke i malo vise fudbala da vidimo.

10 hours ago, Kun Aguer0 said:

PRVI UTISAK JE DA BOLJE SUDJENJE IMAJU OVI U HAGU NEGO STO JE HRVATSKA I

Nisam gledao utakmicu, samo zažetke, tako da ne znam za generalno suđenje tokom utakmice, al sporene situacije (penal i poništen gol) oboje čisto... Samo mi hrvati uvijek volimo tražit krivca u sucima...

Najzabimljivije mi je od svega kako i zašto narod voli sebe da laže?

Matanović u intervjuu nakon utakmice izjavi da je osjetio da je dirao loptu - cijeli dan nakon te izjave rasprave je li dirao ili nije. I većina tvrdi da nije. Koji kurac?

Inače, Portugal jedna od mržih reprezentacija i molim Boga da im Španci uvale barem tri komada. 

Ovo sam sada pročitao i ako je istina - nabijem FIFA-u i sudije na kurac:

“Kosa se smatra dijelom tijela samo ako utječe na kretanje ili putanju lopte, a to je vjerojatno samo u slučajevima značajnog kontakta s većom količinom kose, poput punđe na vrhu glave", piše na FIFA-inoj stranici.

8 hours ago, Wisey said:

U tekmu se uslo bez cilja i ambicije za pobjedu, bila je samo prica "dobro smo i dovde dosli". Kod Barbareza je vecinom nabrijavanje i hajcanje atmosfere, a vrlo malo rada na terenu. Imali su prvi put priliku da treniraju duze skupa i opet se postavlja tako da se lopte napucavaju bez ikakvog pokusaja igre

Upravo to, srao je Barba nakon svake utakmice i nije bio realan. Poslije Kanade, kao bili smo bolji, kontrolisali utakmicu ali eto jedna sansa pred kraj i gol. Netacno, od momenta kad je BiH zabila prestalo se igrati.

Svica, kontrolisali utakmicu do crvenog kartona. Netacno isto gol visio u vazduhu od prvog minuta, sastaviti se nije moglo i centar se presao nije. 

Amerika ista prica, kao neka kontrola, bolji bilo, ovo ono. Realno sanse iskreirane nije bilo sa igracem vise. 

Sto se Hrvatske tice, nije bilo srece, dobro se igralo u drugom poluvremenu, prvo je za zaborav. Onaj penal, sta znam, ne bi mu niko rekao nista i da ga nije svirao, kad pogledas snimak iz 4 kadra usporis, mozes reci da ima materijala, isto tako mozes reci da se mogla igra pustiti.

Meni je licno vise krivo za onaj offside, slicna situacija je bila na utakmici Svedska Tunis gdje je isto mali impuls bio (tj. dodir sa loptom) i offside nije sviran i gol je priznat. Ali ovde ako je bilo kontakta, niti je promijenio spin, putanju lopte, uopste nije dodavao ka Pasalicu. Medjutim kad je lopta pogodila u onaj panj Veigu on je direktno uticao na igru i lopta je dosla do Pasalica, tako da jebi ga, navodno Veiga je imao neki non-intentional dodir sa loptom ili tako nesto, realno tupljenje kurca.

• Autor

Problem je što veliki broj ljudi koji gledaju Svjetsko Prvenstvo ne znaju neka malo naprednija pravila, dobar dio njih ni osnovna, pa tako danima slušamo i čitamo kako je Iran izbačen sa prvenstva, kako im je poništen čist gol protiv Egipta. Pa kad im se objasni pravilo onda bude kako je to nekakvo novo izmišljeno pravilo, kako to nema nigdje drugo. Tako je i na ovoj utakmici. Senzor je pokazao da je bio kontakt sa loptom i tu je kraj svake priče. Senzori se koriste samo na Svjetskom prvenstvu jer je prevelik trošak, a tamo gdje nema senzora tamo se poziva na druga pravila, pa i to što se tiče igranja lopte kosom. 

I ne čudim se običnim ljudima koji su pod emocijama i u neznanju razvijaju takve teorije, čudim se ljudima kojima je to posao.

Moram se nadovezati na Adijev osvrt na naše učešće. Nisam nezadovoljan - dapače i više sam nego zadovoljan - ali sinoć Cabo Verde uvali dva gola Argentini i propisno ih namučiše. Jesu to oni puno bolji od nas?

Sa 7 defanzivaca smo krenuli protiv Amerike i to govori da je u pitanju pičkasti mentalitet. Dok to ne promijenimo - ništa od nas. Vels i Italija na penale se više nikada neće ponoviti. Ako nešto drastično ne promijenimo - očekuje nas bolan povratak u realnost prosjeka. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.