Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko Prvenstvo 2026

Istaknuti odgovori

Evo da temu otvorimo.

U moru stvari koje mi se ne sviđaju na ovom prvenstvu, prednjači intoniranje himni prije početka utakmice. To mi je omiljeni prateći dio uz utakmice prvenstava u svim sportovima i sada je (za mene barem) upropašten američkim pjevanjem uživo na stadionu. Nikakvu emociju u meni nije probudilo jer umjesto da se čuje kako igrači zajedno sa pola stadiona u glas pjevaju, čuje se samo pjevač.

• Odgovori 141
  • Pregledi 3,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Posto imam obicaj da se userem u zivot osobi koju stavim na avatar stavio sam Messija kako bih umanjio argentini sanse da osvoje

• Nema na cemu ljudi.

• Whisper
    Whisper

Tuhel pricao na konferenciji da su imali problema sa kolicinom centarsuteva protivnika. Dzaba si brate nakrcao teren defanzivcima kad nisi branio teren po sirini kako treba.  Kukao je na to kako

Objavljene slike

Kvalitet i prestiz igranja na SP sigurno je opao nakon ovog prosirenja, pogotovo sto su evropske ekipe dobile samo par mjesta vise. Zatim i previse utakmica za mjesec dana, ne moze se toliko grupa ispratiti. Ako ga jos prosire kako najavljuju, bit ce katastrofa. Cijene ulaznica su nenormalne, bas prelaze svaku mjeru s tom pohlepom.

Takodjer mi se ne svidja kad se igra u vise drzava. Hajd ok da su 2 manje drzave ali ovdje se moglo komotno sve strpati u USA.

Intoniranje himni mi se cak svidjelo, malo je drugacije ali ovo sa velikim zastavama i komplet ekipom na centru je bas mocno bilo.

Neka nova pravila FIFA-e su vrlo zanimljiva, bas me zanima kako ce to u praksi izgledati. Vec vidim po autima i odbrojavanjem da se igra dosta ubrzala. 

• Autor

U Francuskoj 1998. su učestvovale 32 reprezentacije, od toga 15 europskih. Na ovom od 48 reprezentacija, 16 je iz Europe. Nekako su uspjeli u međuvremenu Europi ukrasti 2-3 mjesta tako da je to spalo na svega 12-13 prije ovog proširenja.

Iz Uzbekistana znam 2 igrača, iz Katara znam 2 igrača, iz Iraka znam jednog, sa Kape Verdea znam jednog, sa Kurasaa znam trojicu, sa Haitija dvojicu, iz Jordana nikoga, iz Južne Afrike jednog, iz Paname nijednog, sa Novog Zelanda jednog. Nekada bismo imali 2 takve ekipe na turniru, sada ih imamo 10. Proširenjem se našlo mjesto za još 2-3 dobre iz Europe, 1-2 iz Južne Amerike i 1-2 iz Afrike, a sve ostalo bi u starom formatu sa boljim protivnicima i većom važnošću svake utakmice primilo 10+ golova na turniru. 

• Autor
  • Popularna objava

Potter pregazio Tunis nakon čega je Tunis smijenio selektora. Moglo bi se reći da je Potteran.

Sinoć se slabo spavalo zbog veoma interesantne utakmice Ekvadora i Obale Slonovače, te meni interesantne Švedske. Diomande se igrao sa skupocijenom odbranom Ekvadora. Večeras se bolje spava, Arabija - Urugvaj i Iran - Novi Zeland će me teško budnim ostaviti.

Imam sreće što trenutno živim u Kanadi tako da sve tekme mogu pratiti.

Novi Zeland i Iran baš lijepu utakmicu odigrali za razliku od Saudije i Urugvaja koja je bila povuci potegni nakon prvog gola. 

Sve tekme završene nerješeno danas. Do sada sam odgledao sve utakmice, bilo je jako lijepih tekmi, nekako najkvalitetnija je ona izmedju Maroka i Brazila, dok me najvise iznenadila dobra partije USA, mada kad sam pogeldao ovaj Paragvaj i to je kanta od ekipe. Ove losije ekipe ako uspiješ probiti u samom početku možeš do bodova u protivnom prođeš kao Turska gdje se Australija maestralno branila.

Pored nerealnih cijena za karte na većini utakmica, najviše me nervira komercijala i pauza za "hidrataciju" dok se igra u 9 poslijepodne u Vankuveru na 23 stepena, to je zaista nepotrebno u mnogim mečevima.

Da, zanimljivo je što ćemo u nokaut fazi vjerovatno gledati Cabo Verde, što se nije moglo desiti ni na PES-u do ove godine.

Pa će se desiti i da ekipa bez pobjede, a sa ukupno 3 remija, ide dalje. Sreća pa je to samo top 32 i tu će se rasčistiti oni što nisu ni trebali da idu u nokaut fazu.

5 hours ago, Kun Aguer0 said:

Pored nerealnih cijena za karte na većini utakmica, najviše me nervira komercijala i pauza za "hidrataciju" dok se igra u 9 poslijepodne u Vankuveru na 23 stepena, to je zaista nepotrebno u mnogim mečevima.

Kako nepotrebno, gde ce onda ubaciti dvominutni blok reklama za KIA-ju i Budweiser

Kanada, Katar, Zelenoortski Otoci i Kongo osvojili prvi bod na SP ikad. Bas dosta interesantnih utakmica ima. Iznenadjuju me ove egzoticne ekipe relativno dobrom organizacijom i solidnom odbranom. Veliki se moraju prilicno oznojiti da bi pobijedili.

• Autor

Najjače europske fudbalske zemlje (posebno Engleska i Francuska) proizvode toliko dobrih igrača da se dosta kvalitete koja se ne uspije rano ugurati u A timove odluči igrati za zemlje porijekla, tako da sada imamo puno afričkih i karipskih reprezentacija koje su prepune kvalitete. Za razliku od Brazila gdje je proizvodnja igrača malo stala, tako da su im bekovi u rangu bekova Konga.

Većinu ovih poznatih igrača iz DR Konga, Gane, Nigerije, Curacaa, Haitija i slično pamtimo iz mlađih dana sa zastavama Engleske, Francuske, Nizozemske, Španije pored imena.

to je stvar pre svega kucne kulture, mislim da sam na fudbalu psovao vise nego ikada u zivotu kad bi gledao psovke po minuti, ali u zivotu nekoga direktno nisam napsovao, mislim licno na bilo koji nacin

jbg, ipa mnogo "selaca" kad moram tako da kazem, ali ti isti su i u zivotu po pravilu kreteni na ovaj ili onaj nacin, takvi tipovi ljudi sigurno nece biti "akademski" gradjani, taj da ne igra fudbal, krao bi na poslu, otvarao bi bolovanja, namestao sve zivo

to se bre vidi od seoske lige, do vrha, nista nije drugacije

Kladim se da sudije ne bi dale crveni karton Messiju kada bi prekrio usta.

Poprilično sam razočaran suđenjem na ovogodišnjem prvenstvu, jer tačno se vidi favoriziranje “većih”.

IMG_3137.jpeg

I jos bi dodao da je napravljen ocigledan prekrsaj tik prije prvog gola Argentine.

Kasnije Lautaro udara s ledja igraca Austrije prvo u glavu kasnije po nogama bez ikakve namjere da se ide na loptu, naravno var se nije ukljucio niti u jednoj situaciji. Uredno se ukljucio kad je trebalo svirati penal za Argentinu. 

• Autor

Argentina mi je postala najmrža reprezentacija na svijetu. Guranje od strane sudija i seljačko ponašanje prije svega golmana Martineza, štopera Martineza, Romera, De Paula i Paredesa, te rasističko pjevanje igrača ih zakucavaju na dno moje liste.

Messi GOAT i igračina u ovim godinama i stvarno mu to ne treba.

16 minutes ago, Zemo said:

Trebo je i crveni dobiti.

Belingam isto, pravilo ne vrijedi za sve, Belingam je pokrio usta a nije isključen.

Pokrio je dok je razgovarao s protivnikom koju će večeras kurvu karati.

Nije isto kad pričaju opušteno i kad se svađaju. Pokrivanje rukom usta prilikom rasprave = crveni karton. Sve ostalo - nije crveni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.