Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Svjetsko Prvenstvo 2026

Istaknuti odgovori

• Odgovori 141
  • Pregledi 3,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Posto imam obicaj da se userem u zivot osobi koju stavim na avatar stavio sam Messija kako bih umanjio argentini sanse da osvoje

• Nema na cemu ljudi.

• Whisper
    Whisper

Tuhel pricao na konferenciji da su imali problema sa kolicinom centarsuteva protivnika. Dzaba si brate nakrcao teren defanzivcima kad nisi branio teren po sirini kako treba.  Kukao je na to kako

Objavljene slike

8 hours ago, MASKO said:

Je l to garda panteri navijaju za argentinu ?

IMG_0660.thumb.jpeg.9e73c2db9b540eb95f61fbdf9219d027.jpeg

Ne, oni navijaju za sve zemlje koje igraju protiv Bosne i Hercegovine pa cak i za Ameriku koja ih je bombardovala 2 puta.

• Autor

Danas je bio prvi dan bez utakmica. Do kraja će biti još 2 pauze od po 2 dana i većina utakmica do kraja će biti jedine u tom danu. Ostalo ih je još 8, od toga 6 iz Europe. Jedna od dvije preostale nije ni mogla biti iz Europe jer su konkurisali Argentina, Egipat, Kape Verde i Australija. Po kvaliteti je to realno za očekivati, iako se zbog mjesta odigravanja utakmica očekivalo više američkih selekcija.

Maroko - Nakon što su bili veliko iznenađenje na prošlom prvenstvu, na ovom su došli sa još jačom ekipom i igraju još bolji fudbal. U svakoj od dosadašnjih 5 utakmica su bili bolji protivnik, iako su imali i teške protivnike u Brazilu i Nizozemskoj. U nekim normalnim uslovima bi mi bili jako simpatična ekipa, u ovim uslovima nakon svega što se dogodilo na AFCON-u i nakon što su napucali Vahu pred prošlo prvenstvo nemam nikakve simpatije prema njima.

Francuska - Reprezentacija koja je najviše pokazala do sada i realno najjača ekipa na prvenstvu. Mbappe, Dembele, Olise, u zadnje dvije sezone možda i top 5 igrači svijeta i još mogu zajedno da funkcionišu. I da igraju sa drugom napadačkom trojkom, recimo Doue, Barcola, Cherki opet bi bili favoriti. Protivnici im ne smiju ostaviti nimalo prostora jer će to Mbappe lagano kazniti. Prvi gol protiv Senegala je najbolji primjer. Problem je kad se neko baš zatvori kao Paragvaj, za takvu igru im je jedino rješenje da veznjaci šutaju iz daljine, a ovi koje imaju nisu toliko dobri u tome. Ako im nešto nedostaje to je veznjak šuter poput Pogbe. Volio bih da oni osvoje i da Kante nešto odigra, a sigurno ga je poveo sa planom da u derbi utakmicama pri vodstvu malo zatvori.

Engleska - Njima što je protivnik bolji, oni bolje igraju. Vjerovatno pokušavaju igrati onoliko koliko im treba i na taj način čuvati i energiju, a i neke adute za kraj. Nemam utisak da im igrački kadar bolji nego na prethodna 3 velika takmičenja, naprotiv, ali imaju Kanea koji igra najbolju sezonu karijere i na klupi ipak boljeg trenera. Iako igra koju pokazuju nije pretjeran iskorak u odnosu na Southgatea, možda Tuchel na nešto svoje donese home. Odbranu vidim kao najveći problem.

Norveška - U onim najslabijim godinama Barce bilo je uvijek "ne smije ih se otpisati, imaju Messija". E sad Norveška uvijek može pobijediti jer imaju Haalanda. Trebalo im je nekoliko godina da se ekipa fino posloži i da počne igrati kako treba. Sada melju sve pred sobom sa udarnom iglom koja ima više golova nego utakmica za reprezentaciju, a ima dobar i prateći orkestar. Podredili su sve njemu, makli su Sortlotha na krilo da osvaja zračne duele da bi Erling imao više prostora. Na takvom su nivou da ne znam nikog koga je začudilo što su izbacili Brazil. U četvrtfinalu okršaj dva najbolja napadača svijeta.

Belgija - Trenutni igrački kadar Belgije je takav da se na prste jedne ruke mogu nabrojati igrači koji bi uopšte bili na spisku da je u pitanju 2018. godina, ali su ostala neka očekivanja kao da je to još stara ekipa. Neka imena su još uvijek tu, ali osim Courtoisa nisu ni sjena onih igrača. Njihove najveće zvijezde nakon bronze 2018. godine debelo podbacuju na velikim turnirima. Eden je prestao biti ozbiljan fudbaler od tada, Lukaku ih je ukanalio 2022., De Bruyne na tom turniru ništa nije pokazao osim galame na Tielemansa, a na narednom je bio još gori, Courtois nije nijednu utakmicu izvukao, a sveukupna igra je bila nikakva. Ovaj turnir su preokrenuli tako što su iz sastava izbacili Lukakua i De Bruynea koji su trenutno korisniji da ulaze sa klupe i Dokua koji nije u potpunosti fokusiran zbog privatnih stvari. Odmah su odigrali najbolju turnir utakmicu od 2018 i hvala im na tome. Za Belgiju sam navijao na prethodna dva Svjetska. Ove godine su mi na četvrtom mjestu.

Španija - Euro su osvojili na pogon Yamala i Williamsa. Ovdje imaju povrijeđenog Williamsa koji nikako ne igra i Yamala koji nije potpuno spreman i nije ni startao u prvom kolu. Upravo to prvo kolo je pokazalo kako ta igra izgleda nekonkretno bez pravih krilnih igrača na protivnički bunker. Kasnije će se pokazati da taj protivnik nije toliko loš koliko se mislilo, ali Španija ipak to mora da pobjeđuje. Najveći upitnik im je desni bek u defanzivnom smislu, tj. branjenje protivničkih lijevih krila koji će do kraja prvenstva biti zvijeri.

Švicarska - Standardno ono njihovo. Nikad to ne pršti od atraktivnosti, nikad to nisu zvijezde na terenu, nikad oni neće podbaciti, a neće ni prebaciti pretjerano. Uvijek je to grupa od 11 dobrih igrača, čvrsto, organizovano. Jedina promjena je što više nisu jugoslovenski imigranti okosnica ekipe, nego sve više afrički. Nadam se da više neće davati Akanjiu da šuta penale.

Argentina - Raspored utakmica ih je pomazio, najteži protivnik im je do sada bila Austrija koja me razočarala igrom na prvenstvu. Iako se pate u knock-out utakmicama, nivo kvalitete protivnika im omogućava da se dovuku daleko, a kad ostanu još 1-2 utakmice onda mogu na Messija i uz svoj nepopularan način čuvanja rezultata da riješe utakmice. Nisam očekivao da Messi ovo sve još uvijek ima u sebi. Ne znam ko može gledati njega kako igra ovaj turnir i pomisliti da je Ronaldo GOAT.

Od preostalih reprezentacija jedina su za koju nikako ne bih volio da osvoji. Toliku nakupinu bandita, rasista, nesportista i seljačina u jednoj ekipi dugo nisam vidio. Ne bih mogao podnijeti da se prvacima svijeta ponovo nazovu likovi poput Emiliana Martineza, Cristiana Romera, Lisandra Martineza, Rodriga de Paula i Leandra Paredesa. Sve face koje bih čovjek rado ošamario da ih vidi.

11 hours ago, Adi said:

Od preostalih reprezentacija jedina su za koju nikako ne bih volio da osvoji. Toliku nakupinu bandita, rasista, nesportista i seljačina u jednoj ekipi dugo nisam vidio. Ne bih mogao podnijeti da se prvacima svijeta ponovo nazovu likovi poput Emiliana Martineza, Cristiana Romera, Lisandra Martineza, Rodriga de Paula i Leandra Paredesa. Sve face koje bih čovjek rado ošamario da ih vidi.

Ja ne vidim ovde ništa loše, jedino što si im napiso da su seljačine bez razloga.

Ovo su samo razlozi što se treba navijati za njih... 😅

Engleska - Norveska egal tekma, Norvezani na prekide stalno opasni. Kod Engleza sve padavicari, na najmanji kontakt padaju, glume, traze faul. Pocevsi od Kanea pa dalje. Prvi su gol primili tako sto je Kane izgubio loptu i pao, kao sto inace radi. Da smo u Premiershipu njihovom zlatu se tu redovno faul sudi.

Ponisten gol Norveskoj u najmanju ruku diskutabilno. Anderson se bacio kao je bomba pukla kraj njega a ne blago odgurivanje kojih bude po 10-ak na svakom mecu.

Poslije toga su Englezi napadali, ali standardnom Tuchelovom igrom: daj loptu na stranu i centarsut, kreacija nula bodova. Na kraju ispadne lopta Nylandu i tako prime gol, iako je Nyland cijelo prvenstvo fantastican.

Svicarska-Argentina: mucno je ista komentarisati poslije onog poteza Emboloa. Jedan od najglupljih ikad. Do tog momenta Svica je dominirala igrom. Ali ne dade se usranom do potoka.

Zao mi je sto u polufinalu igraju Francuska i Spanija, mislim da su obje ekipe jace i bolje od druge dvije. Vise su pokazali u svakom smislu. Englezi prvi put imaju trenera s kojim realno mogu otici i do samog vrha, jer Tuchel je majstor kup takmicenja. 

Ja ne znam zašto bi se neko uopšte dodvoravao Trampu, ne vidim da bilo ko od čelnika njihovih saveza NFL, NBA, NHL da se brukaju sa njegovim gafovima

Ja zapravo i ne znam kolko uopšte i onaj narod tamo, preko bare, kolko su uopšte i svesni njegovih "ispada", ono uzimanje original trofeja sa SP za kluobove, pra proslava sa našim igračima itd...

Oni bre taj sport i ne prate toliko, njima je bre šampion NBA šampion sveta....

Neko mi je bre pričao, da u školama igraju podjedano Lakros i "soccer"

• Autor
1 hour ago, Whisper said:

Manje se gurao Urugvaj kao domacin prvog SP u istoriji nego sad Argentina. 

A ovo prvenstvo nije ni u top 3 svih vremena po guranju Argentine. Ovdje je više stvar u tome da nemaju jakog protivnika do polufinala, tako da je protiv Austrije i Egipta bilo dovoljno i sitno razbojništvo.

Jedino se ne slazem oko ovog za faul Haalanda nad Andersonom. Prvo ne mozes znati koliki je intenzitet guranja preko snimka. Drugo on je tim guranjem napravio ‘prednost’ tako sto je izbacio tog igraca iz igre. Treca stvar, po meni je tu greska sudije, trebao je odmah prekinuti igru, dok prekid jos i nije bio izveden i upozoriti igrace na guranja,cupanja i ostalo. 

Nije mi samo jasno pored toliko kamera, varova, usporenih i cega sve ne tebi padne na pamet da guras nekog, udaras ili jos gore simuliras. Nevjerovatno. 

Nadam se da ce finale biti Francuska - Engleska i da ce se fudbal vratiti kuci. 

• Popularna objava

nije da branim engleze ali kako to da se niko nije žalio u trenutku kada je anderson primio loptu i nastavio sa igrom, kao da se ništa nije desilo, nema reakcije ni od koga, tek posle gola dolazi reakcija od golmana.

ne kažem da ništa nije bilo ali kako nemamo ni jedan normalan snimak događaja gdje se sve jasno vidi a bruka ljudi sa tribina ne ispušta telefon

2 hours ago, Adi said:

Šta trebamo ovdje da vidimo, pomozite mi

Putanja lopte. Ne vidi se na snimku bas najbolje ali cini se da je lopta udarila u kabal od spider kamere. 

Norvezani su se zalili, prvo golman pa onda i ostali, nije bas da nisu ni primjetili. Ima video gdje prvo Nyland pokazuje prema gore (na tu kameru) a onda i ostali Norvezani.
Veca mi je misterija kako taj cip nije detektovao nista a detektovao vlas kose od Matanovica. Mozda je mnogo ostra kosa?

20 hours ago, reLo said:

Argentina se provlači skoro kao Hrvatska prethodna dva Svjetska. 
Ali oba puta su onda zasluženo zaustavljeni - u finalu i polufinalu. 
Isto predviđam i s Argentinom - ali bit će mi slađe da ih Francuzi otresu kao slinu u finalu. Vidjet Messijeve suze će mi biti draže nego išta taj dan. 

Tako je, skoro tako je i Hrvatska imala povlasteni status, i Modric, i gurali su ih slicno hahahaha kakav pametnjakovic trolerski bistar ko kanalizacija

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.