Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

1/8 finala: PSG (A) 11.03. - 21:00h 

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

U srijedu 11.03. U 21:00h ocekuje nas prvi mec 1/8 finala LŠ u Parizu. Nakon pune 2 godine igramo jedan mec knock-out faze, posljednji put smo jos pod Potterom izbacili Dortmund a onda se pod Lampardom (u drugom mandatu) obrukali kontra Reala.

S Parizom imamo dosta historije. U LŠ smo ih jednom eliminisali, a oni nas poslije toga 2 puta uzastopno. I tu smo se jednom obrukali pod Mourinhom kad smo izgubili vodstvo kuci s igracem vise i ispali. Posljednji put smo ipak osjetili slast pobjede ljetos na CWC. Bilo je tu krvi i frustracija, njihov trener je usao na teren i davio naseg igraca pred kamerama a onda prosao potpuno nekaznjen za taj potez. Jos nevidjeno u fudbalskom svijetu.

Oni ulaze zeljni osvete, nabrijani, full spremni da nas izbace. Mislim da mozemo igrati s njima, bez obzira sto su aktuelni prvaci. Al bit ce nam potrebne 2 savrsene partije nase odbrane i golmana, uz jos dozu srece. Jedno je sigurno, treba iskopirati recept od ljetos a to su dubinske lopte golmana i ispucavanja u prostor. Sto manje poigravanja pozadi, navlacenja njihovog presinga. Nemamo pravo na gresku. S obzirom da su nam Chalobah i Fofana udarni dvojac, mislim da je sve jasno.

Dobro je da smo prekinuli los niz pobjedama nad Villom, pa prolaskom Wrexhama. Znacit ce to igracima za samopouzdanja pred Pariz. Takodjer, ide nam u prilog sto je revans na Bridgeu.

• Odgovori 56
  • Pregledi 688
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Previse se omalovazava ovaj PSG. Ok, mozda su kiksali sa Monacom ali i mi smo sa Burnleyem pa jedva i Wrexham dobismo. Polako ljudi sa otpisivanjem ekipe koja ima toliko dobrih igraca. Njihovi krilni

• Whisper
    Whisper

Plasim se najvise Roseniora i neke ne daj Boze taktike sa 6 stopera u timu. 

• Nisu ni prošle godine završili u top 8 nego su se sastavili u drugom dijelu sezone i izdominirali sve do kraja. I da su u prošlosezonskoj formi ja sam siguran u prolaz ovdje. Idemo po pobjedu na Park

Objavljene slike

Ne znam bas kako nam ide u prilog uzvratna na Stamfordu jer kod kuce nam i ne ide nesto.

Ja vjerujem u pobjedu samo da nas nasa odbrana ne sabotira i da neki nas specijalac ne dobije crveni karton.

PSG nije kao od prošle sezone, što je u suštini i dokazao time da nisu završili prvi dio takmičenja u top 8. Ali, ništa to ne mora značiti. Oni su nabrijani i sigurno će ginuti za pobjedu, i Rosenior mora motivirati naše da budemo na istom nivou. U napadu imamo šta pokazati, kao što Spaha reče - odbrana će biti ključna.

Neki presjek situacije je da oni nisu mašina koja melje iz prosle sezone, i da se moze sa njima igrati. 

Eh sad na koju nogu ce naši ustati to je pitanje od milion dolara.

Mislim da većina toga staje u to kako ce naša odbrana odigrati.

• Popularna objava
1 hour ago, reLo said:

PSG nije kao od prošle sezone, što je u suštini i dokazao time da nisu završili prvi dio takmičenja u top 8. Ali, ništa to ne mora značiti. Oni su nabrijani i sigurno će ginuti za pobjedu, i Rosenior mora motivirati naše da budemo na istom nivou. U napadu imamo šta pokazati, kao što Spaha reče - odbrana će biti ključna.

Nisu ni prošle godine završili u top 8 nego su se sastavili u drugom dijelu sezone i izdominirali sve do kraja. I da su u prošlosezonskoj formi ja sam siguran u prolaz ovdje. Idemo po pobjedu na Park Prinčeva, ne treba se plašiti nikoga, ali taktiku treba prilagoditi situaciji. Palmeru će se sigurno igrati i teško njima. Davitelj će da se pakuje.

Nije PSG nista posebno, protiv Monaca u obje utakmice se bukvalno provukli sa igracem vise, sad za vikend opet izgubili od Monaca, Lens im je na bod u prvenstvu a prije su do sada rjesavali titulu u svoju korist.

Kvaratelia i Vitinha, igraci koji jednim potezom mogu rijesiti utakmkcu. Tu su i Doue i Barcola.

Optimistican sam, samo da ne izadjemo s nekim bunkerom, tad bi me trener stradno razocaro.

• Popularna objava

Previse se omalovazava ovaj PSG. Ok, mozda su kiksali sa Monacom ali i mi smo sa Burnleyem pa jedva i Wrexham dobismo. Polako ljudi sa otpisivanjem ekipe koja ima toliko dobrih igraca. Njihovi krilni igraci su 14x bolji od nasih a znamo kakva je nasa odbrana a i golman.

PSG kuci je pretezak zadatak, sve osim poraza bi bilo ravno prolasku, ali i minimalan poraz u kup takmicenjima nije za odbacit pogotovo jer PSG u gostima je duplo slabiji.

Naravno i mi imamo cime prijetiti i imamo svoje adute ali imamo vise kriticnih pozicija od njih i to je ono sto je njihova prednost. Mi moramo odigrati na maksimalnomm nivou 90 minuta a to je sa ovom odbranom i golmanom tesko. Nada ipak umire zadnja i nadam se da ce Pedro, Palmer, Enzo, Caicedo i James biti na nivou.

• Autor
  • Popularna objava

Slozio bih se @hamco. Hem sto su aktuelni evropski prvaci, hem sto su toliko dominantno dosli do titule uz fantastican, brz, moderan fudbal, pa jos na to dodaj da su dosta dugo utakmica odigrali pod Enriqueom i znaju se u dusu. Prosle godine su 3 engleska tima izbacili, ocigledno imaju recept. Ne kazem da se treba bojati, ali realno (ne navijacki) PSG je favorit s nekih 70%.

U ovih 180 minuta jedno je sigurno, a to je da cemo mi, vrlo vjerovatno na duze periode i u vecim dijelom, morati igrati tzv. "sufferball" Contea ako zelimo proci. Ako uspijemo u tome, imamo sansu. Najbitnije je da iz toga imamo efikasne kontre, da igraci trce gore a ne ostavljaju napadaca izoliranog. Prvih 20ak minuta ne smijemo primiti gol. Prostora ce biti iza odbrane, oni ce se malo adaptirati ali sigurno nece odustati od svoje igre. Oni pasovi Enza, te Palmera protiv Ville uz dobra utrcavanja su recept za pobjedu. 

Niko ne kaze da je PSG slab, da je loš, da ćemo ih razbit, nista tome slicno, na kraju krajeva i prosle sezone su pokazali da im odlicno stoji ova faza takmicenja. Lično moja konstatacija da se sa njima "moze igrat" se odnosi na njihove oscilacije ove sezone i kada je igra i kada su rezultati u pitanju, u stanju su razvalit ali u stanju su i izgubit od bilo koga.

Tako da ja našu neku šansu vidim u njihovim oscilacijama, ali ako im bude dan mogu nas rasut ko rižu to stoji. Čime mi da prijetimo? Pobjedom protiv Ville, ne hvala.

10 hours ago, Wisey said:

Slozio bih se @hamco. Hem sto su aktuelni evropski prvaci, hem sto su toliko dominantno dosli do titule uz fantastican, brz, moderan fudbal, pa jos na to dodaj da su dosta dugo utakmica odigrali pod Enriqueom i znaju se u dusu. Prosle godine su 3 engleska tima izbacili, ocigledno imaju recept. Ne kazem da se treba bojati, ali realno (ne navijacki) PSG je favorit s nekih 70%.

U ovih 180 minuta jedno je sigurno, a to je da cemo mi, vrlo vjerovatno na duze periode i u vecim dijelom, morati igrati tzv. "sufferball" Contea ako zelimo proci. Ako uspijemo u tome, imamo sansu. Najbitnije je da iz toga imamo efikasne kontre, da igraci trce gore a ne ostavljaju napadaca izoliranog. Prvih 20ak minuta ne smijemo primiti gol. Prostora ce biti iza odbrane, oni ce se malo adaptirati ali sigurno nece odustati od svoje igre. Oni pasovi Enza, te Palmera protiv Ville uz dobra utrcavanja su recept za pobjedu. 

Protiv PSGa i jeste mozda najjace oruzje stati iza lopte i igrati na kontre. Njihovim igracima ako das prostora opasniji su od nasih, rekao bih da ih ne mozes cuvati jer su brzi, okretniji, pametniji i snalazljiviji od nasih. Jedno je stati iza lopte i igrati na kontre a skroz drugo igrati bunker i ne pokusavati istrcavati te kontre kada imas priliku.

Neki midblock sa hibridnim presingom je kljuc protiv ovakvih ekipa, ne zaljetati se u visoki presing ali ne igrati ni previse duboko u svojoj polovini. Dovoljno da Caicedo presjece loptu na sredini i odigra brz pas naprijed i to je vec pola sanse za nas.

Ne bih volio samo da nas nadtrci ekipa kao PSG i da pokazu vise zelje. Kvalitetniji su individualno i ako jos budu vise trcali od nas onda nam se ne pise dobro.

Oni ulaze u mec ko favoriti jel te, na njima je pritisak, oni su zeljni osvete, oni su ovo, oni su ovo... Mi treba da to iskoristimo, da udjemo u mec rastereceni i koncentrisani, i da ih opet dobijemo. 

Nece nas oni potceniti kao na CWC ali opet nismo mi tamo neki L Havre.  

Ishod utakmice zavisice najvise od nas samih, jer za njih svi znaju kakvi su kad su u elementu, a mi mozemo mnogo bolje od ovoga sad. 

Zelje ne sme nedosatajati, mora da se pogine pa kud puklo. 

Ja sam jako optimističan pred dvomeč i imam dobar osjećaj od samoga početka. Čak sam ih i priželjkivao pored Newcastlea. Ne može niko podcijeniti tim koji je prvak Europe, ali ne trebamo se predati zbog toga što je protivnik dobar. Dobra je i Barca pa smo ih zbrisali, mislim da nam više odgovaraju takve ekipe.

10 minutes ago, Adi said:

Ja sam jako optimističan pred dvomeč i imam dobar osjećaj od samoga početka. Čak sam ih i priželjkivao pored Newcastlea. Ne može niko podcijeniti tim koji je prvak Europe, ali ne trebamo se predati zbog toga što je protivnik dobar. Dobra je i Barca pa smo ih zbrisali, mislim da nam više odgovaraju takve ekipe.

Cekamo odjavu meca

" Cold, cold night in Paris" 😁 

Ocekujem da zvezde veceri budu nas golman i odbrana, realno ce od njih najvise zavisiti rezultat. 

Ima li negdje da se procitaju fudbalska i sudacka pravila za ovo takmicenje posto de ocigledno razlikuju ili imaju nekih noviteta za razliku od ostalih takmicenja…

Gledam Galata Lpool

Gol rukom ponisten Liverpoolu i navodno, Konate je igrao rukom i on je dao gol ALI da je on IGRAO RUKOM al da je neko drugi dao gol tj da je jos neko dirao loptu, to je go cist go…KOJI KURAC? 

3 hours ago, Kun Aguer0 said:

Ima li negdje da se procitaju fudbalska i sudacka pravila za ovo takmicenje posto de ocigledno razlikuju ili imaju nekih noviteta za razliku od ostalih takmicenja…

Gledam Galata Lpool

Gol rukom ponisten Liverpoolu i navodno, Konate je igrao rukom i on je dao gol ALI da je on IGRAO RUKOM al da je neko drugi dao gol tj da je jos neko dirao loptu, to je go cist go…KOJI KURAC? 

Već par godina ta glupost postoji, od korone pamtim da tako tumače pravila. Sjetimo se npr. finala kupa protiv Leicestera kad njihov igrač igra rukom i poslije 2 dodavanja pada gol.

Nisam imao ovoliku tremu od kad sam svirao na prijemni za akademiju. 
Dajte obradujte nas nocas momci vidite koliko gorimo za vas

Dobro poluvrijeme, PSG nista posebno, vise su nabrijani i nasim greškama vode, Palmer i Neto ne zna se ko je gori.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.