Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

#9 Joao Pedro

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Mateta je napadač Drogbinog tipa koji ne mora zabiti gol na utakmici da bi dao doprinos ekipi. Za razliku od raznoraznih padavičara koje smo gledali u zadnje vrijeme on je stvarno fizički dominantan u odnosu na skoro sve štopere u ligi. Samo se sjetite šta je radio Acheampongu na početku sezone. Osim toga zna fino kombinovati i odlagati loptu za saigrače. Promašuju svi, pa i on.

• Odgovori 123
  • Pregledi 5,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Kakve 2 golcine danas. Monstruozna partija, sam nam je donio iz nikakve igre preokret. 

• ne znam kako si pomislio da gusto ima mentalni kapacitet da onako utrči i otvori prostor na taj način. valjda si skonto da je glupan koji trči pravolinijski i nabija loptu

• Niko da spomene ovog igraca, lelele. MOTM danas, gol, stalna pretnja u zadnjoj trecini (kad do nje stignemo) i na kraju sprecio siguran gol Fulahmu u 90+ jer m,ajmun Sanchez gleda da gura igrace kod k

Objavljene slike

• Autor
1 hour ago, Adi said:

Mateta je napadač Drogbinog tipa koji ne mora zabiti gol na utakmici da bi dao doprinos ekipi. Za razliku od raznoraznih padavičara koje smo gledali u zadnje vrijeme on je stvarno fizički dominantan u odnosu na skoro sve štopere u ligi. Samo se sjetite šta je radio Acheampongu na početku sezone. Osim toga zna fino kombinovati i odlagati loptu za saigrače. Promašuju svi, pa i on.

Slazem se skroz, ne postoji bolji igrac u ligi sa igrom ledjima i odlaganjima saigracima. Bukvalno ne moze mu niko prici, Palace sa nema njega ne bi mogli kako treba napada organizovati. Sad bih uzeo Matetu i prodao i Delapa i Pedra.

Ne osporavam i Delap je u Ipswichu na leđima nosio igrače ne u istoj mjeri kao Mateta naravno pa je u nas zaboravio igrati bar za sada.

Kad smo kad Matete čini mi se da je Ornstein danas prenio vijest da je Nottingham poslao ponudu za Matetu.

O Joao Pedru se sve zna ima dobre brojke ali daleko od toga da smo prezadovoljni njegovom igrom.

Prije se ganjali najbolji napadaci svijeta, sheva, torres, costa itd a sad se molimo Bogu da nam Mateta dodje

Mislim, nemam nista protiv matete samo hocu rec kako smo potonuli

55 minutes ago, soxx said:

Prije se ganjali najbolji napadaci svijeta, sheva, torres, costa itd a sad se molimo Bogu da nam Mateta dodje

Mislim, nemam nista protiv matete samo hocu rec kako smo potonuli

Ganjati najbolje napadace svijeta nama nikad nisu dobro donijeli. Eto ti ta dvojica od trojice sto si ih spomenuo su dobro podbacili s obzirom na karijeru koju su imali do dolaska u Chelsea. 

Mene koliko sjecanje sluzi, samo je Costa mozda bio napadac koji nam se isplatio a istovremeno da je slovio za najbolje napadace u tom trenutku. 

Koji su sad najbolji napadaci na trzistu a da bi ih mogli dovesti? 

Ja i dalje cvrsto stojim da mi ne trebamo ganjati skupe napadace. 

On 1/25/2026 at 11:22 PM, Whisper said:

Svidja mi se gol koji je dao danas. To je nacin na koji on treba da igra, dobar prijem odlozi loptu saigracu i trk ka golu. Imamo kvalitetne igrace koji mogu da ga iskoriste na pravi nacin.

Odlozi saigracu i trk ka golu. To je to.

volim kad je direktan, što bi reko @Spaha volim direktne momčiće

dosta peljanja i milion dodavanja u krug i onda sančez izbije na malo jači presing. daj malo run&gin fudbala, okreni se i šutaj. nisi barsa 2011

• 1 mjesec kasnije...

Mnogo je podigao nivo igre pod Liamom. Jucer protiv Arsenala konstantno probleme pravio, igra ledjima vrhunska. Jedno 3-4 cista faula mu nisu sudjena, jedino tako su ga mogli zaustaviti. Bas je izgledao kao pravi centarfor.

Malo vise srece i podrske saigraca je falilo.

Problem je sto ide bas gadan niz utakmica a Delap izgleda kao drugoligaski igrac, pa ne mozes ni odmoriti Pedra.

• Autor
47 minutes ago, Kun Aguer0 said:

Izbrisi ovaj dio posta, Mateta za Joao Pedra, moze ako nam daju nekih 70 miliona uz to. 
Joao Pedro sa ovakvim zavrsnicama i golovima i Mateta kojem je dovoljno da ima stub na golu da ga ne zabije…

Posteno. Priznajem gresku.

On 12/13/2025 at 3:46 PM, Wisey said:

Ovaj decko treba prestati lutati s pozicijama. U igrackim je godinama kada mu se mora znati najbolja pozicija, sta igra i gdje se krece. Moje neko vidjenje je da on nema tehniku, nema igru na malom prostoru da bude 10-ka. A nema prodornost za klasicno krilo. Mislim da se treba uigravati kao centarfor. Visok je, jak, zilav, ima solidnu igru glavom i zna potegnuti sut.

Problem je sto previse voli loptu, zeli posjed i da je okrenut licem golu a kao istureni spic moras mnogo vise bez lopte raditi, trcati u prostor, otvarati prostor za dodavanja i otvarati prostor za suigrace iz drugog plana. Na top nivou nece nikad moci biti 10-ka ni plejmejker, tako da ako zeli uspjeti jedina mu je sansa na poziciji centarfora. 

Ovo sam napisao u decembru. Kad je dosao trener koji razumije igru, poceo koristiti Pedra na pravi nacin, dosli su golovi i bolja igra.

On 12/13/2025 at 9:46 AM, Wisey said:

Ovaj decko treba prestati lutati s pozicijama. U igrackim je godinama kada mu se mora znati najbolja pozicija, sta igra i gdje se krece. Moje neko vidjenje je da on nema tehniku, nema igru na malom prostoru da bude 10-ka. A nema prodornost za klasicno krilo. Mislim da se treba uigravati kao centarfor. Visok je, jak, zilav, ima solidnu igru glavom i zna potegnuti sut.

Problem je sto previse voli loptu, zeli posjed i da je okrenut licem golu a kao istureni spic moras mnogo vise bez lopte raditi, trcati u prostor, otvarati prostor za dodavanja i otvarati prostor za suigrace iz drugog plana. Na top nivou nece nikad moci biti 10-ka ni plejmejker, tako da ako zeli uspjeti jedina mu je sansa na poziciji centarfora. 

Pogodjeno sve od prvog do zadnjeg slova, on ima onu neku cudnu vrstu tehnike, zna sa loptom ali nije neki dribler ala Estevao i prodoran igrac. 

Ali ono sto ima perfektno je njegova zavrsnica, jako lijepo to rjesava, nije traljav ko Delap i nije sivonja ko Garnacho, zna kako da zavrsi. Sut odlican sa obje noge, solidan i u igri glavom. 

Momak ulazi u najbolje godine tek mu je 24 a u Engleskoj je dobrih 6 godina, sjecamo ga se iz Watforda.

Čovjek je prirodni strijelac, već je 3 puta na isti način riješio 1 na 1 situaciju lobom. To kad vidiš da neko sa lakoćom radi znaš da ima nešto od njega. Natrpao je već 14 golova da nijedan penal nije izveo, a znamo da je dobar penaldžija. Kad je u formi baš je dobar, ne znam šta je bilo s njim na jesen, na ovo danas nije ličio.

Pridružio se jako dugačkoj listi igrača koji su zabili hat-trick za Chelsea u PL.

Nevjerovatan povratak u formu. Razlika nebo i zemlja sad i pocetkom sezone. 

Nadam se da ce se i nas El Pistolero Delap ugledati na Pedra i poceti igrati kako treba. Pa kud ces bolje konkurencije od svog saigraca u klubu. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.