17. januar 2015.11 god. comment_198724 Pa tako isto možeš reći npr. za Matića, i reći wao koja igračina. Ono što Willian radi je mnogo više od golova i asistencija. To smo već xy puta spominjali. A sta to radi?? usporava napade, masi 100% sanse, trci ko muva bez glave, centrira gore od Baneta.......... Ako zelis mogu da ti iznesem Nemanjinu statistiku no problem. samo sto u tom slucaju golovi i asis. nisu na prvom mestu, (a i u tome je bolji od Williana)vec oduzete lopte, procenat uspesnog dodavanja, vazdusni dueli, ciscenja ispred 16,.............i nemoj da mesas najboljeg zadnjeg veznog sveta, sa prosecnim krilom PL. a ja ne vidim sta je za krilo vaznije od golova i asistencija, kao i stvorenih sansi za gol, u kom segmentu takodje Willian ne brinira. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198726 Willian je jednostavno najbolje što trenutno imamo na raspolaganju. Sve dok ne dođe bolje lijevo krilo, on će biti tu neprikosnoven. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198731 Mora bolje.Pogotovo sto se tice realizacije.Ovakvi promasaji protiv City-a ili PSG-a mogli bi nas kostati i previse.Ali sto se tice danasnje partije a da se pri tome zazmiri na te promasaje,nije bio toliko los. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198735 Willian je jednostavno najbolje što trenutno imamo na raspolaganju. Sve dok ne dođe bolje lijevo krilo, on će biti tu neprikosnoven. Nazalost je tako. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198739 Pa tako isto možeš reći npr. za Matića, i reći wao koja igračina. Ono što Willian radi je mnogo više od golova i asistencija. To smo već xy puta spominjali. Samo sto Matic sluzi da RAZBIJA tudje napade, a Willian da KREIRA i POGADJA. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198743 Danas bio odličan osim one prečke, tad sam mu sasuo po spisku :D Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198745 Danas je bio solidan. Možda mnogo radi za ekipu, dozvoljava ostalim igračima da dođu do izražaja ali... Čovek igra KRILO, a Bane ima bolji napadački učinak od njega. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198746 Pa tako isto možeš reći npr. za Matića, i reći wao koja igračina. Ono što Willian radi je mnogo više od golova i asistencija. To smo već xy puta spominjali. Ma jbt na vrh glave vise mi ovih fraza. Oscar sve to radi pa stigne kreirati, zabijati golove, asistirati. Nije on Gatusso nego desno krilo. Za ono sto Willian radi na terenu ne treba placati 40 miliona eura. Druga stvar je da nam je i takav najbolje sto imamo na toj poziciji, dovoljno govori o njegovoj konkurenciji i njihovoj formi. Ali niste vi ljudi ni svjesni koliko bismo mi ubojitiji bili sa pravim okomitim i opasnim igracem na toj poziciji. Pa sijevalo bi sa svih strana. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198747 Opušteno, protiv Sitija očekujte njega na klupi, a Ramiresa na krilu. :D Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198748 Samo sto Matic sluzi da RAZBIJA tudje napade, a Willian da KREIRA i POGADJA. Ne moze Nemanja sam igrat obranu u veznom redu... Vidim da vecini Willian nije sjeo od prvog dana pa nikad ne valja njegov nastup. On trči kao lud, ide gore dolje neprestano, kad izgubi loptu gore ili krivo doda, upali sve motore u guzici i gas nazad i osvaja loptu, a to se cijeni. Mourinho jako cijeni fazu obrane. Eden je tu da dribla, probija i uveseljava nas i ostale ljude, a Costa da trpa. Willian radi onaj nazovimo prljavi i nevidljivi posao, olakšava maksimalno Banetu i time mu dozvoljava dolazak naprijed. Nije Mourinho lud, svi mu vjerujemo, vjerujmo mu i oko ovoga, očito je da je on jako sretan s njim, iskreno i ja sam. Nerealno je očekivati da bude Eden 2 tako da sam ja jako zadovoljan s njim. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198749 Ne moze Nemanja sam igrat obranu u veznom redu... Vidim da vecini Willian nije sjeo od prvog dana pa nikad ne valja njegov nastup. On trči kao lud, ide gore dolje neprestano, kad izgubi loptu gore ili krivo doda, upali sve motore u guzici i gas nazad i osvaja loptu, a to se cijeni. Mourinho jako cijeni fazu obrane. Eden je tu da dribla, probija i uveseljava nas i ostale ljude, a Costa da trpa. Willian radi onaj nazovimo prljavi i nevidljivi posao, olakšava maksimalno Banetu i time mu dozvoljava dolazak naprijed. Nije Mourinho lud, svi mu vjerujemo, vjerujmo mu i oko ovoga, očito je da je on jako sretan s njim, iskreno i ja sam. Nerealno je očekivati da bude Eden 2 tako da sam ja jako zadovoljan s njim. Evo ti primjer, Nemanja daje veliki doprinos u odbrani, takodje radi i vise od ostalih u tom segmentu igre. To su njegovi kvaliteti i to su kvaliteti koji iskljucivo i najcesce odlikuju igrace koji igraju njegovu poziciju, tu brojevi i nemaju tolikog znacaja (kao sto su asistencije i golovi). Mozda broj startova, presjecenih lopti ili slicno moze biti biti vjerodostojan podatak, ali to je manje bitno, to sve moze vidjeti na terenu. Ono sto hocu da kazem je da se Willianov doprinos u napadu ne moze porediti sa doprinosom npr. Fabregasa, Hazarda, Coste, Oscara (igraca koji najvise zadataka imaju u ofanzivnom segmentu igre, odnosno u kreiranju igre, davanju golova i slicno) i za koje rade i brojke (svi imaju po tri put vise asistencija i golova u najmanju ruku od Williana). Willian je jedino korisniji od ove cetvorice po tome sto dosta trci. OK. Je li to igrac za Chelsea? Igrac koji igra desno krilo, a najveci kvalitet mu je drzanje lopte i igranje odbrane, a uz to asistenciju i gol zabiljezi svake prestupne (o onim inteligentim vracanjima lopte unazad u po kontre da ne govorim)? Da li je to igrac koji ispunjava nase potrebe? Iskreno. Ne, nisam ja Schurrle fan boj i ta sranja (odmah da razrijesimo), navijam za Chelsea, ne za igrace. I sam mislim da Schurrle nije dobar, takodje, isto kao i Willian, samo sa tim da Schurrle daleko manje kredita ima kod Mou. I neka je tako, meni ne smeta (neka bude opet realnih komentara kako Schurrle nije ni do koljena ovom klocu, jer je usao dva minuta i nije dao gol + pogresno je dodao jedanput). Hocu da kazem samo, da je glupo konstantno hvaliti igraca koji po meni nije dovoljno kvalitetan za ovakav tim. Mozda je dobar za Sahtjor ili Tot'hem, ali za Chelsea je tanak. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198750 On trči kao lud, ide gore dolje neprestano, kad izgubi loptu gore ili krivo doda, upali sve motore u guzici i gas nazad i osvaja loptu, a to se cijeni. Mourinho jako cijeni fazu obrane. Eden je tu da dribla, probija i uveseljava nas i ostale ljude, a Costa da trpa. Willian radi onaj nazovimo prljavi i nevidljivi posao, olakšava maksimalno Banetu i time mu dozvoljava dolazak naprijed. Nije Mourinho lud, svi mu vjerujemo, vjerujmo mu i oko ovoga, očito je da je on jako sretan s njim, iskreno i ja sam. Nerealno je očekivati da bude Eden 2 tako da sam ja jako zadovoljan s njim. Ramires vol. 2. Prijavi
17. januar 2015.11 god. Autor comment_198751 Jebeš krilo koje je dalo 1 gol u dosadašnjem dijelu sezone. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198752 Evo ti primjer, Nemanja daje veliki doprinos u odbrani, takodje radi i vise od ostalih u tom segmentu igre. To su njegovi kvaliteti i to su kvaliteti koji iskljucivo i najcesce odlikuju igrace koji igraju njegovu poziciju, tu brojevi i nemaju tolikog znacaja (kao sto su asistencije i golovi). Mozda broj startova, presjecenih lopti ili slicno moze biti biti vjerodostojan podatak, ali to je manje bitno, to sve moze vidjeti na terenu. Ono sto hocu da kazem je da se Willianov doprinos u napadu ne moze porediti sa doprinosom npr. Fabregasa, Hazarda, Coste, Oscara (igraca koji najvise zadataka imaju u ofanzivnom segmentu igre, odnosno u kreiranju igre, davanju golova i slicno) i za koje rade i brojke (svi imaju po tri put vise asistencija i golova u najmanju ruku od Williana). Willian je jedino korisniji od ove cetvorice po tome sto dosta trci. OK. Je li to igrac za Chelsea? Igrac koji igra desno krilo, a najveci kvalitet mu je drzanje lopte i igranje odbrane, a uz to asistenciju i gol zabiljezi svake prestupne (o onim inteligentim vracanjima lopte unazad u po kontre da ne govorim)? Da li je to igrac koji ispunjava nase potrebe? Iskreno. Ne, nisam ja Schurrle fan boj i ta sranja (odmah da razrijesimo), navijam za Chelsea, ne za igrace. I sam mislim da Schurrle nije dobar, takodje, isto kao i Willian, samo sa tim da Schurrle daleko manje kredita ima kod Mou. I neka je tako, meni ne smeta (neka bude opet realnih komentara kako Schurrle nije ni do koljena ovom klocu, jer je usao dva minuta i nije dao gol + pogresno je dodao jedanput). Hocu da kazem samo, da je glupo konstantno hvaliti igraca koji po meni nije dovoljno kvalitetan za ovakav tim. Mozda je dobar za Sahtjor ili Tot'hem, ali za Chelsea je tanak. Za drugi dio se slažem s tobom. Nisam ni ja fan Williana, Schurrlea i slično. Prvenstveno sam navijač Chelsea i podržavam svakog našeg igrača.. Gledajte, ja želim reći da ja vidim to što se sviđa Mourinhou. Nemojmo zaboraviti da je Mourinhou najbitnija obrana. To se možda ove sezone ne vidi toliko jer igramo izrazito napadački nogomet za razliku od prošle sezone, ali igra se i obrana. Eden, Oscar i Willian se obavezno moraju vraćati i pomagati obrani tokom cijele utakmice i to vidimo svi kada Eden pomaže Azpiju na 30m od gola isto tako s druge strane Willian Banetu.. E sad, Willian to radi vjerojatno najbolje od te trojke, a definitivno može najviše trčati od njih i to je ono jako bitno što on može to odraditi gotovo jednako dobro u prvoj i u devedesetoj minuti. Dečko kao da se ne umara, pokoran je, trči neprestano, radi ono što se od njega traži. Istina je da bi trebao više zabijati, ja to ne poričem, ali on često sudjeluje u akcijama za gol bude onaj treći igrač prije gola, on daje veliki doprinos ekipi. I još bi na kraju htio naglasiti da ovo NIJE njegova prirodna pozicija. Vjerujte, puno je teže igrati njemu kao dešnjak na desnoj strani nego Edenu kao dešnjak na lijevoj strani jer Eden ima tu mogućnost ulaska u sredinu i pucanja jačom desnom nogom. Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198754 najjaca scena dode oscar puca zabije costa puca zabije wilian puca stativa onda se opet ova dva zabiju dode on precklu pogodi i kamera ga pokaze on zbunjen koji k hahahaha Prijavi
17. januar 2015.11 god. comment_198758 Danas bio odličan osim one prečke, tad sam mu sasuo po spisku :Dkurac bio odlican pa lik kad dobije loptu ne zna sta ce snjom kako to moze biti dobro. I nzm koji kuram mou ne stavi ramiza na krilo. Isto trci uzima lopte a bogme ima i jebenu zavrsnicu Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198770 Pricaj te sta hocete ali Wilian je jedno prosjecno krilo i prosjecan igrac(kriterij mi je ko kod Dragana Stojkovica Bosanca u zvijezdama granda) i dosta se puta zapetlja s loptom, promasio cist gol i sve to mu prolazi a jedan Schurle sjedi na klupi koji je duplo manje placen a duplo vise golova je dao ulascima sa klupe, ti svi golovi su bili vazni dok to nije slucaj kod Wiliana koji da gol kad vodimo 2:0 ili 4:0. Klubu treba bolje desno krilo i to svi znamo samo sto je situacija takva da pobjedjujemo pa se to ne primijeti. Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198785 Joj evo opet počinjemo istu priču, ovo je deset puta prožvakana tema, zar je toliko teško shvatit da je Willian najbolje rješenje za desno krilo u trenutnom rosteru. Kada dovedemo nekog igrača na tu poziciju e onda serite koliko hoćete sa tom pričom da Willian treba na klupu, a do tada pustite čovjeka da igra. Willian je kod Mourinha starter i to kod Mourinha koji eliminiše iz rostera svakog od koga nema koristi, slažem se da nam sa pozicije desnog krila treba mnogo više golova i asistencija, ali Willian je najbolje što imamo za tu poziciju. Kad pročitam ovu rečenicu "a jedan Schurle sjedi na klupi" naježim se, pa taj isti Schurrle nije sposoban da sebi igrom iz prvog poluvremena obezbijedi igranje i u drugom dijelu, taj isti Schurrle nije sposoban napraviti prostor za svog beka, jel iko primjetio koliko je Ivanović aktivni i koliko ima više prostora kada igra Willian, Schurrle nikada neće biti igrač za prve postave. Samo se govori kako Schurrle sjedi na klupi zbog Williana, a niko ne kaže da tog istog Schurrle možda treba da bude sramota što igrač koji ne daje golove niti asistira igra umjesto njega. Svako zašto ima svoje zato, tako isto i pitanje zašto Willian igra u prvoj postavi? zato što je korisni i kvalitetni od ostalih igrača koji su u konkurenciji za tu poziciju, što i pokazuje Mourinho svakim izborom početnog sastava. Schurrle je se sa Njemačkom vratio sa SP kao šampion i onda je počeo da hladi muda, mislio je da će mu to nešto značit u klubu.. Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198787 Neka sve to samo jos nisam skontao kako je willy jucer bio odlican s onakvom partijom Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198788 Neka sve to samo jos nisam skontao kako je willy jucer bio odlican s onakvom partijom Pa jbg svako na svoj način vidi utakmicu, recimo Willian je učestvovao i u akciji za drugi gol, kod četvrtog gola je odradio 80% posla, jer prošao je na sredini terena nekoliko igrača Swanseaja, istrčao napad i poslao odličnu loptu u prostor za Costu. Imao je neke prodore po stranama, bio siguran na lopti, odlično zatvorio u defanzivi, imao onaj dobar šut kada je pogodio stativu, jedino što mu ja zamjeram to je onaj šut kada je prečku pogodio. Po meni to je dovoljno da se kaže da je bio ako ne odličan, onda vrlo dobar.. Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198833 Mourinhov sin zagrlio Williana AAAAAAAAAAAAAA PLAČITE SCHURRLELJUPCI AAAAAAAAAA :P Mourinhov sin: "Ja volim Williana, ne volim Schurrlea, jer je opšte poznata stvar da moj tajo mrzi Švabe" :D Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198847 Dopisujem se s ovom jednom navijačicom što zna crtat, pa sam odmah naručio da se Willian nacrta :D Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198850 Zemo ne bi se sa tobom slozio iz vise razloga , Willian je bolja opcija od Schurrle-a to je sigurno , njegova eksplozivnost brzina je nesto sto trazi Mourinho , pogotovo u kontranapadima fantastican zna istrcati povuci loptu uposliti saigrace , samo da popravi jos zavrsnicu i to je to :) Willian ispred Schurrle-a :sal2: Prijavi
18. januar 2015.11 god. comment_198852 Dopisujem se s ovom jednom navijačicom što zna crtat, pa sam odmah naručio da se Willian nacrta :D nešto mi previše nije crn Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.