Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea u UEFA Champions League 2011/12 = Winner

Istaknuti odgovori

• Autor
[quote name='Elao' timestamp='1337348959' post='49626']
lol pa to ti je napisano samo et da se napise pa ako ubode da ga iskopa i da se pohvali a u stvari sigurno je taj najmanje bio opstimistican ;)
[/quote]
Eh ti znaš što sam ja njega tada napisao. <_< Wisey je veliki prognozer. B)
  • Odgovori 796
  • Pregledi 49,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Objavljene slike

[img]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/251979_315942588482611_112317085511830_751067_1124761994_n.jpg[/img]
hajd jos veceras bayern pobjediti
[quote name='Kalouda' timestamp='1328627262' post='24125']
Idemo osvojiti tu Ligu Šampiona !
Ove sezone LŠ i FA Cup, daće Bog.
[/quote]
[url="http://www.index.hr/profil/fenomen46"]fenomen46[/url] je objavio 20.5.2012 02:12
"ovo je presmiješno kako svi redom gube od chelsea i izjavljuju kako je bolja momčad izgubila"

e ovo je točno istina...sjetimo se samo Napolia, Benfice, Barcelone i sad Bayerna...ma nabijem ih ja sve, liga prvaka odlazi na SB :)
Champions League Team of the Tournament
[url="http://www.goal.com/en/news/1716/champions-league/2012/05/20/3111840/champions-league-team-of-the-tournament-drogba-gomez-and"]http://www.goal.com/...rogba-gomez-and[/url]
Čak 4 naša igrača.
Kao što reće Drogba: Sudbina je rekla svoje! Nakon svih pehova u ligi šampiona, ove sezone Bog nam je jednostavno pružio vrata ka trofeju koje smo naravno otvorili te uzeli trofej u svoje vitrine. Jednostavno bio je i red na nama da osvojimo pehar, što se mene tiče potpuno zasluženo jer smo svih ovih godina uvijek bili blizu.
[b]Keep the blue flag flying HIGH! CHelsea![/b]
Čestitke našim igračima, apsolutno zasluženo. I da nismo prvaci, skoro ista bi postava najboljih 11 bila.. pa Čech je najbolji vratar na svijetu, Cole lijevi bek i Didier je među najboljim napadačima svijeta iako sa 34 godine na leđima.. Ramiz također, čitam malo i ljudi osporavaju njihovu kvalitetu, a zaboravlja se da bez tog momka ne bi došli ni blizu finala. Godine su pred njim i nema sumnje da ce bit još bolji!
Veliko je ovo sve.. ali može biti još veće. Atletico bi trebao pasti kao i protivnik kojeg se dobije u Svjetskom prvenstvu klubova.
Meni je svaki trofej bitan, kakav god bio, pa i sada kad je osvojena ta Liga prvaka, imam osjećaj da ovi veći klubovi ne pridaju puno pažnje tome. Arsenal uvijek stavlja previše klinaca u domaćim kupovima, United mi isto nije nešto u kupovima, treba klince gurati ali svaka sezona bi trebala završiti trofejem, makar Carling Cupom.
Zrno po zrno pogača, trofej po trofej palača :P
eto pošto je ona druga tema u arhivi, da ovdje napišem svoj doživljaj veličanstvene subotnje pobjede, sad kada mi se donekle sleglo :). znači frend(navijač Chelsea također) i ja otišli u jedan kafić lijepo sat vremena prije tekme, i ništa, nestrpljivo čekali početak...kad je počela tekma, nervoza užasna me prala, nabijao sam glavom stalno iza u zid, Bayern napada, mi se branimo, strepim stalno da ne primimo gol, molim se, i tako prođe prvi poluvrijeme...drugo počelo, nervoza je nekako nestala i tako prolazi vrijeme, Bayern opet napada...i tada dolazi ta 83. minuta...Muller zabija...sve su mi lađe potonule...opet ćemo izgubit, mislim ja tužan i sav u nevjerici...i tada dolazi ta veličanstvena 88. minuta i veličanstveni Didier Drogba...frend i ja smo se grlili, skakali od sreće, vrištali...jedno 70 posto kafića je bilo za Chelsea, ali niko nije vrištao ko nas dvojica...tih par minuta do kraja jednostavno sam bio presretan i uvjeren da uzimamo kantu...i tako završi regularni dio, krenu produžeci, i kad ono penal...opet nevjerica, opet gubim nadu...stavim ruke na uši i spustim glavu dole, i za nekoliko sekundi dignem glavu i vidim lopta je u igri, rezultat piše 1:1, pitam, šta nije zabio? kažu mi Cech obranio, ja sretan opet, opet od dna do neba...i tako igraju se produžeci, ja se sve više prisjećam Moskve i nebih želio još jedne penale...ali eto, kraj je i kreću penali..Mata odma fulao i to je bio 3. put na tekmi kad sam mislio da je gotovo...gledao sam penale sve do Olićevog..tada više nisam mogao, fren d i ja smo izašli iz kafića i čekali smo vani...nakon kratkog vremena, vratimo se mi nutra, vidim još se igra, znači još nismo izgubili, pitam šta je promašio?, kažu mi Cech obranio, ja opet sretan, u sedmom nebu, i tada nastavljam sa gledanjem penala, dolazi Schweini na red, i bum stativa, skočim veseli, još nas tako malo dijeli od pobjede, i kad dolazi kralj Didier na red, ja se sjećam Terrya i promašaja iz Moskve, mislim si neće valjda opet, ali King zabija i tada kreće veselje, frend i ja skačeemo, ludujemo, konobarica nam se smije :D takvog veselja se ne sjećam...nakon par minuta naručimo rundu Jacka za proslavu, ispijemo to i tada ponosno gledamo kako naši Plavci slave i na kraju dižu trofej

mislim da nikad nisam napisao ovako dugačak post, vjerujem da sam se mnogo puta i pogubio, ali nećete mi zamjerit :D
bila je to savršena subotnja veče :)
[quote name='Caeruleus' timestamp='1337958632' post='52334']
Evo šta kaže Blatter, sjeban zbog našeg osvajanja:

[url="http://www.klix.ba/sport/nogomet/blatter-se-zalaze-za-ukidanje-penala/120525082"]http://www.klix.ba/s...enala/120525082[/url]
[/quote]
Ma duvaj ga gusko !!!
[quote name='Caeruleus' timestamp='1337958632' post='52334']
Evo šta kaže Blatter, sjeban zbog našeg osvajanja:

[url="http://www.klix.ba/sport/nogomet/blatter-se-zalaze-za-ukidanje-penala/120525082"]http://www.klix.ba/s...enala/120525082[/url]
[/quote]

Naravno, da je Bayern osvojio ovo se se ne bi ni spominjalo. Da ne spominjem "izvangalakticka" Uefalona.
Nije toliki problem ako ce se pravilo mijenjat, al doslovno vrijeđa ako zele mijenjat upravo zbog Chelseajeva osvajanja.
I da, "neutralci" jedva cekaju kad ce na penale zavrsit, a takvih je najvise.
Ovo pročitajte:

http://www.hrsport.net/vijesti/440821/nogomet-liga-prvaka/who-the-f-is-chelsea-london-novi-europski-prvak/

A evo moj osvrt na utakmicu.

19.05.2012 - U Mostaru sam, zbog financijske poluimaštine nisam se našao među sretnicima u gradu Muenchenu u SVETOJ ZEMLJI NJEMAČKOJ! Ali šta je tu je...Ništa se nije moglo promjeniti. Kada sam se probudio ujutro 19tog bio sam jako jako živčan. Ali šta je tu je. Čitav dan sam visio na internetu i hibernirao, sprema se za 5 popodne. Dolazi 5 popodne. Ja stojim ispred zgrade, dolazi moj drug koji navija za Arsenal i čekamo preostala dva druga da dođu po nas i da nas pokupe da idemo gledati tekmu u moju vikendicu u predgrađe. Tamo inače imam i bazen i zidani kamin za roštilj i sve živo. ono zna se da će biti živa uživancija. I oni ti dolaze, pokupe nas. Odlazimo na Aveniju u GIPI po ćevape, kad belaja rade do 5, a mi tamo bili u 5.15. Te šta ćemo, odemo do Konzuma, uzemo 2 kg ćevapa i onda odemo u Bingo uzmemo još tartar sos, somune i kobasice, ekstra ljude, odlične su. Uzmemo i onaj novi chips Chipsy Hot koji je odličan uz pivo. I naravno Karlovačke jedno 5-6 litara te jedno pakiranje Staropramen piva. Dolazimu u mene u vikendicu i zavalimo se u avliju / dvorište. Užitak hladovina pod suncobranom, a ni sunce više nije jako. Vatrica se lagano raspalila. Samo da napomenem ja sam jedini navijao za Chelsea. Ovaj spomenuti prijatelj navija za Arsenal, ali i ovaj što nas je vozio, dok je treći drug bio Hemingway s ovog foruma, znate ga - navijač Bayerna. I šta ću ja 1 protiv 3. Čekao sam sve neće li mi doći Rikky Luiz, ali eto nije jbg. Da, i čekao sam još jednog druga što navija za Real i Chelsea, ali on nije mogao doći, bio u gradu. Idemo dalje. Znači vatrica se raspalila, žar je bio spreman i kilo ćevapa i nekoliko pakiranja kobasica na žici. Tako smo mi pili i jeli do 8.30, i već se pogurali da valja. Moj prijatelj što navija za Arsenal rekao je: "Jel ono Timi (op.a. Timoščuk) igra? Pa jebemu miša, zabrinut sam više za njega nego za zdravlje! On je rupa od igrača." Žive provale ljudi. 8.30 je lagano se prebacujemo u kuću unutra u dnevni boravak ispred TV, ja uključujem dreambox i okrećem na HRT2. Vidimo sve je spremno za tekmu. Znači 1 protiv 3, ali izdržao sam uz dodanih par litara pive iz frižidera i kokice iz mikrovalne. Utakmica počinje. Čitavo prvo poluvrijeme ne miriše na dobro, ali ja sam poguran i opušten uvjeren u pobjedu. Drug Hemingway je napet, sjedi u fotelji, sekira se bogara - šta je tu je. Završava prvo poluvrijeme, ja sam odahnuo. Kad ono upada u dvorište moj rođak, ima 62 godine. Mrtva pijan lik, negdje guzio. I sjeda ti on s nama - pita mene: "Cae, za kog ti navijaš?", ja naravno kažem: "Za Chelsea, Plavce", kad on meni "Ne brini si, Chelsea je prvak!" i navijao samnom, tako da je bilo 2 protiv 3. I mi gledamo tekmu uživamo...Kad Chelsea prima neki hinjavi nesretni gol. Meni se svijet raspao u tom trenu iako sam do tada bio opušten skroz. Šta ću, već mi u glavi Europa liga, kontam tko će sada čekati 2 godine za LP,ako i tad. Kad pet minuta agonije i onda KRALJ WEMBLEYJA stupa na scenu - 80 km/h na sat Matinu loptu šalje u gol Neueru pod gredu. Ja na podu puzam. To mi je bilo prvo puzanje otkako sam prohodao kao beba. Idemo dalje. Ja opušten uvjeren u pobjedu opet. Kad penal Robben. Drhtim, ali se potajno nadam da će fuliti jer čudno je biće taj Robben. I onda naš TENKIST to skida majstorski ko najbolji golman svih vremena! Idemo dalje penali. Opušteno ih gledam, čekam pobjedu. Opet se ukaza Kralj Wembleyja....postigne zgoditak i ostalo je POVIJEST! Čitavu večer sam puzao po kući, vrištao ko luđak. Ostali u muku, samo ja i rođo slavimo. Najluđa večer u životu definitivno. I onda lagano u neka doba šaljem SMS Lampardu, ne Franku, nego našem korisniku s foruma. On u deliriju. Fino nakon toga zaputih se u disco s Chelseajevim šalom svi čestitaju. Šta reći, uništio sam se totala. I Lejli sam poslao poruku, čestitao joj na osvojenim medaljama u Italiji i rekao joj da smo ponosni prvaci! Ona je u Italiji cijelo vrijeme u disku osluškivala rezlutate. Prejaka je! Hehehe. Ljudi moji živjeli mi a Hemingwayu iskrena sućut! KTBFFH!
Jednom je netko poslje prve utakmice protiv Napolia rekao ovo Chelsea uzima i to u stilu Gorana Ivaniševića kad je uzeo Wimbledon.
Ispočetka mi je bilo vrlo smiješno i sam sebi kažem lik je totalno lud.
Kako su išle utakmice tako je drama rasla a lik s početka priče me nazvo 20og.05 i kaže šta sam ti rekao.
  • Autor
http://www.youtube.com/watch?v=f-0_B_N0Rmw&feature=player_embedded

Nevjerovatan video, ponajbolji koji sam ikad gledao. U 13 minuta priča CFC-a je ispričana. Šta da vam drugo kažem nego pogledajte, jer 'nećete se pokajati' nije dovoljno. Doslovno su me trnci prolazili. :)
Video je Božanstvo... moram priznat da mi je namamio suze na oci... jaooo... nakon sto pogledam ovakav neki video tek onda shvatim koliko sam jos malo svjestan da smo konacno uzeli taj tako duge zeljeni pokal LP-a... :lol:
[quote name='Villas-Boas' timestamp='1338319228' post='53610']
nakon sto pogledam ovakav neki video tek onda shvatim koliko sam jos malo svjestan da smo konacno uzeli taj tako duge zeljeni pokal LP-a... :lol:
[/quote]
Pa posle tolike muke i golgota kroz koje smo prosli, tesko je poverovati da smo konacno uzeli "klempu".
Bukvalno nema nacina na koji nismo ispadali iz Lige Sampiona,i neregularni gol,i penali,i sut za titulu,i kradje sudija,i sopstvene greske i promasaji i tako godina za godinom i onda se covek zapita "Boze,da li cemo ikada uzeti Ligu Sampiona ?"
A sto je najludje, mi nikada u istoriji nismo imali bolju sansu niti cemo imati kao u onoj prvoj sezoni kada je dosao Abramovic ,kada smo ispali od Monaka...
Mi smo MORALI pre 8 godina da osvojimo Ligu Sampiona jer smo posle izbacivanja Arsenala i svih onih cudnih rezultata, u 1/2 finalu ostali mi,Monako,Porto i Deportivo.Ubedljvo najbolja ekipa je Celsi bio tada,imali smo 1-1 u Monte Karlu,pa onda neshvatljiv poraz od 3-1 pa 2-0 kod kuce i na kraju 2-2.Jebi ga...

Ali,Hvala Bogu,ipak smo uspeli,samo,po meni,mnogo kasnije nego sto smo zasluzili.Ali,meni je ovako sladje :)

Ovaj trofej je od neprocenjive vrednosti,ne samo zbog toga sta on predstavlja u klupskom fudbalu,vec zbog nacina na koji smo dosli do njega, kada skoro niko nije verovao da ova ekipa moze do kraja.
Evo,ja opet da se vratim unazad i na dane posle izbacivanja Benfike,pa i sad bih rekao da su sanse oko 10% da Celsi izbaci Barselonu a onda u finalu da pobedi Bajern/Real.Ali,momci su ipak uspeli i zato je ovaj trofej tako vredan i tesko je poverovati i 10 dana kasnije da je konacno kod nas :)

Kad prodju godine ,ostace zapisano da je Celsi dosao do titule nako sto je jurio 1-3 iz Napulja,nakon sto je izabcio, po mnogima, jedan od najboljih timova na svetu u poslednjih 30ak godina Barselonu i to posle 0-2 sa igracem manje i da je u finalu na gostujucem terenu savladao veliki Bajern Minhen.
Ostace zapisano da je 2012. iza nas ostao jedan Real Madrid sa Murinjom,Kakom i Ronaldom,jedna Barselona sa Mesijem,Cavijem ili Iniestom,jedan Bajern Minhen sa pola Nemacke reprezentacije i Robenom i Riberijem,izuzetni i preskupi tim Sitija,zatim Mancester Junajted,Milan ,Inter...
U takvoj konkurenciji Celsi je postao sampion Evrope i mozemo zauvek da budemo ponosni na ovaj rezultat sta god se dogadjalo u buducnosti a ja se nadam da cemo uskoro ponovo biti u prilici da igramo u mecu za trofej,mozda vec naredne sezone u "domacem" Londonu.
  • Autor
[color=#666666][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]"Champions League will come for Chelsea when they least expect it."[/size][/font][/color]

[color=#666666][font=tahoma, helvetica, arial, sans-serif][size=3]- [/size][/font][/color][b]Michael Ballack[/b]

I bijaše u pravu. B)
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.