4. februar 2024.2 god. Popularna objava comment_352394 Nije vise ni do napadackog fudbala, ovdje nista nije kako treba. Kada analiziras posao trenera postoji vise stvari koje trener moze raditi dobro i da zanemaris rezultat. Trenutno ni rezultat nije dobar, cak sta vise trenutno smo blize ispadanju nego top 4. Ali ako bi i zanemariki rezultat, sta je to sto bi jedan trener trebao raditi da kazes da je dobro? 1. Igra u polju. Ovo je blago receno uzas zivi, niti smo dobri ofanzivno niti defanzivno. 2. Koliko je igraca napredovalo pod ovim trenerom? Ni jedan, rekao bih cak da su mnogi nazadovali sto je odmah razlog za otkaz. 3. Improvizacija. Ako vec imamo mladu ekipu koja je neiskusna, onda trebas sakriti njihove nedostatke a ne napraviti ih jos vise ranjivim. 4. Motivacija. Govor tijela i motivacija naseg trenera je katastrofalna i to je prenio na igrace. 5. Transferi. Trener se nista ne pita po pitanju transfera i samim time pokazuje da nema autoritet. 6. Govoriti istinu. Ovaj nas laze. Na presu prije 2 dana kaze kako ne smijemo zaboraviti na Washingtona. Upravo ga je zaboravio. 7. Ambicija. Ovaj nas misli da radimo dobar posao, zapravo fantastican. 8. Naci igracima prave pozicije. Ovaj nas citavu sezonu izmislja pozicije igracima. 9. Autoritet. Iz aviona se vidi da ga nema. Mogao bih jos mnoooogoo stvari reci ali evo, nabrojao sam 9 stavki koje je moguce raditi dobro i pored rezultata. Znaci doslovno ako zanemaris rezultat i pokusas se uhvatiti za neke druge stvari koje bi jedan trener trebao raditi, ne mozes ni za jednu jedinu. Znaci u svemu je covjek failo. Pochetino out. Nema vise strpljenja. Morao bi titulu osvojiti iduce godine da bi mi promjenio misljenje. Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352398 11 minutes ago, hamco said: Nije vise ni do napadackog fudbala, ovdje nista nije kako treba. Kada analiziras posao trenera postoji vise stvari koje trener moze raditi dobro i da zanemaris rezultat. Trenutno ni rezultat nije dobar, cak sta vise trenutno smo blize ispadanju nego top 4. Ali ako bi i zanemariki rezultat, sta je to sto bi jedan trener trebao raditi da kazes da je dobro? 1. Igra u polju. Ovo je blago receno uzas zivi, niti smo dobri ofanzivno niti defanzivno. 2. Koliko je igraca napredovalo pod ovim trenerom? Ni jedan, rekao bih cak da su mnogi nazadovali sto je odmah razlog za otkaz. 3. Improvizacija. Ako vec imamo mladu ekipu koja je neiskusna, onda trebas sakriti njihove nedostatke a ne napraviti ih jos vise ranjivim. 4. Motivacija. Govor tijela i motivacija naseg trenera je katastrofalna i to je prenio na igrace. 5. Transferi. Trener se nista ne pita po pitanju transfera i samim time pokazuje da nema autoritet. 6. Govoriti istinu. Ovaj nas laze. Na presu prije 2 dana kaze kako ne smijemo zaboraviti na Washingtona. Upravo ga je zaboravio. 7. Ambicija. Ovaj nas misli da radimo dobar posao, zapravo fantastican. 8. Naci igracima prave pozicije. Ovaj nas citavu sezonu izmislja pozicije igracima. 9. Autoritet. Iz aviona se vidi da ga nema. Mogao bih jos mnoooogoo stvari reci ali evo, nabrojao m 9 stavki koje je moguce raditi dobro i pored rezultata. Znaci doslovno ako zanemaris rezultat i pokusas se uhvatiti za neke druge stvari koje bi jedan trener trebao raditi, ne mozes ni za jednu jedinu. Znaci u svemu je covjek failo. Pochetino out. Nema vise strpljenja. Morao bi titulu osvojiti iduce godine da bi mi promjenio misljenje. 1. Mnogo bolja nego kod potera i Lampsa. U mnogim segmentima smo jedna od najdominantnijih ekipa. Posed, broj sansi, broj uzetih lopti na protivnickoj trecini. 2. Palmer, Sterling, Galagher 5. Da li se pita ili ne nije posledica autoriteta vec ugovora i definisanog opisa posla. 6. Kad bi svi treneri govorili samo istinu pred novinarima pukli bi za nedelju dana. 8. Neke pozicije je cesto morao da ih izmislja kad ih nije ni imao. AMCa, SCa, RB a, LBa. Posle ovog danas i ja bih stavio pre golmana sanceza na desnom beku nego Gusta. Prijavi
4. februar 2024.2 god. Popularna objava comment_352399 I ja evo sve pokušavam za nešto da se uhvatim. Nisam bio za brze i lake promjene trenera, da se igračima pošalje poruka da neće moći kao nekad da se sabotira trener 2-3 utakmice i da se on promijeni. Da im se da doznanja da nemaju oni tu moć. Međutim, kako vrijeme odmiče sve sam više za tu opciju. Ne treba nekog ni vječno trpiti. Ne očekujem titule, sigurnih top 4, čak ni borbu, nego napredak u bilo čemu. Da se vidi uzlazna putanja u nekom segmentu. Svaki put kad se učini da nešto ide u pravom smjeru naredne utakmice nas demantuju. Najsvježiji primjer je utakmica protiv Aston Ville. Bio sam zadovoljan kako smo igrali i onda u naredne dvije utakmice sve suprotno. Mentalno stanje igrača je trenutno jako loše. Neki djeluju kao da nisu na utakmicama. Trener kao da je digao ruke od ekipe, sve više sjedi i gleda u tablet kao Solskjaer. Ne treba skakati po aut-liniji 90 minuta, ali više posvećenosti treba da pokaže. Oni igrači koji su pokazivali napredak u odnosu na prošlu sezonu su sve gori i gori. Gallagher koji je na početku pokazao napredak sve više izgleda kao igrač iz prošle sezone, Sterling također. Neki čak izgledaju lošije nego pod Lampardom i Potterom. Igra sve više izgleda kao ona iz prošle sezone. Nikakav argument nije da je bolje nego kod Pottera. Čak je i ta Potterova ekipa bila "dominantna" u nekim segmentima. Pressing koji navodno igramo se ne može ni porediti sa onim koji igraju neke druge ekipe i nikakvi brojevi me ne mogu uvjeriti u suprotno. Mandat Pochettinov izgleda kao mandat njegovih prethodnika i ovo je ona faza kada dolazi do smjene. Prijavi
4. februar 2024.2 god. Popularna objava comment_352401 Neću o taktici i o tome šta u igri valja šta ne, radije ću da prođemo kroz rezultate. Poraze smo analizirali, a ajmo malo i pobjede. Koga smo pobijedili od početka sezone: Luton (EPL) - H, 3-0 Wimbledon (EFLC) - H, 2-1 Brighton (EDLC) - H, 1-0 Fulham (EPL) - A, 2-0 Burnely (EPL) - A, 4-1 Blackburn (EDLC) - H, 2-0 Tottenham (EPL) - A, 4-1 Brighton (EPL) - H, 3-2 Sheffield (EPL) - H, 2-0 Newcastle (EFLC) - H, 1-1 (p) Palace (EPL) - H, 2-1 Luton (EPL) - A, 3-2 Preston (FAC) - H, 4-0 Fulham (EPL) - H, 1-0 Middlesbrough (EAFC) - H, 6-1 1. Od iole zvučnijih imena, tu su Newcastle i Tottenham. Newcastle je pobijeđen u kupu i to na penale, dok je recimo Tottenham pobijeđen sa 2 igrača više. Ostali su ili dosta lošiji prvoligaši (ako mogu iz našeg ugla da nekog tako nazivam) ili timovi iz nižih divizija, dakle od 15 utakmica 4 su protiv niželigaša. 2. Neki timovi su dosta lošiji, ali ni te pobjede nisu bile tako lake ako se prisjetimo. Protiv Lutona u gostima smo čupali živu glavu. Penale smo imali protiv Wimbledonea, Brightona, Palacea i Fulhama (utakmice su doslovno dobijene zbog penala jer drugačije ne znamo dati gol). Ima tu još pisati o tome kako su mečevi dobijeni, ali te smo teme prežvakali. Poenta ovog gore jeste da i kad pobjeđujemo nemamo mnogo čime da se ponosimo. Nama su porazi realnost, a pobjede slučajnost. Da li je potrebno komentarisati koliki je xG, igramo li presing ili ne, da li je neki igrač napredovao ili ne, sve i da to jeste tačno, ne mijenja činjenicu da rezultati ne postoje. "Dobra igra" koja ne donosi rezultate nije dobra igra. Rezultati nisu malo loši pa da pričamo o detaljima, rezultati su katastrofalni. I onda kad pogledate ovu listu šta mislite da li onda ima smisla pisati da li je bio bolji od Pottera (kao da je Potter mjerilo i kao da su ti rezultati neki vid repera). Na kraju krajeva lično smatram da nije bolji ni od Pottera ako povlačimo tu temu, Potter je došao na nepripremljen teren, dok je Pochettino preuzeo tim u sred ljeta sa dosta jasnijom slikom šta ga čeka. Lamapard je došao kao topovsko meso i ne mislim da je fer porediti ga niti mu išta uzimati za zlo. Na kraju krajeva ne znam šta će vlasnici uraditi, ovo što gledamo od trenera, koji je navodno došao kao provjereno rješenje, je najgora sezona koje se sjećam otkad pratim klub. Da li treba da i dalje bude trener suvišno je i odgovarati, a ako ostane tu ne očekujem mnogo promjena. Sve ostalo bi bilo ogromno čudo. Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352403 3 hours ago, soxx said: Daj nam Simeonea kad necete Moua. Najjaci smo kad igramo ruzan fudbal a dosta mi je ovih kvazi napsdacki fudbal pickica od trenera. Jedino nas Pep i Klopp mogu poducit napsdackoj igri. Ove ostale pickice mogu samo pricat u prazno Cak i on poceo igrati napadacki. Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352404 Ako vec ovaj ostaje nadam se da se vracamo formaciji 3 4 3 Sve ostalo je raspad sistema pozadi. Pokrit ce se defanzivne mane bekova u toj formaciji a chilwell i reece mogu mnogo ofanzivno donijeti Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352405 Nema nama pomoci. I ne, nije do Poketina, Poketino je zamenljiv, kao sto su i svi pre njega bili. Problem je u onome ko je od njega napravio coveka koji ne zna da postavi osnove fudbala. A mi znamo da nije tako Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352415 1 hour ago, soxx said: Ako vec ovaj ostaje nadam se da se vracamo formaciji 3 4 3 Sve ostalo je raspad sistema pozadi. Pokrit ce se defanzivne mane bekova u toj formaciji a chilwell i reece mogu mnogo ofanzivno donijeti Reece kad, sledece godine? Nemamo mi ni za to Igrace. Ko bi do reeca bio desni ving bek? Gusto, Sterling, Maduekea, Disasi 🤣. A ako neko od ofanzifnijih igra ving beka ko cee onda u napadu. A drugo nemamo nikad vise od 3 zdrava stopera. Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352417 Pa koji to igrači trebaju njegovom visočanstvu da bi pobijedio ikog iz gornjeg dijela tabele? Nije kao da ti igrači nisu igrali profesionalni fudbal prije nego što su došli u Chelsea. Da mu napraviš world all star team ne bi do top 4 uspio dobaciti. I naravno vi bi našli neki izgovor tipa "umišljene zvijezde", "lijeni" i ko zna šta. Prijavi
4. februar 2024.2 god. comment_352420 Da ne pricamo o Pochu sada, pricamo o formaciji. Ja da sam trener i moram 343 ili 3421. Odbrana Silva dc, Colwil dlc, Disasi drc. Cilwela lvb, Gusto rvb, Enzo i Galagher mc, i napred Palmer, Sterling, Nkuku. Na klupi 1 stopera Badiasila, 1Mc Caisedo, i Mudrik Maduekea Jackson. Nemas zamenu za Lvb, nemas zamenu za Rvb, nemas zamenu za centralnog stopera. Na stranu sto mislim da bi Gusto u toj formaciji bio rupa jer po prirodi oni stoje daleko od zadnje linije. To je u glavna mana te formacije. Da ne pricam da Madueke i Mudrik tek tu ne bi mogli nista jer AMLc i AMRc tu vise ulaze u sredinu. Druga opcija Mudrik zamena za LVb, smehotres od odbrane, ili Sterling startni RVb jos i nekako al onda ko napred. Jos bitnija stvar, za mlade Igrace takticki nedovoljno obucene menjanje formacija jee haos u njihovoj glavi, drugi zadaci obaveze sistemi sabloni tek bi tu prsli. To mozes da radis sa iskusnijim igracima koji su kroz to prosli. Zakljucak : to sa ovim timom ni u ludilu ne bi probao. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352423 Ma lik je luzer, nije osvojio titulu sa PSG i najvecim zvijezdama. Ja bi svim silama kreno po Spaletia, stil bi nam njegov najvise odgovarao i zna raditi s mladim igracima vidjelo se to u Napoliu. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352427 Vraćamo se na isto a to je da se pravog fudbala nismo nagledali od prvog dijela Lampardovog mandata a da prava ekipa nismo bili od prve polovine Tuchelovog mandata. Ekipa je već 2 godine rasulo, ne znaš više ni ko igra za Chelsea, more je nekih igrača tu, prolazi kroz ekipu, dolaze, odlaze idu na posudbe itd. More para se uložilo, nikakvog napredka vidjeli nismo, baš je u rasulu klub, bukvalno ništa, ama baš ništa ne funkcioniše kako treba Prijavi
5. februar 2024.2 god. Popularna objava comment_352440 Pochetino ovo nece prezivjeti taman da se zove Safet Susic. Upcoming fixtures: Aston Villa (A) Palace (A) Man City (A) Spurs (H) Liverpool (N) Brentford (A) Newcastle (H) Arsenal (A) Molim Allaha da izgubi od Ville. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352441 Od Ville gubimo sigurno, nema se tu šta ni razglabati. Jedino da oni dobiju crveni na početku tekme, imali bi neke šanse. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352443 Ja ne bih volio da izgubimo od Ville. Potajno se nadam da osvojimo FA Cup pa da izborimo europu. Jos jedna godina bez evrope nije dobro nimalo za klub. Osim finansijski sto cemo ispastati, tu ce biti sigurno i nezadovoljnih igraca koji ce zeljeti da napuste, a samim tim necemo postati primamljiva destinacija za nova pojacanja. Moramo se vratiti sto prije u top 6. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352444 Kaze Kinsella da ce probati sa trojicom nazad, znaci kada trener poludi kod nas. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352445 To su zadnji trzaji ocajnika. Gubi se frajer jednostavno. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352448 1 hour ago, diablo_bih said: Kaze Kinsella da ce probati sa trojicom nazad, znaci kada trener poludi kod nas. Kao sto sam sinoc napisao, nema hljeba snjim 4 3 3 i slicne formacije Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352449 16 hours ago, soxx said: Ako vec ovaj ostaje nadam se da se vracamo formaciji 3 4 3 Nismo ni svjesni da na forumu imamo vrhunskog insajdera. Ta formacija može možda privremeno da donese neki rezultat. Mi nemamo desnog beka za to, možda Gusto neke utakmice da odigra, dugoročno nije sigurna opcija. Pored njega je tu James kojeg nema. Chilwell koji je van forme je jedina opcija za LWB. Drugi lijevi bek za ovu formaciju je poslan na posudbu Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352452 Ocigledno da ne mogu naci pravu zamjenu, pa je zato i dalje na klupi. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352453 Lik gori od Pottera... I ovo treba znati. Ma spaha, na kraju sezone, izgurat ce ovo Poch, jer nemaju sada nikoga ko ce preuzeti a da imalo valja, jedino Lamparda ili tako nekoga. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352455 Samo da se ispricam diablu za poredjenje sa Potterom, nisam znao sta pricam, ocito sam popio tu noc Salu na stranu, Potter za razliku od Pochetina nije imao ni predsezonu, imao WC u pola sezone, nije imao svoje igrace vec nasljedjene... znaci covjek bukvalno nije imao nista sto je Pochetino imao. I opet je Pochetino uspio da bude gori. Pa realno, evo zbog cega bi i jedan normalan covjek nastavio pruzati podrsku Pochetinu? Zasto slijepo vjerovati da ne moze niko bolje od ovog? Zasto ko covjek ne priznati sam sebi da si pogrijesio u procjeni Pochetina, evo ja prvi, nisam bio za njegov dolazak ali sam vjerovao, naivno sam vjerovao da moze uspjeti. Pokusavao sam nalaziti bilo sta dobro u tome sto on radi, hvatao se za nekakvu analitiku, statistiku.. ustati, izviniti se cijelom razredu i reci pogrijesio sam. Pochetino je smece od trenera i jebem mu mater. Bice ti lakse makar sam sa sobom. Prijavi
5. februar 2024.2 god. comment_352457 Potter je vodio ekipu na 22 utakmice i osvojio 31 bod. Nakon 22. je dobio otkaz. Pochettino trenutno iza sebe ima 23 utakmice i 32 boda. Može se diskutovati naširoko o tome ko je imao bolje uslove. Ono što najviše treba zabrinjavati je činjenica da osim što ima rezultate na nivou najgoreg trenera ikad, on tek sad ulazi u teži dio rasporeda i nije za očekivati poboljšanja. Ista priča se pričala i u prvom dijelu sezone kada smo imali seriju jačih utakmica, pa se moglo pročitati da to nije problem jer smo mi bolji protiv jačih. Da vidimo kako smo bolji protiv jačih. Protiv ekipa iz gornje polovine Chelsea je osvojio 9 bodova na 12 utakmica. Manje su osvojili samo Sheffield United, Brentford i Burnley. Procentualni udio bodova prikupljenih protiv ekipa iz gornje polovine u ukupnom broju bodova je za Chelsea 29,03% i samo su Wolverhampton, Tottenham, Brentford i Burnley slabiji. Igrati dobro i osvajati bodove nije uvijek isto, ali sada su tema bodovi. A i te dobre partije su u zadnje vrijeme isparile. Spoiler Za one koji žele znati više: Bodovi protiv timova iz gonje polovine: Liverpool 19 Manchester City 17 Arsenal 17 West Ham United 17 Aston Villa 16 Brighton & Hove Albion 15 Newcastle United 14 Manchester United 14 Tottenham Hotspur 12 Fulham 11 Nottingham Forest 10 Crystal Palace 9 Wolverhampton Wanderers 9 Chelsea 9 Bournemouth 9 Everton 9 Luton Town 9 Sheffield United 6 Brentford 4 Burnley 1 Procentualno: Sheffield United 60,00% Nottingham Forest 47,62% West Ham United 47,22% Luton Town 45,00% Brighton & Hove Albion 42,85% Newcastle United 42,42% Fulham 42,30% Crystal Palace 37,50% Liverpool 37,25% Manchester City 36,96% Manchester United 36,84% Aston Villa 34,78% Arsenal 34,69% Bournemouth 33,33% Everton 31,03% Chelsea 29,03% Wolverhampton Wanderers 28,12% Tottenham Hotspur 27,27% Brentford 18,18% Burnley 7,69% Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.