28. januar28. jan comment_370619 Jedan od razloga sto sam toliko prizeljkivao da ode Maresca, je da ovaj momak dobije sansi, zasad se isplati, samo moze bolji biti i to raduje. Jos bolje sto ga Rosenior gotivi drama. Prijavi
3. februar3. feb comment_370807 Dobar je mali bio. Mozda ne bude zvezda tima ali za njega mesta u ekipi mora biti. Prijavi
4. februar4. feb comment_370810 Maresca da je ostao, ovaj dragulj bi i dalje dobijao po 5 minuta svaku 5 utakmicu. Prijavi
8. februar8. feb comment_370866 Nadam se da nije povredjen. Jedan od rijetkih koji igra na "first touch" pas, milina ga je gledati. Tacno vidis sad kako ga jedan trener nije znao a drugi zna koristiti. Prijavi
8. februar8. feb comment_370869 Rosenior ga poznaje, Mareska nije ni zeleo da ga upozna jer je ziheraska picka. Prijavi
10. februar10. feb comment_370904 Zasluge za gol koliko i Palmer/JP, video je prostor za pas cim je primio loptu. Prijavi
10. februar10. feb comment_370907 Ima smisla za igru, i voli igrati pas na prvu, ovo smo gledali i na pripremama kod Pochetina, ali iz nekog razloga poslan je na posudbu. Prijavi
12. februar12. feb comment_370967 Nevjerovatno ali zaista nevjerovatno i pravo osvjezenje vidjeti da igrac u nasoj ekipi igra na prvu, bez dodatnog dodira s loptom vec bas na prvu. Fantazija od igre. Prijavi
12. april12. apr comment_372035 Fizicki premekan igrac za zadnjeg veznog u Premiershipu. Moze protiv nekih ekipa biti koristan, ali na najvisem nivou previse tu falinki ima. Prijavi
8. juli8. jul comment_373208 Prodat Unitedu za 50 miliona. 22 godine, povremeno brazilski reprezentativac, u prethodnoj sezoni akter na 27 utakmica u PL, sezona prije toga dominantan u Francuskoj 30ak utakmica 10 golova. Odlican talenat i odlican igrac koji omogucava dubinu na sredini terena i ima ogroman prostor za napredak, takodjer ovo mu je bila tek prva sezona u engleskoj. Cijena 50 miliona, idemo sad kupiti nekog malca koji je odigra 28 utakmica i francuskoj i dao 7 golova i platiti ga 55 milki, thats what we doo !!! Ocajan transfer, bez ikakve potrebe. Prijavi
8. juli8. jul comment_373209 Ne znam za vas ali ja sam izgleda jedini vise ocekivao od Santosa odmah, i ove prve sezone. Vratio se poslije odlicne sezone u Francuskoj i prirodno je ocekivati da ce mu trebati odredjenog vremena za adaptaciju. Na sredini sezone kod Liama je bio neizostavan clan prvih 11 i pokazao je nista. Ruku na srce, cijela ekipa (osim Joao) je bila ocajna pa taj period i nije bas relevantan. Fina lova se uzela za igraca koji ima 28 utakmica u Premiershipu i koji je squad igrac. Da se mene pitalo ja ga ne bih prodavao, siguran sam da moze napredovati e sad koliki mu je plafon to niko ne zna. Ocigledno je lakse njega prodati nego Laviu sto ima smisla zbog povreda ovog drugog. Ako cemo ga zamjeniti Barcom zadovoljan sam. Btw bio je i prije Strazbura na posudbi u Engleskoj pa se nije proslavio (tada je bio jos i mladji). Prijavi
8. juli8. jul comment_373210 U svijetu u kom Anderson kosta 130 miliona, a Fernandes iz West Hama 95 miliona sigurno i Santos vrijedi najmanje 70. Moglo se i moralo vise traziti, pa se naci na sredini (60-65 milja bi oni pukli sigurno). Napisao sam vec. Nama glavni problem nece biti odlazak Santosa nego sto smo sada otvorili nepotrebno zariste na sredini, gdje bukvalno ostajemo bez veznog reda i moramo pojacavati u trenutku kad nam u odbrani gori pod nogama. Jos nismo doveli stopera, a trebaju nam 2. Nismo se rijesili niti jednog od fantasticne cetvorke (Badiashile, Chalobah, Fofana, Tosin). Kad imas takve okolnosti, prodaja Santosa ne cini se bas kao pametan potez. Prijavi
8. juli8. jul comment_373212 Pretpostavimo da ce Xabi igrati sa dva igraca u sredini terena a druga dva da ce biti wing beckovi, nama je u konkurenciji za te dvije pozicije: Caisedo,Enzo,Lavia,Essugo i Barco (nesto ne znam jel on zvanicno dosao ili se ceka zavrsetak WC-a). Na papiru je to itekako i vise nego dovoljno za jednu sezonu bez Europe. Stvarnost je malo drugacija, Lavia je povrijedjen stalno i ne mozes se na njega osloniti, da je spreman tj da moze biti spreman prodaju Santosa bi pozdravio itekako. Essugo se vraca iz teske ozljede ali je pokazao da moze korektno zamjeniti Caiseda, on je bukvalno isti igrac kao i Caisedo, isti tip. Za Enza ce se izgleda stvari rjesavati tek po zavrsetku Svjetskog, nadam se da ce naci zajednicki jezik i da ce ostati u Chelseau. Meni licno se Barco bas svidja kao igrac, i odavno nismo imali tako nekog veznjaka, najslicniji je Pedriu hajmo reci, i mislim da bi to mogao biti pun pogodak. Sustina mog posta, ja bi licno rizikovao sa ovih 5 veznjaka i usao u sezonu a primarno bi pojacao odbranu tj poziciju stopera i golmana.Apsolutni fokus i resurse/budzet bi dao na te dvije pozicije. Smatram da je Caisedo/Enzo (ako ostane) jedan od boljih parova veznjaka i da mogu izgurati 80% sezone bez Europe. Ako ova trojica ne mogu 20-30% vremena igrati jebes ti te igrace, odmah u Januaru rasprodaj. Sigurno i James moze itekako odigrati u sredini terena, ali ja ga licno ne preferiram na toj poziciji. Prijavi
8. juli8. jul comment_373215 Izvukli smo i vise nego sto vrijedi, pozdravljam odluku uprave za prodaju. Prijavi
8. juli8. jul comment_373217 Realno i nije neka cifra s obzirom na današnje tržište.... Ako je želio ić, tu se puno ne može, ali ne vidim zašto mu se žurilo. I lani je imao sasvim finu minutažu za prvu sezonu, imao bi je i ove sezone. Istina, iduće nema Europe, pa malo manje ima utakmica i rotacije, ali svejedno. A i ako ode Enzo, tko zna kojeg će naši redikula dovest ka zamjenu, tako da se i tu potencijalno otvarala mu mogućnost za proboj u prvi tim. Prijavi
8. juli8. jul Autor comment_373219 3 hours ago, Bari said: Btw bio je i prije Strazbura na posudbi u Engleskoj pa se nije proslavio (tada je bio jos i mladji). Nije se proslavio jer je otišao u Forest koji je sutradan doveo 3 (slovima: tri) igrača na njegovoj poziciji i odlučili su da ne žele razvijeti tuđeg igrača. To je taj projekat. Potreban si nam dok ne uleti dobra ponuda, vidimo te kao investiciju, ne kao fudbalera ili čovjeka. Nema problema, naći će se neki veznjak talenat iz Strasbourga. Oh, wait, on je veznjak talenat iz Strasbourga. Prijavi
8. juli8. jul comment_373220 11 minutes ago, Adi said: Nije se proslavio jer je otišao u Forest koji je sutradan doveo 3 (slovima: tri) igrača na njegovoj poziciji i odlučili su da ne žele razvijeti tuđeg igrača. To je taj projekat. Potreban si nam dok ne uleti dobra ponuda, vidimo te kao investiciju, ne kao fudbalera ili čovjeka. Sjecam se ja sta je bilo u Forrestu, Sangare i Dominguez su dovedeni, ne sjecam se ko je treci. Nijedan se nije pokazao. Skroz si upravu kad kazes da nece razvijati tudjeg igraca. A zasto zanemarujes cinjenicu da je momak zelio vecu minutazu i da je htio ici? Madueke je htio ici unovcili ga, Cuci je zelio ici unovcili ga, Santos zeli da ide unovcili ga. Nijedan igrac koji ne zeli igrati za Chelsea treba da ide, ali naravno za prihvatljiv iznos. U tom dijelu skidam kapu upravi. Isto vazi i za Enza. Pogledajte prodaje Arsenala,Liverpoola pa i Uniteda (psim Garnacha). Prijavi
9. juli9. jul comment_373224 Santos je zeleo da ode jer mu nije garantovana zeljena minutaza. Kad se to uzme u obzir nisam razocaran prodajom. Prijavi
9. juli9. jul comment_373225 Glupa prodaja. Prodaješ potencijal rivalu koji je u usponu. Santos je odličan igrač samo što nama sudbinu i igru kroje šarlatani u upravi dovodeći trener koji su jučer počeli raditi pa ne možeš nešto ni pokazati ništa. Bio je odličan, jedan od boljih pod Roseniorom prvih par utakmica dok sve nije otišlo u kurac. Valjao bi sigurno Alonsu, pogotovo zato što se ne zna situacija sa Enzom, ali ffp zapalio vatru pod nogama valja sad to ugasiti. Cirkus su napravili od kluba, evo i ovog talijana što su doveli, mater mu jebem ne vrijedi 55 miliona da me jebeš. Prijavi
9. juli9. jul comment_373230 Dečko je pokazao da može da igra u PL, po mom misljenju los potez uprave, bolje Laviju da su dali za 5m nego ovog koji je zdrav, mlad i u usponu. Prijavi
9. juli9. jul Autor comment_373234 Ja da sam igrač Chelseaja i da sam željan minuta otišao bih u Everton. Istina, po trenutnom kadru Manchestera je starter, ali dovest će oni još igrača. Prijavi
9. juli9. jul comment_373235 a ko da mu garantuje? (retoricko pitanje) ja ovako kad gledam sa strane, "nas" je trenirao trener koji je vec pregovarao sa drugim klubom, onda je on smenjen, pa je kao jelte doso spasilac Liam koji poznaje Santosa, ali nije to francuska razvojna liga pa da se on vezba tamo bez pritiska... zato mislim i da su nepravedni komentari "evo kao nije opravdao ocekivanja da ce proraditi kod Liama" iskreno, ne da Santos nije napredovao, nama je gotovo ceo tim podbacio a najvise je Palmer pao...izuzetak je mozda Pedro ali i on je u tom rasulu u nekom momentu posrtao ovo uopste ne pisem da branim Santosa, samo kazem da lako moze da dozivi sudbinu bilo koji drugi igrac ako stigne ponuda, fakt jeste da je decko prodat zato sto je bar igrao da su Sterling, Disasi, i neki drugi igrali mozda bi oni i bili prodati pa ne bi morali da prodajemo Kukurelju i Santosa Fofana, Lavia placeni 150m, odigrali skupa 50 celih utakmica, ma ni tolko Prijavi
9. juli9. jul comment_373236 Ako smo prodali ovog igrača od 22 godine, to znači da je taj tzv. Projekat ustvari Profit. Da li to znači da ako dođe dobra cijena za Estevaa, nakon što stekne iskustva kod nas (za godinu-dvije) i kada postane vrlo bitna karika, da ćemo ga prodati? Ako dođu Real i Barca sa ponudama od 100+ miliona Eura, da li ćemo ga moći ili željeti zadržati ako budemo klub kao što smo sada? Meni iskreno nejasan transfer znajući da su Lavia i Essugo vječito povrijeđeni. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.