16. august 2023.3 god. comment_347980 Opet, pita se i Hall, naravno. Situacija je slična kao pre par godina sa Livramentom i Lampteyem, ljudi su otišli jer nisu želeli da budu rezerve Jamesu. Prijavi
16. august 2023.3 god. comment_347981 17 minutes ago, Whisper said: Opet, pita se i Hall, naravno. Situacija je slična kao pre par godina sa Livramentom i Lampteyem, ljudi su otišli jer nisu želeli da budu rezerve Jamesu. Decko je potpiso novi ugovor prije par dana. Ovo je cist potez uprave da popravi knjige. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_347982 4 hours ago, Didi11 said: Newcastle ga kupuje da igra ljevog beka tako da izgleda, da nema problema sa igranjem beka. Da li je bolji od cucurele i maatsena na toj poziciji? 100%.. maatsen je previse ofanzivan da igra beka u premier legaue fali ga u obrambnom djelu igre, a cucurela je boze pomozi.. ali tako je to kad niko nece cucurelu a chilwell je prvi bek. Sa 18 godina radit dar mar na etihadu, pa ko to može? Njegov potencial je veči nek od reeca. Bit če on jedan od najboljih beka jako brzo. I još može igrat veznog ali newcastle ga kupuje primarno za ljevog beka jer je vezna linija top, napravili su pun pogodak za 30-35m. Hall ustvari nije nijednu utakmicu igrao kao bek, vec je bio wingback, slozit ces se da je velika razlika. I kako moze biti bolje od Matsena koji to igra cijeli zivot, te recimo prosle sezone u Burnleyu je bio najbolji igrac, a znamo kako su prekucali ligu. Na Etihadu je radio dar mar protiv Lewisa, takodjer 18godisnjaka, koji je tek poceo dobijati prve minute tada, big deal. To sto je imao par driblinga i par centarsuteva u onom rasulu od ekipe, ne znaci da je igracina, prosle godine ko god je htio imalo zapeti, izgledao je kao igracina. U predsezoni, s Pochetinom na celu, gdje je svako ko je otisao na turneju dobio solidnu priliku za igru, ovaj je bio s ubjedljivo najmanjjom minutazom. Cudi me da Pochetino nije prepoznao najveceg talenta na svijetu sto ce sljedeceg ljeta vrijediti 150 miliona. Ma hajde bogati Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_347988 5 hours ago, njuso21 said: Hall ustvari nije nijednu utakmicu igrao kao bek, vec je bio wingback, slozit ces se da je velika razlika. I kako moze biti bolje od Matsena koji to igra cijeli zivot, te recimo prosle sezone u Burnleyu je bio najbolji igrac, a znamo kako su prekucali ligu. Na Etihadu je radio dar mar protiv Lewisa, takodjer 18godisnjaka, koji je tek poceo dobijati prve minute tada, big deal. To sto je imao par driblinga i par centarsuteva u onom rasulu od ekipe, ne znaci da je igracina, prosle godine ko god je htio imalo zapeti, izgledao je kao igracina. U predsezoni, s Pochetinom na celu, gdje je svako ko je otisao na turneju dobio solidnu priliku za igru, ovaj je bio s ubjedljivo najmanjjom minutazom. Cudi me da Pochetino nije prepoznao najveceg talenta na svijetu sto ce sljedeceg ljeta vrijediti 150 miliona. Ma hajde bogati Vidjet čemo ga ove sezone na ljevom beku u newcastle. Nije bio samo lewis tu nego i walker. Di je bio reece sa 18 godina? Ja sam uvjeren da se moze prodat puno drugih prije njega. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_347989 5 hours ago, BT14 said: Hajde razligu, 35 m i sell on clause i Bog te veselio. Cuj odrastao navijajuci za Newcastle Prodaji maloumnika. Nije mi sad nimalo zao. Prijavi
17. august 2023.3 god. Autor Popularna objava comment_347990 Pudlica polako postaje najgora kupovina u historiji kluba. Osim što svojom igrom nanosi štetu za klub toliku da bi bio flop i da smo ga besplatno doveli, a ne učinili ga najskupljim bekom u historiji fudbala, on će svojim prisustvom i manjkom interesa za njega natjerati klub da se možda riješi i Halla i Maatsena. Upravi kluba nije bitno koliko će para potrošiti, jedino je bitno da su knjige čiste. Vode se time da im je isplativije prodati nekog iz akademije za 20 miliona i kupiti 5 igrača sa strane za 20 miliona na ugovore od 5 godina. Možda mogu i više da ih dovedu ako još uvijek kupovina u21 igrača spada u investiranje u akademiju kada je FFP u pitanju. To su i uradili. Ako posmatramo Halla kao veznog igrača, možemo zaključiti da su na tu poziciju već sa strane dovedeni Santos, Casadei, Chukwuemeka i Ugochukwu. Caicedo je ipak gotov igrač pa ga neću tu staviti. I veća je vjerovatnoća da će neko od ovogg kvarteta napraviti veliku karijeru nego sam Hall. Akademija se postojećim igračima je samo bankomat, jer će oni lako popuniti akademiju igračima sa strane. E sad ja kao navijač volim nešto sasvim drugo. Volim da taj Hall, Maatsen, Broja, Gallagher, Colwill, James i drugi imaju svoje mjesto u ekipi. Hall nije igrao samo na poziciji wing-beka. Hall je prošle sezone za prvi tim Chelseaja odigrao ukupno 11 utakmica, od toga 6 na poziciji klasičnog beka, beka sa 4 nazad. To je više od 50% utakmica. Izvor informacija je transfermarkt, a nije se teško prisjetiti da je Lampard skoro uvijek igrao sa 4 nazad i da je Hall igrao zadnje 4 utakmice u sezoni. Da, Maatsen igra čitav život beka, ali u Championshipu, do nedjelje nije imao minute u PL. Ko je bolji, teško je reći, a možda nije ni bitno ako će obojicu da najure. Pravio je dar mar protiv Lewisa, pravio je dar mar i protiv drugih. Vjerovatno kad bih izbacio ostala imena ispalo bi da su i to neki loši igrači. Ne znam ko je kriv drugim igračima što se nisu trudili, možda ne bi bili igračine i da su se trudili. On je pokazao da jeste i vidimo da klubovi na osnovu tih 11 utakmica žele dati 35 miliona funti za njega. A Pochettino, kao i svaki trener, može pogriješiti kod procjene igrača. Koliko je to kvalitetno izgledalo može se vidjeti na zadnjem postu na ovoj temi: Sell on clause ni ne treba jer ga Newcastle neće nikome prodati. On ako uspije tamo nema gdje da ide, ako ne uspije to će biti prodaja za sitne pare. Uvijek naravno postoji mogućnost da ne ostvari svoj potencijal, da propadne ili se razvije u prosječnog igrača. U tom slučaju bi ovo bila odlična prodaja. Svi mladi igrači koji će sad otići, a mi to ne želimo, su žrtve promašene transfer politike od prije godinu dana. Ovim prodajama se ispravljaju ranije greške. Krivica je i na igraču jer odustaje od borbe sa 18 godina. Neće na posudbu i da čeka priliku. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_347992 10 hours ago, hamco said: Decko je potpiso novi ugovor prije par dana. Ovo je cist potez uprave da popravi knjige. Ne nego je on želeo da ode u Njukasl, i nećemo da se pravimo da to nije istina. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_347993 I ja mislim. Ide čovjek igrati Ligu prvaka, jer zna da će kod nas upisati maximalno 5 nastupa i to u Carabao kupu. Posudba ga očito ne interesuje jer će zarađivati iste pare kao i do sada, ovako u Newcastle dobija bolje uslove, uz to će igrati, uz to odgajan da navija za taj klub - kud ćeš bolje. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_348019 Bile su prvo vijesti da trazimo 70 miliona, sad se to prepolovilo. Bit ce ovdje svega. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_348024 Vidi budala, prodaće ga. Čovjek je drugi najbolji lijevi bek u klubu i ima tendenciju da postane najbolji. Ima seniorskog fudbala u nogama i već je pokazao da se na njega može računati, što se ne može reći za neka od pojačanja... Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_348025 40 minutes ago, ker said: Vidi budala, prodaće ga. Čovjek je drugi najbolji lijevi bek u klubu i ima tendenciju da postane najbolji. Ima seniorskog fudbala u nogama i već je pokazao da se na njega može računati, što se ne može reći za neka od pojačanja... Koji će ti kurac kad hoce da igra za Newcastle. Prijavi
17. august 2023.3 god. comment_348033 1 hour ago, BT14 said: Koji će ti kurac kad hoce da igra za Newcastle. a da malo i mi zapnemo oko visine transfera? kad nas jebu drugi zasto i mi ne bi pokusali izvuci barem koju paru vise? ova cifra sto se vrti oko 30 miliona je nista gledajuci trenutno stanje trzista Prijavi
18. august 2023.3 god. comment_348061 17 hours ago, Spaha said: a da malo i mi zapnemo oko visine transfera? kad nas jebu drugi zasto i mi ne bi pokusali izvuci barem koju paru vise? ova cifra sto se vrti oko 30 miliona je nista gledajuci trenutno stanje trzista Mi smo u situaciji da moramo da ga prodamo jer nemamo potrebu za njim pa nismo mi ti koji diktiramo cenu sem neke donje granice ispod koje necemo da ga prodamo Prijavi
18. august 2023.3 god. comment_348081 Nije možda. Mandatory je tj. obavezan otkup. Prebaciti u bivše a ne u posuđene. Prijavi
18. august 2023.3 god. comment_348083 No koja je fora s tim posudbama ako ga moram uzet sljedecu godinu? Zar nije logicnijr odmah ga i uzet a platit se moze i na rate ako su pare problem Prijavi
18. august 2023.3 god. comment_348084 1 minute ago, soxx said: No koja je fora s tim posudbama ako ga moram uzet sljedecu godinu? Zar nije logicnijr odmah ga i uzet a platit se moze i na rate ako su pare problem Zbog FFPa, posudba ne uzima puno. Prijavi
18. august 2023.3 god. Autor comment_348097 Ako sam dobro shvatio ide na posudbu sa obaveznim otkupom za zadani iznos. To znači da će se te pare, u našem slučaju zarada, u njihovom potrošnja, pisati za narednu sezonu. To me navelo na jedno razmišljanje i volio bih da mi neko ovo potvrdi ili opovrgne. Mi smo se za prošlu godinu nekako snašli sa paničnim prodajama igrača do prvog jula ove godine. Za ovu godinu ćemo se isto nekako snaći, prodat će se dovoljno da se kompenzira razvodnjena potrošnja koja se knjiži za ovu sezonu. Prodala se komplet ekipa da se pokriju dvije godine. Pošto su svi ti ugovori dugoročni, ova potrošena milijarda se, ugrubo rečeno, razbila na 5 godina po 200 miliona. Dakle, koliko piše da je klub potrošio ove godine, otprilike toliko se piše i za naredne. Znači li to da će klub sada svake godine morati prodavati igrače u vrijednosti 100-200 miliona u slučaju da više nikoga ne dovodi, ili još i više ako bude dodatnih kupovina? Koga će klub prodati naredne sezone, "pored Halla"? Koga će klub prodati za dvije godine? Koliko se ovisi od prihoda kroz ligu i europska takmičenja? Koliko je rezultat zapravo i kratkoročan cilj? Prijavi
18. august 2023.3 god. comment_348099 @Adi Revenues: The primary financial indicator for FFP calculations is the club's total revenues over the monitoring period. Revenues include income from matchday ticket sales, broadcasting rights, commercial deals, and other sources of income related to football activities. Ako se vratimo u top4, i tamo i ostanemo, mislim da takve prodaje neće biti neophodne. Ameri ce verovatno uspeti i jos nekog sponzora da namaknu, sto ce dodatno olakšati stvari. Prijavi
19. august 2023.3 god. comment_348105 A i oko 55 miliona u minusu je klub sa ovim transferima, tako da nema potrebe za panikom. Sve je to u okvirima FFPa. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.