8. juli 2022.4 god. comment_330396 Kalidou Koulibaly Saint-Die-des-Vosges, Francuska 187 cm, 89 kg Centralni bek Sa ovim igračem se povezujemo već 5 godina i iznenađen sam što nema temu na forumu. Ponovo je aktuelan i predstavlja potencijalno pojačanje za odbranu. Nastupa za reprezentaciju Senegala gdje ima odličnu saradnju sa našim golmanom Mendyem. Rođen je u Francuskoj i započeo je karijeru u Metzu, a kasnije je igrao za Genk i Napoli. Jedan je od najsnažnijih igrača na svojoj poziciji, a odlaskom Rudigera treba nam snage i agresivnosti u zadnjoj liniji. Kroz karijeru je uglavnom igrao u formacijama sa 2 štopera, najčešće desnog. Najveći potencijalni problem bi mogla predstavljati prilagodba na novu ligu i novu formaciju (ako ostane 3-4-3). Ušao je u zadnju godinu ugovora i mogao bi se dovesti po nižoj cijeni. Nedavno je proslavio svoj 31. rođendan, a nedavno je stao u odbranu saigrača iz reprezentacije (Gueyea) koji namjerno preskače utakmice kada treba nositi traku u znak podrške LGBTIQ+ zajednici. Prijavi
8. juli 2022.4 god. comment_330397 Prije 4-5 sezona je bilo hit ovog igraca dovest i spominjao se mnogo. Do danas sam za njeg i zaboravio. Ne znam kako je igrao zadnje 2 sezone Prijavi
8. juli 2022.4 god. comment_330398 Napunio je i on finih godina. Ali može on na vrhunskom nivou igrati još barem 3 sezone. Dovesti ga i dati mu trogodišnji ugovor. Ja sam za. Prijavi
8. juli 2022.4 god. comment_330420 Kazu da je dostupan za 30 miliona. Bez razmisljanja dovesti. Prijavi
8. juli 2022.4 god. comment_330433 Tako ce vjerovatno na kraju i biti, jer je dostupan. Odbio Napoli, nece u Juve. Na kraju kada mi uzmemo Akea, a City Koulibalya, ja bih se ranio u koljeno onako. Prijavi
12. juli 2022.4 god. comment_330522 Čekaj malo, da li je moguće da igrača od 31-u godinu plaćamo 40 miliona iako je u zadnjoj godini ugovora ? Neke nove stvari po pitanju transfer politike mi se nikako ne sviđaju sa dolaskom nove uprave, da li je moguće da su toliko nesposobni da ispregovaraju jedan transfer kako treba ? Što se tiče njega kao igrača mogao bi biti pogodak, fizički je još uvijek jak, odličan je bio za Napoli iz sezone u sezonu i mislim da sigurno ima 2-3 vrhinske sezone u nogama, sve zabisi od njegove motivacije i njega samog. Prijavi
12. juli 2022.4 god. Autor comment_330524 Nema nikakve logike da on bude skuplji od Manea koji je godinu mlađi i napadač je Prijavi
12. juli 2022.4 god. comment_330526 1 minute ago, Adi said: Nema nikakve logike da on bude skuplji od Manea koji je godinu mlađi i napadač je Pa mislim da je više nego očigledno da kod nas ko god se bavi transferima pojma nema šta radi. Ne vjerujem da je i Tuchel toliko uključen koliko se govorilo na početku, ne vjerujem da ima listu od po 6 igrača na svakoj poziciji koji su mu interesantni. Ovo mi više djeluje kao nasumično pucanje ponuda, bolje ostati na Sterlingu i dovesti neka manje zvučna pojačanja u odbrani nego se ovako brukati Prijavi
13. juli 2022.4 god. comment_330535 Ljudi nismo u poziciji, da tražimo mlade itd.. ako se hočeš boriti za prva mesta moramo odrešiti kesu jbg.. Kad postanemo takav merchandise kao što je Real i Barca e tad čemo manje davati para jer če ljudi sami od sebe želeti igrati kod nas. Za njega dajem oberučke 40m nego za Delighta. Pravi lider 31 godina može igrat još 3 4 godine komotno, ako uzmem u obzir Silvu može i više.. Šta se tiče uprave meni nije toliko strašno kako vi pričate.. Nečemo u igru sa Delightom jer traže previše što mi se svidja. Uzimamo transfere što je trener naročiu tako, da ako ovako nastavimo i dovedemo još 2,3 igrača siguran sam, da čemo potrgati sledeču sezonu. Idemooo Prijavi
13. juli 2022.4 god. comment_330537 Nekoć se plakalo da škrtarimo previše sad da dajemo previše, nikad zadovoljani.... Kako god, briga me za pare nisu moje, samo da konačno dovedemo tog stopera. Koulibaly bi trebao bit dobar. Samo da ne ispadne da smo ga doveli 5 godina prekasno, kao s Falcaom... Prijavi
13. juli 2022.4 god. comment_330538 Zaboravio Kun od koga kupujemo Koulibalya. ADL je manijak, do skora je 80-90 miliona odbijao za njega, nema veze sto je zadnja godina ugovora, on ga nebi dao ispod 40 miliona, ostavio bi ga u ekipi, a onda ga tokom godine sigurno ucijenio za novi ugovor, budala je to. Ma ovaj transfer je pun pogodak, bas kao i Sterling. Fantastiscna dva pojacanja, koja cemo pokvariti Akeom, ali ne moze biti sve savrseno. Boehly caca, pita za dostupnost igraca, pita za cijenu i bum, plati tu cijenu, ne zajebava se. Mislim da najboljeg moguceg nasljednika Abramovica smo dobili. Prijavi
13. juli 2022.4 god. Autor comment_330544 6 hours ago, Chelsea_fan said: Ljudi nismo u poziciji, da tražimo mlade itd.. ako se hočeš boriti za prva mesta moramo odrešiti kesu jbg.. Kad postanemo takav merchandise kao što je Real i Barca e tad čemo manje davati para jer če ljudi sami od sebe želeti igrati kod nas. Ako za ovih 20-ak godina osvajanja svih mogućih trofeja nismo postali dovoljno atraktivna sredina da ne moramo preplatiti svakog igrača kojeg dovodimo onda ne znam šta više treba klub da uradi. Prijavi
13. juli 2022.4 god. comment_330545 Kako vidiš nismo. Igrači poput Raphinhe, Dembele pristao na 40% nižu platu.. znaš kad bi se to kod nas dogodilo nikad 🙂 Kad budemo osvajali ligu šampiona 3 puta zaredom i kad budu naši igrači uzimali zlatne lopte e tad čemo biti meta za sve igrače 🙂 Prijavi
15. juli 2022.4 god. comment_330642 To je to, prvi stoper. Kako stvari stoje prva dva pojačanja su tu. Dva iskusna i provjerena igrača a utrošeno je malo ispod 100 miliona. Tako da imamo još 100 za potrošiti. Prijavi
16. juli 2022.4 god. comment_330667 Ovo pojačanje mi se baš dopada, bar za štopere mislim da treba ići na provjereno. Prijavi
16. juli 2022.4 god. comment_330668 Nek su i ovog zvanicno predstavili. Idemo dalje. Jos 1 stoper i zamjena jamesu su prioriteti. U vezi dobijamo gallaghera Krila smo pojacali. Prijavi
16. juli 2022.4 god. comment_330670 Steta da je Ridiger otisao, mislim da bi on i Koulibaly beton bili pozadi. Svakako vjerujem da ce Tuchel opet sloziti odbranu, ne brinem se mnogo za to. Koulibaly je trebao nama doci jos prije 4-5 godina, no nije ni sad kasno. Prijavi
16. juli 2022.4 god. comment_330674 U Italiji jedino sto valja to su stoperi. U Italiji se igra takticki fudbal, pogotovo se akcenat stavlja na odbranu i vjerujem da su Italijani tu najbolji. Koulibaly je fizicki zvjer i ono sto mnogi ne znaju, tehnicki veoma potkovan igrac. Igrac koji moze podjednako dobro igrati i sa dvojicom i trojicom nazad. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.