6. septembar 2011.15 god. comment_72 U Chelsea je doÅ¡ao iz Porta 2008. godine. Njegova prva sezona u plavom dresu je dokazala njegovu sposobnost da ide naprijed i uzrokuje probleme protivniÄkim odbranama, a postigao je dva prekrasna gola na gostovanjima kod Stoke Cityja i West Broma. Brzina koju posjeduje je dokazala uÄinkovitost ne samo u napadu, nego i u odbrani, gdje odliÄno pokriva svoje suigraÄe i izbacuje lopte opasne po Cechov gol. Dolaskom Luiz Felipe Scolarija nije uspio da se dokaže iz Äistog razloga Å¡to se povrijedio na poÄetku pripremne utakmice koja je igrana u Kini, i odmah poslije te utakmice se vratio u London. Oporavio se, ipak, do poÄetka sezone i bio prvi izbor trenera na poziciji desnog boÄnog, ali je pokazao i sposobnost igranja na poziciji lijevog boÄnog, Å¡to je dokazao Äuvanjem Lionela Messija u prvom polufinalu protiv Barcelone 2009. godine, Äime je Argentinca praktiÄno "strpao u džep". Njegova druga sezona, 2009/10, je iznenadno zavrÅ¡ena u oktobru povredom koljena. Bio je u prvih 11 protiv Hulla, na poÄetku sezone 2009/10, ali je suspendovan na dvije utakmice iz europskih takmiÄenja zbog komentara koje je dao na suÄ‘enje Tom Heninga Ovreba nakon Äuvene utakmice protiv Barcelone na Stamford Bridgeu. Ponovo se povrijedio u utakmici protiv Aston Ville i, iako se Carlo Ancelotti nadao da povreda nije ozbiljna, Jose je ipak zavrÅ¡io na operacijskom stolu. Vratio se u martu 2010. godine, ali je ubrzo otkriveno da mu je potrebna joÅ¡ jedna operacija, tako da je propustio Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Potpuno se oporavio godinu dana od povrede na utakmici protiv Aston Ville, i sa Branislavom Ivanovićem igrao na poziciji centralnog boÄnog. Nakon povratka Alexa vratio se na svoju uobiÄajenu poziciju na kojoj i danas igra. Karijera prije dolaska u Chelsea U Portu je proveo pet sezona prije dolaska u Chelsea, a u portugalski klub je preÅ¡ao 2003. godine iz Boaviste. Dok je igrao za Porto, bio je timski kolega sa Ferreirom, Carvalhom i Manicheom, a bio je prvi izbor trenera Porta na poziciji desnog boÄnog nakon odlaska ferreire u Chelsea 2004. godine. Jose Mourinho ga je koristio samo 13 puta u njegovoj prvoj sezoni za Porto, ali se ubrzo nametnuo treneru i u narednim sezonama zabilježio preko 100 nastupa za Porto. Igrao je dva puta protiv Chelseaja. Na Stamford Bridgeu 2004. godine u naÅ¡oj pobjedi od 3:1, i u prvoj utakmici nokaut faze u sezoni 2006/07 koja je zavrÅ¡ila 1:1. Dobre igre za klub su ga dovele u Portugalsku reprezentaciju. Internacionalna karijera Igrao je za mladu reprezentaciju Portugala, a svoj debi za A reprezentaciju je imao u maju 2007. godine. Bio je prvi izbor selektora na poziciji desnog boÄnog na Euru 2008. Pod vodstvom Scolarija, Jose i Portugal su se probili do Äetvrtfinala, gdje su poraženi od NjemaÄke. Predstavljao je svoju domovinu i na Olimpijadi 2004. godine, a povreda ga je sprijeÄila da igra na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Prijavi
8. septembar 2011.15 god. comment_331 PoÄeo rasturat, samo neka nastavi pa da imamo i najboljeg desnog beka a ne "samo" lijevog. Prijavi
8. septembar 2011.15 god. comment_333 Ma nema, Bosingwa je ponovo onaj stari. Prolazi tamo desno k'o kakav vrsni krilni igraÄ, a ne ofanzivni bek. Ima odliÄne centaršuteve i, sve u svemu, super je što sada imamo ovakvog igraÄa na raspolaganju. Bane će se morati potruditi da ga izbaci iz prve postave. Prijavi
8. septembar 2011.15 god. comment_346 Neka, drago mi je da se vraca u formu nakon onih povreda Prijavi
8. septembar 2011.15 god. comment_348 http://www.youtube.com/watch?v=ppxIsei7yBk Meni najdrazi njegov potez od kada je u Chelsea dosao. :D Prijavi
14. septembar 2011.15 god. comment_1055 Drago mi je zbog Bosingwe ali sjecam se nekoliko njegovih velikih kikseva :) I biti ce on opet onaj stari samo da izbjegne povrede ;) Prijavi
14. septembar 2011.15 god. comment_1061 OdliÄan dosegao razinu prije duge pauze zbog ozljede koju je imao Prijavi
15. septembar 2011.15 god. comment_1094 samo da se ne ozljedi (duza ozljeda) jer onda na desnoj strani bit ce problema Prijavi
16. septembar 2011.15 god. comment_1185 samo da se ne ozljedi (duza ozljeda) jer onda na desnoj strani bit ce problema Ma ne bi trebalo bit pa Bane seli na beka i tada je igrao najbolji nogomet za Chelsea kad je Bosingwa bio ozljeđen a on igrao na beku. Luiz će bit alternativa i to je to jer i u Benfici je nekad igrao beka tako da može pokrit tu poziciju Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4334 Trebali bi se žalit na onaj njegov crveni da mu smanje suspenziju Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4335 Trebali bi se žalit na onaj njegov crveni da mu smanje suspenziju ÄŒitam juÄer na Shedu da će pauzirati samo jednu tekmu i to protiv Evertona u CC, meÄ koji nije ni trebao igrati. Suspenzija na tri utakmice se dobije samo zbog nekih veoma grubih startova ili neprimjerenog ponašanja, a Bozzy to nije uradio. S druge strane, Drogs će gotovo sigurno pauzirati 3 komada što je po meni zasluženo. Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4337 Eto, sreća u nesreći. Da, potpuno zasluženo. Torres i Drogba rade u smjenama izgleda, jedan dođe drugi ode i tako :D Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4383 Eto, sreća u nesreći. Da, potpuno zasluženo. Torres i Drogba rade u smjenama izgleda, jedan dođe drugi ode i tako :lol: Dobro si .... Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4391 Dobar je Bosingwa, ali meni je draže vidjeti Baneta na toj poziciji. Nekako smo sigurniji. Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4408 Dobar je Bosingwa, ali meni je draže vidjeti Baneta na toj poziciji. Nekako smo sigurniji. Definitivno se slažem. Najbolja nam je odbrana kad igraju Cole, John, David i Bane. Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4411 Čak se i slažem s vama jer kad imamo Luiza ne treba nam i Bosingwa da bi imali neku dodatnu prodornost. Ne trebaju nam probijanja bekova kad imamo Luiza, on će probijat gdje stigne a Bane će ga pokrivati. Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4412 Bane je izmislio fudbal na bekovskoj poziciji za Bosingwu. Bosingwu lagano prolaze, dok je bane komad stijene tu. Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4423 i ja sam mirniji kad je Bane na piziciji beka, manje se nerviram.. :-D lol. Boss je u ofanzivi dobar ali cinjenica da primamo golove u svakoj utakmici volio bih da vidim Baneta na poziciji beka, da se momak dokaze... Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4428 i ja sam mirniji kad je Bane na piziciji beka, manje se nerviram.. :-D lol. Boss je u ofanzivi dobar ali cinjenica da primamo golove u svakoj utakmici volio bih da vidim Baneta na poziciji beka, da se momak dokaze... A iskreno i nije toliko dobar u ofanzivi. Recimo, centarsut mu je katastrofa, onda cesto zna izgubiti loptu. Možda je bolji od Baneta naprijed, ali nije Bgm velika razlika. Dok u defanzivi daleko je Bane ispred Bozzya. Prijavi
24. oktobar 2011.14 god. comment_4437 A iskreno i nije toliko dobar u ofanzivi. Recimo, centarsut mu je katastrofa, onda cesto zna izgubiti loptu. Možda je bolji od Baneta naprijed, ali nije Bgm velika razlika. Dok u defanzivi daleko je Bane ispred Bozzya. Ti sad njega skroz ponizi, hmmmm. Ako sam rekao da je dobar onda znaci da je to neka sredina, prosjek zar ne, ali ja mislim da je on malo i iznad toga inace ne bi igrao u Chelsea. Imao je par dobrih utakmica ove sezone, moras se sloziti... Ali ipak, Bane mi je sigurniji na toj poziciji, a znamo i kakav on ima sut glavom a i nogom... Ugl vidim da skoro svi imao isto misljenje o poziciji desnog beka... Prijavi
25. oktobar 2011.14 god. comment_4451 Ti sad njega skroz ponizi, hmmmm. Ako sam rekao da je dobar onda znaci da je to neka sredina, prosjek zar ne, ali ja mislim da je on malo i iznad toga inace ne bi igrao u Chelsea. Imao je par dobrih utakmica ove sezone, moras se sloziti... Ali ipak, Bane mi je sigurniji na toj poziciji, a znamo i kakav on ima sut glavom a i nogom... Ugl vidim da skoro svi imao isto misljenje o poziciji desnog beka... Nije da ga ponizavam, ko sam ja da to radim. Hej pa frajer igra u Chelsea, a ja samo jedan od mnogobrojnih navijaca i sta ja imam tu ponizavat. Ja sam samo rekao, nakon sto svi gotovo govore kako je bolji od Baneta u ofanzivi, da i nije toliko dobar da bi bila velkika razlika izmedju njih. Prijavi
29. oktobar 2011.14 god. comment_4904 Nije da ga ponizavam, ko sam ja da to radim. Hej pa frajer igra u Chelsea, a ja samo jedan od mnogobrojnih navijaca i sta ja imam tu ponizavat. Ja sam samo rekao, nakon sto svi gotovo govore kako je bolji od Baneta u ofanzivi, da i nije toliko dobar da bi bila velkika razlika izmedju njih. izvini, ovaj idiot je kreten, on nema ni d od dobar...... ovo sranje treba prodati pod hitno Prijavi
29. oktobar 2011.14 god. comment_4909 Kralju ovu utakmicu bolje da si prespavao nego sto si igrao :/ Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.