Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Todd Boehly, vlasnik (2022-)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 431
  • Pregledi 24 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Znači tankujemo do kraja 😂😂😂    

• Ne želim da pljujem po njemu, Eghbaliju i ostatku Uprave i ne razumem potrebu da se za sve sto se cenjenim forumasima ovde ne dopada se odmah baca drvlje i kamenje po njima.  Ljudi su došli u klu

• Nadam se da nece stati s ovakvim entuzijazmom prema klubu i fudbalu opcenito. Pozitivno sam iznenadjen angazmanom Boehlya i ekipe oko njega. Ljudi rade posao, ulazu, zele dobro klubu, gladni su uspjeh

Objavljene slike

• Popularna objava

Previse se pljuje Boehly, covjek koji je spasio klub da se ugasi.

On ima zelju, ima ambicije, ima novac i spreman je da ulaze u klub. Njegov problem trenutno je sto jos nedovoljno poznaje fudbal i kako stvari funkcionisu. Misli da se nabacivanjem igraca moze postici uspjeh sa bilo kojim likom na klupi.

E pa ne moze, tu je zapravo napravio i najvecu gresku. Doveo je pogresnog trenera, trenera koji nije dorastao ovakvoj ekipi punoj zvijezda, velikog ega, izlaganju velikog pritiska. Tog trenera je sve to pojelo i svakom narednom utakmicom je sve gori.

Boehly je konacno sredio i popunio upravni odbor, jos samo sportski direktor da se dovede.

I naravno dobar trener. 

Ostalo ce doci na svoje jer je spreman ulagati, placati, dovoditi igrace. Zamislite da je kontra ovog, da je skrtica i da ne zeli nikog dovesti.

Ponavljam, njegova jedina greska je dovodjenje pogresnog trenera.

• Autor
  • Popularna objava

Nadam se da je skontao da on sam ništa o fudbalu ne zna te da nije njegovo da bilo šta odlučuje kada su transferi u pitanju, samo da odobri novčanu naknadu  ili da je odbije. Neka se okruži ljudima koji su sposobni za ostale poslove.

Na kraju krajeva glavnu krivicu za ovakve rezultate snose govna na terenu i govna pored terena koja ih vode, sva ta govna su masno plaćena iz sedmice u sedmicu a nova govna koja su im se pridružila su masno naplatili svoj dolazak.

O njemu ne treba oplesti toliko, da je neki cigan koji prodaje sve što valja rivalima i ne dovodi ništa onda da ali u ovom slučaju...

Ovo da zavrsis kako znas i umes, pa da sednes, upalis tompus i uzivas. 

Vivel, Winstanley i ekipa znaju da iskopaju talentovane mlade igrace, ali nije isto raditi to za Brajton, Lajpcig i Celsi. Edwards se bavio time na najvisem nivou, i kompletirao bi recruitment staff. 

Takav čovjek je nama potreban. Nemamo mi ništa od onih koji dovedu jeftino nekog talenta iz Južne Amerike, kad mu nikad nećemo dati šansu. Nama treba ovakav koji će za 30-50 miliona dovoditi igrače koji će se po svakom kriteriju uklopiti u ono što želimo, kako je to radio u Liverpoolu.

1 hour ago, Wisey said:

Taj bi lik potpuno nebitan bio da nije Kloppa. Dobar trener je najznacajnija osoba u timu.

Mislis da bi Pep bio jednako uspesan sa Marinom kao sa Begirinstajnom ? 

Trener jeste najvaznija karika, ali za dugorocan uspeh neophodna mu je prava podrska ljudi iznad. 

Da je bilo takvog coveka ne bi nam se desilo ovo sto nam se desava. To i jeste njegova uloga. I kad se prave dugorocni projekti dovodi se prvo takav covek , pa trener pa onda igraci. Kod nas je sve naopako. Zato i jesmo trenutno klub za zacelje PLa. Sve polazi od ovog sabana amera.

3 hours ago, reLo said:

Šta je s Kloppom zadnje 2 sezone, je li to odjednom zaboravio trenirati pa je zato Liverpool loš? Ili ga jebu ozljede i igrači van forme (kao nas sada)?

Sredina ga jebe, a i povrede Diaza i Jote. Darwin ne moze bazen prazan pogoditi, sad im tek dosao Gakpo. Fabinho, Henderson i ostali k'o da su sa kruske pali, nisu ni blizu one forme iz prijasnjih sezona. Uprava im ne zeli dati pare da osvjeze ekipu i dobijes propalitet.

• Autor
6 hours ago, Wisey said:

Taj bi lik potpuno nebitan bio da nije Kloppa. Dobar trener je najznacajnija osoba u timu.

Misliš da je Klopp pored sveg što je radio i uradio za ekipu sam iskopao onakva pojačanja za one pare, grešku jednu napravili nisu, jedino Keita ali on je priča za sebe.

Nije mi jasno kako niko ne postavlja sljedece pitanje:

Ako smo mi amortizovali ogromne ugovore i transfer obestecenja preko vise godina, nismo li samim time potpuno ogranicili buduca djelovanja i transfere? 

Sta cemo ako neki igraci flopaju, pa bude potrebe ponovo kupovati? A vec si se ogranicio ogromnim ugovorima i obestecenjima koje isplacujes u ratama tokom vise godina. Jesmo li se sada ukopali za narednih 6-7 godina?

Jer pomalo nevjerovatno djeluje ova nedavna aktivnost kluba uzevsi u obzir da su vec ljetos skrhali 250 miliona.

Doslovno to, podijelis na vise godina i djeluje ti u tom trenutku da si ustedio, ali te to kasnije stigne. Sve zavisi od toga da li je investicija bila dobra, ako jeste onda i nije toliki problem jer neces imati potrebe za ponovnim ulaganjima, a ako bude promasaja onda si i jos vecem problemu.

Kako sam razumio, kad kupiš igrača to se rasporedi na broj godina ugovora, a kad prodaš odmah ti cijela cifra ide na račun neovisno što ćeš fizički te pare dobiti na 5 rata.

Ovo što Boehly radi ima smisla samo ako klub nastavi osvajati trofeje i zarađivati velike pare. Ako se kojim slučajem desi da klub igra toplo/hladno iz sezone u sezonu, prihodi će biti manji i nastaje problem. Očito je uvjeren da ćemo postati nešto tipa Cityja. 

Pa male su to cifre s obzirom na godine ugovora, Mudryk 70 miliona eura bez bonusa na 6.5 godina je sitnica. Badiashile ne znam cifru bez bonusa mozda nekih 33 miliona eura na 5 godina.Ici ce dosta igraca na ljeto pa da prodamo 7 igraca za 150-200 miliona moze se poslovati u granicama FFPa. Osim toga, i naredni transferi se mogu dogovarati na isti način, mislim s klubovima koji pristanu na to. 

Uzmite u obzir da je Chelsea u posljednje 3 godine (uzimajuci u obzir da se FFP gleda u periodu od 3 godine) imao dobre prihode. Samo od osvajanja LP u 2021. godini Chelsea je zaradio 120 miliona, plus Roman je potpuno ocistio klub od dugova kad je napustao. Druga stvar FFP je puno 'blazi' nakon covida, a i kad novi vlasnici preuzmu klub, prve dvije sezone su slobodniji sto se trosenja para tice u odnosu na druge klubove. Pa i Newcastle je dolaskom novih vlasnika potrosio 200+ miliona na pojacanja, a godinama nit su prodavali koga, nit su bili u vrhu tabele (igrali Evropu). Treba na ljeto probati se rijesiti sto vise igraca, pa cak ako i napuste kao slobodni igraci (slucaj jorginho) dobro je jer neces trositi miliona na njegovu ogromnu platu. Najgori ishod po Chelsea bi bio da niko od ovih igraca se ne pokaze kao pojacanje i ne opravda cifru za koju je doveden.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.