Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Semi - finals: Chelsea vs Real Madrid (05.05. sre.) 21h - RTS1, HRT2, NOVA BH, ARENASPORT 1

15 članova je glasalo

1. 1. Da li prolazimo u finale u LP?

• Da
      100%
      15
    • Ne
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 131
  • Pregledi 5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Kakvo zakazivanje finala, sasvim zasluzeno, u obe utakmice ubili protivnika.

Konacno fudbal kakav smo predugo cekali.

Dosta je bilo defanzivnog fudbala i prolazenja na guzove.

Hvala Werneru, Mountu, Tuchelu i Klicku na ovako predivnoj noci.

Odigrali smo savrseno drugo poluvrijeme, samo onakve sanse se moraju iskoristavati pogotovo u velikim utakmicama.

Najbolje kod Tuchela je sto igra istu igru uvijek, nije se prilagodjavao i prepao Reala. To je velika stvar za nas klub, s obzirom koliko smo gledali tekmi gdje se nasi treneri prepadnu i pokusavaju vise gledati ko je s druge strane, nego sami sebe. To je najveci kompliment moguci.

Ovo isto ocekujem u finalu.

Najbolje kod Tuchela je sto igra istu igru uvijek, nije se prilagodjavao i prepao Reala. To je velika stvar za nas klub, s obzirom koliko smo gledali tekmi gdje se nasi treneri prepadnu i pokusavaju vise gledati ko je s druge strane, nego sami sebe. To je najveci kompliment moguci.
Ovo isto ocekujem u finalu.

Vajz daj Miroslava, ko nekad..
Mount werner pulisic havertz james chilwell itd

Ljudi u finalu LP a jos nisu dosli u svoj prime.

Kad se pored kvaliteta dobije jos iskustvo onda nam nema kraja.

Mi samo bolji mozemo bit s vremenom.

https://www.youtube.com/watch?v=SOJSM46nWwo

IDEMO PO DRUGU TITULU MOMCI NABIJEM IH SVE NA KURAC NAJJACI SMO

https://twitter.com/WhoScored/status/1390058325551853570?s=20

Zanimljiva ocjena za Kantea, moralo je to više.

Malo je reći da smo ih nabili na kurac. Na kraju mogu da budu sretni što je završilo ovako, ne samo večeras nego i prošle sedmice.

BRAVO MOMCI, nemam šta da kažem, ponosan sam, razbili smo Real u dvije utakmice, iskusni Real koji ovo takmičenje i ove utakmice dobija i kad je loš i kad nije. Uništili ih od prvog do zadnjeg minuta. Pohvale svima idemo slaviti

Čitam komentare na netu, tj. najviše strance i uglavnom je konotacija da je Real loš, dok rijetko ko spominje da Real nije loš jer je takav kakav je, već jer je natjeran da bude takav. Real i kad je najgori on ovakve mečeve zna igrati, da ne zna ne bi bio u polufinalu.

Takođe, to što stvarno njihova igra nije dobro izgledala ne mijenja činjenicu da je naša igra bila dobra, nije bilo rupa, nije bilo nesigurnosti, falilo je efikasnosti, ali to je nešto drugo.

U svakom slučaju, ne treba momcima oduzeti nešto što su sami zaslužili, igrali su dobro i zaslužili su ovo, nije njima Real ništa poklonio. Real je bio onakav kako im je to dozvoljeno bilo što još veću moć pokazuje.

Realno Tuhel je srvorio ono sto je zeleo, tim koji grize tim protiv koga se niko ne naigra fudbala i tim protiv koga niko be zeli na megdan. Koncentracija, disciplina trcanje zelja na max level. Pravi svaba. Kad sam video onu petu pas od Azpija jasno je da igraju sa jako visokim samopouzdanjem. Prava smo nocna mora svim timovima.

AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO JEBOTEEEEEEE AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DAJ RAKIJE DAJ SVIMA. DO FINALA SVAKI DAN, A ONDA PADA I DRUŽINA OD ĆELAVOG GVARDILA

https://www.youtube.com/watch?v=I3pLHBhFRfQ

[font='Times New Roman']https://twitter.com/WhoScored/status/1390058325551853570?s=20[/font]

[font='Times New Roman']Zanimljiva ocjena za Kantea, moralo je to više.[/font]

Ma ono što je Kante uradio sinoć ne može stati ni u jedan statisticki podatak. Vanvremenska, vanserijska partija.

Od tolikog uzbudjenja nisam sinoc mogao slovo napisati, kamoli da dam neki svoj utisak.

Prije svega cestitke i ulazak u finale je samo od sebe za veliko bravo. Medjutim hocu da se osvrnem na taktiku i igru onako kako sam ja to vidio.

Koliko god neko bio protiv ove formacije, ona je idealna za najboljeg veznog igraca na svijetu a to je Kante. Ako se sjetimo i kod Contea je igrao u toj formaciji i bio je najbolji. Medjutim, trenutno je jos bolji a za to vjerovali ili ne ima zasluga i pušač Sarri koji ga je gurnuo malo vise naprijed i popravio mu neke osnove tehnike i kontrole lopte.

U ovoj formaciji sa trojicom nazad koji su poprilicno agresivni (Rudiger je world class trenutno po prikazanom) plus wing backovi, i onda Jorginho koji ostaje nazad kao osigurac, omogucava Kanteu slobodu kretanja i odlazak malo vise naprijed da radi ono u cemu je najbolji, a to je presing i presjecanje lopti i prenos do zadnje trecine terena. Apsolutno nesto najbolje sto sam u zivotu vidio to su ove dvije njegove partije protiv Madrida. Neki laik pomislio bi da on to sve radi zato jer mnogo trci, da i to je tacno ali brat kao da ima šesto čulo i zna unaprijed gdje ce protivnik odigrati loptom, decko cita igru samo tako a to mogu jedino inteligentni igraci. Apsolutno maestralna partija i kljucna figura u ovom dvomecu.

Sto se tice same taktike, u svemu smo bili bolji. Kada smo se trebali braniti, branili smo se kolektivno i pozrtvovano, kada smo trebali napadati, napadali smo brzo i hrabro, igrali smo jedan za sve - svi za jednog. Ako pogledamo imali smo posjed lopte od 33%, ali to nije uopste bilo defanzivno, cak sta vise, ofanzivno da ne znam moze li ofanzivnije. Dokaz da je velik posjed totalno nebitna stvar ako ga ne konzumiras kako treba. 

Posebno mi je drago sto sam vidio da je Tuchel sposoban i promjeniti taktiku u zavisnosti od protivnika i onogo sto nam treba kada je rezultat u pitanju. Protiv Real smo prvo poluvrijeme igrali presing, drzali loptu citavo prvo poluvrijeme i kontrolisali igru, u drugom poluvremenu samo odradjivanje posla jer ni real nije smio napasti. Ovu drugu utakmicu smo im dali loptu i prosto ubili ih svaki put kada bi istu oduzeli. Protiv Citya smo u FA kupu takodje u prvom poluvremenu imali loptu podjednako, nadigravali se i pokazali da i protiv takvog protivnika moze imati loptu cak i vise. U durgom poluvrmenu smo im dali loptu i dobili utakmicu iz presjecene lopte i kontra napada.

Takticki smo savrseno odradili ovo polufinale i jedini mi je krivo sto im nismo uvalili 5-6 komada. 

Pohvale za trenera, igrace pa i ostali strucni stab.

Sad bih protiv Citya u ligi izveo kombinovani sastav pa i po cijenu poraza. Nek se malo psihicki odmore ovi igraci a nek igraju ovi sto nisu. Apsolutno ne bih nikome zamjerio ni da izgube sad za vikend. 

Cestitke svima jos jednom i veliko BRAVO.

Mendy- fantastične obrane kod 0-0, ulijevao sigurnost ekipi i vikao na obranu par puta, odlično

Christensen- zatvarao dobro zajedno s ostalima, bojao sam se crvenog, jer je išao jako grubo, tj kasnio je mrvicu u pokojem startu i onda

logično nagazio protivnika, al neka je, neka ga se boje, bolje nego on njih

Silva- doktorski i bez greške, mogao i zabiti na kornerima, ali primarno je ovo iza, a to je bilo super, od otvaranja napada do postavljanja i reakcija, ali naravno njemu kao i svima ostalima (da ne pišem kod svakog) bolesno puno znači strašno pokretna ekipa ispred obrane počevši od vrha napada i taj pressing te odlična čvrsta duel igra

Rudiger- za njega ne vjerujem da je ono sinoć bio on, onaj pijani trapavi noj kojeg sam posrao i prije nego je došao, i to s pravom..al ovo sad, ovo je bilo fenomenalno..strašna požrtvovnost, borbenost, bezkompromisni startevi, brzina, odigravanja mirna i staložena bez onih nekad učestalih nabijanja..odličan stvarno, a top trenutak mi je onaj oko centra kad nije povukao nego dapače još ispružio nogu u duelu, zabio se među realovce, odnio loptu i udario sprint ko ptica trkačica da bi ispratio dodavanje Wernera 

e tako se igra, tako se ide u finale, i tako se osvaja..bravo!! a bravo i za Tuchela, jer ovako smiriti i prebaciti u svoj mode nekoga ovakvog, e to treba moći, a mislim da su zasluge baš baš njegove..i hvala mu

Jorginho- ono njegovo za šta i je tu, i u sustavu i igri koju gajimo sad dobar je, ali nepotreban karton onaj koji si je sam natovario jer je prije toga pucao po golu i to mlako ko da u osnovnu školu ide još..također sam se i za njega bojao crvenog, mora bolje još, ali dobar

Azpi- kapetanski, top top top, srčan, neprelazan, dosadan s ometanjima protivnika, odlično sve..pokazao da može još, ali ne konstantno, nego povremeno i u tekmama gdje je bitnije iskustvo, i potrebnije obrambene karakteristike...james imas sjajnog mentora, uči sinko jer je na zalasku

Kante- nije normalan, sveprisutan, čudo..bez komentara sam..al ću reći da mi je za njega najdraže što opet igra kako zna i može, samo zdravlja do finala, bravo radilico

Mount- naorao se i on, šteta za gol šansu propuštenu, ali izuzetno bitan u pressingu, odlične kretnje i jako dobra partija, budući kapetan

Chilwell- rastrčan i razigran, razjebo je onog malog, jednom ga je samo baš izlevatio, ovo ostalo odlično pokriveno sve, i kretnje dobre, a u napadu fauliran više puta pa je izostao konkretan napadački doprinos, samo gas, nek ne gledam Alonsa konačno u nizu

Havertz- izgleda dolazi sebi, neka digne još razinu do finala, i samo gas jer je strašno lagan ko oblatna, fin igrač sa strašnom vizijom,i uvijek ima potez, 2 il 3 čak uanprijed..šteta za lob i za prečku, ali neka, ostavi za finale..bravo

Werner- valjda je došao do zraka do sada..on i Kante maratonci, strašna trka, pressing, dueli,borbenost jebena do krvi, ko lovni terijer kad ga pustiš u lov, tako je išao..samo grize ko lud, i neka..čak je i gol dao, a bio bi motm da je bar jednu od onih njegovih asistencija netko od naših zabio...svaka čast, fe no me na lan, čak i da nije dao gol..a ovako top, to želim vidjeti, borbu i krv, a onda je samo nebo granica ovako mladoj i potentnoj ekipi, pogotovo sa pokojim pravim pojačanjem a u Tuchelov izbor više ne sumnjam

od izmjena da spomenem Pulišića samo, čudo igrač, samo zdravlja Bože i nema mu kraja, naš najjači igrač za prodor, stvaranje viška, hrabar, brz, moćan i sočan!! Bravo, osjetno si jebena prevaga majstore!!

šta reći..nakon duuugo vremena u meni se sinoć probudio onaj stari ponos..

BRAVO SVIMA JOŠ JEDNOM

a sada, kako sam i obećao, svaki dan do finala ideeeee...

https://www.youtube.com/watch?v=I3pLHBhFRfQ

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.