Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Semi - finals: Chelsea vs Real Madrid (05.05. sre.) 21h - RTS1, HRT2, NOVA BH, ARENASPORT 1

15 članova je glasalo

1. 1. Da li prolazimo u finale u LP?

• Da
      100%
      15
    • Ne
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

https://twitter.com/MadridXtra/status/1389170709956546561?s=20

https://twitter.com/MadridXtra/status/1389161972499898368?s=20

https://twitter.com/MadridXtra/status/1389171779399262212?s=20

• Odgovori 131
  • Pregledi 5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Joj kakva ce tekma da bude. Oni moraju ici po gol e sad se nadam da cemo biti cvrsti u odbrani i da ce biti prostora za Wernera i Pulisica u kontrama.

Osjecaj pred utakmicu mi je nekako pomiješan. Ne znam sta da ocekujem. Da smo zabili jos jedan bio bih dosta mirniji, ovako ako oni uspiju zabiti dva, mislim da je tu i kraj
Samo borba i jaka koncentracija od pocetka do kraja. Uvek su oni u stanju da daju 3 kom i da smo mi tamo dali 2. Oni ovake tekme imaju u nogama 1000 a mi jako malo. Jesu oni ranjivi itekako al ako odigramo Tuhelovski tvrdo i koncentraisano bice super. Takodje se i crvenog treba pribojavati jer je na sudijama ogroman pritisk a ako nekog vole da kradu u ovakim mecevima to smo mi.
Šteta što nema Kovačića,bio bi zlata vrijedan za ovu utakmicu. Volio bih da izostavi Azpilicuetu ovdje i da stavi Reecea, bojim se kako će Azpi visiti protiv Mendyja. Ali sumnjam kako će se odvažiti za tako nešto u ovakvoj utakmici.
Ja bih naravno krenio sa Havertzom gore, ali isto mislim kako će Werner krenuti.
I nekako mislim kako će to biti ključ, hoće li pročepiti naše napadače ili ne, tj hoćemo li iskoristiti prilike ili ne.
Kakva utakmica, nervoza me već hvata, može biti svašta

Ovo me podsjeca na 2009 i Barcelonu, gol Inieste i Tom Hening Ovrebo. Samo iskoristiti prilike, gledo sam Reala protiv Osasune ceko ih 120km na kladionici, bukvalno dvije polusanse iskoristili i pobijedili.

Iako nisam ljubitelj lazne devetke mislim da treba početi sa Havercom upravo na toj poziciji. Real ce igrati nisko, na postavljenu odbranu i treba nam neko tu ko ima dobru kontrolu lopte jer ce biti malo prostora. A i on se odlicno ubacuje između igrača.
Iza njega na prvu pomisao Pulisic i Maunt, jer su obojica doktori. Ali onda Verner drugačije napada protivnicku odbranu, vise grize nekako. A i u poslednjih par mečeva je i njega krenulo da spakuje bar po jednu top šansu po utakmici (znam, znam i da promasi po jednu).
Tu mi je mrtva trka bas, za ta dva mesta. Mozda Tuhel i sacuva Maunta jer je igrao protiv Fulama. Ne znam.
Na sredini standardno Kante i Zorz. To radi kako treba i to ne diramo.
Po bokovima bih zeleo da gledam Čilija i Džejmsa, zbog efikasnijeg i brzeg pokrivanja prostora.
U odbrani ce zavisiti od stanja u kom bude bio Ridiger. Ako on ne bude mogao očekujem Silvu, Kristensena i Azpija.
Mendi na gol, nije vreme za eksperimente.
Motivisano, hrabro, sa 130% sebe i bez respekta.
Pokazali smo u prvom mecu da se itekako može igrati sa njima i da ih se moze nadigrati.
Očekujem tvrd meč. Njima i kad gori pos nogama oni ne igraju nešto previše napadački, svaka greska je skupa jer koriste i promil sanse da daju gol.
Ako želimo prolaz moramo biti prisebniji i organizovaniji od njih.
Imamo povoljan rezultat, mi se pitamo.
Samo da Tuhel ne glumi Simeonea.
Mislim da se tuchel dvoumi izmedju havertza i pulisica a da au mount i werner sigurni.

Ja bi s pulisicem startao jer moze sam rijesit utakmicu kad je njegov dan.

Pred nama je vidjet cemo.
Veliki ispit za ovu generaciju, najveći "problem" što je ovo utakmica u kojoj je teško odlučiti kako se postaviti, imaš neku minimalnu prednost koju bi možda mogli pokušati braniti dok sa druge strane rezultat iz prve utakmice te istovremeno tjera da nešto napraviš i u napadu. Tako da vrlo teška utakmica, bukvalno tijesna situacija u kojoj njihovo iskustvo mnogo znači, odigrali su toliko takvih utakmica, mi se moramo uzdati u neku svoju želju i motivaciju. Samo hrabro pa šta bude, promašaji iz prve utakmice se ne smiju ponavljati jer neće biti više prilike za popravni. Šteta što neće biti Kovacica, bio je u odličnoj formi do povrede, uzdati se da će Kante preorati teren. Molim ako može James na wing beka umjesto Azpilicuete, hvala..

Cigan Ramos ce biti spreman a on voli ovakve utakmice, tako da branjenje prekida moramo popraviti.
Pitanje koliko su Ramos i Mendy u fizickoj kondiciji i mozda je njihovo igranje nasa prednost. Ramos nije skoro 2 mjeseca odigrao ni jedan mec, a Mendy 3 sedmice.

Mislim da se tuchel dvoumi izmedju havertza i pulisica a da au mount i werner sigurni.

Ja bi s pulisicem startao jer moze sam rijesit utakmicu kad je njegov dan.

Pred nama je vidjet cemo.

Ne vjerujem, Pulisic i Mount su sigurni vjerojatno starteri. Pitanje je Werner ili Havertz

Lijepo od kluba da mi je priustio konacno nakon 9 godina cekanja da ponovo citam one cuvene analize Whispera, Kinga i ekipe kao nekad u 8.

Azpilicueta, Mount i Werner igraju makar se zemlja okrenula naopačke. Ja sam bliže tome da će se birati između Havertza i Pulišića. Christian je više toga pokazao u bitnim utakmicama, odmaran je za ovo i u prvoj utakmici je bio među najboljima. Argument za Havertza je visina i branjenje prekida koje je bilo prilično loše u prvoj utakmici.

Povreda Varana verovatno opet stavlja Zidana u poziciju da igra sa tri štopera, sto je naša prednost. Uplasio se je on brzine naših igrača pa ce sigurno drugačije pripremati revans.
Krosa i Modrica smo uspešno neutralisali u prvoj utakmici, to treba ponoviti kako znamo i umemo.
Potencijalni problem sto se dešavalo da kad napad i vezni red vrse presing linija odbrane ostane previše pozadi. Na njihovu brzu tranziciju moze biti pogubna greška. Moramo biti kompaktni, sinhronizovani, i kad napadamo i kad se branimo.
Citam Adijev post o tome da smo loše branili prekide, sto i jeste tačno i u glavi mi odzvanja Markos Alonso. Igrace 101%.

Ne bi me iznenadilo da Tukel krene s Havercom u napadu. Mada ja bih samo mjenjao Azpia za Reecea od pocetka, i pokusati neki blickrig odraditi u prvom poluvremenu i rijesiti sto prije utakmicu. Nije u mene srce kao nekad da strepim u zadnjim minutama.

Zanimljivi argumenti zasto bi igrao Alonso, moguce da Tuchel razmislja i u tom smjeru. Međutim, ako se prekidi trebaju popraviti samo mi jedan igrač pada napamet a to je Kurt Happy Zouma. Jedan od dominantnijih stopera u skoku, to mu je, uz fizicke predispozicije glavna vrlina. 

Znam da će se mnogi iznenaditi al mislim da će ključno biti raspoloženje Jorginha. Ako se pojavi onaj iz Madrida ne trebamo se sikirati a ako se pojavi onaj protiv WBA nemamo šta tražiti. U prvoj utakmici je bio odličan, neutralizovao je (zajedno sa Kanteom) dvojac Kroos-Modric, apsolutno je gospodario terenom, posebno u prvom poluvremenu, u odbrani je bio dobar, lako je izlazio na kraj s nekim pokušajem presinga, i nije ostavljan na velikom prostoru 1 na 1 gdje je nemocan, doduše malo koji igrač na sirokom prostoru protiv Viniciusa moze nesto jer je strasno brz. Znači ako bude na nivou imat ćemo posjed. E sad da li ćemo s tim posedom napadati ili se kontrolisano braniti to je već do pristupa utakmice. 

Sto se dileme Werner - Havertz tice pola-pola sam. Mislim da bi Werner mogao više uraditi u smislu trcanja kontri i polukontri te vrsenja presinga neka asistencija bi mogla biti , go  tesko. Dok kod Havertza nije toliko brz ali je bolji mnogo na postavljenu odbranu i prije će dati go nego Werner, takodjer je bolji i u prekidima. 

Takodjer bekovi Chilwel - James , ali nece biti smak svijeta ni ako Azpi bude startao kao bek (govorim za ovu utakmicu, inace mi se povraca od Azpija na beku).

Kepa, Reece, Christensen, Silva, Rudiger, Chilwell, Kante, Jorginho(Kovačić je out), Mount, Pulišić, Havertz.
Volio bih da ovako postavi, ali mislim kako će ekipa biti identična kao u Madridu na kraju.
Ukoliko ode kojim slučajem do penala, volio bih da sačuva jednu izmjenu i ubaci Kepu.
Kao što ste već istaknuli, mislim kako se najviše trebamo paziti prekida, možda Zouma u tim kombinacijama ne bi bilo loše rješenje.
Ne sumnjam u Tuchela kako god, treba ići jako i na pobjedu opet, teško ćemo proći bez nekog krumpira 90 minuta. Mislim kako ćemo trebati barem dva gola, biti će ključno iskoristiti šanse.
Slažem se sa Barijem i da će dosta toga ovisiti o tome kako će Jorginho izgledati, nadam se kako će biti na nivou opet. Dopustimo li CMKu da uspostave svoju igru, biti će gadno.
I također se bojim da Azpilicueta koji će vjj igrati wb ne visi protiv Mendyja.
Da imamo Kovačića fit dao bih nam 10% veće šanse, sada bih rekao da su negdje 55% za prolaz
Ne bih volio da dodje do penala,zamisli njihovi izvodjaci budu Ramos,Modric,Kros,Azar,Benzema...trebalo bi nam dosta srece da ih na taj nacin prodjemo.

Zatvoriti Vinisijusa na najbolji moguci nacin on je najopasniji i najbrzi njihov igrac trenutno. Mi u navali imamo brzonoge igrace trebalo bi cekati greske Reala i kaznjavati. Proslu utakmicu smo mogli zabiti tri gola da smo realizirali sve one kontra napade na greske Madrizana zato ovaj put iskoristiti sto se nudi. Penali klasicna lutrija ako dođe do toga nadat se da cemo proci dalje iako imaju neuporedivo bolje izvodjace.

Mendy
Chris silva rudi
Azpi jorg kante chilly
Pula timo mount

Ovo ocekujem

No nadam se reecu umjesto chrisa, azpia nazad.

Kova ce vjrv s klupe dobit pola sata kao i havertz. Zavisi od rezultata

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.