20. maj 2024.2 god. comment_355204 Da smo ovakvog igraca imali uz Terrya u onoj ekipi od 2008. pa naovamo vjerujem da bismo minimum jos 2 velika trofeja (pritom mislim na Premiership i LS) osvojili. Cak i za vrijeme njegovog boravka u klubu moglo se i trebalo uzeti minimum 2-3 kup takmicenja vise. Al nebitno sad, bilo je lijepo gledati takvog igraca i profesionalca u nasem klubu. Ne bi me cudilo da mu je pored Pariza i Milana kod nas najljepse bilo i da ce ostati navijac Celzija. A mozda se nekad i vratiti u aktivnoj ulozi. Sretno i uvijek si dobrodosao medju pravu raju, Thiago. Prijavi
20. maj 2024.2 god. Popularna objava comment_355229 Kada je došao u klub imao je isto godina kao Terry kad je otišao. Nakon onakvog debija protiv WBA mislio sam da ćemo ga već na zimu zapakovati, staviti mašnu i spremiti u neku Tursku, Kinu ili Brazil. Nisam mogao zamisliti da će uspjeti ostaviti takav trag da ga se smatra legendom. Na kraju je ispao jedna od najboljih kupovina ikada. Pomogao je da se stabilizira odbrana koja je od katastrofalne postala jedna od najboljih na svijetu. U ove 4 godine se odbrana nije mogla zamisliti bez njega. Bio je igrač za primjer kako se odbrana igra mozgom a ne snagom. Znao je dobro pogoditi glavom i svojim golovima donijeti pobjede. Bio nam je igrač sezone sa 38 godina. Kompletirao je karijeru sa Ligom Prvaka a osvojio bi više trofeja da je imao bolje saigrače. Njegov uticaj u svlačionici je ogroman. Nije mu trebala traka oko ruke da bi bio vođa. Najbolje smo to vidjeli protiv Brightona kada je čitavu utakmicu proveo na travi. Prvih 90 minuta kraj aut linije, a sudijsku nadoknadu u igri. Čak je dijelio savjete Gallagheru i Palmeru koju taktiku prilikom slobodnog udarca sa strane da primijene. Toliko je stariji od ostalih da može otac da im bude. Kad je počeo igrati neke nisu bili ni rođeni. Najbolje od svega je što se ne oprašta kao propali igrač nego kao glavni stub odbrane. Brzina je malo opala, snaga u duelima isto, ali sve ostalo je još pri njemu. Ima najbolji procenat dodavanja od svih igrača u ligi, a duge lopte su mu na nevjerovatnih 65% uspješnosti. Ostat će u dobrom sjećanju. Ostaje samo žal što ostali štoperi očito nisu dovoljno naučili od njega i nisu najbolje iskoristili njegovo prisustvo. Jedini koji je uz njega izrastao u visoku klasu nam je otišao besplatno. Igrao je za Milan, u PSG je bio duplo duže, ali je Chelsea klub u koji se želi vratiti i London je mjesto u kojem će mu porodica nastaviti živjeti. Možemo biti sretni što će se ova legenda fudbala na kraju pamtiti po Chelseaju. Prijavi
20. maj 2024.2 god. comment_355251 Kada se pojavila vest da nece produziti ugovor sa PSG posle finala LS, pojavile se glasine da ga zele neki klubovi, posebno italijanski, a ja sam zeleo da ga docedemo besplatno sa svrhom poducavanja mladih igraca. Ostalo je istorija! Prijavi
19. maj19. maj comment_372626 I on je otpao sa šireg spiska za Svjetsko. Ako je mogao da ide Neymar, onda je itekako trebao da ide i Silva. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.