Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

John Obi Mikel (2006-2017, 374 nastupa)

45 članova je glasalo

1. 1. Smatrate li da bi Mikel trebao napustiti klub na ljeto?

• Da
      45%
      19
    • Ne
      54%
      23

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 96,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Pa i ne bih rekao da mu je ta statistika dodaj prvom do sebe i nazad.

Nego mu je kakva statistika? U koliko je Mikel sudjelovao akcija koje su dovele do postizanja gola ili 100%-tne šanse? Po meni jedna od najvažnijih karakteristika vrhunskog CM-a i DM-a je to kad povuče i kad padne gol. Daj Diablo sam sebe lažeš i varaš samo zato što ti je drag.

Ocigledno ne kontas, nijedan pravi def vezni nema potrebe da dijeli neke asistencije, postize golove, eto pogledaj Kantea, Bog lik, nema nekih golova ili asistencija.

Mikel radi svoj posao, i posalje pass ako moze naprijed, nije retardiran, ili posalje pored kreatoru, vecinom Fabregasu koji ima bolji pregled igre.

Cae il ne znas sta je Mikel igrao kod nas il ne znas sta je posao defanzivnog veznog igraca :D

A pljuvanje po defaultu je standardno... Mikel je u vecini situacija odradjivao svoj posao, al jebiga fifa menadzeri bi sve prodali

Zato smo i Cecha prodali, nikad gola nije dao.. 

Mikel odlično glumi defanzivnog veznog, visok je, nepokretan i ponekad se protivniku omane pa se zabije ru njega i izgubi loptu.

Posao defanzivnog veznog u velikim klubovima tipa Bayern, Juve, ManU, ManC, Arsenal, Sevilla, Liverpool, Barca, Borussia, Atletico, Inter, Milan, PSG, Lyon, Ajax itd je puuuuuuuuuuuuuno više od one osnovne definicijske zadaće. Zato najbolji DM-ovi po pravilu i treba da igraju u najvećim klubovima. DM-ovi koji nadilaze svoje osnvne zadaće koje su im po udžbeniku. Igrači poput Makelelea. Mikel je ok igrač za klub recimo tipa Stoke, Werder, Nice, Granada, Verona, CSKA i tako ti klubovi. Ali ako mislite da je Mikel pravi DM za Chelsea, onda Chelseaju odgovara 10. mjesto u ligi!

Mikel je vrhunski backup DM, ima covjek izvrsno postavljanje, tako i nadoknadjuje manjak brzine. oduzimanje lopte isto tako, ali ne moze biti Kante, koji ima stamine i brzine da se ne moze niko porediti sa njim.

Koja je zadaca tim DMovima, tih super ekipa? iako si nabrojao mozda 5 ekipa koje su velike ekipe trenutno. Barca ima pravog DMa, biskvita, i lik bukvalno nema nikakve statistike, a opet je jedan od najboljih DMova na svijetu.

Puno ocekujete od DMova, mislim smeta covjeku sto DM kao Mikel ima 90 posto tacnih passeva, k'o da je to jednostavno.

Da je Mikel toliko koristan i dobar na prvom mestu, ne bi klub dovodio Kantea, Matića, Ramiresa i ne bi jedini klubovi koji se kao interesuju za njega bili Galatasaraj i Fenerbahče...

I ne bi pod svakim trenerom igrao.

Igrao je samo pod Hiddinkom i to jer je Matić propao kao Mikel, inače čovek je još tu samo zato što nijedan trener nije bio dovoljno dugo tu da ga najuri. :D Odigra 600 minuta po sezoni, ulazi kad treba se traći vreme, uzima pare i zauzima mesto potencijalno dobrim igračima.

I pod Mourinhom, i pod Di Matteom itd.

Pod Murinjom je jedva igrao, pogotovo nakon što je Matić došao, kod Di Mattea opet nije bio uvek starter, a konkurencija su mu bili Ramires, Romeu i Lampard od 35 leta. Benitez na njega nje ozbiljno računao.

Od 2012/13 parazitira i to je to.

Mikel je pravi meme igrač, postoji samo da bi se pravile forice sa njim, nešto kao Bendtner, Torres i Heskey.

Uz Oscara jedini (trenutno) igrač Chelseaja sa osvojenom olimpijskom medaljom. (sa fb stranice)

14264225_1200026910064914_45034368405806

• 2 sedmice kasnije...

https://www.youtube.com/watch?v=g-_Rt0FRVOE

Na današnji dan prije 3 godine Mikel je zabio svoj prvi gol za Chelsea,ostalo je historija.

• 1 mjesec kasnije...

"Kad ste u klubu dugo vremena, dođe period kad se radi smjena generacija. Ja ću biti profesionalac, truditi se i pokušati upasti u ekipu. Treniram duplo jače nego inače jer cijenim ovaj klub.

"Ovdje sam dugo vremena, osvojio sam mnogo trofeja i sa sobom nosim mnoga sjećanja koja nikada neće nestati. Ako se ne vratim u ekipu, poštovaću to. Uvijek sam poštovao odluke kluba. Ovaj klub je bitniji od mene."

Bravo Mikel! Tako govori i ponaša se istinska legenda, a neki ovdje seru po njemu...

Ne treba neko igrati od prve minute samo zato što je dobar čovjek tj zato što je pun razumijevanja.Služba je služba,družba je družba.Ja bih prije dao Čalobi šansu jer na igračima kao što je on klub ostaje.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.