Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Baba Rahman (2015-2023, 15 nastupa)

28 članova je glasalo

1. 1. Jeste li zadovoljni njegovim dolaskom u Chelsea?

• Da
      78%
      22
    • Ne
      21%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Lako je to sada reci. Meni Luis nije bio nista posebno igrac, a Bane je prilicno dobro odigrao proslu sezonu. Sada Rahman mora zaigrati prosto jer tesko da moze gori biti, uz to je placen 20 miliona, ne 2, i zato ga se treba odmah gurati u tim.

Ja sam dovoljno o Luisu vidio u Atleticu, tamo je pokazao svoju klasu.

Slažem se za Baneta da nije loše igrao i da nije bilo većih razloga da ga se makne s te pozicije, ali recimo njegovi centaršutevi su već dugo predmet rasprava, sjećam se da je i ovdje bilo želje da se Azpi stavi umjesto njega da dobijemo nekakvu novu dimenziju u napadu.

Ovo što Bane pokazuje ove sezone je kriminalno, nema nikakvih opravdanja za ovo, Mourinho je totalno prolupao. Rahman mora odmah u igru.

• Odgovori 304
  • Pregledi 29,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Ovog nitko ni na playstationu nije koristio. Haj zdravo

• Evo i ovog se napokon riješismo. Nezaboravni prelazni rok kad smo u odbranu titule krenuli sa njim, Djilabodjijem i Kenedyem.

• Otišao u PAOK, besplatan transfer.

I Luis je placen 20, pa nije igrao, isto ti je :D

Nismo nikad u ovakvoj krizi na tim pozicijama bili, rekoh vec. Zato izgovor da nije spreman ili sta vec prica Mourinho, je upravo samo izgovor.

Da čujem imal neko da se primio na ove gluposti?

'Baba Rahman ne zna kako je igrati u ovom prvenstvu. Potrebno mu je vrijeme da se adaptira na novu sredinu', rekao je Mourinho.

'Osim toga, sve ekipe u ovoj ligi imaju veliki broj visokih igrača. Ako nemam barem pet visokih igrača na terenu, ne možemo braniti prekide. Kad igram sa Azpilicuetom i Babom, na terenu imam samo trojicu visokih igrača.'
Source: http://chelseabalkan.com/index.php/201510045489/vijesti/izjave-i-intervjui/mourinho-objasnio-zasto-rahmana-drzi-na-klupi.html

Prevedeno sa murinjovskog na univerzalni jezik:

Nisam hteo Rahmana, tražio sam Coentraa. Ne želim da ga uvodim da mi uprava ubuduće ne bi dovodila igrače koje nisam želeo.

Šta ima tu nejasno? Bolje imati 4 visoka igrača u prekidima pa primiti svaku utakmicu barem jedan gol i imati najgoru gol razliku u ligi nego pokušati nešto drugačije pa nedaj Bože pobijediti.
To znači da ćemo još uvijek gledati Ivanovića na desnom beku. Krasno Murinjo.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ljudi meni je ovo smijesno, covjek je najplaceniji fudbalski trener na svijetu, prima 12 miliona godisnje za ovakve genijalne poteze i obrazlozenja. Fudbal uopce nije komplicirana igra, zato je i svi volimo, zato uvijek oplacem kad mi neko kaze da se ne treba mijesati u njegov posao. Ne treba se mijesati u posao doktora, advokata, ekonomiste, ali fudbalski trener nije nikakva nauka biti. Iskreno se nadam da on ne misli ovako, za dobro kluba.

Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk

Iz ove izjave se može zakljuciti samo to da Ivanovic ce do kraja sezone biti standardan nebitno bio on i dalje ovako loÅ¡ ili joÅ¡ gori (poÅ¡to bolji teÅ¡ko da viÅ¡e može biti). 

ÄŒuj mu izjave, ako mi igraju Cesar i Baba, imamo manje igrača u skoku, pa izbaci Fabregasa a koristi Rubena i eto te opet u egalu, ako ti je do toga. 

ÄŒovjek nema odgovor na loÅ¡u igru Baneta, a i dalje ga želi koristiti pa zato daje svakakve izjave. SmijeÅ¡no ba, a u drugu ruku žalosno, jer za 2 sedmice valja opet gledat kako nam se bekovi pate, ne znaju za 90 minuta niti jedan centarÅ¡ut uputit ili jednostavno napravit viÅ¡ak na toj strani ili nedaj Bože kakav prodor da bude, kakva solo akcija.  Jedina smo ekipa u Evropi u kojoj od 2 beka mi imamo samo pola beka, jer Azpi na lijevoj strani je dobar samo u odbrani.

Bravo Mou, samo naprijed, ali nećeš vječno, ni ti ni Ivanovic.

Ne bih se složio Wisey s tobom po tom pitanju. Onda bi svako mogao biti trener.Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Smatram da svako ko je igrao fudbal 11 protiv 11 moze biti trener. Samo se "obicni" ljudi ne odlucuju krenuti tom rutom jer posao nije siguran i tesko se probiti iz razloga sto mnogi misle da ce neko biti dobar trener samo zato jer je bio dobar igrac. Fudbal je zacarani krug sto se toga tice i jako je tesko upasti kao autsajder, npr kako je Mourinho upao.

Sto se znanja tice, kada bih imao vremena i kad bi se moj posao sastojao u gledanju fudbalskih utakmica, analiziranju, svakodnevno kad bi samo to bio moj zadatak, ne vidim sta taj neki veliki strucnjak Mourinho moze vidjeti sto mi ne vidimo. Gdje je razlika, razlika je u psihologiji, u vodjenju grupe ljudi kao i svakog igraca pojedinacno i tu smatram da je jedino zasto neko moze biti manje ili vise uspjesan. Naravno u kombinaciji sa vlastitim stavom i harizmom. Ferguson je jedinstven u tome bio. Muda je imao i znao je.

Baba nece dobiti sansu,nemoj da se Lazemo Filipe Lusi je stigao u Celzi kao najbolji bek te godine u Primeri,sedeo je na klupi...

Drzi Asplikuetu na levom beku,koji ima NULA ucinak u napadu,zard toga sto je dobar u defanzivi sa takvim pristupom ne moze da nam bude dobro.

Hajmo svi u trenerske vode :lol::lol::lol: odjava!

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Diablo Igrom slucaja upoznat sam procedurom oko tih licenci. Nemoj misliti da je to nesto tesko dobiti. To se placa iz svog dzepa u sustini. Ja ne znam nikog da je pao, da nije uspio poloziti za neku od tih licenci. Vjeruj da uopce nije neki problem doci do toga, samo sto nije siguran i stalan posao, zbog toga se mnogi ne odlucuju da se okusaju. Ne mislim ja sad da svaka susa moze postati trener, pogresno shvatate, samo govorim da ne treba od fudbala i fudbalske igre praviti sah. Nit je Mourinho Kasparov, nit je fudbal toliko komplikovan. Drugo, ti danas imas tim od pravih strucnjaka na raznim poljima, od sportske medicine, nutricionista, fitness trenera itd Svi oni rade za tebe. Razlika zasto je recimo Mourinho toliko uspjesan je u sportskoj psihologiji, u njegovom vodjenju igraca pojedinacno i grupe ljudi, on je veliki trener zato sto prica nekoliko jezika, tako uspostavlja odnos s ekipom. Cinjenica jeste da moras bas biti teska budala da recimo imas igrace vrhunskog kvaliteta i ne budes u top 5 ili top 10 ekipa. Znacaj velikog trenera je u tome da medju recimo 3-4 ekipe podjednake kvalitete igrackog kadra (npr City, Chelsea, Arsenal, United) zavrsi 1. na tabeli a ne 4. Ali stavi prakticno bilo koga s tom licencom da iole normalno rezonski postavi tim i ovi ce igraci zavrsiti u vrhu, eventualno medju 5-6 timova, sigurno nece biti 15. Iz tog razloga govorim da se ljestvica ne smije spustati i biti zadovoljan borbom za top 4 u ovoj sezoni s Liverpoolom i Spudsima, to je sramota. Elem, da se vratim na Rahmana, momak odigrao citavu sezonu u Bundesligi na visokom nivou, i ovaj nas govori kako ne zna igrati u Premiershipu, nije spreman. Zadnji put smo ovu pricu slusali sa Cuadradom, a prije toga Salahom. Tako da Rahmanova jedina sansa da zaigra je ako novi trener dodje. Gesendet von meinem Nexus 5 mit Tapatalk
[quote name="hamco" post="237095" timestamp="1444041708"] HAHAHHAHAHAHAAHHA majke mi ispisat ću se sa ovog foruma :D Wisey jesi li ti stvarno ozbiljan ili trolas? :D[/quote]Ispisi brate, da trollam ne bi pisao toliki post. Nije mi jasno sta pravite od fudbala sahovsku igru, a za fudbalske trenere kad neko kaze 'nemas ti sta pricati, on je strucnjak za to' kao da je nuklearni fizicar u pitanju. Gluposti. Jebo te ta licenca, najmanji je problem dobiti. Al necu dalje o tome da me ne bi banovao relomir zbog spamanja. Mourinho ce sebi potpisati smrtnu presudu ovom izjavom za Rahmana i Ivanovica, to ce biti njegov kraj u narednim utakmicama. Al vec nas je u teska govna zavalio..

Ispisi brate, da trollam ne bi pisao toliki post. 

Svašta :D Ono zaista nevjerujem sta govoris.Smijesno bi bilo da stavis u istu rečenicu Safeta Sušića sa Murinjom i ostalim trenerskim velikanima a ne nas obicne smrtnike :D Citiraću Dzanov post.

Hajmo svi u trenerske vode :lol::lol: :lol: odjava!

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

• 2 sedmice kasnije...

Moram reci par riječi za ovog momka.OK znam da je tek dosao,nije puno ni igrao,ali i to malo sto sam gledao nije mi se svidjelo.Hajd eto da kazem nije u datom trenutku dobro igrao ali se vidi potencijal.Medjutim ja ni taj potencijal ne vidim.Ono sto mi je najvise zapalo za oko je to da nije brz.Apsolutno nije brz.Nije spor ali nije ni brz.S loptom u nogama takodjer nije nesto posebno jak.U odbrani se ne postavlja lijepo,evo danas nekoliko puta ispao kao najobicni levat.Ne znam jbga,znam da je tek dosao ali ne djeluje mi kao neko u koga se mozemo puno uzdati da ce igrati godinama na toj poziciji,recimo kao A.Cole.Volio bih da grijesim ali eto...

Partija je srednja zalost, imao nekoliko pogresnih dodavanja. Ocekujem bolje partije u nastavku sezone.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.