Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 32: QPR 0 - 1 Chelsea (12.04. ned) [3]

Matchday 32: QPR vs. Chelsea (12.04. ned) [14:30h] 7 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda, tamo je svako pobjeÄ?ivao pa Å¡to ne bi mi
      66%
      4
    • Podjela bodova, i to Ä?e biti teÅ¡kom mukom
      16%
      1
    • Poraz, tradicionalno na Loftusu nam niÅ¡ta ne ide
      16%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

M5jlES5.png

Prošlo kolo je donijelo mnogo promjena u vrhu, nakon dugo vremena Manchester City više nije prvi pratilac Chelseaja, aktuelni prvak je pao na 4. poziciju dok su sada Machester United i Arsenal najbliži lideru, dok su  sa druge strane i ekipe koje su u borbi za opstanak došli do bodova. U okviru 32. kola Premier Lige lider na tabeli ekipa Chelseaja ide na gostovanje Queens Park Rangersu na Loftus Road, bez obzira na pozicije na tabeli i formu gradski derbi je uvijek posebna utakmica, tako da je i ovaj londonski derbi utakmica u kojoj je pobjeda više od tri boda. Queens Park Rangers se trenutno nalazi na 18. mjestu sa 26 bodova, ekipa sa Loftus Roada prolazi kroz još jednu tešku sezonu u Premier Ligi, Harry Redknapp je prije dva mjeseca iznenada napustio Queens Park Rangers a nakon njega situaciju pokušava da popravi Chris Ramsey. Realnost Queens Park Rangersa je borba za opastank u ligi, iako su prije početka sezone očekivali da će obezbijediti miran kraj sezone ipak ušli su u fazu kada bodove moraju osvajati bez obzira na protivnika jer vremena za spas je sve manje. Od početka sezone Queens Park Rangers nije uspjeo uhvatiti formu koja bi donijela bodovnu zalihu, gostovanja su bolna tačka kroz cijelu sezonu jer su oni sa gostovanja donijeli samo 7 bodova, dok su na Loftusu Roadu osvojili 19 bodova i po tome su 14. ekipa u ligi. Queens Park Rangers pred ovaj londonski derbi mogu da raduju rezultati sa posljednje dvije utakmice jer su oni sa dva gostovanja osvojili 4 boda što je u velikoj mjeri  popravilo raspoloženje u ekipi, ali činjenica koja svakako ne ide u prilog Queens Park Rangersu je podatak da su oni izgubili posljednji 5 utakmica na Loftus Roadu a posljednju pobjedu na domaćem terenu ostvarili prošle godine. Chelsea je u potpuno drugačijoj situaciji, Jose Mourinho i njegovi igrači su odličnoj situaciji u borbi za titulu, sve drže pod kontrolom i jasno je da je svaka nova pobjeda „Plavaca“ veliki korak prema ostvarnju cilja. Chelsea bez obzira na dosta lošiju igru i dalje redovno dolazi do pobjeda što ih čini sigurnim liderom, u ligi nisu poraženi još od prvog dana 2015. godine, u posljednje vrijeme Chelsea je imao neke neuspjehe, nakon kiksa i podjele bodova protiv Southamptona oni su pozitivno ragovali i vratili se sa dvije pobjede u posljednja dva meča. Do sada je se pokazalo da Chelseaju nija baš toliko bitno gdje se igra utakmica, jer je ekipa Josea Mourinha na Stamford Bridgeu osvojila 39 bodova samo je Manchester United osvojio više na domaćem terenu, dok na gostovanjima „Plavci“ nemaju ništa lošiji omjer, jer su trenutno najuspješnija ekipa na gostovanjima u ligi sa 31 bodom. U međusobnim duelima svakako da je više uspjeha imao Chelsea ali daleko od toga da je Queens Park Rangers omiljeni protivnik Chelseaja, u posljednih 15 utakmica Queens Park Rangers je tri puta pobjedio Chelsea uz 4 remija što je svakako omjer koji ohrabruje Chrisa Ramseya. Dakle Queens Park Rangers je ekipa koja zna da iznenadi Chelsea ali ono što je takođe tačno je da se Chelsea redovno muči u utakmica protiv Queens Park Rangers što pokazuje i podatak da su „Plavci“ u posljednjih 40 godina samo 3 puta protiv Queens Park Rangersu postigli više od 2 gola. Gradski derbi, rivalitet, borba za bodove koji su potrebni i jednima i drugima je svakako recept za sjajnu utakmicu i odgovor na dosta pitanja.

>MEĐUSOBNE UTAKMICE<

njrMKSD.png

mjnMcp3.png

>FORMA<

fUV3LLQ.png

p4SGRvS.png

>TIMSKA STATISTIKA<

MeyVxQn.png

OiD2o6J.png

>QUEENS PARK RANGERS<

wsybZqh.png

o0VVUxv.png

>CHELSEA<

89Ptftc.png

06LcEe1.png

>POSLJEDNJA MEĐUSOBNA UTAKMICA NA LOFTUS ROADU<

9PdW175.png

>POVREDE/SUSPENZIJE/IZOSTANCI<

phN3smS.png

>SUDIJA<

Andre Marriner

14kYEgz.jpg

U posljednjih 5 utakmica kada je sudija Marriner Chelsea ima 3 pobjede, 1 neriješen rezultat i 1 poraz.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 78
  • Pregledi 6,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Fabregas i Matić ukoliko dobiju žuti sledi im pauza od dve utakmice, treba i na to paziti, neće biti lako QPR-om.

Ovo mora da se dobije...Samo se nadam da ce debil Murinjo da izvede trio Azar,Vilijan i Kuadrado videlo se kad je izbacio Oskara protiv Stouka koliko se brze igralo.

• Autor

Fabregas i Matić ukoliko dobiju žuti sledi im pauza od dve utakmice, treba i na to paziti, neće biti lako QPR-om.

Kako to? Ja sam mislio da nakon 30 kola granica za kartone se diže na 15 žutih.

Kako to? Ja sam mislio da nakon 30 kola granica za kartone se diže na 15 žutih.

I ja sam se čudio, ali svi to prićaju, a onda čujem da to pravilo počinje da važi tek od sredine travnja.

• Autor

I ja sam se čudio, ali svi to prićaju, a onda čujem da to pravilo počinje da važi tek od sredine travnja.

To je onda ovako..

If a player accumulates ten cautions between the opening day of the playing season and the second Sunday of April in the same season, he will be suspended automatically for two matches.

Ovo mora da se dobije...Samo se nadam da ce debil Murinjo da izvede trio Azar,Vilijan i Kuadrado videlo se kad je izbacio Oskara protiv Stouka koliko se brze igralo.

Tata ti debil što te napravio...

• Autor

Ne znam šta drugo da očekujem nego tešku i prije svega utakmicu koja će odnijeti mnogo živaca, znači mi protiv njih uvijek igramo teške i nervozne utakmice, podatak da smo u posljednjih 40 godina protiv QPR samo 3 puta dali više od 2 gola dovoljno govori. Prosto mi protiv njih ne znamo odigrati laganu utakmicu, znači bez obzira u kakvoj smo formi mi sa njima teško izlazimo na kraj, u prošlosti smo bili u puno boljoj formi nego što smo sada pa se nismo proslavili protiv njih, a sada nam forma nije bajna. Vidjeli smo u prvom dijelu sezone da smo ih i na Bridgeu jedva pobjedili mislim da je neki penal presudio, tako i sada očekujem neku muku. Oni će nravno igrati kao da su sa druge planete, sve ono što im je bila slaba tačka će na tih 90 minuta postati njihova prednost, očekujem neku ludačku utakmicu Greena, Austin i Zamora igraju u velikoj formi i svakako da su velika prijetnja pogotovo za našu nesigurnu odbranu, Austin je dobar kroz cijelu sezonu dok Zamora igra u onoj formi kada je bio glavni igrač Fulhama.

Ne očekujem mnogo, tako da neka naši daju sve od sebe i to je to, nadam se da želja za pobjedom i borba neće izostati sa naše strane.

Cech, Ivanović, Zouma, Terry, Luis, Matić, Fabregas, Hazard, Cuadrado, Willian, Remy.

Ja bas naprotiv imam dobar osjecaj pred ovu tekmu, samo bez puno taktickog palamudjenja i ocekujem uvjerljivu pobjedu.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.