Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Round of 16: Chelsea 2 - 2 PSG (11.03. sri) [D]

17 članova je glasalo

1. 1.

• Da
      81%
      13
    • Ne
      18%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

UEFA LIGA PRVAKA / Å AMPIONA

11. MART / OŽUJAK 2015

SRIJEDA / SREDA

STAMFORD BRIDGE

20:45h

CHELSEA FC VS. PARIS SAINT-GERMAIN FC

czmxp99.gif

UVODNIÄŒAR: TBD

• Odgovori 103
  • Pregledi 9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

[URL=http://s1077.photobucket.com/user/Gandalf06/media/20_zpse7pwsilw.jpg.html]20_zpse7pwsilw.jpg[/URL]

[URL=http://s1077.photobucket.com/user/Gandalf06/media/20150302_164253_zpswpcqylia.jpg.html]20150302_164253_zpswpcqylia.jpg[/URL]

Liga Prvaka/Šampiona je bitno/važno takmičenje/natjecanje, stvarno/zaista se treba potruditi na ovoj utakmici/tekmi, nakon što smo pobjedili/slavili u komšiluku/susjedstvu protiv West Hama, protiv West Hama nismo igrali sigurno/bezbijedno ali nas je naš golman/vratar spasio/izvukao i moramo biti zahvalni/blagodarni našim golmanu/vrataru. U srijedu/sredu 11. marta/ožujka moramo pokazati/prikazati da smo odgovarajuća/prikladna ekipa za četvrtfinale ovog najvećeg/ogromnog takmičenja/natjecanja, naši moraju pokazati da su sjajna/bajna grupa/skupina igrača. Nadati se da ćemo početkom sljedeće/naredne sedmice/tjedna biti bez problema/poteškoća sa povredama/ozljedama. Gol/zgoditak na početku utakmice/tekme bi nam dobro došao..

Liga Prvaka/Šampiona je bitno/važno takmičenje/natjecanje, stvarno/zaista se treba potruditi na ovoj utakmici/tekmi, nakon što smo pobjedili/slavili u komšiluku/susjedstvu protiv West Hama, protiv West Hama nismo igrali sigurno/bezbijedno ali nas je naš golman/vratar spasio/izvukao i moramo biti zahvalni/blagodarni našim golmanu/vrataru. U srijedu/sredu 11. marta/ožujka moramo pokazati/prikazati da smo odgovarajuća/prikladna ekipa za četvrtfinale ovog najvećeg/ogromnog takmičenja/natjecanja, naši moraju pokazati da su sjajna/bajna grupa/skupina igrača. Nadati se da ćemo početkom sljedeće/naredne sedmice/tjedna biti bez problema/poteškoća sa povredama/ozljedama. Gol/zgoditak na početku utakmice/tekme bi nam dobro došao..

koji kurac ?

Meni dobar tekst kaeta : )
Kod mene u uzbenicima za faks,profesori koriste ponekad takav nacin pisanja,ne tipa srijedu/sredu itd..nego jedan pojam,radnju,opis,definiciju... na vise nacina,jos se dosta prepisuje/pozajmljuje od hrvata,bosanac,kao je kod jednih,kako kod drugih tako da mi je ovo skroz normalno a neka i nesvesno i ja to radim

...Sto se tice utakmice,nadam se da cemo odigrati vrhunski u odbrani i da je ona predstava protiv psg bila samo jedan los dan

Imamo dobar rezultat iz prve utakmice,igraci su odmorni i svi su na raspolaganju,sve je u nasim rukama.

Sa takticke strane,voleo bih da krenemo sa 4-2-3-1,sa Zumom i Terijem,ispred Mate i Fab uz trojac iza Koste,Azar - Vilijan - Kvadrado

Molim boga da nas posluze kontre u sredu

Što se tekme tiče, trpajte pare na manje od 3 gola.

Jel to ono 3- ? 

Produžeci.

Ako odigramo u odbrani dobro,koncentrisano i ako nam golman bude na visini zadatka ne vidim nacina kako da ispadnemo.Jer mi ove sezone barem sto se napada tice nemamo uopste problema.To prvenstveno mislim na postizanje golova,ne samo napadača nego cijele ekipe.Mi ove sezone samo na jednoj utakmici nismo uspjeli zabiti ni jedan pogodak i to protiv Sanderlenda.Kljuc uspjeha je odbrana a gore cemo uvijek uspjeti zabiti makar jedan gol.
Prije svega sam optimistican jer je igra Parižana u gostima jos losija od nase igre u gostima.Uvijek sam se pitao zasto je toliko bitno igrati kući ili u gostima pa sam skoro citao jedan clanak o tome i to nije nista sto vec nismo znali.Ipak statistika i rezultati to potvrdjuju a evo neki od faktora koji se navode kao glavni razlozi prednosti domaceg terena.

Igranje na „domaćem terenu“ smatra se olakšavajućim faktorom iz više razloga:

Kao prvo, domaći igrači bolje poznaju teren na kom se igra. To im omogućava da se brže i lakše orijentišu u prostoru i efikasnije koriste svoje specijalne sposobnosti. Takođe, domaći igrači su naviknuti na dimenzije terena, kvalitet trave na kojoj se igra i udaljenost publike od igrališta.

Drugi faktor koji se pominje u literaturi je faktor putovanja. Duga putovanja, promene vremenskih zona i narušavanje ustaljenih navika kod igrača su otežavajuće okolnosti sa kojima se suočavaju gostujući timovi.

Treći faktor koji se spominje je pristrasnost sudija. U javnosti postoji uverenje da su sudije naklonjenije domaćim timovima. Rezultati nekih istraživanja potvrđuju, bar delimično, ovu pretpostavku. Na primer, Nevill, Balmer i Williams (2002) izveštavaju da fudbalske sudije dosuđuju značajno manje prekršaja domaćim igračima kada je publika izuzetno glasna u odnosu na situacije u kojima je publika mirna i zaključuju da pod pritiskom publike sudije mogu doneti odluke kojima neće izazvati negodovanje gledalaca. Dakle, u ovom slučaju sudije su domaćim timovima dopuštale agresivniju i grublju igru.

I četvrti faktor  je faktor publike. Utakmice na „domaćem terenu“ se, uglavnom, igraju pred publikom koja podržava domaći tim. Publika svoju podrÅ¡ku iskazuje na različite načine. Ona igračima Å¡alje poruke koje u sebi sadrže želju za uspehom putem pesama i aplauza, noseći garderobu u bojama kluba i preko transparenata podrÅ¡ke i navijačkih koreografija. Igrači takve poruke prepoznaju i istraživanja kažu da igrači izveÅ¡tavaju da su u prisustvu publike koja im pruža podrÅ¡ku motivisaniji i sigurniji u konačan uspeh (Bray, Jones i Owen, 2002; Bray i Widmeyer, 2000)

Luiz se vraća u obranu, a Marquinhos ide na desnog beka sa specijalnim zadatkom da čuva Hazarda.

Poznavajući njegove navike dok je kod nas igrao štopera, moguće je da pokida utakmicu a moguće je i da nam pokloni pobjedu, sredine nema :D

vrijeme je da Dijego Costa poprči nesto u lš

PSG mu je realna sansa da skine mrak. Oni ce morati da napadaju, te ce ostati sasvim dovoljno prostora da im stavi komad, il dva... 

Dali smo im dva gola prošle godine kada oni nisu morali napasti i mogli su igrati potpuno dozirano, pa zašto im ne bi sada uvalili bar dva kada oni moraju nas napasti..

Nemam ništa protiv bilo koje postavke na terenu ako donosi prolaz, nema mi slađe pobjede nego od one na kontra napade.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.