Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Semi-finals: Liverpool 1 - 1 Chelsea (20.01. uto) [D]

Semi-finals : Liverpool vs. Chelsea (20.01.uto) [20:45h] 15 članova je glasalo

1. 1.

• Treba izvesti najjači sastav i pokuÅ¡ati rjeÅ¡iti pitanje finaliste
      50%
      7
    • Maksimalno tri promjene u sastavu, jer za vikend nemamo težak zadatak
      35%
      5
    • Treba Å¡to viÅ¡e "izmjeÅ¡ati" sastav, gdje Ä?e pojedinci dobit priliku ako ne u Kupu
      14%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

cegmvOl.jpg?1

pLyeham.jpg?1

Chelsea je još uvijek u borbi za sva četiri trofeja, dok u ostalim takmičenjima ima još dosta utakmica za odigrati i savladati dosta prepreka, Capital One Cup polako ulazi u svoju posljednju fazu. Chelsea je pobjedama protiv Boltona, Shrewsburya i Derby Countya došao u situaciju da se bori za ovaj trofej i da bi došao do finala morat će savladati najtežu prepreku kada su u pitanju dosadašnji protivnici u Capital One Cupu. Prvi meč polufinala ekipi Josa Mourinha donosi gostovanje na Anfieldu, gdje će se protiv ekipe Liverpoola boriti za prolazak u finale, a pošto se u ovoj fazi takmičenja igra i revanš, moguće je da će se o putniku u finale ipak odlučivati na Stamford Bridgeu. Liverpool je do polufinala stigao preko Middlesbrougha, Swanseaja i Bournemoutha, ekipa Liverpoola ove sezone nije na nivou rezultata iz prošle sezone, eliminisani su iz Lige Prvaka, u Premiershipu se nalaze na 8. poziciji i vjerovatno im se ovaj kup čini kao rijetka prilika da koliko toliko „uljepšaju“ sezonu. Liverpool je ipak u posljednje vrijeme pronašao formu i napravili su seriju od 8 utakmica bez poraza, a u posljednje tri utakmicu su ostvarili isto toliko pobjeda. Chelsea ove sezone ne odustaje ni od jednog trofeja, ali ipak je ovo takmičenje četvrto po rangu važnosti i moguće je da će neki rezervisiti dobiti šansu, ekipa Josea Mourinha u ovaj duel ulazi nakon fantastične pobjede protiv Swanseaja. U posljednjih nekoliko godina ova dva rivala su odigrala mnogo važnih i velikih utakmica, posebno u Ligi Prvaka, tako da u ovom duelu nema mnogo tajni, a kada su posljednji put odmjerili snage Chelsea je slavio da 1-2 na Anfieldu. Jedno je sigurno, ni Liverpool ni Chelsea neće lako prepustiti mjesto u finalu Capital One Cupu.

>POSLJEDNJIH 10 MEĐUSOBNIH UTAKMICA<

WCxiOvb.png?1

>FORMA<

SPzy0lF.png?1

TrGC0Mt.png?1

>SUDIJA<

Martin Atkinson

Ba3zsW1.jpg?1

Ove sezone je bio dva puta sudija Chelseaju, Chelsea ima skor od jedne pobjede i jednog poraza.

PREVIEW: King Chelsea

• Odgovori 66
  • Pregledi 5,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Forma im je dobra, vezali su par dobrih partija(rezultatski). Ne znam kad se igra uzvrat, mislim da ce Jose, barem bi trebao ovu tekmu odigrati u sto moguce kombinovanijem sastavu, jer nam dolaze svakako vaznije tekme. Odmoriti neke igrace i samim time dati ostalima sansu poput bosve da se prikazu i dokazu. Za njih je ovo tekma sezone, s jedne strane to im je jedini nacin da sezonu kolko tolko izvuku, a s druge strane smo mi. Sigurno ce bit nabrijani do maksimuma. Licno bih odmorio kapitena i Fabregasa prve. Ramiza u pocetni sastav. Bio bih zadovoljan i remijem, jer cemo ih guzit kuci. Ovaj kup osvojit pa da se kompletira sa ostale 3 na kraju sezone...

Očekujem najjači sastav, ako bude rotirao, rotiraće u FA kupu. Sturridge im je i dalje povređen. Ako je moguće, rutisnki rešiti ovo, a onda u Londonu odratiti utakmicu. Ne bi imalo smisla parkirati autobus ovde.

Nadam se da ćemo izgubiti. Ovaj kup nam je višak natjecanje.

treba se ić na svaki trofej

Kakav troll hljeb te jebo.

Najjači sastav izvesti, otresti ih sa barem 2 gola razlike i onda mirno dočekati na SB sa izmjenjenim sastavom.

zelje...

Najjači sastav izvesti, otresti ih sa barem 2 gola razlike i onda mirno dočekati na SB sa izmjenjenim sastavom.

Slazem se u potpunosti.

Bice tesko

3 utakmice od trofeja. A volio bih da ih tresnemo i onda želim u finalu Tottenham, moramo se revaÅ¡irati pizdama. Samo jako momci, Chelsea ide svaki put na pobjedu, a ako uvežemo 3 dobre partije prije Citya biće to znak da smo podigli formu i ući ćemo sa velikim samopouzdanjem u taj meč. 

Samo hrabro.

• Autor

Jeste da nam je ovaj kup najmanje bitan od svih trofeja za koje se borimo, ali jbg trofej je trofej, kada smo već došli do polufinala zašto ne pokušati i osvojiti. Za ovu utakmicu je teško bilo šta očekivati, jer postoji revanš, a to mijenja dosta toga, od pristupa do taktike, tako da je pitanje za šta će se Mourinho odlučiti. Lako se može desiti da ovu utakmicu odigramo čisto da imamo aktivan rezultat za revanš, a moguće je da i krenemo na pobjedu, znači sve zavisi kako Mourinho rasporedi snage za ove tri kup utakmice. Ja mislim da bi trebali izvest ako ne najjači sastav onda sastav uz 2-3 promjene u odnosu na prvu postavu, za vikend nemamo težak zadatak na Stamford Bridgeu, tako da možemo sebi dopustiti jak sastav u ovoj utakmici. Bila bi velika stvar kada bi uspjeli na Anfieldu doći do rezultata koji bi nam dozvoljavao izvođenje kombinovanog sastava u revanšu, jer bi tada mogli odmoriti neke igrače pred City.

Uglavnom, nadam se da će ekipa obezbijediti u ovoj utakmici što povoljni rezultat i tako dodatno olakšati revanš, Liverpool je podigao formu i povezali su 8 utakmica bez poraza tako da očekujem dobru utakmicu.

Cech

Ivanovic.......Zouma...........Tery...............Luis

Mikel.........Matic

Schurle.........Oscar............Hazard

Remy

Prvo, Mourinho ne podnosi Liverpul, drugo u slucaju da prodjemo u finale,tamo nas ceka Tottenham,koji je lupio takav samar Mourinhu,a njegov ego je svima nama poznat. Ako se ne varam prvi trofej koji je uzeo Mou kada se vratio je ovaj (mozda gresim).  Jos, za vikend igramo FA kup koji bi trebao da bude lak posao, dakle ima vremena za odmaranje. 

I sta mislite da ce raditi sutra? Najjaci sastav,resiti sve vec sutra i onda lagano kuci igrati.

najdraze su mi pobjede protiv Liverpoola i Arsenala, bilo to u prijateljskim utakmicama miki maus kupovima svejedno, protiv arsenala posebno, kad njih pobjedimo mjesec dana sam pod utiskom pobjede.

Sent from my Nokia 909

Zašto odustati od ovog takmičenja, a došli smo do pred kraj? Konačno konkurentan protivnik u kupu, a lično, i najomraženiji otočki klub.

Trenutačna forma Liverpoola; itekako prihvatljiva, tj. zadnjih 8 mečeva bez poraza, izuzmemo li potop u derbiju kontra ManU. U domaćem taboru se očekuje povratak kapitena Gerrarda, i Lallane, dok je Balotelli pod upitnikom.

Vjerovatnih XI; 
Mignolet; Can, Škrtel, Sakho; Marković, Henderson, Lucas, Lallana; Gerrard, Coutinho, Sterling.

Nakon vrlo dobrog starta Chelsea u Premiershipu, desilo se, nažalost, ono čega sam se i pribojavao - teÅ¡kog Božićnog rasporeda, te remija protiv Southamptona, i poraza protiv Spursa. Motiv viÅ¡e može biti činjenica zbog odlične proÅ¡losedmične partije u Velsu, i potopa Swansea, uz nevjerovatnih 5 pogodaka u mreži. 

Najavljen comeback Courtoisa, dok na Azpija joÅ¡ ne možemo računati... Zouma, Remy i Schurrle se navode kao moguća imena u sastavu icon_rolleyes.gif

Vjerovatnih XI;
Courtois; Ivanović, Zouma, Cahill, Luis; Matić, Ramires; Hazard, Fabregas, Schurrle; Costa

Statistički podaci pred večerašnji duel;

- Redsi su najuspješniji klub u CO kupu, uz 8 trofeja, i 11 finala.

- Liverpool i Chelsea su se susreli 36x u zadnjem desetljeću, a od toga 15x u kup mečevima.

- Plavci su osvojili ovo takmičenje 4x, uključujući 2 trofeja pod palicom Mourinha ('05 - '07).

- U posljednjih 11 polufinalnih mečeva, nažalost, Chelsea je doÅ¡ao samo 6x do finala.

- Pozitivna stavka: Chelsea je izgubio samo jedanput, u njihovih zadnjih 7 međusobnih susreta, uključujući ligu i kup.

- Klapa Mourinha je slavila 2x u 2014. godini na Anfieldu icon_cool.gif

PS. Direktan prijenos očekujte na Areni trici.

Oh pa ovo je večeras :D Ja živio u ubjeđenju da igramo u srijedu. Odlično, tekmica, Chelsea, uživanje.. Idemo ih karati ponovo, momci.

vise bih volio da je finale, da se vratimo na početak :)

https://www.youtube.com/watch?v=8tuUJnVQq6o

nekad ako te sretnem imam itekako dobar povod da te opljackam

:-/

gerrard-slip.gif

"Steve Gerrard, Gerrard. He slipped on his f*cking arse. He gave it to Demba Ba. Steve Gerrard, Gerrard."

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.