Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Semi-finals: Atletico Madrid 0 - 0 Chelsea (22.04. uto) [D]

Istaknuti odgovori

champsleague-469865.jpg

Plavci su u polufinalu Lige Prvaka izvukli ekipu Atletica iz Madrida koji ove sezone igraju fantasticno.

Bit ce to sudar dvije najbolje odbrane u Evropi. Sudar dva velika strucnjaka, s jedne strane Mourinho a s druge Simeone.

Fernando Torres ce igrati prvi puta protiv kluba uz koji je uzrastao. Costa protiv "najvjerovatnije" buduceg kluba kako mnogi kazu.

Courtois koji je igrac Chelsea prvi puta dolazi na Stamford Bridge da igra ali protiv Plavaca.

Sigurno je kako ce ekipa Chelsea a i Mourinho shvatiti ovaj mec ozbiljno jer imaju u zadnjem okrsaju lose iskustvo. Chelsea je izgubio u super kupu prije 2 godine a Mourinho finale u kupu kralja prosle godine.

Mourinho je se 4 puta susreo sa Simeoneom gdje je 3 puta nosio pobjedu i jednu izgubio, utakmicu, koju smo vec naveli.

Chelsea se sastao sa Atleticom 3 puta. Imaju 1 pobjedu, 1 remi i 1 poraz.

Atletico je usao u polufinale tako sto je izbacio Barcelonu ukupnim rezultatom 2-1. (1-1, 1-0). Chelsea je igrao u cetvrtfinalu protiv francuskog prvasa PSG-a gdje je Demba u zadnjem dijelu utakmice donijeo plavcima prolaz svojim golom. Ukupan rezultat je bio 3-3 al je Chelsea prosao zbog gola u gostima.

BIt ce to velika borba, ekipe koje igraju fizicku igru. Kao sto komentar procitah, borit ce se za svaki metar kao u NFL-u.

Najefikasniji igraci  ove sezone u Ligi Prvaka kod Atletica su Costa sa 7 golova i Gabi sa 4 asistencije

Kod plavaca  po 3 gola su dali: Ba, Etoo i Torres te najbolji asistent je Oscar sa 4 asistencija.(iako neki pisu 5)

Cech je ove sezone u LP imao 27 odbrana a Courtois 23

Sveukupno najbolji strijelci ove sezone su

dbmb.pngzz0f.png

Branislav Ivanovic ce propustiti prvu utakmicu zbog zutih kartona.

Igraci koji se moraju paziti zutog kartona su:

Chelsea: Willian, Mikel, Lampard i Luiz

Atletico: Gabi, Insua, Koke i Juanfran

• Odgovori 104
  • Pregledi 7,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Izgubili smo gostovanje u Parizu, ali daleko od toga da smo nadigrani, pa ne verujem da ce Mou odstupati od svoje "gostujuce" taktike. Atletico je sjajan u presingu na loptu i igri na kontre, ali se slabije snalaze kad oni kontrolisu posed, i tu ce ih Chelsea cekati. Prepustice im igru do sredine terena, odakle ce agresivnom igrom oduzimati loptu i udarati snazno kontrama i polukontrama. 

Bekovi im stoje visoko, a stoperi im i nisu preterano brzi, iako se odlicno postavljaju. 
Nas najbrzi igrac u razmeni lopte je Oscar, ako bude igrao kao protiv PSGa(revans), imamo velike sanse da im poremetimo linije, a samim tim i nadjemo put do mreze. 

U odbrani smo oslabljeni, Cole nema mnogo utakmica u poslednje vreme, a bez Baneta, Mou nema opciju da napravi odbranu sa tri stopera... 

Luiz ce igrati sigurno, i imace ulogu slicnu onoj u dvomecu sa PSGom, da zaustavi kretnju Coste izmedju linija.

Ocekujem tesku utakmicu, sa malo golova. Jedino ako Chelsea brzo povede, pa se igra rasplamsa. Sve osim toga mi mirise na neki remi... 

• Autor

Mogao bi Gabi  dobiti zuti i tako propustiti uzvrat. On je igrac Atletica koji je napravio najvise faulove ove sezone u LP. Kod nas je Ramires na prvom mjestu al on ne treba strahovati od zutog.

Za nas bi najveci hendikep bio kad bi willian dobio zuti. Ostali bi sa 3 ofanzivna vezna za uzvrat.

Bit ce ovo jedna dobra tekma za williana koji ima visok work rate a protiv atetica ce svi morati da trce gore dole. 

Ne mogu da vjerujem koje slicnosti imaju ove 2 ekipe...na svom terenu nepobjedivi,u gostima su toliko ziheraški nastrojena da je važno samo ne primiti gol,eventualno 1 al nikako više,a u napadu znaju da mogu zabiti makar 1...zato u gostima često i mi i oni ne igramo onako kako znamo,tj. ponekad i kada je ekipa zrela da se dokrajči ta ziheraška igra nam to onemogucava...

Konkretno sto se nas tiče,mi smo PSG imali u šaci u prvoj utakmici nakon prvog poluvremena,ali u nastavku totalno suprotnost,branili smo se zonski  kao u rukometu,bez imalo presinga i želje za postizanjem gola,već je samo bilo bitno da ne primimo gol,pa čak i nakon 2:1 za njih i dalje smo bili sigurni u prolaz te nismo pokusali napasti...i 'paf'...primismo 3.gol koji na svu srecu nije bio koban,a mogao je!

U ovoj utakmici kojim slucajem ako budemo gubili treba napasti,postici gol po svaku cijenu,jer bilo bi suludo oslanjati se na uzvrat na SB jer je Atletico itekako dobra ekipa i tvrda za razliku od PSG-a i ne vjerujem da bi lako nadoknadili nedostatak iz prve utakmice.

Znam da je teško u ovom dijelu faze tek tako pobjediti u gostima,pogotovo ovako dobru i tvrdu domaćinsku ekipu kao Atletico,ali mozda bi mogli upravo mi njih iznenaditi napadačkom igrom i pokušati biti mi ti koji ćemo doci do vodstva,sto bi mnogo olakšalo dalji tok utakmice a i samog prolaska u finale.

Sve u svemu dok je Murinja ne sumnjam u pozitivan ishod pogotovo jer je često igrao protiv njih i bio i vise nego uspjesan,i to sa ekipom koja osim velikih imena na dresovima apsolutno nije nista bolja od naše ekipe koja je prepuna prije svega velikim borcimaa onda i velikim talentom sa spojem velikog iskustva!

slijede dvije odlucujuce utakmice u ovoj sezoni

ako pobjedimo atletiko na korak smo do finala, zatim idemo liverpoolu u goste nakon ove utakmice, bice tesko, jer ce ekipa sigurno biti umorna, istrosena nakon puta, tako da ce se svojski morati potruditi da pobijede u obe utakmice, i da pokazu da im je stalo da nesto osvoje.

zamisli tu sezonu, dupla kruna, liga sampiona i premiership 

Bit ce umora, bit ce svega, al jbga, utakmica u Madridu je u utorak, na Anfield idemo u nedjelju, ima tu vremena za odmorit se nekako i dobro odigrat. Samo treba vjerovat, a ne sumnjam da će ih Jozo itekako dozirat vjerom u trofej.

Whisp previše si optimističan. :P 

Bit će teška utakmica, ali gol u gostima bi trebao rješit većinu nedoumica prije uzvrata, jedino što nam se namistila ta usrana tekma sa Liverpoolom između dvomeča sa Atleticom a to bi nam moglo napraviti dosta problema. 
Vjerujem u prolaz u finale a isto tako vjerujem da idemo do kraja. 
A što se tiče prve utakmice u Madridu, nadam se pobjedi a očekujem remi uz postignut pogodak. 

Whisp previše si optimističan. :P

Proci ce grdje nego PSG, ja kad ti kazem. 

A zasto tako mislim:

Cech, Bane, Cahil, JT, Luiz, Lamps, Mikel, Torres, Etoo, Azpi, Hazard.. Svi oni znaju kako je igrati za finale i u finalu. Svi sem Eto'oa i Hazarda su prosli onu golgotu od Lige Sampiona 2012, prolivali krv i znoj, ostaviljali srca i duse na terenu, i na kraju izasli kao pobednici. 

U Atleticu toga nema. Oni su u nebranom grozdju, i nema trenera, ni govora koji moze da ih pripremi za ludilo koje ih ceka. 

Neko ce reci da su zbog toga rastereceni. Glupost! Nema rasterecenosti u polufinalu Lige Sampiona. Postoji samo pritisak, i oni koji ne mogu da podnesu isti, ispadaju. Njihovo neiskustvo je nasa najveca sansa. 

Svaka njima cast i kapa dole za sve postignuto do sada, ali ovaj mec mora biti nas. 

Pita se samo Chelsea.

A zasto tako mislim:

Cech, Bane, Cahil, JT, Luiz, Lamps, Mikel, Torres, Etoo, Azpi, Hazard.. Svi oni znaju kako je igrati za finale i u finalu. Svi sem Eto'oa i Hazarda su prosli onu golgotu od Lige Sampiona 2012, prolivali krv i znoj, ostaviljali srca i duse na terenu, i na kraju izasli kao pobednici. 

U Atleticu toga nema. Oni su u nebranom grozdju, i nema trenera, ni govora koji moze da ih pripremi za ludilo koje ih ceka. 

Neko ce reci da su zbog toga rastereceni. Glupost! Nema rasterecenosti u polufinalu Lige Sampiona. Postoji samo pritisak, i oni koji ne mogu da podnesu isti, ispadaju. Njihovo neiskustvo je nasa najveca sansa. 

Svaka njima cast i kapa dole za sve postignuto do sada, ali ovaj mec mora biti nas. 

Pita se samo Chelsea.

Istina je sve to, ali ipak ne može se očekivati lagani prolaz. 
Iskustvo je na našoj strani, i to debelo i to je velika prednost, to se slažem. Ali ipak Atletico ima respektabilnu ekipu, igraju sjajno i trebat će nam više od iskustva. Ne kažem da mi nemamo što treba da ih dobijemo, samo je pitanje da li će igrači biti motivirani a to je zadatak kojega će Jose obaviti. 

Kažem da očekujem težak dvomeč jer sada je natjecanje u fazi u kojoj više nema laganih protivnika i bilo ko da prođe u finale to ne bi bilo preveliko iznenađenje. 
Ne sumnjam u to kako će naša obrana odigrati, skoro uvijek su na nivou. Veza će biti dosta veliki problem, tu ih moramo nadigrati, moramo izdržati njihov pritisak kojega rade. Eh da je sreće pa da Nemanja može igrati, bili bi 30 posto jači na sredini terena, kako defanzivno tako i ofanzivno. Ali ajde, šta je tu je. 
U naš napad se ne uzdam, nema smisla, jedino ako Samuel nešto napravi jer do sada je u skoro svim većim utakmicama bio na dosta dobroj razini i ostaje nam se nadati da će to biti slučaj i sada. 

• Autor

Atletico jeste jaka ekipa al meni su malo izvikani. Nije da su nezaustavljivi. Imali su u osmini i cetvrtfinalu lakse protivnike od nas. Milan i Barca, nikad gori otkako pratim i informisem se o fudbalu svakodnevno.

PSG je jaci od Barce. Mi smo ih prosli. Cak PSG u 2 utakmice nije nista specijalno pokazao. Mogli smo rijesiti sve u prvoj tekmi vec. Kazu  ubili barcu. Gdje i nece kad je Atletico trcao. Mi kao da ne trcimo. Dovoljan je podatak da je Messi pretrcao 1500 metara vise od Pinta. I opet, prosli su ih minimalcem.

3 puta je pobjedjivao Mou simeonea, jednom izgubio i to znamo kakva je tekma bila. Pratili smo je i pricali na shoutboxu. Real se isfulao previse, Courtoa imao odlicno vecer i tako.

Kontam da je najbolje poceti u napadu sa Dembom. On je jedini napadac koji se moze gurati sa fizikalcima. Torresa bi pojeli. Etoo je iskusan igrac al sumnjam da bi se i on mogao nositi.

Demba izgleda kad igra kao amater hajmo reci ali realno jucer nije bio toliko los. Sjajno dodao Ramiresu jednom. Imao odlican skok i udarac glavom ali tik pokraj stative lopta prolazi.

Znamo kako zna iznenaditi sa cudesnim golovima a treba nam jedan target man pri ubacajima, ipak ce igrati azpi desno i cole lijevo tako da je za ocekivati par ubacaja

Nadam se raspolozenom Hazardu, kao protiv CItya nekada i Liverpoola.

Povoljan rezultat ako izvucemo u prvoj tekmi ja nas vidim u finalu. U drugoj se vraca Bane. Taj ce ostaviti srce na terenu, da zaigra finale kad je propustio 2012. 

Samo da mi ne useremo kao protiv PSG-a prvu.

Ja sam uvjeren da nas Atletico neće nadigrat,oni protiv jačih klubova "vole" biti u podređenom položaju nešto slično kao i mi.U većini slučajeva u velikim utakmicama oslanjaju se na kontra napade i napade u "valovima" određenog vremenskog trajanja koji zavise od njihovog visokog presinga.U svakom slučaju mislim da oni nisu ekipa koja je u stanju nas držati konstantno ispred svog kaznenog prostora jer jednostavno nisu taj tip ekipe.Chelsea sigurno neće u Madridu igrati nešto specijalno napadački već će se voditi računa da se obezbedi aktivan rezultat smirenom i strpljivom igrom.

Naravno sve zavisi i od našeg sastava i od toga ko će igrati u špicu,ovde bi Oscar trebao odigrati važnu ulogu jer je on igrač koji zna igrati između linija protivničke postavke.Treba nam naravno raspoložen Hazard i granitna odbrana na čelu sa Cechom koji nesmije ponoviti utakmicu iz Pariza.Što se izostanka Ivanovića naravno da je to mali hendikep,ali Azpilicueta i Cole koji ima desetine ovakvih utakmica u nogama bi trebali ovo dobro odradit.

:sal:

Ne bih se složio sa Whisperom.

Atletico Madrid možda nema zvučna imena kao što imamo mi, ali itekako imaju hrabrosti i volje za igrom.

Nisu bezveze prvi na tabeli u La Ligi. 

Nisu tek tako izbacili Barcu, čak su bili i mnogo bolji.

Atletico za razliku od PSGa je drugačija ekipa i ima drugačiji pristup utakmicama.

PSG je nešto kao City. Imaju jaku ekipu ali nemaju srce. Ne igraju za navijače, niti za klub. Igraju za sebe.

Dok sa druge strane mnogo brže igraju Madriđani i igraju prije svega za klub i za navijače.

Gledao sam par utakmica Atletico Madrida i imalo se šta vidjeti.

Mnogo sličan pristup velikim utakmicama imaju Atletico i Chelsea.

Neće biti lagano. Oni imaju sjajnog napadača koji će biti najveća prijetnja. 

Cio tim im je dobar. U dobroj su formi i imaju sve što je potrebno da im ovo bude uspješna sezone.

Ja želim da naša ekipa pristupi igri kao što su uradili protiv PSGa u drugoj utakmici sa mnogo borbe i vjere u pobjedu i samo pobjedu.

Samo tako možemo pobijediti. Kada svaki igrač da više nego što vjeruje da može.

U Madridu je bitno ne izgubiti, na Stamford Bridgeu znamo šta možemo.

Pita se samo Chelsea.

Lijep post ali totally wrong 

Ako Atletico bude igrao kao par utakmica u ligi onda nemaju šanse protiv nas... Samljet ćemo ih. uvjeren sam da ove godine osvajamo duplu krunu, PL i LP, baš zato što nitko u to ne vjeruje i što nam nitko od drugih ne daje šanse

Whisp tako i meni nisu verovali da prolazimo PSG :D pogotovo posle 3:1 tamo,ali ok je sve to,ne bi bilo zabavno da smo svi isti.

Atletiko ima srce i zelju,ali Chelsea ima sve to + iskustvo,koje moze biti presudno. Mada jos me boli onaj poraz Falkao 4: Chelsea 1. Treba biti na oprezu,ali ne plasiti se.

Jednom sam napisao,zamislite da osvojimo LS,pa LE, pa LS, davno je bilo ne mogu naci post,ne mogu naci na kojoj je temi,ali nije ni bitno,ali zamislite 3 godine,3 evropska trofeja i sto mislim da kada bi mi uzeli trofej ove godine da bi lako mogli da uradimo da postanemo prva ekipa koja ga je odbranila,uz Matica,pa i Salaha koji dosta pokazuje vec na pocetku,Mourinha i jednog vrhunskog napadaca? Imali bi sansu.

Neko ce reci moze lako i Bayernu da se desi ,moglo je da je ostao stari trener,ovaj novi ne valja ni k..... tako da njma je plafon polufinale ove godine. I verovatno ce biti kao sto sam pretpostavio u Januaru finale Real-Chelsea.

Ali ajmo stepenicu po stepenicu. Ajde da sredimo jedne spance,da osvetlamo obraz Engleskom fudbalu,po ko zna koji put ;)

Posljednih nekoliko godina mi branimo ugled Premiershipa u Europi ovi ostali izduvaju već ranoj fazi.

Dok mi igramo polufinale LP Arsenal i City su zaboravili i da su igrali u Ligi Prvaka :D

Nas veliki trener nece propustit ovakvu priliku da se docepa finala, siguran sam u prolaz naseg tima...

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.