25. maj 2022.4 god. comment_328679 Stvarno je teško u ovom trenutku prognozirati. Niko nije obavio prelazni rok kako treba i nemam pojma hoće li ga uopšte obaviti. Ali ako bih u ovom trenutku morao izbaciti neki poredak, to bi izgledalo ovako: 1. Manchester City 0 2. Chelsea -1 3. Liverpool +1 4. Manchester United -2 5. Leicester City -3 6. Tottenham Hotspur +2 7. Arsenal +2 8. Everton -8 9. West Ham United +2 10. Wolverhampton Wanderers 0 11. Aston Villa -3 12. Leeds United -5 13. Brighton & Hove Albion +5 14. Southampton -1 15. Burnley -3 16. Watford -3 17. Crystal Palace +5 18. Norwich City -2 19. Newcastle United +8 20. Brentford +7 Razmaci su stavljeni sa razlogom. Mislim da će biti male razlike i na vrhu i na dnu. Newcastle izbacim svake godine, ali nikako da se ostvari prognoza. Greška: 63, po 3 pozicije u prosjeku. Everton najgora prognoza, Brentford najveće iznenađenje, Newcastle greška zbog novih vlasnika.Manchester City – Zaslužena titula, nema se šta reći. Izdvojili su se u decembru kada je svima bilo najteže. Njihovom osvajanju titule smo i mi doprinijeli jer se "nismo pojavili" na dvije utakmice. Bodovi prevage mogu biti i pobjede protiv Wolverhamptona i Evertona na očite sudijske greške, a mogu biti i preokreti na zadnje dvije utakmice. Stiže Haaland, stići će još neko. Ne mogu biti puno bolji od ovoga jer je nemoguće. Guardiola svake sezone nešto izmisli, a ove sezone je izmislio novu poziciju za Silvu. Liverpool – Na -14 se nisu predali nego su išli do kraja. Nadao sam se da ćemo i mi da stisnemo do kraja, ali smo imali svojih problema. Teško je kad osvojiš 90 bodova i ne budeš prvak, oni to najbolje znaju. Opet, neće oni toliko žaliti za ovom titulom jer nijednog trenutka nisu bili prvi. Uspjeh je što su se vratili i izdržali do kraja. Sa Konateom i Diazom su dobili na širini i kvaliteti, a Tsimikas, Minamino, Jones i Elliott su postali ozbiljniji igrači. Sretno su dobili 2 finala na penale, a Reala će teško na sreću dobiti, tu baš moraju izdominirati. Chelsea – sve sam već rekao Tottenham – Pod Santom su bili najgori tim u ligi, baš loša kombinacija. Imali su sreće što su izgubili od Uniteda i dobili Contea za trenera. Uspio je nešto napraviti od ove ekipe, ključni su bili dolasci Bentancura i Kuluševskog (više golova i asistencija u ligi za polusezonu nego Ziyech za dvije sezone). Kane se ponovo probudio u drugom dijelu sezone i ispunio svoj fond golova i asistencija. U Ligu Prvaka su ušli jer nisu imali povreda u napadu i sredini i zato što se Arsenal raspao. Trebaju još puno da rade i da se pojačaju da bi i sljedeće sezone bili u top 4. Son na kraju zlatna kopačka, samo navijač Manchestera može reći da je Park bio bolji igrač. Arsenal – Najmlađi tim u ligi, podmladili su se skroz i pogodili sa nekim pojačanjima koja nisu obećavala na startu. Iako su na kraju ispustili mjesto u Ligi Prvaka ekipa je napredovala u odnosu na prošlu sezonu. Riješili su se kompletne klupe na zimu, kasnije su im se povrijedila 4 igrača i raspali su se jer nije imao ko da ih zamijeni. Sljedeće sezone da vrate Salibu i jednog od veznjaka sa posudbi, kupe desnog beka i napadača i mogu se nadati nećemu. Manchester United – Najgori Manchester United ikada. Izgledalo je da će se boriti za titulu, sezonu prije su bili drugi, na sve to su dodali Varanea, Ronalda i Sancha. Međutim, Varane nije poboljšao odbranu, Sancho skoro ništa nije napravio. Jedino se Ronaldo ima čime pohvaliti, ali je učinio sve saigrače lošijim. Rashford je neprepoznatljiv, spomenuti Sancho takođe, ni Martial se nije proslavio, Brunine brojke su pale, Cavani isto ništa, bekovi užas. Rangnick je pokušao na dvije utakmice da igra svoju igru, vidio da ne može sa ovim kadrom i digao ruke od svega, što je neozbiljno. I opet nismo uspjeli da ih pobijedimo.. Šteta što je West Ham izgubio zadnju i što ih nije poslao u LK. West Ham United – Iako nisu otišli do kraja u Ligi Europe i zauzeli slabije mjesto u odnosu na godinu ranije, sezona im je više nego uspješna. Ekipa je otprilike bila ista kao prošle sezone, promjena je Zouma u odbrani i Vlašić umjesto Lingarda što nije baš najbolje ispalo. Nemaju nešto širok kadar i dobro su izdržali igrajući na 2 fronta. Na Riceu i Bowenu mogu zaraditi pravo bogatstvo. Šteta što se Noble nije oprostio sa peharom. Leicester City – Vjerovali ili ne, Leicester je završio osmi. Prvi put nakon dugo godina su promašili sa kupovinama. Vestergaard i Soumare se nisu proslavili, a Daka i Bertrand su bili malo bolji. Imali su puno povreda najvažnijih igrača, igrali su dugo u Europi i sve je to uticalo na loše rezultate u ligi. Na kraju su povezali par pobjeda protiv timova sa dna i igrači u napadu su nabili statistiku. Odbrana je bila šuplja jer je više od pola utakmica igrao Amartey, a Soyuncu nije bio ništa bolji. Po expected points su trebali biti na 15. mjestu u borbi za opstanak, ali ih je odlična realizacija odvela u gornji dio tabele. Sljedeće sezone bi trebali biti ponovo opasni jer nemaju obaveza u Europi. Brighton – Moj drugi omiljeni klub u ligi. Tri puta sam navijao da izgube, dva puta protiv nas i u zadnjem kolu kako bi United išao u LK i nijednom nisu izgubili. Ostvarili su najbolji plasman u historiji kluba i najbolji bodovni učinak. Potpuno zasluženo, po pokazanom su trebali tu da završe. Trebali su i prošle sezone tu da budu, ali nisu imali sreće. Ponovo je bilo problema sa realizacijom i tek pred kraj su počeli koristiti šanse kako treba. Mislim da ovo nije slučajnost i da se ovakav sličan rezultat može ponoviti. Teško će zadržati sve najbolje igrače, ali će se snaći nekako. Stiže MVP belgijske lige Deniz Undav. Wolverhampton – Ovaj klub je do samog kraja bio u borbi za nastup u Europi. Bili su dugo i u borbi za Ligu Prvaka, ali su na kraju osvojili 2 boda na 7 utakmica (protiv nas i Norwicha) i skliznuli do 10. mjesta. Kada se gleda expected points trebali su završiti prvi iznad crte za ispadanje, na 17. mjestu. Trebali su primiti 15 golova više nego što jesu i zbog toga je Jose Sa za mene najbolji golman sezone. Napad im je bio slabija strana jer su manje golova dali samo timovi koji su ispali. Nije samo realizacija bila problem nego i kreacija. Traore je otišao na polusezoni, Neto je propustio veći dio sezone, a Jimenez nakon povrede nije onaj isti. Newcastle United – Da nije bilo takeovera ispali bi iz lige. Uzeli su dobrog trenera i doveli dobra pojačanja s obzirom na situaciju. Sada bi mogli da dovedu još bolje igrače, jer nije isto doći u klub koji je zadnji na polusezoni i na ljeto u klub koji je završio 11. i planira napad na mjesta u Europu. Joelintonu se našla nova pozicija i on se preporodio. Ima tu individualne kvalitete i bit će je još više. Igra uglavnom nije bila baš impresivna, bilo je bitno samo da se ne ispadne. Crystal Palace – Bila im je potrebna smjena generacija i promjena stila igre i bezbolno su odradili i jedno i drugo. Od prvog kola se vidio rad trenera i moderniji način igranja, a kroz sezonu su se afirmisali brojni mladi igrači koji su završili u reprezentaciji. Nije bilo opasnosti da će ispasti iz lige, ostvarili su iste rezultate kao i uvijek samo uz puno bolji dojam. Još ćemo ih dugo gledati u ligi. Brentford – Jako malo utakmica Brentforda sam pogledao i žao mi je. Imali su tim za ispasti iz lige, među zadnja 3-4 definitivno. Završili su 13. i nisu bili u opasnosti, a po očekivanim bodovima su trebali biti sedmi. Iako to sugeriše da bi sljedeće sezone trebali biti još bolji, mislim da neće biti i da će ih zadesiti sindrom druge sezone. Svaka im čast i za dovođenje Eriksena. Dosta su nas namučili u dvije utakmice i niko nije lako dolazio do bodova protiv njih. Jedno od pozitivnih iznenađenja ove sezone. Aston Villa – Nastavili su da kupuju veliki broj igrača svaki put kad su u prilici. Otišao je Grealish, a došli su mnogi. Niko ga nije zamijenio na pravi način nego je teret raspoređen na sve strane. Prošle sezone su bili dosta bolji, ove su bili dosta nedefinisani. Imaju 13-14 igrača koji su svi za prvu postavu i Gerrard to još nije posložio na pravi način. Traži se još prava formacija i pravih 11. Već su doveli Kamaru iz Marseillea besplatno i to je još jedan prvotimac. Southampton – Jako čudna ekipa. Kada ide onda ide, kada ne ide onda ne ide. Svake sezone oni imaju 2 mjeseca kada pobjeđuju sve redom i na kraju imaju 10 utakmica bez pobjede. U stanju su da ne prime nijedan gol od Citya i da se raspadnu i prime 9 golova. Prošle sezone su se raspali kad im se povijedilo 8 startera, a sada su se raspali iz čista mira. Imali su po meni nikad slabiji kadar na startu sezone, ali su iskočili naši Broja i Livramento, te Salisu. Everton – Sve je krenulo nizbrdo kada je Gylfie uhapšen zbog silovanja, a nastavilo se sa lošim prelaznim rokom. Došao je Grey kao otpadak iz Leicestera, Townsend kojeg se Palace odrekao, Rondon iz kineske lige. James je otišao u Arabiju, a Digne se posvađao sa Konobarom, tako da nisu imali nikog ko može stvoriti šansu. Na zimu još jedan masterclass od prelaznog roka, El Ghazi koji je presjedio polusezonu u Aston Villi, Alli i Van de Beek koji su sjedili u Tottenhamu i Unitedu, te Mykolenko. Stvarno su ljudi zaduženi za transfere u ovom klubu nesposobni. Izbjegli su sramotu i to je jedini uspjeh u sezoni. Dobro je za fudbal da su ostali, a Lamparda čeka težak posao jer igrački kadar u ovakvom stanju ne garantuje gornju polovinu tabele. Leeds United – Napravili su veliku grešku na ljeto kada su pustili Alioskog i poslali na posudbe Povedu i Heldera Costu, a otišao je i Pablo Hernendez. Izgubili su dosta igrača u rotaciji, a to im je bio problem i sezonu prije. Nisu ni kompletni mogli da sastave klupu bez juniora, a kad su se počeli povrijeđivati igrali su uvijek sa barem jednim juniorom u prvoj postavi. Čak je i naš Bate odigrao neke utakmice. Sa tim problemima bili su osuđeni na borbu za opstanak do kraja. Nije mi se svidjelo to što su Bielsu otpustili. Ne znam kako će zadržati Raphinhu, Bamforda i Phillipsa. Burnley – Nikad lošiji sastav nisu imali, ne bi ih mađioničar ostavio u ligi, a ne trener u23 ekipe koji je pred kraj preuzeo komandu. Da su ostali ispali bi sljedeće sezone, dok se od Leedsa može očekivati nešto više. Nedostajat će mi ova ekipa, koliko god su ružno igrali. Tarkowski ide kao slobodan igrač, a Pope, Cornet i McNeil će biti jako traženi. Watford – Očekivano promijenili 4 trenera kroz sezonu i sva 3 otkaza su bila nepotrebna. Munoza otpustili dok je bio van opasne zone, pod Ranierijem su ličili na nešto jedno vrijeme kad su trpali Everton i United, a Hodgsona su otpustili kada su već ispali. Kad se trebalo pojačati u januaru doveli su 5 igrača za koje nikad niko nije čuo. Nekakvi Edo Kayembe, Samuel Kalu, Samir, Camara i još jedan. Odbrana presmiješna, napad nije bio loš ali ga je Roy umrtvio. Dennis se fino pokazao i neko će ga uzeti, kao i Sarra. Nije mi ni njih žao zbog malo ulaganja i mijenjanja trenera kao čarape. Norwich City – Bili su još slabiji nego prošli put. Prošli put su dobro krenuli pa je postojala neka nada, a sada su od početka bili zakucani za dno. Pukki ponovo 11 golova i samo još Sargent ima više od jednog gola (2). Nemam razloga da žalim klub koji uopšte nema ambiciju da ostane u ligi, nisu ni oni razočarani. Jedino je diablo razočaran, očekivao je sredinu tabele. Tim sezone po mom izboru: Sa, Alexander-Arnold, T. Silva, Van Dijk, Robertson, Rice, B. Silva, De Bruyne, Salah, Kane, Son. Rezervni tim: De Gea, James, Dias, Rudiger, Cancelo, Rodri, Gallagher, Mount, Bowen, Ronaldo, Mane. Za golmana ima još 5 kandidata i svi mogu biti, u odbrani je mogao i Matip, na sredini također imam 4-5 imena oko kojih sam se lomio. Igrač sezone: Mohamed Salah (De Bruyne bi mi bio drugi) Najbolji mladi igrač: Mason Mount (Foden bi mi bio šesti ili sedmi) Trener sezone: Thomas Frank (Klopp bi mi bio drugi ili treći) Prijavi
25. maj 2022.4 god. comment_328681 Slazem se sa svime hahah, ali Norwich je cudan bas, ljudi odbijaju da pojacaju odbranu :D Ne bih se cudio da i iduce sezone bude stara garda tamo. I to oko Salibe je smijesno, govori igrac ne zelim da se vratim, hocu da nastavim ako je ikako moguce u Marseilleu, Bellerin place na odlasku iz Betisa, zamisli ti te svlacionice kada ovi na posudbama uzivaju k'o nikad. Leeds zbog ostanka u ligi ce tesko prodati Raphinhu, jer mu je malo veca klauzula, a nikome bas ne gori da je aktivira. Barca je jedva imala 25 mil funti, sada ce i oni odustati. Prijavi
26. maj 2022.4 god. comment_328701 https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1529847683678187520?t=gdFXyLpXTvwpi4srQxqvsw&s=19 Prijavi
26. maj 2022.4 god. comment_328704 https://twitter.com/AVFCOfficial/status/1529854749138378753?t=LazSMeL5fBnHtzGMOIaw9g&s=19 Ovo ne bilo brzo. Prijavi
26. maj 2022.4 god. comment_328709 Kako su Kamara i Diego Carlos završili u Aston Villi a ne u Tottenhamu ili Arsenalu? Prijavi
27. maj 2022.4 god. comment_328721 Ne znam što naši nisu uzeli ovog Carlosa, 30 milki ništa specijalno Prijavi
27. maj 2022.4 god. comment_328729 da li Vilu i dalje drži onaj Azijat? sećam se da je majstor redovno na tviteru objavljivao sve i svašta, to je bilo još onomad kad su ispali iz premiershipa Prijavi
28. maj 2022.4 god. comment_328741 da li Vilu i dalje drži onaj Azijat? sećam se da je majstor redovno na tviteru objavljivao sve i svašta, to je bilo još onomad kad su ispali iz premiershipa Trebao bi ti neki software update da uradiš Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328793 I ovaj united je komedija klub Pa ragnick kad je dosao pisali kako je tu privremeno i da ce zauzet mjesto sportskog direktora. Pocinje yebena rekonstrukcija. Danas izjavio da napusta united Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328795 Prihvatio klupu reprezentacije Australije i sporazumno se razisli. Sto mi je logicno jer ne mozes biti i selektor i sportski direktor. Eh sad da li je pobjegao glavom bez obzira kada je vidio u kakvom su raspadu... necemo saznati Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328797 Kako mi je drago što će se napokon Forrest vratiti u ligu i pored toga Leeds i Everton su ostali, milina Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328800 Prihvatio klupu reprezentacije Australije i sporazumno se razisli. Sto mi je logicno jer ne mozes biti i selektor i sportski direktor. Eh sad da li je pobjegao glavom bez obzira kada je vidio u kakvom su raspadu... necemo saznatima ja mislim vise da su ga ovi natjerali. Covjek je pricao realno stanje u klubu kakvo je a ovima iznad haman to ne odgovara. No ne mora znacit da je to to Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328804 Prihvatio klupu reprezentacije Australije i sporazumno se razisli. Sto mi je logicno jer ne mozes biti i selektor i sportski direktor. Austrije Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328806 Hvala Adi. To sigurno soxx, samo ne znam da li uopste moguce biti selektor jedne reprezentacije i biti sportski direktor jednog kluba. Bilo kako bilo avantura sa Ralfom nije uspjela, naprotiv gore je to izgledalo nego sa Oleom na klupi. A sjecam se da je nas odbio pa dosao Tuchel. Hvala mu na tome, bolja stvar se nije desila za klub u zadnjih 10tak godina. Prijavi
29. maj 2022.4 god. comment_328808 U fudbalu je rijetkost da je neko glavni trener u klubu i reprezentaciji ili kombinacija sportski direktor kluba i selektor reprezentacije. Znam da je Hiddink kod nas bio 2009. i paralelno bio selektor Rusije, ali to je bilo samo privremeno. Znam da pomoćnici često znaju raditi na 2 mjesta. U košarci su skoro svi selektori ujedno i treneri u nekom klubu, dok ovdje nije praksa. Prijavi
2. juni 2022.4 god. comment_328942 Sigurno ste ovih dana naisli na slicnu objavu na drustvenim mrezama:"Nottingham Forest - 2 UCLChelsea - 2 UCLNottingham Forest - 7 league titlesChelsea - 6 league titlesNottingham Forest - 3 times relegatedChelsea - 5 times relegated" Nottingham Forest ima jednu titulu prvaka Engleske, ostale titule su vezane za osvajanje nizih liga. Cak ni taj podatak nije tacan jer imaju jos 4 titule u nizim rangovima i jednu u tadasnjoj Fudbalskoj Alijansi. Njima su sabrane sve te titule i još im se dodala jedna, a nama su uracunate samo titule u najjacem rangu. Dalje, ovih 5 nasih ispadanja se odnose na sva nasa ispadanja iz najjaceg ranga, dok se njihova 3 ispadanja odnose na ispadanja iz Premier Lige (od 1993 pa nadalje). Inace su ispadali 7 puta iz najjaceg ranga u svojoj historiji. Chelsea je jedan od najvećih klubova u Engleskoj, Europi i svijetu i neka pati kome smeta. Prijavi
3. juni 2022.4 god. comment_328949 Iskreno nisam naletio na takvo nesto, naletio sam na jedan post vezan samo za Forrest i tu pise da imaju samo jednu ligasku titulu i to je to. Sto se nas tice, volio bih samo da doguramo do nekih 10ak titula u ligi i da ne gubimo ovoliko ovih kupova, cisto iz razloga da se zna ko je i glavni u Londonu jer se Arsenalovci vade na konto ligaskih titula a to sto u Evropi nikada neće nešto napraviti to nema veze Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329020 Eto, oprostio sa SK od premierhsipa, treba i to spomenuti. Biće mi čudno vala, gledati sad sve to na areni Lično ja, nisam neki fan komemntatora SK nikada bio, čak šta više, Novaković mi je išo na onu stvar zbog njegovog Junajteda što se tiče njihovih emisija, pričam za Srbiju, nisu mi se svidele, i tu mislim da su dosta kasnili za zapadom, kako na kvalitetu, tako i na kvantitetu, jel su znali da preskaču kola, da ispuste emisiju i sl. ono po čemu bi trebalo da pohvalim SK je ta tehnička strana, prvi uveli mogućnost da gledaš po 2-3 utakmice istovremeno iz Engleske, što je baš bilo neverovatno u početku, i normalno da je i uticalo dosta na podizanje popularnosti takmičenja kod nas u svakom slučaju hvala SK na jednom lepom periodu i podizanju nekog standarda u svakom pogledu kada je u pitanju pokrivanje nekog takmičenja Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329021 Hvala SK ali samo do drugog dijela ove sezone. Onda, odjednom, kao da su počeli prenositi tekme u fazonu: Jebe nam se, poslije nas potop. A posebno mi je išlo na kurac forsiranje Southamptona. Tako npr. ako subotom u 16.00 igraju Chelsea i Tottenham, te Southampton i Brighton, Southampton ide na SK u HD, a Chelsea na tamo neki SK 8 u SD. Šteta je samo što su izgubili prava jer koristim Telemach (SBB) i sad moram koristiti plaćene iptv liste da bih pratio Chelsea. A za sve ostalo - totalno mi nebitno ko prenosi. Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329023 Joj, to sa prenosom Southamptona na mi je jako islo na zivce. U svakom slucaju bolji mi je SK od Arene, Arena ima dosta losije komentatore i vidjljivo goru sliku (bar kod mene djeluje tako). Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329026 Opet cemo imati problema mi u BiH, jer nam operateri jos nisu obezbijedili svih 10 arena. IPTV placeni je solucija, iako kasni ili streamovi kojih ima odlicnih. Probajte i green build KODI, mozda bude nekome okej... Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329029 Zavisi sve u kom si gradu Kod nas u Srbiji SBB dosta ulaze u tu infrastrukturu, menjaju baze, kablove, ti maltene u gotovo 90% mesta gde oni pokrivaju imas kablovski internet minimum 70-90mb Znaci pricam o kablovskom, odma je i slika visokog kvaliteta. Pricam o minimumu, ima sbb i preko 1gb brzinu. Orion, Mts jako tesko ili nikako ne jure da unaprede bazu ako nemaju cistu racunicu Zato Keru i imas situaciju da ti u 2022 godini orion za iste pare nekome prodaje optiku a nekome wifi i internet televiziju a MTS jos uvek ima pakete od 10-20mb Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329030 Imam ja top internet, 500 mbps na LAN-u, i kupio sam dosta stabilnu iptv listu. Ali opet nije to to, jer kablovski signal je br. 1, sve ostalo je nesigurno. Prijavi
5. juni 2022.4 god. comment_329032 Ma ja bih bio zadovoljan sa bilo kakvom optikom, kablovskom, nek je i 50mb, šta da radim sa 500mbs 😂, jel kući maltene ponekad samo prespavam gledaš bre lepo tekmu u HD da radi tečno, nikad ta internet televizija neće imati kvaliteta kao kabl ima još jedna opcija koja je izvodljiva ali treba se jabati malo sa tim, a to je da se preko satelita hvata signal direktno, ali za to moraš imati normalno uslove, dobar položaj, ja sam pokušavao nešto pre 5 godina ali odustao da se zajebavam sa tim, ta opcija mi je vrh ako se sve lepo namesti Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.