Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Everton 1 - 0 Chelsea (14.09. sub) [0]

Istaknuti odgovori

Ovo danas je bilo kao prosle godine. Imali sasvim dovoljno sansi ali nema ko da ih ovjeri. Prethodno primljen gol u najgorem mogucem trenutku. Trenutno nemamo nijednog ofanzivnog igraca koji je u formi. To je problem. Steta sto smo kiksali i stigli mancesterovske klubove. Sad nam idu 2 gradska derbija: Fulham i perutnina, pa onda Norwich i Cardiff. Fulham se igra kuci. Domace utakmce se moraju dobijati bez obzira kako to izgledalo.

• Odgovori 91
  • Pregledi 3,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

mislio sam da cemo igrati bolje u drugom poluvremenu ali nismo,prilike prave nismo imali samo poluprilike,nisam ocekivao onakav rasplet s izmjenama ali cu spomenuti da smo igrali dva gostovanja,dva teska gostovanja a uzeli samo bod i to je zaista malo kad se uzme u obzir kakve igrace imamo i da smo mi ekipa koja se bori za titulu.

Zasluženo izgubili..ekipa se ponašala kao da uopšte nema cilj u ovoj utakmici.Everton nas je ugušio svojim kontrama i u svakom trenutku su znali šta žele.Dolazimo do 35 metara od gola i onda nastaje tuga i žalost jer nema ni rješenja ni ideje.Luiz nam je glavni kreator igre i naravno da mi nismo ekipa koja je u stanju igrati na duge lopte.Možemo mi dovesti još 16 veznih igraca ali mi igru nemamo.

Početak je sezone i ne treba nam panika ali ovo što sam dosad vidio mi se nije svidilo.Sada pokušat nekako povezat par pobijeda i nadati se najboljem :sal:

ocaj,jad i bijeda da chelsea nmz igrat bolje poseren se na sve,jednostavno neman volje vise gledat to, od svih trenera da cu zbog mourinha prestat cudno je to u zivotu

Najveći krivac Mourinho, zatim Hazard!

Mou vadi Matu, ubacuje Oscara a ostavlja Edena koji za kurca ne može.. Pa jbt De Bruyne sjajno krenuo sezonu, u odličnoj formi, igra brzo i jednostavno a da ne dobije ni minute, a Hazarda bi odma izbacio na poluvremenu, razočarao me skroz!

Odbrana i nije loša, osim Colea koji je bio ispod proseka, zbog Hazarda, koji je ostajao u napadu pa su na Colea išli stalno 2 na 1.

Mikel nije loše odigro al trebo je Oscara ubacit umesto njega, da ubrza igru! Ali ne, on vadi Matu, koji je igrao sjajno, a ostavlja Mikela.

Sta nam je mali Barkley radio,nemam rijeci kakvu je partiju pruzio,svaka mu cast skauti su imali itekako sta vidjeti.Koncentrisaniji su bili,cvrsti u vezi imali neke svoje sansice iz jedne dali neki srecni gol i hop odbrani sto imas,pametno.Prva im pobjeda i eto protiv nas,treci clean sheet,lijepo.

Nasu igru necu da komentarisem ! ;)

Kada je Mourinho izvrsio prve dvije izmjene rekao sam da su to pogresne izmjene i bio sam upravu. Ostaviti jednog mrtvaca u igru kao sto je Mikel a izbaciti Matu koji je bio solidan mi nikako ne ide u glavu. Mata je igrac koji uvijek moze iznenaditi, nikad ne znas kada taj mali moze da ubaci loptu, asistira ili postigne go, dok sa druge strane Mikel nikad, ali bas NIKAD ne moze da iznenadi i zbog toga mislim da je velika greska ostaviti Mikela u igri a izbaciti Matu.

Everton je odigrao hrabro i momacki dok su nasi heroji izgledali JADNO i POSRAMLJENO.

Eto´o nula, Ramires nula, Hazard vrlo dobro cuvan, na njemu su uvijek bili dva, tri igraca, Mata da je ostao mislim da bi igra u nastavku bila bolja, i opet kao i prosle godine, nasa najveca slabost je Mikel na sredini terena, u to me drugacije niko ne moze ubijediti, a najmanje od sam...

Svaka cast Evertonovim igracima.

Jos jedan pokazatelj kolliko su ekipe izjednacene ove sezone, svako svakoga moze dobiti a odlucuju nijanse na terenu.

Prvi neuspjeh dosao je ne u toliko neocekivanom momentu protiv nama uvijek neugodnog Evertona, ono sto je meni krivo je sto znam da smo mogli bolje.

Everton je bio odlicno obrambeno postavljen ali ne i opasan u prvom djelu. Krenulo je naopako nakon greska Ramia ali ne treba zaboraviti i promasaje Schurrlea. Ovi momenti su vjerovatno odlucili utakmicu.

Na pocetku drugog opet nismo imali srece a odna je je Jose napravio gresku zamjenom Mate za Oscara a kasnije jos vecu prebacivanjem na 3 5 2 i uparivanejm Etoa i Torresa, sto je otvorlilo prostor Evertonu prema naprijed i sto nam je smanjilo sansu za dobrih 20 ak posto. Time je pokazao koliko je zelio preokret ovdje ali ta izmjena nije nam donijela nista dobrog.

Dodao bih da i nasa lijeva strana koja bi trebala biti nas najaci dio opasno steka, Hazard i Cole voema lose s tim sto su ga stajajno udvajali tako da nemozemo reci da je bio ocajan.  Cole katasrofa.

Na kraju ipak zasluzena pobeda Evertona, ako nista drugo, onda zbog toga sto su izasli na teren da se pobiju i da ginu za svaku loptu. U tome je i draz ove lige i svaka pobeda je vredna. Razocaravajuc poraz, mada je rezultat mnogo gori od igre, koja je ponekad imala i glavu i rep, i ruku na srce, moglo je ovo danas i drugacije da se zavrsi

Nadao sam se da ce na pocetku sezone ovaj tim sa Zozeom, sa nekom novom energijom, pokazati autoritet i svima poruciti na terenu sta su nam ciljevi i sta se moze ocekivati od nas.
Ne moze se reci da je bod na OT neuspeh niti da je poraz od Evertona katastrofa, ali ipak malo boli cinjenica da se odmah od starta mucimo, pa onaj nesrecni poraz u Pragu, pa sa Vilom znamo kakvo je mucenje bilo..

Jebi ga, odes na Gudison, istambura te Everton koji je pre 10 dana prodao najvaznijeg igraca u timu, napustio ih trener koji ih je vodio 100 godina. To ne moze a da ne nervira.
Nego da imamo iza sebe 2-3 smislene PL sezone, pa bi i eventualni losiji pocetak ove sezone i uigravanje ekipe sa novim trenerom mnogo lakse podneli i istrpeli po koji poraz na ovakav nacin.
Za sada brine nemoc nase sredine da se pobije sa drugim timovima, da se ostane na lopti, da se ne panici, ovako gledamo kako nasa ofanzivna trojka gubi mali milion duela, osim ako protivnicki tim nece da ih gleda kako vrte sami sebe kao Mata i Azar danas.

Prizeljkivao sam mkao i svi naravno,  preokret koji bi mnogo znacio, da se ojaca samopuzdanje, medjutim...
Idemo na sledeci mec. Bice bolje...

Uređeno , autor izmjene: Batigol

Mislio sam da ulazi De Bruyne umesto Ramiresa,ali patka nije to,nego Torres upada,pogubljen skroz,kao da su ga sa marsa bacili na teren. Ljudi moramo shvatiti Mikelovu poziciju,Mikel nije zaduzen da kreira igru vec da kvari protivnicku. Mogli smo ubaciti sve ofanzivne i sta onda? Promaja na sredini terena,Mikel je solidno odigrao po meni i ne zasluzuje kritike,ni najmanje. Eto promasuje zicer,nad zicerima, Shurle mi se uopste ne svidja,niti on niti njegov nacin igre.... Bolje da je tu de Bruyne startovao. 

Everton odigrao za pohvalu,na Hazardu su uvek bila 2-3 igraca,presing su igrali celu utakmicu i isplatilo im se,srecno su dali gol,mada su i imali solidnih prilika,onaj Martinez je napravio dobar posao sa ovim klubom i niko se nece protiv njih naigrati kako se meni cini.

nikog nisu mogli pobijediti i pobijede nas isto tako i prosle sezone s QPR-om,imali smo u prvom poluvremenu sanse gdje smo morali imati vodstvo a ne poraz na kraju,najvise su me iznervirale izmjene kad je izasao Mata,ocekivao sam izlazak Mikela ili Ramiresa a ubacivanje Oscara da ubrzamo napad ali se i vidi da kad dodjemo pred protivnicki prostor da smo potpuno bezopasni i bezidejni,prije nas je krasila skok igra,dosta golova smo postigli ubacivanjima iz kornera ali ni toga nema,steta zbog Manchster Citya koji je kiksao u Stokeu mogi smo im jos vise pobjeci a ostali konkurenti su bili sigurni u utakmicama.

glavni krivci po meni su Mourinho, Ramires i Schurrle pa svi ostali. Vralo malo je onih koji su zasluzili prolaznu ocjenu.

Istakao bih jos ocajnog Colea, ostatak odbrane je bio na solidnom nivou.

Problemu koji je poceo pod Robbiem, a nastavio se pod Benitezom se ne nazire kraj. Ne znamo sta cemo s loptom kad nam protivnici naprave presing na sredini terena.

Sa ovakvim fondom igraca taj problem je nedopustiv. Ako se Mou ozbiljno ne pozabavi time, ovakve utakmice ce biti sve cesce.

Problemu koji je poceo pod Robbiem, a nastavio se pod Benitezom se ne nazire kraj. Ne znamo sta cemo s loptom kad nam protivnici naprave presing na sredini terena.

Sa ovakvim fondom igraca taj problem je nedopustiv. Ako se Mou ozbiljno ne pozabavi time, ovakve utakmice ce biti sve cesce.

Mora da se usadi mentalite napadanje i samo napadanje,kod nas je kontra usadjeno je da se branimo igramo na polu-kontre!

-„I HATE OSCAR DOS SANTOS! a najvise kad udje umjesto Mate a nije mati ni do koljena”

-„Pa i Mata je kloc. Šta je dobro uradio na utakmici?”

Obožavam diskusije na fejsbuku.

loše odigrana utakmica...

po meni najveća greška je taktika na početku utakmice, ušli smo pre defenzivno vjerojatno razmišljajući bod ko kuća a ako zabijemo super ako ne, ništa... naravno mogli smo i zabit da je scurrle pogodia jedan od dva zicera koja je ima ali nismo.

drugo poluvrijeme smo napali, izgledalo je to bolje i tako smo morali od početka, ako smo ekipa koja se bori za vrh onda ne možemo svako gostovanje igrat na bod i bit sretni moramo napadat i dominirat...

naravno taj rezultat onda kasnije nije bilo lako vratit a izmjene mi nisu najjasnije, uvođenje lamparda i oscara mi je izgledalo kao da uvodi one koje je izostavio iz sastava a s njima je prije pobjeđivao pa se nada da će sad pobjedit.  osara ako je uvodio nije smio uvest umjesto mate bar ne onako rano, mata je igrao solidno osim toga on je igrač poteza koji nikad neznaš kad nešto može uvest. Također s torresom nije ništa dobia...

najviše od svega me brine IGRA, pa mi nemamo uopće nemamo igru, drugo poluvrijeme kada smo i bili dominantniji jednostavno igra nije ličila na ništa, nikakva ideja, jedino ako neko napravi individualni potez i to je to. ne bi bilo problem da je ovo jedna utakmica problem je što mi otpočetka sezone nemamo igru i na tome mou mora intezivno radit.

što se tiče pojedinaca istaknut ću samo neke:

mata - sasvim solidan, polako ulazi u formu...

hazard - loše, što vrijedi da igra odlično protiv bayerna ako ga u malim utakmicama nema nigdje, prevenstva se osvajaju u ovakvim utakmicama...

mikel - iako ga mnogi kritiziraju odigrao je odličnu utakmicu, defanzifno vrlo dobar i siguran, put naprijed možda nije najbolje iznosio loptu i započimo akcije ali zašto samo njega kritizirati, to ustalom i nije njegov posao, gdje je bio ramires, kasnije lapmard, cole koji je danas igrao poprlično slabo? to je njihov posao...

eto'o - prva utakmica pa ga zato ističem, po meni solidno, vidilo se da se trudi i još zna igrati nogomet, nije ništa napravio spektakularno ali ni posebno loše... ja bi pričeko još koju utakmicu za konačan sud kakvo je pojačanje...

• Autor

Toliko sam se bio raspizdio tokom i nakon utakmice da sam morao prvo izaći vani, udahnuti malo friškog zraka, ispuhati se s rajom i tek onda napisati ovdje komentar.

Stvarno ne znam šta reći. Dosta čudan meč, usran poraz. Puno je faktora uticalo na to da izgubimo.

PS. Colea malo posjesti na klupu sad, koliko god je dobar u odbrani, toliko mi počinje ići na kurac sa onim rolanjem lopte i usporavanjem svakog mogućeg napada.. Fino Bertieja u vatru, vrijeme je.

Što li?

Ovo je sve djelo AVB-a.

Prije njega smo igrali krkanski, snazni fudbal. Kako on dodje poceli su stizati mali dribleri, ne snazni, bijelci.

Dok je bilo krkana + nigger licili smo na nesto :D

Znaci psujte AVB-u.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.