Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09 - Chelsea 2 : 3 Manchester United (28.10. ned)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 184
  • Pregledi 9,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

pobjeda dva gola razlike....mata , hazard i oskar ce ih unistit , ocekujem gol kloca Torresa
Očekujem zanimljivu utakmicu s puno preokreta kao utakmicu tottenhamom. Obrana im je katastrofa, ali gotovo uvijek se isčupaju i vrate u igru zbog odličnog napada.

Bit će dobra utakmica u kojoj će sigurno biti golova i dobrih poteza ali vjerujem u našu pobjedu.
Ne sudi Webb, nego Clattenburg.

Očekujem dobru, otvorenu utakmicu s, nadam se, potpuno drugačijim pristupom prema istoj naših momaka u odnosu na onu protiv Shakhtara. Treba ući od početka maksimalno ozbiljno i u svakom se trenutku držati zadanog plana, bez posustajanja kao što je to bio slučaj u nekima od prethodnih utakmica. United, ma koliko nestabilan bio ove sezone, zna kazniti greške protivnika i pokazao je bezbroj puta da mogu okrenuti utakmicu ako se protivnik imalo opusti.

Poraz u Ukrajini nam može biti lekcija za ubuduće, a pogotovo za ovu utakmicu, pokazala nam je da smo, usprkos pustim pobjedama u PL, itekako pobjedivi. Zbog toga vjerujem da će momci i krenuti s velikom ozbiljnošću.

Sastav se manje - više zna, Čech na golu, u obrani Bane, Luiz, Cahill i Ashley. Od ovih momaka želim vidjeti veliku dozu beskompromisnosti na terenu, ne želim gledati niti jednog od njih da izvodi neke karafeke, ne u ovakvim utakmicama. Znači samo čvrsto i jednostavno. Imaju te mrcine i previše kvaliteta da zaustave navalu Uniteda.
Ispred njih Ramires i Obi. Agilnost i čvrstina koju oni donose će biti od velikog značaja na ovoj utakmici i smatram da su sposobni razbiti igru veznog reda Uniteda, pogotovo kada uzmemo u obzir da će on biti umanjen za usluge novopridošlog Kagawe kojeg muče problemi s koljenom.
Hazard, Mata, Oscar. O njima se sve zna, poznato je šta se od njih očekuje i na to ne treba previše trošiti riječi.
E sada, u napadu bih ja, a vjerujem i velika većina vas, želio vidjeti Dannya. Nije da sam digao ruke od Torresa, ali smatram da bi mu malo odmora godilo, malo vremena u kojem će moći razmisliti o svemu i posložiti kockice u glavi. S druge strane Daniel puca od želje za igrom, pun je samopouzdanja, ne libi se šutati na gol, a to nam je itekako potrebno protiv Uniteda. De Gea je solidan u zadnje vrijeme čini mi se, a od Torresovih driblinga nema vajde, mora se pucati još više. MIslim da bi ovaj mogao na pravi način iskoristiti ukazanu mu priliku. Ako ne cijelu tekmu, minimalno jedno poluvrijeme je zaslužio.

Bit će teško, oni su sada puni samopouzdanja jer su na svom Old Trafordu uspjeli preokrenuti 0:2 u Ligi prvaka prekjučer te im je to sjelo ko budali šamar pred utakmicu s najvećim konkurentom u ligi vjerojatno.

Ajmooo, vjerujem da ih možemo slomiti!
Ocekujen jaku utakmicu i uzbudljivu bas onakvu kalvu moze samo premier liga,ponudit
Chelsea naSB triba tuc bez obzira ko je protivnik inace triba manuru kontrolirat i igrat ma presing na starce i ne smijmo upast u crnu rupu inace smo najebali
Ocekujen 4-3 za nas
od svih protivnika, najdraže mi je kad njih pobjedimo
nisu u nekoj formi, i sami navijači Uniteda kažu da im je obrana katastrofa
ne ohrabruje to što naša obrana propušta također, a njihov napad je odličan, sve od krila pa do centarfora

ipak mislim da smo mi kvalitetnija ekipa i mislim da ćemo uzet pobjedu
naravno, kada igraš protiv Uniteda, uvijek postoji dobra vjerojatnost da ćeš bit pokraden od strane sudaca (prošle godine, u oba meča protiv Uniteda u ligi smo, gle čuda, bili pokradeni)
nadam se i očekujem pobjedu, man teško pobjeđuje na našem terenu pa mi i to daje nade. ako budemo igrali kao protiv aresenala i tottenhama te uz maksimalno koncetraciju i što je najvažnije odmah dobro startat a ne poslije lovit rezultat trebali bi dobit, jedino se bojim umora kod naših igrača koji se dijelom vidio i protiv sahktara.
jedno je sigurno biće odlična utakmica, puna golova, pravi derbi...
Ma sta drugo nego pobjeda.
Odbrana im je smijesna i vjerujem da ce to Hazard,Mata i Oscar iskoristiti i napuniti djavole do vrha.Igra im je veoma losa,sredinu im drze stari Scholes i mrtvi Carrick.Samo zaustaviti Persia i oni su donji.Ocekujem neku laksu pobjedu mozda 3-1.
Pred Robbiejem je dosta teška odluka - da li pod bilo koju cijenu zadržati trio Tata, Oscar, Eden ili jednim defanzivnijim krilom/veznjakom ublažiti naše greške u odbrani i dosta primljenih golova u zadnje vrijeme ?
Ako startaju sva trojica, ključ će biti kako će odigrati defanzivu jer United prijeti sa svih pozicija a pogotovo će krila morati biti zatvorena. Ne sumnjam da ćemo mi s druge strane dati minimum jedan, a vrlo vjerovatno i više golova pa je pitanje koliko ćemo primiti. Eh tu se traži pravi balans. Volio bih da Lamps bude spreman za ovu tekmu. :-S
Evo jedna prigodna sličica s mog zadnjeg posjeta Londonu...

[url="http://imageshack.us/photo/my-images/594/img0317lx.jpg/"][img]http://imageshack.us/scaled/landing/594/img0317lx.jpg[/img][/url]
  • Autor
Dok se čeka novo kolo ovaj vikend, osvrt na prethodno by Engleski pacijent, legenda sportskog kolumništva ovih prostora:

http://www.hrsport.net/kolumne/449140/nogomet-engleska/neka-se-zove-chelsea/
govorio sam i ranije, samo se u odbrani popraviti i pobjeda je neupitna, inace fasovat cemo od RvPa i Runije
Prvi smo na tabeli,sa jednim remijem,igramo na svom terenu,a United vec ima dva poraza.Mislim da je vreme da upise i treci.
Poraz u LS je dosao u pravo vreme,da se ekipa osvesti i prene pred ovaj derbi.Mislim da cemo ih pokidati.
Od svih protivnika u Ligi Manchester Uniteda se najvise probojavam . Ako cemo gledati po igracima mnogo smo bolji , medjutim na klupi Manchestera je i dalje SAF . On od prosjecnog igraca napravi vanzemaljca . Uvijek zna protiv koga kako da igra , uz Mourinha najbolji trener danasnjice .

Odbrana im je katastrofalna , olako primaju golove ( 2 dao Stoke , 3 Totenham , 2 Southampton , 2 Braga itd ) , medjutim napad im je nevjerovatan . RVP na cudjenje mnogih (tako i mene) zabija kao i prosle sezone , Rooney sada igra nesto blize sredini terena i odlicno se snalazi . David De Gea ponekad brani izvanredno (kao protiv nas prosle sezone) a ponekad kiksa kao neki pocetnik .

Nasa odbrana ne moze 2 puta odigrati onako losu utakmicu , u kratkom periodu , kao protiv Sahtara .
U zadnih nekoliko godina Manchester nije bio ovoliko los , tj. ne bojim ga se kao proslih sezona , cak sta vise ocekujem ne bas ubjedljivu ali zasluzenu pobjedu bez obzira ko nam bude sudio .
Ako pobjedimo mislim da ce nam to biti najbolji start sezone u historiji , cak bolji od starta u Double sezoni .
Ne želim govoriti da cemo dobiti po 3-0 i ta kojekakva sranja, ali mogu biti skroman i reci da bi se barem ja zadovoljio i remijem tako da se tu nema sta puno pricati. Ne ocekujem previse i to je to. Samo se mogu nadati barem da ce igra biti ljepša te da ce odbrana biti na nivou.
nadam se pobjedi. prosle godine ih nismo uspjeli dobit .. cak smo izgubili bili 3 1 .. sjecate se kako se tu utakmicu torres ispromasivao.
_________ÄŒech_________
Ivo-Cahill______Luiz__Cole
___Ramires__Mikel______

_Mata___Oscar____Hazard
_______Sturridge________

I pobeda je tu. ;) Mata, Oscar i Hazard nek se menjaju za pozicije stalno u toku igre.

Samo Daniju davati lopte u prostor, on ima brzinu..

COME ON CHELSEA
pobjeda naravno, njihova obrana je katastrofalna
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.