Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Community Shield - Chelsea 2 : 3 Manchester City (12.08. ned)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 128
  • Pregledi 6,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

I onaj Cceh s onim ispucavanjima, na qrac ide.. Da sam bio tamo, otrcao bi mu onu kacigu od glavu, dok se ne opameti.. Torres nije nikad, niti će biti kao Drogba da drži 2-3 stopera na leđima, prima lopte i proslijeđuje ih dalje. Ne i zašto ne skontaju to jbg.

Igraj fino, vezi igru, a ne samo nabijaj ko da brani za Stoke City, pa da su ispred Krauč, Jones i ostala bagra, a ne Hazard, Mata, Ramires, ne zna se koji je manji te Torres koji nikada skoka nije dobio.

Et i to je još jedna, velika zamjerka za Cecha. Prodao je 100 lopti danas na taj nacin
obi mikel ispod razine danas, previse netocnih paseva , chelsea fali jednostavno taj hulk on bi nadomjestio nekako drogbu i naravno zamjena za desni bek onaj lik cesar iz marselilea ili maicon prijeko su potrebna pojacanja, za mosesa iskreno mislim da on nebi mogao istaknuti u velikom klubu, a hazardu ce trebati vremena da se navikne da vise nije zvijezda momcadi i da se ne istice od ostalih kao u lilleu trebat ce smanjit svoju individualnost i igrati za momcad njegovo vrijeme tek dolazi

brane posebna prica covjek bez kojeg chelsea nema obranu nazalost danas greska ali ne smije ga se radi toga razapet na kriz
Neće niko normalan razapeti Branislava zbog jedne greške, ali činjenica jest da nas je njegova glupost koštala trofeja. Vodili smo u tom trenutku i imali lijepu šansu, 11 na 11 mislim da bismo ih dobili jer bi uvalili još jedan na kontru u drugom poluvremenu i laganini ćao drugari. Ovako, i ja sam Robbiejevog mišljenja da je taj crveni karton presudio. Haj ti znaj da ćeš odmah u prvoj tekmi morati izdurat preko 45 minuta (koliko već) sa čovjekom manje na terenu. Ha ja. ;)
Zamislio sam se danas nakon Banetovog crvenog i shvatio da smo izrazito gruba momčad. Moram priznati da mi se to ne sviđa. Više se i ne iznenadim kad dobijemo crveni karton, to mi je nešto što se jednostavno dešava. No, ono što me zabrinjava jeste činjenica da te kartone dobijamo u situaciji kada nam nikako ne odgovara, odnosno kada vodimo ili kada imamo aktivan rezultat... A pored svega dobijamo ih zbog nekih gluposti, koje se kasnije nazivaju žarom borbe. Današnja Banetova noga skoro na koljenu Kolarova i nije žar borbe, jer kad ukližeš moraš znati da ćeš stići do lopte a ne sa oba džona u zraku klizati 3 metra pa ako stignem dobro je, ako ne ko ga jebe... Mora RDM na tome poraditi jer je žalosno da nam crveni kartoni ujebu koncepciju. Ni na žutim ne škrtarimo, pregrubi smo fakat... Hajd OK kad ti uletiš nekome, slomiš mu nogu pa dobiješ crveni, al' nemoj pravit crveni ako im nećeš pojebat koncepciju... Ne znam fakat, brine me ovo... I loše je što dobijamo crvene i protiv loših ekipa, pa se sjetite prošle sezone 2 crvena protiv mrtvog QPR-a, onda Torres protiv Swansea... Loše, loše.
[quote name='chibabachi' timestamp='1344797515' post='70554']
situacija koja je prethodila golu Nasrija

[img]http://1.bp.blogspot.com/-FcXycaqrruI/UCfV6AHliTI/AAAAAAAACoI/_GPbH9gealc/s1600/Ramires+Got+Overloaded.png[/img]

ovde smo bez igrača manje,ramires zauzima mesto desnog beka(ivanovic dobio crveni pri rezultatu 1 - 0 za Čelzi),mata pokriva tu desnu stranu

ramires je ovde sam protiv dva igrača a mata je ostao nazad(slaba igra u odbrani,nedovoljno zalaganje),dok je Luiz ispred Nasrija i kreće se ka golu

druga slika

[img]http://3.bp.blogspot.com/-ABnzeMuyVJI/UCfZCyimgkI/AAAAAAAACo4/94DmjF3-8eg/s1600/Nasri+Checked+Back.png[/img]

mata je ostao iza,ramires daje sve od sebe,ovde Luiz nije pratio kretanje Nasrija(jbg nema oči na potiljku)koji je zastao dok je Luiz nastavio

Pitanje je da li bi bilo gola da se Mata malo više angažovao u odbrani a koliko je ovde kriv Luiz procenite sami
[/quote]

Svaka cast Chibabachi, ne znam da li si skinuo ili si sam napravio slike ali volim kad je neko detaljan. Ne bi bilo lose da ovde napravimo i neki takticki kutak sa ovakvim stvarima poput slika detalja. Ali, ono sto velike stopere izdvaja je da imaju "oci na potiljku", da predvide kretanje da osete protivnika. Sve je to delic sekunde i jako je tesko i ovde je najbitnija komunikacija izmedju igraca. Ovde mozda i jeste greska Mate jer je ostavio Ramiza samog ali mislim da bi ovo Ivanovic resio.Tj tu je i iskustvo hvatanja igrca u ofsajdu i druge stvari...........
Sve je to lijepo i krasno chiba, ali nije zgoreg kada uzimaš tuđe stvari da navedeš odakle si uzeo. Sreća pa je čovjek stavio oznaku na slike, dakle ovo je djelo blogera carefree chronicle.
[quote name='reLo' timestamp='1344810871' post='70586']
Zamislio sam se danas nakon Banetovog crvenog i shvatio da smo izrazito gruba momčad. Moram priznati da mi se to ne sviđa. Više se i ne iznenadim kad dobijemo crveni karton, to mi je nešto što se jednostavno dešava. No, ono što me zabrinjava jeste činjenica da te kartone dobijamo u situaciji kada nam nikako ne odgovara, odnosno kada vodimo ili kada imamo aktivan rezultat... A pored svega dobijamo ih zbog nekih gluposti, koje se kasnije nazivaju žarom borbe. Današnja Banetova noga skoro na koljenu Kolarova i nije žar borbe, jer kad ukližeš moraš znati da ćeš stići do lopte a ne sa oba džona u zraku klizati 3 metra pa ako stignem dobro je, ako ne ko ga jebe... Mora RDM na tome poraditi jer je žalosno da nam crveni kartoni ujebu koncepciju. Ni na žutim ne škrtarimo, pregrubi smo fakat... Hajd OK kad ti uletiš nekome, slomiš mu nogu pa dobiješ crveni, al' nemoj pravit crveni ako im nećeš pojebat koncepciju... Ne znam fakat, brine me ovo... I loše je što dobijamo crvene i protiv loših ekipa, pa se sjetite prošle sezone 2 crvena protiv mrtvog QPR-a, onda Torres protiv Swansea... Loše, loše.
[/quote]

Slažem se sa tobom da dosta kartona dobijamo u neverovatno glupim situacija,"tj.nisu glupe",svaki put kad dobiješ crveni je glupo ali činjenica je da su bili nepotrebni,neka mi neko živ na ovoj planeti objasni Terijev akt na utakmici protiv Barselone.

E sad možemo da pogledamo situaciju sa današnje utakmice

[img]http://i1055.photobucket.com/albums/s507/chibabachi/45eb57ef.png[/img]

Nije mi jasna jedna stvar,zašto Luiz toliko kasni,pogledajte gde je on a gde je Teri,pogledajte raspored igrača

[quote name='Wisey' timestamp='1344811692' post='70590']
Sve je to lijepo i krasno chiba, ali nije zgoreg kada uzimaš tuđe stvari da navedeš odakle si uzeo. Sreća pa je čovjek stavio oznaku na slike, dakle ovo je djelo blogera carefree chronicle.
[/quote]

Evo kolega i moja
izvini molim te,ovu sigurno nećeš naći
[quote name='soxx' timestamp='1344813367' post='70598']
sta je tu tacno bilo ? Da nije isao naprijed pa zato kasni ne moze covjek dzabe tamo stojat...
[/quote]
znas ti naseg luiza cas napadac cas obrana, ne moze sve stic pokrit :P :P :P
[quote name='cobinho' timestamp='1344811152' post='70589']
Svaka cast Chibabachi, ne znam da li si skinuo ili si sam napravio slike ali volim kad je neko detaljan. Ne bi bilo lose da ovde napravimo i neki takticki kutak sa ovakvim stvarima poput slika detalja.
[/quote]

Ja sam jedno vrijeme radio taktičke analize protivnika ali mi je uzimalo previše vremena, no za neki kutak na forumu gdje ne bi morao intezivno i po roku raditi bi se našlo vremena.

Evo primjer kako sam to radio, mogao bih ovako i jednu od osnovnih akcija Wigana ako ste zainteresirani:

http://chelseabalkan.com/index.php/item/879-takticka-analiza-protivnika-ssc-napoli.html
Lampard i Mikel su ulijevali nesigurnost u prvome dijelu. U drugome dijelu svi su ulijevali nesigurnost (ali ne može ih se kriviti). Torres bravo, Ivanoviću srami se. Bertrand me nasmijao onim fajtom s golmanom, skoro ko Hazard sa svojom mmmmmajstorijom b-(
Ovaj trofej je jako bitan, barem meni, bitniji nego carling cup a svi koji kažu da im nije bitan nisu u pravu, nije sad da Chelsea ima 500 trofeja pa ono, jedan više manje ;) razočaran sam.
Pozitivne stvari iz ovog duela su to što su naši dečki bili u najmanju ruku ravnopravni s Cityjem u prvome dijelu, ovo je zapravo bila ekipa koju ćemo najčešće viđati u narednoj sezoni, možda kakav Oscar uleti ali čisto sumnjam. Osim toga, velika stvar za Torresa je postići ovako važan pogodak koji bi Chelsea možda i odveo do pobjede da nije bilo šta je bilo...
Banetov nepotreban start nas je kostao trofeja ali i lose igre tima u nastavku... Poslije toga se igra izgubila, mi nismo mogli da se nosimo sa njihovim pritiskom jer oni imaju prejake veznjake a i napadace... Brze prenose loptu od nasih igraca tako da igrac manje protiv takvih igraca je i ravno porazu... Svi znamo koliko je Bane vazan za nas i da je nezamjenljiv ali ruku na srce veceras snosi najvecu krivicu...

*ebes ovaj pehar, nije ni bitan toliko, osvajat cemo mnogo vaznije trofeje i utakmice ali ovakvi potezi trebaju nam biti primjer za buducnost a i da se vidi kako koji igrac funkcionise u datim trenucima. Govorio sam i za turneju da je dobro sto smo gubili te utakmice ali ako ih dobro analiziramo i uzmemo za ozbiljno i poduzmemo ozbiljne mjere za poboljsanje.. Danas je ovo 4 utakmica za redom koju smo izgubili i ocito nesto nije uredu i jos jedan dokaz da treba nesto poduzeti...

Mozda neke ne zabrinjava ali mene zaista 4ta izgubljena utakmica za redom zabrinjava... I danas je to bio tim ugl kao i prosle sezone (osim Hazarda) a znamo kakvi smo bili prosle sezone sa ovim igracima. Treba nama jos igraca ako zelimo biti konkurentni, igraca koji ce moci napraviti razliku u igri i koji mogu podici igru na visi nivo... Poslije danasnje tekme najvise bi zelio igraca koji ce izbaciti Mikela iz prvog tima. Da li ce tu uskociti Ramires, Oscar ili neko drugi s njim ne mozemo igrati onako kako zelimo....

Slazem se sa relom da smo pregrubi i brzo izgubimo zivce i da na tome trebamo obratiti paznju, slazem se i s Whiserom da su nam playmakeri zakazali i da presporo prebacujemo loptu, to sve stoji, znamo odavno.. Rekao sam na chatu a i sada kazem Lampard iako ima 34 godine vise se trudi od pojedinih igraca i danas je bio mnogo bolji od Mikela...

Jos da kazem za one slike sto su postavljene, igrac koji igra DMC bi prije trebao da se nadje na toj poziciji nego AMC... Ako mognem naci sliku nisam siguran drugi ili treci gol, gdje Mikel napada igraca na desnom boku (ulazi iz sredine) i onda ga ostavlja samog hodajuci za njim kao kakav pas... Danas sam od njega vidio dosta takvih stvari gdje su ga igraci zaobilazili kako su htjeli, on bio nemocan a potrcati ne moze ili nece...

Znam da cete reci koji k..c sam zapeo za Mikela, ali od svih igraca danas sam najvise razocaran njegovom igrom i zalaganjem posebno jer smo imali igraca manje. On treba da ulozi vise truda i da potrci a ne da smeta po terenu...
[quote name='cobinho' timestamp='1344811152' post='70589']
Svaka cast Chibabachi, ne znam da li si skinuo ili si sam napravio slike ali volim kad je neko detaljan. Ne bi bilo lose da ovde napravimo i neki takticki kutak sa ovakvim stvarima poput slika detalja. Ali, ono sto velike stopere izdvaja je da imaju "oci na potiljku", da predvide kretanje da osete protivnika. Sve je to delic sekunde i jako je tesko i ovde je najbitnija komunikacija izmedju igraca. Ovde mozda i jeste greska Mate jer je ostavio Ramiza samog ali mislim da bi ovo Ivanovic resio.Tj tu je i iskustvo hvatanja igrca u ofsajdu i druge stvari...........
[/quote]

To ćemo sad kad počne sezona,imaš program u okviru windows-a,sniping tool,nadji ga u okviru accessories,označiš ekran,on ti "seče sliku",posle ti možeš da dodaš nešto po želji,treba 3 sekunde,bar za ove proste sličice
[quote name='ADiS' timestamp='1344814240' post='70605']
Banetov nepotreban start nas je kostao trofeja ali i lose igre tima u nastavku... Poslije toga se igra izgubila, mi nismo mogli da se nosimo sa njihovim pritiskom jer oni imaju prejake veznjake a i napadace... Brze prenose loptu od nasih igraca tako da igrac manje protiv takvih igraca je i ravno porazu... Svi znamo koliko je Bane vazan za nas i da je nezamjenljiv ali ruku na srce veceras snosi najvecu krivicu...

[b]*ebes ovaj pehar, nije ni bitan toliko, osvajat cemo mnogo vaznije trofeje i utakmice[/b] ali ovakvi potezi trebaju nam biti primjer za buducnost a i da se vidi kako koji igrac funkcionise u datim trenucima. Govorio sam i za turneju da je dobro sto smo gubili te utakmice ali ako ih dobro analiziramo i uzmemo za ozbiljno i poduzmemo ozbiljne mjere za poboljsanje.. Danas je ovo 4 utakmica za redom koju smo izgubili i ocito nesto nije uredu i jos jedan dokaz da treba nesto poduzeti...

Mozda neke ne zabrinjava ali mene zaista 4ta izgubljena utakmica za redom zabrinjava... I danas je to bio tim ugl kao i prosle sezone (osim Hazarda) a znamo kakvi smo bili prosle sezone sa ovim igracima.[b] Treba nama jos igraca ako zelimo biti konkurentni, igraca koji ce moci napraviti razliku u igri i koji mogu podici igru na visi nivo... Poslije danasnje tekme najvise bi zelio igraca koji ce izbaciti Mikela iz prvog tima[/b]. Da li ce tu uskociti Ramires, Oscar ili neko drugi s njim ne mozemo igrati onako kako zelimo....

Slazem se sa relom da smo pregrubi i brzo izgubimo zivce i da na tome trebamo obratiti paznju, slazem se i s Whiserom da su nam playmakeri zakazali i da presporo prebacujemo loptu, to sve stoji, znamo odavno.. Rekao sam na chatu a i sada kazem Lampard iako ima 34 godine vise se trudi od pojedinih igraca i danas je bio mnogo bolji od Mikela...

Jos da kazem za one slike sto su postavljene, igrac koji igra DMC bi prije trebao da se nadje na toj poziciji nego AMC... Ako mognem naci sliku nisam siguran drugi ili treci gol, gdje Mikel napada igraca na desnom boku (ulazi iz sredine) i onda ga ostavlja samog hodajuci za njim kao kakav pas... Danas sam od njega vidio dosta takvih stvari gdje su ga igraci zaobilazili kako su htjeli, on bio nemocan a potrcati ne moze ili nece...

Znam da cete reci koji k..c sam zapeo za Mikela, ali od svih igraca danas sam najvise razocaran njegovom igrom i zalaganjem posebno jer smo imali igraca manje. On treba da ulozi vise truda i da potrci a ne da smeta po terenu...
[/quote]
Prvi bold.... kako nije bitan, šta mi znamo šta će bit sutra...? svaki trofej je bitan.

Drugi bold... Mikela? Imao je odličnu prošlu sezonu, prerano ga je sad za otpisivat. Mene više brine Lampard, nije bio dobar a izgleda kako će opet on biti regularni starter, nažalost. Ramires i Oscar neće uskočiti na mjesto Mikela, Ramires nažalost sve više i više odlazi prema poziciji krila, njega bi bilo idealno upariti s jednim klasnim tehničarem tipa Modrića jer ovako ako imaš Lamparda i Mikela to je ono, li-la, nekad će se snaći njih dva s loptom a nekad ne jer nisu ni jedan ni drugi neki čarobnjaci. A (po mome) uparit Ramiresa s jednim od njih bi bilo još pogubnije ako se igra pravi 4-2-3-1. Oscar nikako ne dolazi u obzir za igrati u toj osjetljivoj dvojci u sredini veze, neka njega da liže dupe Mati i čeka na svoju priliku kad se isti umori.
Mikel je imao dobar drugi dio sezone, tacnije kada je RDM preuzeo ekipu a do tada je bio li-la... Ovdje je vec 5-6 sezona a jos uvijek nije onaj na koga se mozemo osloniti, bas kao sto to nije bio ni Kalou... Mene pored svih tih stvari brinu i Benayoun, Malouda i Meireles. Sta s njima, gdje se oni uklapaju, da li se na njih ozbiljno racuna? Ne vjerujem da oni mogu dosta pomoci niti da je i jedan za prve postave... Duga je sezona ali nama treba jakih igraca, a kao sto mnogi kazu i ovdje na forumu, Lampard i Mikel to nisu a izgleda da su oni nasi prvi izbor, kao sto ti rece... Volio bih da imamo starog Essiena ili nekog slicnog Makeleleu na toj poziciji DMFa na koga se mozemo oslonuti i koji moze uvezati dobre partije, koji moze trcati svih 90 minuta, oduzimati lopte, presjecati bas kao sto su to oni nekada radili...

Sto se tice malog Oscara mislim da bi on mogao igrati tog playmakera umjesto Lamparda (ako ne sad onda u buducnosti), jer ima sve predispozicije za tu poziciju, odlican kratki i dugi pas, ulazi iz drugog plana, razigrava, nesebican ali iza sebe mora imati radilicu, jakog DMFa, koji je stabilan, brzi od Mikela, koji ima bolju kontrolu lopte prije svega... Mene ne zavarava statistika njegovih (Mikelovih) preciznih i tacnih pasova jer ja znam dobro kakvi su to pasovi... Ja sam misljenja da Ramiz moze dobro odigrati tu poziciju...
[quote name='ADiS' timestamp='1344818496' post='70613']
[b]Mikel je imao dobar drugi dio sezone, tacnije kada je RDM preuzeo ekipu a do tada je bio li-la... [/b]Ovdje je vec 5-6 sezona a jos uvijek nije onaj na koga se mozemo osloniti, bas kao sto to nije bio ni Kalou... Mene pored svih tih stvari brinu i Benayoun, Malouda i Meireles. Sta s njima, gdje se oni uklapaju, da li se na njih ozbiljno racuna? Ne vjerujem da oni mogu dosta pomoci niti da je i jedan za prve postave... Duga je sezona ali nama treba jakih igraca, a kao sto mnogi kazu i ovdje na forumu, Lampard i Mikel to nisu a izgleda da su oni nasi prvi izbor, kao sto ti rece... Volio bih da imamo starog Essiena ili nekog slicnog Makeleleu na toj poziciji DMFa na koga se mozemo oslonuti i koji moze uvezati dobre partije, koji moze trcati svih 90 minuta, oduzimati lopte, presjecati bas kao sto su to oni nekada radili...

[b]Sto se tice malog Oscara mislim da bi on mogao igrati tog playmakera umjesto Lamparda (ako ne sad onda u buducnosti), jer ima sve predispozicije za tu poziciju, odlican kratki i dugi pas, ulazi iz drugog plana, razigrava, nesebican ali iza sebe mora imati radilicu, jakog DMFa, koji je stabilan, brzi od Mikela, koji ima bolju kontrolu lopte prije svega...[/b] Mene ne zavarava statistika njegovih (Mikelovih) preciznih i tacnih pasova jer ja znam dobro kakvi su to pasovi... Ja sam misljenja da Ramiz moze dobro odigrati tu poziciju...
[/quote]
Prvi bold...Brate nitko i nije imao dobar prvi dio sezone osim Sturridgea i možda još nekog... svi su bili potonuli, nije Mikel tu nešto izniman.

Drugi bold... ne treba Chelseaju tamo playmaker neki takvog tipa, treba netko tko ima solidnu tehniku, odličan pas, tko može trčat i tko ima nešto i čvrstine. Oscar je premekan za tu poziciju i ne može toliko trčat. Ta pozicija zahtjeva vraćanje unazad, misliš da je on za to sposoban? istina, igraju takvi igrači na takvim pozicijama, igrao je kod nas McEachran malo ali smisla takvog igrača stavljati na tu poziciju ima ako uz njega imaš nekog za kog si siguran da ako ovaj za'ebe da će počistiti to (što Chelsea nema (Essien ili Makelele nekakav)) (najbolji primjer toga su ti bili Pirlo i Gattuso u Milanu, Pirlo kreira, ide više naprijed ako treba a ako zaebe Gattuso čisti)
[url="http://i.imgur.com/6rUds.jpg"][img]http://i.imgur.com/6rUds.jpg[/img][/url]

[url="http://i.imgur.com/oFPpM.jpg"][img]http://i.imgur.com/oFPpM.jpg[/img][/url]

Ovo je moje mišljenje..

zanemarite ono MRLLIAS13 sa prve slike, to sam sa youtube print screenovao pa je tako ostalo.. da ne bude da sam ukrao od nekog
[quote name='reLo' timestamp='1344810871' post='70586']
[/quote]

pa mi smo oduvijek gruba momcad od mourinha koji je postavio temelje takve igre , to se nista nije promjenila i meni se svida sto su agresivni i agilni za razliku od farselone gdje su igraci picke
[quote name='Tinmar' timestamp='1344820130' post='70615']
Prvi bold...Brate nitko i nije imao dobar prvi dio sezone osim Sturridgea i možda još nekog... svi su bili potonuli, nije Mikel tu nešto izniman.

Drugi bold... ne treba Chelseaju tamo playmaker neki takvog tipa, treba netko tko ima solidnu tehniku, odličan pas, tko može trčat i tko ima nešto i čvrstine. Oscar je premekan za tu poziciju i ne može toliko trčat. Ta pozicija zahtjeva vraćanje unazad, misliš da je on za to sposoban? istina, igraju takvi igrači na takvim pozicijama, igrao je kod nas McEachran malo ali smisla takvog igrača stavljati na tu poziciju ima ako uz njega imaš nekog za kog si siguran da ako ovaj za'ebe da će počistiti to (što Chelsea nema (Essien ili Makelele nekakav)) (najbolji primjer toga su ti bili Pirlo i Gattuso u Milanu, Pirlo kreira, ide više naprijed ako treba a ako zaebe Gattuso čisti)
[/quote]

U onih par utakmica Brazila na ovoj Olimpijadi, što sam gledao (naravno samo zarad Oscara), itekako se vidilo da Oscar puno radi za ekipu. Ako ga nisi gledao, pogledaj.

Većinu tekme je bliže svojim stoperima nego protivničkim, te on definitivno može igrati pored DM-a. A njegovi pasovi, preigravanja su puno bolja od Lampardovih (opet govorim na osnovu tekmi koje sam gledao), te to nam je i jučer falilo, te falit će i u buduće, ako ostane isti dvojac kao jučer na centru.

Oscar diriguje tempo, otvara suigrače, a to nama fali najviše. Oscar, ali zašto ne i Josh, kao i za Keivna što sam govorio, svi oni su bolji od Lampsa u tom poslu (bez pretjerivanja),, jer Frank dosta pegla loptu, onda većinom ide na duge lopte, što je pogrešno.

Također pored te pozicije, mogli smo vidjeti da nam fali izrazito desno krilo, krilo koje će probiti po strani, koje će centrirati ili ući u sredinu pa šutirati. Ramires nije za toga (ako želimo igrati ofanzivniji fudbal, a ako ne, onda što se mene tiče može i Hutchinson igrati desno krilo, bubam)..

I ako ništa, nek Robbie promjeni formaciju, ako ne može ove igrače uskladiti u 4231. Zamjerilo se AVB-u zarad 433 koju je forsirao, a Bgm i Roberto forsira ovu svoju. Nije ni to dobro ;)

Iskreno nisam pesimističan, ali Bgm ni previše optimističan, po pitanju ove sezone. Biće zajebano, vidjet ćete.
[quote name='how yes no' timestamp='1344863692' post='70661']
U onih par utakmica Brazila na ovoj Olimpijadi, što sam gledao (naravno samo zarad Oscara), itekako se vidilo da Oscar puno radi za ekipu. Ako ga nisi gledao, pogledaj.

Većinu tekme je bliže svojim stoperima nego protivničkim, te on definitivno može igrati pored DM-a. A njegovi pasovi, preigravanja su puno bolja od Lampardovih (opet govorim na osnovu tekmi koje sam gledao), te to nam je i jučer falilo, te falit će i u buduće, ako ostane isti dvojac kao jučer na centru.

Oscar diriguje tempo, otvara suigrače, a to nama fali najviše. Oscar, ali zašto ne i Josh, kao i za Keivna što sam govorio, svi oni su bolji od Lampsa u tom poslu (bez pretjerivanja),, jer Frank dosta pegla loptu, onda većinom ide na duge lopte, što je pogrešno.

Također pored te pozicije, mogli smo vidjeti da nam fali izrazito desno krilo, krilo koje će probiti po strani, koje će centrirati ili ući u sredinu pa šutirati. Ramires nije za toga (ako želimo igrati ofanzivniji fudbal, a ako ne, onda što se mene tiče može i Hutchinson igrati desno krilo, bubam)..

I ako ništa, nek Robbie promjeni formaciju, ako ne može ove igrače uskladiti u 4231. Zamjerilo se AVB-u zarad 433 koju je forsirao, a Bgm i Roberto forsira ovu svoju. Nije ni to dobro ;)

Iskreno nisam pesimističan, ali Bgm ni previše optimističan, po pitanju ove sezone. Biće zajebano, vidjet ćete.
[/quote]
Velika je razlika u igri, nemoj mnogo da se oslanjas na formaciju. Mnogo je bitnije koje zadatke igraci na tim pozicijama odradjuju. mala je razlika izmedju 442 i 4231 kao i izmedju 4231 i 433. Kod AVB a je veliki problem bio nedisciplina u igri, visoko postavljena odbrana, i veliki razmak izmedju odbrane i srednjeg reda. Igraci Chelseja su navikli jos od Murinha da imaju zadatke kojih se strktno pridrzavaju a ovde im je dopusteno da mogu zarad kreativnosti u igri da odstupe od toga, ali se igraci nisu snasli u tim njegovim idejama. Sto se tice desnog krila, i ja sam za dovodjenje ali ako bolje razmislim Ramires taj posao odradjuje odlicno, tako da mislim da on sa njegovim karakteristikama, pozrtvovanjem, brzinom, vracanjam pozadi, prodornoscu vise znaci nego li neki klasican winger. Vruj da bi on jos vise dosao do izrazaja pored kvalitetnog srednjaka poput Oskara. Pre svega mislim na ubacivanje u prazan prostor i zavrsnica napada u cemu je sjajan. Kod gola protiv Citija je pokazao i da ima sjajnu ideju nepredvidivost nesebicnost. Krilo-napadac kojeg treba da dovedu bi trebala biti zamena za Toresa kao i igrac koji u slucaju potrebe treba da odigra wingera visoko postavljenog u napadu. Moses se tu uklapa samo sto nisam siguran u njegove kvalitete.
[quote name='cobinho' timestamp='1344866198' post='70669']
Velika je razlika u igri, nemoj mnogo da se oslanjas na formaciju. Mnogo je bitnije koje zadatke igraci na tim pozicijama odradjuju. mala je razlika izmedju 442 i 4231 kao i izmedju 4231 i 433. Kod AVB a je veliki problem bio nedisciplina u igri, visoko postavljena odbrana, i [b]veliki razmak izmedju odbrane i srednjeg reda[/b]. Igraci Chelseja su navikli jos od Murinha da imaju zadatke kojih se strktno pridrzavaju a ovde im je dopusteno da mogu zarad kreativnosti u igri da odstupe od toga, ali se igraci nisu snasli u tim njegovim idejama. Sto se tice desnog krila, i ja sam za dovodjenje ali ako bolje razmislim Ramires taj posao odradjuje odlicno, tako da mislim da on sa njegovim karakteristikama, pozrtvovanjem, brzinom, vracanjam pozadi, prodornoscu vise znaci nego li neki klasican winger. Vruj da bi on jos vise dosao do izrazaja pored kvalitetnog srednjaka poput Oskara. Pre svega mislim na ubacivanje u prazan prostor i zavrsnica napada u cemu je sjajan. Kod gola protiv Citija je pokazao i da ima sjajnu ideju nepredvidivost nesebicnost. Krilo-napadac kojeg treba da dovedu bi trebala biti zamena za Toresa kao i igrac koji u slucaju potrebe treba da odigra wingera visoko postavljenog u napadu. Moses se tu uklapa samo sto nisam siguran u njegove kvalitete.
[/quote]

Sada je između veznog reda i napada. Slomiše nam se jadni napadači.

Drugo, Ramires je dobar u ovakvim utakmicama, kao jučer, gdje igramo više na kontre, dok vidjet ćeš recimo protiv Wigana, kad nam ljudi zatvore prilaze golu. Ramires tada nije upotrebljiv na krilu.

Ja da se pitam (a ne pitam), doveo bih krilo tj. krilnog napadača ala HUlk, Moses, Di Maria ili čisto krilo npr. Albrighton, Lennon...

Drugačije bi to izgledalo. Ovako napadamo s jedne strane, gotovo cijelu tekmu, i onda belaj.. ;)
Igra je stvar balansa, moze i kontra da se posmatra , e kad igras protiv vigana onda oni mogu da ti zveknu kontru, a visoko postavljeni veznjaci vise i ne stignu da se vrate (kao mata juce). Po meni je jako koristan na krilu, jer celu tekmu neumorno sparta terenom, zatvara, napada.......a jesi li video juce (kao i na mnogo tekmi prosle sezone) nanize nekoliko igraca i to kroz sumu nogu....i to elegantno kao mesi. Kad imas kvalitetne pas igrace koji odigravaju na prvu, sa igracem koji ima osecaj za prostor i dobar tajming pravis odlican posao.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.