Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 3: Arsenal (A) Ned, Sep 6 17:30

Sta ocekujemo u nedelju 19 članova je glasalo

1. 1. Sta ocekujemo u nedelju

• Win
      52%
      10
    • Draw
      36%
      7
    • Defeat
      10%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

S obzirom da smo 5 godina bez pobjede protiv Arsenala i Manchester Cityja nerealno je očekivati da sutra pobijedimo koliko god to mi sa navijačke strane željeli.

Očistili smo ekipu od totalnih polovnjaka poput Tosina, Chalobaha i sličnih degenerika u odbrani. Sada nam ostaje da  vidumo kako će se snaći i šta će nam ponuditi oni koji su godinama pod upitnikom poput Fofane, Colwilla, itd.

Sretno Alonsu i momcima sutra, da nas pozitivno iznenade.

• Odgovori 53
  • Pregledi 1,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• 4-1 Havertz hat-trick

• Sve sto smo pisali u temi za Brajton se obistinilo. Lako je moglo da ode i u drugom pravcu ali nazalost nije. prvo da se ponovo najebem.cele. porodice sportskim direktorima, upravi, Mareski i Alo

• Jel moguće da je ekipa ovdje još aktivna, napravio sam malu pauzu od foruma i na kraju se oteglo na 4-5 godina. I sada se sjetim provjeriti kao sigurno je down ono sve isto, predobro. Pozdrav svima

Mislim kako nam ovaj dvoboj malo prerano dolazi, bilo bi dobro da je tamo u studenom/prosincu. Ako mislimo išta izvući svi zajedno moraju igrati i obranu i napad, a dvojac u sredini (vjerojatno James i Lavia) će morati biti na najvišoj razini. Nezz hoće igrati s Netom ili Gustom, svakako bih volio da to bude Neto na rwb. 

Isto nisam optimisticen, prije svega zbog veznog reda, James-Lavia nece moci meda protiv ovih. 

Nadam se da grijesim ali cisto sumnjam. 

Dobro poluvrijeme.

Volio bi da izbaci Achemponga i tamo prebaci Jamesa a da Barco udje u vezni red.

Steta za propustene sanse.

Malo prenisko općenito stojimo u defenzivnom bloku pod Alonsom po meni. Nije loše sve u svemu, šteta za stativu Neta. Također, kod gola mojeg bivšeg idola koji nam ga uvijek uvali, mogli smo bolje od Fofane do Martineza

Podređeni smo protivniku što i nije problem bio jer smo poveli, ako prvi primimo gol u drugom mislim da se nećemo moći izvući. 

Martinez odličan, kod gola moje mišljenje i nije toliko puno mogao, lacroixa je ostavio havertzu puno prostora da se namijesti i da šuta.

Malo smo živnuli sredinom poluvremena, ali nedovoljno, Joao mora malo vise da se posveti lopti nego li hrvanju sa Gabrielom i Konsom. Mogao bi iznuđivati puno više faulova da i sam ne pokušava napraviti.

Što se tiče odbrane, sem činjenice da stoje predaleko od svog suparnika, generalno sam zadovoljan kako prate protivničke akcije, čak i fofana me je pozitivno iznenadio čišćenjima. Naš problem u defanzivi jeste nepostojeći vezni red, i sa tih pozicija nam padaju lopte u šesnesterac i onda samo strepimo kad će gol pasti.

Realan rezultat nerijeseno, ali koliko smo mi puta zasluzili nesto protiv njih pa nismo imali. Dobro, opet je ok.

Ide mi na zivce sto svaki put kad dodjes protiv ove ekipe, kolju te sudije jer ovi skacu na svaku odluku sa 10 igraca plus trener koji se unosi u facu cetvrtom i delegatu. U 9. minuti je dao zuti nasem igracu sto je dirnuo loptu poslije zvizduka. Nije je napucao niti ista, samo udario koljenom. Poslije toga 2 metra od pomocnika ide hrvacki zahvat njihovog stopera, nista. Bukvalno sudi lik na hakanje raje. Kao da gledas sudije iz prve federalne lige. Jednu je gresku imao na njihovu stetu, kad cist korner nije dosudio. Tad je skocila citava ekipa prema sudiji i trener, tako da se poslije te 1 greske nastavilo po kriterijumu - svaka 50:50 situacija u njihovu korist.

Moram reci da je odbrambeno ovo jako lose. Ne mogu biti zadovoljan bas nijednim segmentom sto se defanzive tice. Arsenal iako je prvak ofanzivno uopste nije dobra ekipa, i dozvoliti njihovim igracima da toliko opasnih situacija kreiraju je vrlo zabrinjavajuce. Posebno stajanje nasih defanzivaca 2 metra od njihovog igraca, dopustanje da se uvijek lopta primi i okrene ka golu. Losa komunikacija, cesto ne postoje pravovremena preuzimanja niti se isprati kretnja do kraja. Ne mozemo ovakvom odbranom nista ozbiljnije napraviti, bez obzira sto je na golu top golman.

Ne trudimo se mnogo drzati posjed, jer smo opasniji iz polukontri i kontri. Al u tom slucaju mora se mnogo bolje i organiziranije stajati bez lopte, inace cemo svaki mec brojati po nekoliko golova u mrezi.

Na poluvremenu bih odmah gurnuo Chavarriu mjesto Hata. Hato je medju najgorim danas. Chavarria je vec iskusan igrac s 28 godina i mora biti u stanju odmah pokazati nesto. Nemas ga sta tetositi. Kasnije sigurno dati priliku Estevau i Barcu, zavisno od rezultata ostale izmjene.

Vječita kuja arsenalova, da imaš prave igracine ovom Havertzu bi nakon prvog gola protiv nas i njegove proslave noge polomili. Ciganska ekipa Arsenal i jako mi je krivo jer ih ne možeš ni našutati.

Ostali smo kratki, prerano je ovo za nas. Teško je s ovakvim veznim redom nešto više i tražiti. Nije bilo loše, ali treba to sve doraditi, nekako nemamo kontrolu u igri, probija nas svatko kako stigne. 

Alonsov poraz. Pobijedio je bolji trener. Arteta je trenutno daleko ispred Alonsa.

Igrački ne vidim da je Arsenal nešto kvalitetniji ali taktički su daleko superiorniji.

Jedina svijetla tačka na današnjoj utakmici je Martinez.

Napad u koji smo se svi nadali nije imao prilike da pokaže bolju igru. Nemam nikakve zamjerke igračima. Dali su maksimum. U veznim redu nismo imali kreativnosti. Iako smo imali i previše odbrambeno orijentisanih igrača, Arsenal je pronašao mnogo načina da probije našu odbranu.

Zaslužena pobjeda Arsenala. Sa ovakvom pičkastom igrom, nećemo ih pobijediti još narednih 6 godina.

Mora to bolje. Zasluzen poraz za razliku od prethodne 4 utakmice. Time je dosta receno. 

Sto se igre tice:

1. Nemam nista protiv manjeg posjeda i igre na polukontre/kontre. Al onda moras odbranu zategnuti, igracu disati za vrat, nekad tuci po nogama. Onako kako Arsenal to radi. Ne smeta i 6 u liniji ako ce ova 4 naprijed uzimati lopte pa raditi brzu transformaciju u kontru. Danas smo mi njihovim igracima pustali po 2-3 metra livade, svo vrijeme ovog svijeta da prime loptu, okrenu se, razmisle gdje ce s njom. Zato su od Haverca i Edegora ispale neke igracine a ustvari mudo Marjanovo. Arsenal uopste nije ofanzivno potentna ekipa, tesko stvaraju sanse. Nama su ih brdo iskreirali, dobro smo prosli samo s 2 u mrezi. Pitanje je veliko da li Alonso s ovim igracima moze sloziti tako jaku odbranu. Sigurno moze bolje od ovoga.

2. Posjed lopte takodjer stvara probleme. Nisam za konstantno forsiranje iznosenja od golmana, zabrane dugih lopti i slicnih rigidnih metoda kakve su prethodni treneri forsirali. Ali da mi ne mozemo nijednom izici s loptom, da ne mozemo malo posjeda uzeti, odigrati 10ak pasova, rijesiti se nekog presinga osim ispucavanja - ni to nije dobro. Balans mora postojati, nijedna vrhunska ekipa nije uradila nesto ozbiljno s posjedom 25-30%. Pritom ne govorim o kup takmicenjima, mada je i tu u modernom fudbalu postalo sve teze.

Danas na ovo sve imali smo lose dane kod nekih igraca, sto nije moglo izdobriti. Nadam se samo da je Xabi naucio neke lekcije, da ce raditi na poboljsanju igre vremenom. Takodjer, Estevao je premalo minutaze dobio pogotovo jer smo od 50.-e minute gubili. Morao je ranije uci, decko ima vic i mogao je jednim potezom izvuci bod.

Pozitivno je nazalost samo partija Martineza. Golmancina, lider. Samo je na vjetrometini bio, cudo 2 gola primi. Imbecil bi ih najmanje 5 popusio.

Moja najvece zamjerka je neigranje Barca. Ne mogu da vjerujem da je prije njega na poziciji veznjaka James i Gusto. Ocekivao sam ga od prve minute, pa onda nakon izlaska Lavie da odigra pola sata. Gusto nista ne nudi ni na poziciji desnog beka a kamoli u vezi, u paru sa Jamesom. 
Da ne ispadne da je Barco neki Iniesta, nije, ali sigurno ima za vise ponuditi od Gusta. 

Hinjaluk Ricea mi je obiljezio utakmicu. 

Maksimum maksimuma trenutno, još uvijek prezeleni za ovakve utakmice jednostavno.

Mogu biti dosadan, mogu biti naporan sa tom pricom, ali mi smo ovakvu ulogu u ovakvim utakmicama potpisali sa zavrsetkom prelaznog roka. Odbrana upitna, sredine nemamo, šta očekivati, da ce Palmer, Rogers i Pedro svako kolo riješavati stvar, e pa nece moći.

James kao odjednom vezni igrač, čovjek okretan ko traktor, kapiten svaka čast, ali vezni igrač nije niti ce kada biti. Ko god je realan zna da se mi sa ovim snagama ne mozemo nadigravati ni sa jednom ozbiljnom ekipom, zna da mi trenutno ne mozemo prijetiti Arsenalu. 

Necu jos da raspravljam i pisem o Alonsu i njegovoj postavci igre, rano je. Ono što hocu da kazem da covjek koristi igrace u koje iz nekog razloga vjeruje, i to ti je to, on vise vjeruje Gustu koji je bek da igra veznog nego sto vjeruje Barcu, i to poštujem, bolje mu nismo obezbijedili.

Danas smo imali jednog jedinog igraca koji realno moze mijenjati tok utakmice a to je Estavao, a na njegovom mjestu imas nedodirljivog Palmera, koji je igrac trenutka i mislis da ga vrijedi čekati pa ti onda i taj jedan jedini igrac koji moze mijenjati tok ulazi zadnjih 10 minuta. Prekratki smo, presiromašni, nemas dubinu, nemas igraca koji moze povezati redove i sacuvati loptu, naša priča počinje i zavrsava na nedovođenju veznjaka, živi bili vidjeli.

Ovako ce nam izgledati vecina utakmica, to su nam pokazali i Fulham i Brighton, da ne pricam o Arsenalu. Pristali smo na ovo, koga Palmer, Rogers i Pedro uspiju prepasti odmah na pocetku imamo šanse, kad god njih ne bude išlo sve što zamisle imat ces egal utakmice sa 80% lige jer su ti odbrana i vezni red na prosječnom nivou a Premiership to ne prašta.

Lako se moglo desiti da nam Estavao donese bod u finišu, to bi nam donijelo samo jedan bod više na kontu, svi ostali problemi i zaključci bi bili isti.

Treba biti realan i rec da nam je ova utakmica dosla rano, a i da je ovo trenutno maksimum i da se nema sta zamjeriti igracima. Pozitivne stvari su golman i Estevao koji je malo pokrenuo tim jer za razliku od Neta zna da igra 1 na 1. James mi je bio dobar koliko sam mogao da vidim, Rogers je isto fizicki jak i zna da zadrzi loptu, Palmer i Joao su danas malo zakazali ali jbg ne mogu ni oni svaku da dominiraju. Ono sto najvise brine je odbrana, titule osvajaju odbrane i to svi znamo. Mora se u januaru dovest igrac ns sredini terena i jedan stoper. 

Da li je rano dosla utakmica ne znam ali mislim da nije jer je ogilila ovaj Chelsea i pokazala u kom smeru idemo. 

Prvo orgoman minis za Alonsa od pripreme taktike vodjenja....dozvolio je da ga ona pedercina ciganska arteta oduci od fudbala. 

Energija fudbalera 0, nisu pokazali karakter nisu se potukli do kraja. 

Veliki deo poraza ide na dusu sudije,otvoremo i perfidno navlacenje i poklonjen drugi gol koji je mora biti ponisten uz zuti karton konsi. Da ne pricam kakve je kartone pokazao Pedru Palmeru a Rajsu nije mu palo napamet a sve ispred njega. Tukli nas ko vola u kupusu sudija se pravi mrtav a mi cutimo. Dakle mora da se odgovori agresivnije i jace i u meso da im se jebe mater. Alonso cuti umesto da izvrsi pritisak. Kod ponisten gola i faul i ofsajd. Udaranje Martineza kopackom u glavu nikom nije napamet palo da gleda. Dakle otvoreno se favorizuju mater im jebem raspalu. 

Zaslužen poraz, protivnik je bio bolji od prve do zadnje minute. Stvari koje mi se nisu svidjele su prije svega izmjene koje su odrađene tako da ne mogu da promijene ništa, posebno me razočaralo uvođenje Gusta umjesto Lavije i to što nije iskorišteno svih 5 izmjena u utakmici u kojoj je bilo vidljivo da smo se umorili i da ne možemo više. Drugo što mi se nije svidjelo je zadržavanje vremena prilikom ispucavanja i gaženje Odegaarda dva puta onako u prolazu. Igrači Chelseaja ne trebaju to da rade.

Bojim se da ovo kreće u pogrešnom pravcu. Protiv Fulhama mi se najviše svidjelo kako igramo, pod parolom napad je najbolja odbrana i odbrana počinje od napada. Visoki pritisak, osvajanje lopte blizu protivničkog gola i ulazak u kontre i polukontre. U naredne dvije utakmice smo počeli sve dalje stajati od protivničkog gola, a sve bliže vlastitom golu. Odbrana nam nije jača strana, vezni red također škripi bez Caiceda i bolje je da igramo ovaj prvi stil. Imali smo i danas jako dobrih kontri, ali nedovoljan broj.

• Autor
  • Popularna objava

Ne bih jos osudjivao trenera, pocetak je sezone tek, uigrava se ekipa, kada se pogleda sastav generalno nije to sam vrh vrhova.

Bez obzira na to mislim da se danas moglo vise, makar u zadnjih 25 minuta. Ako u prvih 70 minuta vidis da ekipa ne moze bolje, da se ne podize ni igra ni ritam i da se nista ne mijenja na terenu i pri tome gubis utakmicu, okreces se ka klupi i pravis tri izmjene. Ubacujes Estevaa, Barca i Quendu/Gittensa.

Zar nismo govorili da je taj Quenda odlican za spoljne pozicije ubaci njega desno umjesto Neta, guraj i Esttevaa na tu desnu stranu, umjesto Rogersa ili Palmera, nebitno koga, ubacuj veznjaka u sredinu umjesto desnog beka. Nakon toga potezi za jos dvije izmjene ubacuj Welbecka i Quendu/Gittensa (koji god je na klupi ostao). 

Estevao dobija 10 minuta, vidjeli smo svi i znamo svi koliko je opasan, koliko sam moze da kreira i napravio je i najbolju sansu u drugom poluvremenu. Ne razumijem zasto se bojao ovog rizika, poraz je poraz, nebitno je li 2:1, 3:1, lakse bi prihvatio i sretniji bi bio da je bilo 3:1 ali da su se sve karte gurnule u napad na kraju, da su se sve opcije pokusale. A ne kapućino sredina, Estevao 10 minuta spolja i to je to, rezultat isti ponovo poraz... 

Drugo što bih naveo je da je nerealno i sramotno kako nas je progutao Arsenal nakon što smo im dali go, izgledali smo ko neka ekipa iz nižeg ranka nekih 20 minuta nakon gola, ne mozemo nista sa loptom, sredine terena nema uopste, ljudi nisu tu, ne mogu sacuvati ni iznijeti loptu a Arsenal pravi prilike i dolazi pred nas go kako god da okreneš a ne moraš ni okretati, šta god da urade stvaraju šansu, ono je bilo zaista zabrinjavajuce i hvala Martinezu što nas je tu izvadio.

O suđenju ne treba trošiti mnogo riječi, Rice koji govori da je ok sto udara i saplice Rogersa u polukontri i izgovor je "We are champions" pa do toga da je Saka komotno mogao uzeti zviždaljku i suditi kako mu se digne kurac, ali to je već ispričana priča, ove druge stvari su više zabrinjavajuće

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.