Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 3: Arsenal (A) Ned, Sep 6 17:30

Sta ocekujemo u nedelju 19 članova je glasalo

1. 1. Sta ocekujemo u nedelju

• Win
      52%
      10
    • Draw
      36%
      7
    • Defeat
      10%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

793862587_122143569171352780_19291066899

Trece kolo pocinje za manje od 24h, tako da je vrijeme za temu.

Derbi kola i najtezi ispit za Alonsa na celu Chelsea. 

Arsenal, trenutni prvak , na njihovom terenu. Ekipa koja ove sezone ima jos i bolju ekipu nego sto je imala prosle, vjerovatno i favoriti za odbranu titule.

Preko 5 godina ne znamo za pobijedu protiv Arsenala, 11 utakmica, 3 remija uz cak 8 poraza u svim takmicenjima.

Ekipa koju smo nekada dominirali u ubijali u pojam ...

Ocekivanja

• Odgovori 53
  • Pregledi 1,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• 4-1 Havertz hat-trick

• Sve sto smo pisali u temi za Brajton se obistinilo. Lako je moglo da ode i u drugom pravcu ali nazalost nije. prvo da se ponovo najebem.cele. porodice sportskim direktorima, upravi, Mareski i Alo

• Jel moguće da je ekipa ovdje još aktivna, napravio sam malu pauzu od foruma i na kraju se oteglo na 4-5 godina. I sada se sjetim provjeriti kao sigurno je down ono sve isto, predobro. Pozdrav svima

Nismo ih 5 godina pobedili, vreme je da se okusi pobeda protiv Arsenala. Odbrana će biti problem i mislim da im se ne sme dopustiti posed kakav smo dali protivniku u prva dva kola. Ne možeš se celu utakmicu braniit i očekivati da ne primis gol.

Ako trojac napred bude raspoložen, svašta može da se desi. 

Jedva čekam da vidim kako će sve izgledati. Posle patnje prošle godine ponovo je optimizam prisutan. Mislim i da su igrači puni samopouzdanja, tako da možemo ovde doći do pozitivnog rezultata. 

Navijamo pa šta bude, samo neka se momački pobiju sa Arsenalom.

1 hour ago, grena said:

Ne možeš se celu utakmicu braniit i očekivati da ne primis gol.

Primili smo 5 golova u 2 utakmice, tako da sumnjam da to itko očekuje. Pouzdamo se u to da ćemo mi zabit još više. To nije dugoračno održivo, al je lijepo dok traje. Vidjeti ćemo kako će ići protiv najjače obrane lige, nadam se da nastavljamo niz...

Samo mogla bi ovo bit taktički drugačija utakmica, Fulham i Brighton su igrali hrabro, napdači. I otvorili nam prostor da odigramo tako (napadački impresivno unatoč tako malo posjeda). Arteta bi se vrlo lako mogao odlučit za povlačenje, prepuštanje posjeda nama... Vidjet ćemo hoćemo li prigrlilt posjed i kako ćemo tada izgledat protiv zatvoren(ijeg) protivnika ili će utakmica bit taktičko nadigravanje Alsona i Artete u kojem nitko ne želi loptu 

Mozda je i dobro da ovo gostovanje na koje posljednjih godina idemo kao na ekskurziju otkačimo odmah na početku, jer navikli su nas da ne očekuje čovjek ništa a sami je početak sezone pa je lakše i prihvatit rezultat. 

Arsenal bi se mogao pokušati malo "riješiti" lopte, malo stati nazad i pustiti nas da izađemo, a opet iako im predaš loptu nece se puno buniti. Oni mogu i stati nazad i igrati na polukontre i kontre, a mogu i uzeti loptu i kružiti oko kaznenog prostora protivnika i tako traziti pukotinu, jer mogu se realno osloniti i na odbranu i na sredinu i na napad. 

Meni smo mi nepoznanica ovdje, sta od nas očekivati, neku tešku defanzivu ne mozemo igrati jer nemamo defanzivu za to, loptu da uzmemo na neki posjed od preko 60% isto mislim da nismo u stanju jer nemas sredine koja moze sačuvati duži posjed. Tako da nemam pojma, jedino se mozemo uzdati u ovu trojku napred ali opet to je nedovoljno za ovakve utakmice. Brighton i Fulham su uradili sve dobro samo nisu uspjeli zatvoriti tu gore trojku i izgubili su utakmicu, eh sad ako neko moze odsjeci tu trojku to je Arsenal, tako da meni bar je naša uloga i postavka u ovoj utakmici totalno nejasna, ne znam šta očekivati.

Mislim da mi nismo još na nivou ovakvih protivnika, ali ono što moramo ponuditi su naravno trka i borba, bar to.

Zadnji put nas dobili na prekide, u kupu na gluposti imbecila. Na Bridgeu smo remizirali s igracem manje.

Kriterij sudjenja bi opet mogao presuditi. Oni ce nagaziti nase 3 vedete u napadu, bice laktanja, cupanja za dres, masu faulova. Svaki put isto bude i svaki put se u prvih 20 minuta pustaju takvi potezi, sto unistava nasu igru. Nadam se da cemo ovaj put pametnije.

Bit ce interesantno vidjeti sta je Xabi pripremio. Sa 25-30% lopte u nogama tesko cemo izici na kraj jos jednom. Odbrana nije dovoljno jaka da igra takve meceve, a napad ne moze svaki put 3-4 komada strpati. Trebamo to podici barem na 45-50%. Tada bi se uspostavila ravnoteza i dala prilika defanzivcima da odmore dok imaju loptu.

Drago mi je da imamo normalnog golmana na golu, odmah je lakse gledati utakmicu. Ocekujem da im pariramo trkacki. Mozemo ponoviti izdanje protiv Fulhama kad smo u prosjeku po igracu trcali 12 km.

Najbolje bi bilo kad bi mogli istrcati rastereceni u mec bez puno razmisljanja o losem skoru protiv rivala. Posto je tek 3. kolo, novi trener, dosta novih igraca - nadati se da mogu tako krenuti. Sretno Plavci!

Ja bih za ovaj mec malo mesao karte. Stavio bih Chavariu i Neta na WB, Colvila gurnuo u sredinu a Hata i Lacroixa levo i desno od njega. Verujem da bi se pokazali bolje nego u prethodna dva kola.

Na sredini Lavia i James da malo vratimo loptu i posed pod kontrolu. Eksperiment sa Gustom je propao i nema ga smisla vise ponavljati. Caicedo je sad previse vazan za nas da bi rizikovali povredu, moze da udje u drugom delu recimo i to ako mora. 

Napad naravno poznat i tu ne treba nista dirati.

Sad kad je Alonso ukinuo izvještaje o stanju igrača pred utakmicu, možemo se još više izlupati kada pogađamo sastav. Za razliku od prethodne dvije ligaške utakmice, ovdje ne očekujem 5+ golova. Arteta će sigurno pokušati da umrtvi utakmicu i da ide na 1-0. Neće se ni Alonso zalijetati i on će pristupiti potpuno drugačije nego u prethodnim utakmicama. Ono što ne želim vidjeti i mislim da nećemo vidjeti, je da bek završi na 10, štoper na beku i zadnjem veznom i sl. što se znalo dešavati u Leverkusenu u jačim utakmicama. Trojka naprijed je pokazala u ovim utakmicama da je ne treba dirati. Sve ostalo je podložno promjenama. Neće nam odgovarati situacija da nam Arsenal prepusti loptu. Njihove kontre će biti puno ubojitije od Fulhamovih i Brightonovih, a našu kreaciju na postavljenu odbranu će oni puno lakše ugasiti. Nama u ovoj utakmici više odgovara da Arsenal preuzme inicijativu, iako ne želim da to bude generalni plan igre ove ekipe u budućnosti. U ovoj utakmici će mi biti najbitnije da se ne pokloni protivniku pobjeda, a toga smo se u derbijima prethodnih sezona nagledali.

Dosta toga ce ovisi o tome da li je Caisedo spreman za svih 90 minuta. Siguran sam da s njim na terenu mozemo dosta bolje izgledati, bilo ko da bude u paru s njim nece to biti toliko suplje kao u prva dva kola. Vidio sam i da je Palestra trenirao, mozda i on bude spreman za debi u premiershipu.

2 hours ago, skaro said:

Jel moguće da je ekipa ovdje još aktivna, napravio sam malu pauzu od foruma i na kraju se oteglo na 4-5 godina. I sada se sjetim provjeriti kao sigurno je down ono sve isto, predobro. Pozdrav svima

Moj @skaro koliko si pauzirao, Havertz stigao preci u Arsenal i jos nas par puta prcati postignutim golovima.

Dobrodosao nazad, nema pauza vise. 😁

3 hours ago, skaro said:

Jel moguće da je ekipa ovdje još aktivna, napravio sam malu pauzu od foruma i na kraju se oteglo na 4-5 godina. I sada se sjetim provjeriti kao sigurno je down ono sve isto, predobro. Pozdrav svima

Pa gdje ćeš reći da je sve isto, reLo se životom investira da ga upgraduje.

2 hours ago, reLo said:

@chiba, eno sam sebe banovao do 7. septembra. 
Čak sam i ja nesvjesnu pauzu znao praviti nekad oko ženidbe. Ali opet se svi ovdje vratimo. 😀

Kad sam se registrovao tebe nije bilo, neki RoGeX vedrio i oblačio.

3 hours ago, soxx said:

Dobro dosao skaro.

Mi se pitali jesi li ziv

Samo je hamco bio uvjeren da je od sramote zbog hvaljenja Havertza pobjegao

Dada tu smo. Da izvučemo ovdje X bi bilo vrhunski, ovisit će dosta o veznom redu, nadam se da neću gledat Gusta tamo više nikad. A do nedjelje ovu rugobu maknem s profilne, samo mi fali da nam ga opet uvali

13 hours ago, skaro said:

Odjebi sa takvim avatarom. Nedostajao si doduse, ali odjebi 

Nisam nešto optimističan, imamo specijalistu za prekide, a opet nam svaki prekid prođe lopta na drugu stativu i strahujemo da ne primimo gol, a svi znamo koliko Arsenal voli prekide. 

U napadu ćemo biti dosta opasniji nego prijašnjih sezona, što zbog našeg trojca, što zbog toga što Arsenalu nisu dostupni Saliba i Timber. No uprkos svemu, mi smo njihova kujica zadnjih 5-6 sezona, normalno je jer imaš 2 maloumnika u odbrani tih 5-6 godina i ne mijenjaš ništa. I opet će ti maloumnici startat i opet je suludo nadati se nečemu na ovakvom gostovanju.

3-1 za Arsenal

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.